image

Trojaans paard misbruikt videokaart pc

woensdag 17 augustus 2011, 12:31 door Redactie, 3 reacties

Er is een Trojaans paard ontdekt dat de videokaart van besmette computers gebruikt om Bitcoins te ontdekken. Het gebruik van geïnfecteerde pc's voor het oplossen van Bitcoin hashes is niet nieuw, maar het is wel de eerste keer dat hiervoor de rekenkracht van de videokaart wordt gebruikt. Eerdere Trojaanse paarden gebruikten de rekenkracht van de processor. Een videokaart kan veel sneller hashes berekenen dan de meeste processoren.

Zodra de Badminer Trojan op het systeem staat, controleert het de aanwezige videokaart. Is dit een snelle videokaart, dan wordt het Phoenix miner programma gestart. Dit programma gebruikt de rekenkracht van de videokaart om de hashes van Bitcoins te berekenen. Gaat het om een trage videokaart, dan wordt er een ander programma geladen dat de rekenkracht van de processor gebruikt.

Geld
De voorkeur gaat echter uit naar een videokaart. Een Intel i7 990 processor zou 33 miljoen hashes per seconden kunnen berekenen, een AMD Radeon 6990 haalt 758 miljoen hashes per seconde. In een ideale situatie zou een snelle videokaart 13,71 Bitcoins per maand kunnen vinden, wat neerkomt op 109 euro.

"Geen groot bedrag, maar als honderden of duizenden besmette computers meedoen, die elk een aantal Bitcoins genereren, dan loopt het snel op", zegt Poul Jensen van Symantec.

Reacties (3)
17-08-2011, 14:09 door Riviera
Slim stukje malware !
18-08-2011, 20:31 door Sijmen Ruwhof
Een stukje achtergrond informatie (bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin):

Proposed failure scenarios for Bitcoin include [..] the advent of a computing power sufficient to bruteforce the cryptography used [..].
Als meer malware Bitcoins gaan kraken, dan is het denk ik einde verhaal van het systeem ...
29-06-2012, 22:07 door Anoniem
Had mine idee kunnen zijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.