image

Politie pakt steigerheler dankzij internet

maandag 19 september 2011, 06:55 door Redactie, 5 reacties

De Gelderse politie heeft een man gearresteerd wegens het verkopen van een gestolen steiger via internet. De steiger was in Arnhem gestolen en werd via het internet in Groesbeek aangeboden. De eigenaar van de steiger had deze aan hand van de online foto's herkend en maakte met de aanbieder een afspraak.

Een politie-eenheid die stand-by was kreeg op een gegeven moment door dat aanbieder en eigenaar op weg waren naar een bank in Nijmegen. Daar wilde de eigenaar pinnen om de steiger te "kopen". De ingeseinde politiemensen hielden vervolgens de aanbieder aan. Die verklaarde na zijn aanhouding de steiger zelf ook gekocht te hebben via internet. Hij verkocht hem om er winst op te maken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

Reacties (5)
19-09-2011, 09:54 door passer
Een 'steiger' ... ???

http://nl.wikipedia.org/wiki/Steiger
19-09-2011, 10:14 door Anoniem
Maar wie zegt nou dat hij niet inderdaad ook gewoon de steiger via internet heeft gekocht?
Lijkt wel Guilty until proven innocent?
19-09-2011, 10:35 door Anoniem
wieso? hij krijgt toch alleen een boete voor heling en niet voor diefstal?
19-09-2011, 12:55 door Anoniem
Door passer: Een 'steiger' ... ???

http://nl.wikipedia.org/wiki/Steiger

"een tijdelijke verhoging om op te werken" ... aldus jouw eigen wiki-link. Die dingen zijn loei-duur en staan vaak 'snachts onbeheerd en op wielen op bouwterreinen.

Indien je meent dat dit geen it-nieuws is ben ik dat enorm met je eens maar ik vind het wel weer apart genoeg om het toch ook hier vermeld te zien :)

--Jeroen
20-09-2011, 15:49 door Anoniem
@Gisteren,10:14 doorAnoniem: als hij de steiger zelf via internet heeft gekocht is dat niet moeilijk aan te tonen. Dat zal hem niet gelukt zijn. Dan blijft over dat hij zelf in gestolen goederen handelt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.