image

Mozilla dicht 10 lekken met Firefox 6.0

woensdag 17 augustus 2011, 10:16 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht, die tien beveiligingslekken verhelpt waardoor aanvallers kwetsbare systemen konden overnemen. Acht van de tien gepatchte kwetsbaarheden hebben de hoogste beoordeling van critical, wat betekent dat het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website volstaat om aanvallers willekeurige code uit te voeren.

Het gaat onder andere om twee lekken in de veelbesproken WebGL technologie, maar ook JavaScript en de ingebouwde Ogg reader hebben met problemen te maken. De overige twee problemen zijn als 'high' beoordeeld, waardoor aanvallers gevoelige gegevens van websites kunnen stelen of data kunnen op websites kunnen injecteren.

Verder is de adresbalk iets aangepast, waarbij de domeinnaam extra zichtbaar is. Ook controleert de browser nu geinstalleerde plugins op de laatste versie. Updaten kan via de browser zelf of Mozilla.com.

Reacties (2)
17-08-2011, 10:19 door Anoniem
Ik blijf het versie-nummer inflatie vinden om jaren op versie 3 te hangen en nu in een paar maanden van 3.6 naar 4 naar 5.0 naar 6. Er zit ongetwijfeld een mooi verhaal achter, maar volgens mij is het doel gewoon om ergens bij FireFox 9.0 uit te komen - de zelfde versie als IE...
17-08-2011, 13:08 door Securitate
ze kunnen een giant leap proberen.
het lijkt ook besmettelijk, net als linux ineens naar 3.
marketing is alles en toch ook niks.
brevet van onvermogen, versie 7654258099864, succes ermee.
houdt vast aan je systeem, je gebruikers waarderen dat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.