Privacy - Wat niemand over je mag weten

Anoniem surfen

01-09-2011, 16:01 door Anoniem, 13 reacties
Na wat gelezen te hebben over anoniem surfen en dergelijke de volgende vraag. Anoniem surfen kan via een zogenaamd Tor-netwerk, maar is dit netwerk niet hetzelfde als dat ik met een laptop bij huizen langsga en daar een signaal oppik van draadloze netwerken en via die netwerken op internet ga surfen.

Het is omslachtiger en voor een kwaadwillende natuurlijk wel door instanties tot op de plek vanwaar word geïnternet te achterhalen, maar als je in Amsterdam woont en met een laptop elke dag naar Rotterdam rijd ben je niet te achterhalen. Toch? Of heeft elke computer ook nog echt een eigen identificatie? Dat loopt in principe via de netwerken waarop je surft toch?
Reacties (13)
01-09-2011, 22:00 door Anoniem
Elke computer heeft een MAC nummer maar ook dit nummer is softwarematig te spoofen. Als je met je computer in een vreemde stad via een onbeveiligd netwerk wat gaat surfen ben je zo goed als anoniem.

Met Tor ga je via diverse andere Tor-gebruikers naar een zogenaamde Exit node. Deze stuurt jouw gegevens weer het net op. Via Tor ben je redelijk anoniem maar toch is het mogelijk dat je identiteit bekend wordt, je weet namelijk nooit wie een zogenaamde Exit Node heeft en jouw gegevens ziet. Even inloggen op facebook via Tor is dan ook niet erg verstandig om te doen.
Wil je erg veilig het net op, zet dan Tor op je computer en ga lekker bij de Mc Donalds surfen :)
02-09-2011, 03:35 door Anoniem
Nee,elke pc heeft zn eigen mac-adres.En een ip-adres, maar die krijg je van je provider.En nee volgens mij haal je wifi en tor netwerk door elkaar. Hoe het nou allemaal precies zit weet ik eerlijk gezegd ook niet maar dat kunnen de deskundigen op dit forum je wel uitleggen.
02-09-2011, 09:31 door Anoniem
Ja je computer heeft in princiepe een eigen code (deze is gerelateerd aan de netwerk kaart). Het gaat hier om het MAC adres, elk apparaat met een internet module heeft een uniek MAC adress.
Echter kun je deze wel met wat gerommel klonen en als bijvoorbeeld een Nintendo DS door het leven gaan of willekeurig ander netwerk apparaat. Ook dit kunnen ze weer achterhalen, maar voor ze zo ver zijn...
Tevens is het aan te raden om het netwerk wat je gaat gebruiken op die locatie te kennen. In de zin van wat voor IP-adressen (dynamisch/statisch/intern/extern) gebruikt worden en wat er allemaal gebeurt aan log's en controle's.
02-09-2011, 10:46 door Anoniem
Het Mac adres van de computer waarmee je op het internet zit, komt niet verder dan de switch of hub waaraan je verbonden bent (Hier is in het OSI model L2 routering mogelijk). Het Mac adres is namelijk hetgeen dat je hub of switch nodig heeft om een IP adres te vertalen naar een eindpunt. Als ik als eind gebruiker bij hotmail aankom, weet het systeem daar alleen het bron IP adres en het Mac adres van de lokale switch of (exclusief) router die de mijn verzoek heeft doorgestuurd.

Tevens is de essentie van het TOR netwerk (dacht ik begrepen te hebben) dat de laatste node in het TOR netwerk alleen informatie heeft over de vorige node. De enige node die dus jouw informatie heeft, is de node waar jij mee praat. Als jouw verkeer over 13 nodes gaat, hebben er derhalve 12 nodes geen flauw benul van wie het pakket is, alleen dat ze het door moeten sturen naar de vorige node.
02-09-2011, 11:00 door MartiniiB
https://www.torproject.org/about/overview.html.en

Alles wat je nodig hebt.
02-09-2011, 20:06 door Anoniem
Als je via (on)beveiligde wifi van je buren gaat , maak je schuldig aan het verbruiken van de bandbreedte die iemand anders toekomt.
De eigenaar heeft je geen toestemming gegeven om dat wifi netwerk te gebruiken.
Bij TOR is dat anders , als je daar een exit node word geef je daarmee anderen toestemming om via jou ip het internet op te gaan.
Bij oneigenlijk gebruik van andersmans wifi zou je theoretisch de inhoud van zijn gedeelde mappen kunnen zien , iets wat je niet kan als je via TOR gaat , je kan niet de inhoud van de gedeelde mappen van de exit node bekijken.
02-09-2011, 21:41 door Anoniem
Het gebruik van een (onbeveiligde) wifi is niet meer illegaal (in Nederland!) dus bovenstaande argument van Anoniem @ 20:06 is niet relevant.
Nuttige info is wel dat je mac spoofing wilt als je andermans wifi gaat gebruiken, en uiteraard niet in de buurt van je huis. Je buren is niet zn helder idee bijv, naast het feit dat je relatie er vast niet beter op wordt als het uitkomt, kunnen ze mogelijk verbanden leggen met je buren en jou surf gedrag.
05-09-2011, 17:29 door Anoniem
oke, maar nu heb ik het idee dat een stel vrienden bij wijze van een grapje mij een hak proberen te zetten op een wat illigale manier (op zich geen probleem en best vermakelijk). laatst een discussie gehad over privacy en veiligheid op het internet en dergelijke en dat een hoop gegevens van iemand met een simpel telefoontje te zijn achterhalen bij verschillende instanties.

Volgens mij proberen ze via verschillende openbare draadloze wifi en van wifi van mensen in de stad waar ik woon een paypal account aan te maken op mijn naam. Nu heb ik ze een beetje door en mijn vraag is dus ook of ik ze op een dergelijke manier zou kunnen achterhalen. Ik bedoel als ik nou naar de politie zou gaan, dan zouden zij dus aan de hand van een mac adres kunnen zien wanneer een dergelijke computer/laptop waar verbinding maakt of heeft gemaakt met het internet, toch? en welke websites zijn bezocht? En als ik dan mijn vermoeden uitspreek dat het mijn vrienden zijn en ze gaan hun computer/laptop uitlezen dan kunnen ze precies zien wat ze hebben bezocht, aangemaakt, gemaild en noem maar op. Tenzij ze dit weer doen met een contant betaalt laptopje van marktplaats en alleen daarmee het strafbare feit plegen en deze vervolgens wegdoen. of zie ik iets over het hoofd? Of als ze de harde schijf gewoon vervangen? Tegen dit kan geen tor netwerk op lijkt me.
15-09-2011, 23:33 door Anoniem
Een MAC adres is alleen in je lokale netwerk bekend. De site paypal.com heeft niet je MAC adres maar enkel je IP adres.
04-12-2011, 00:51 door Anoniem
Om je ip adres te veranderen kun je toch ook een gratis web proxy gebruiken als http://surfenanoniem.nl, of surf ik dan niet anoniem?
14-12-2012, 12:10 door Anoniem
Tip: www.anoniem-surfen.nl om snel en anoniem te kunnen internetten!
11-01-2013, 15:30 door Anoniem
Maak al enige tijd gebruik van VPN

https://mullvad.net/en/

Wel ff opletten mbt dns-leakage:

http://www.dnsleaktest.com
11-01-2013, 19:06 door Anoniem
Door Anoniem: Maak al enige tijd gebruik van VPN

https://mullvad.net/en/

Wel ff opletten mbt dns-leakage:

http://www.dnsleaktest.com


Mullvad heeft inmiddels een nieuw versie die je kunt downloaden, en in de client kun je aanvinken om DNS lekkage te voorkomen. Dus super simpel.

In alle vorige versies moest men zelf in beide Lan adapters de DNS IP-adressen van Mullvad ingeven, wat bij deze dus niet meer hoeft.

Super VPN :-)

En www.anoniem-surfen.nl beschermd je niet om anoniem mee te surfen. (ligt er wel aan wat je doet)
Althans moet www.anoniem-surfen.nl volgens mij ook alles gegevens loggen van de gebruikers i.v.m. de Data retentie
wetgeving hier in Nederland.

Het beschermd je dus NIET tegen de Date rententie wetgeving, en/of overheid.

Wil je onder de Data rententie wetgeving uitkomen ( en niet getapt worden door bijv. AIVD) dan gebruik je een vpn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.