image

Wachtwoorden 20.000 militairen en ambtenaren gelekt

vrijdag 26 augustus 2011, 08:58 door Redactie, 2 reacties

Een aanvaller heeft de gegevens van twintigduizend mensen bemachtigd, voornamelijk Amerikaanse militairen, ambtenaren en werknemers van grote ondernemingen. De gegevens zijn afkomstig van ShoWorks, een bedrijf dat zich bezighoudt met het opzetten en faciliteren van conferenties, evenementen en handelsbijeenkomsten. Het lijkt erop dat de wachtwoorden door de website zelf gegenereerd werden, aangezien de meeste uit een willekeurige reeks cijfers bestaan. Een aantal mensen lijkt het wachtwoord echter gewijzigd te hebben.

Gisteren bleek dat het automatisch genereren van wachtwoorden de schade van een aanval door Anonymous zou hebben beperkt. Wel bevat het gelekte Excel-bestand tal van .mil, .gov en zakelijke e-mailadressen. Daarnaast staan ook bedrijfsnaam, overheidsinstantie of legeronderdeel vermeld, wat de lijst waardevol maakt voor het uitvoeren van gerichte aanvallen.

Inmiddels heeft ShoWorks de website offline gehaald en meldt het gebruikers dat de database en website onlangs gehackt zijn. Pas als alle wachtwoorden zijn gewijzigd wil het bedrijf de website weer online brengen.

Reacties (2)
30-08-2011, 14:14 door MartiniiB
Gelijk zonder enkele beveiliging inloggen, hell yeah.
28-09-2011, 18:18 door Anoniem
Tja een aanvaller hoeft maar 1 lek te vinden daar waar er miljoenen gedicht moeten worden...

Onbegonnen zaak..we are losing from papieren security als die er uberhaupt was...


Riskmanagement driven by quality is iets heel anders dan financieel risk management


slaap zacht
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.