/dev/null - Overig

Burgerlijke ongehoorzaamheid

07-10-2011, 13:19 door CivilDisobediance, 60 reacties
Zoek webbuilder voor project Burgerlijke ongehoorzaamheid. Dit is een project voor Nederlanders, door Nederlanders. Lees mission statement op
https://www.facebook.com/pages/Burgerlijke-ongehoorzaamheid/169116179839583
Reacties (60)
07-10-2011, 13:34 door DanielG
Spam?
07-10-2011, 13:36 door xy22
Door DanielG: Spam?
eens!

maar om toch kort on-topic te gaan, dit staat er op die Facebook-pagina:
Over Burgerlijke ongehoorzaamheid
Missie
Ik zoek advocaten, kunstenaars en muzikanten, website bouwers, schrijvers, politicologen en economen. Ik wil een op de wet gebaseerde verklaring niet meer bereid te zijn belasting te betalen voor de geld verslindende activiteiten van de regering.

Dit zijn;

De oorlog in Irak
De oorlog in Afghanistan
De oorlog tegen drugs
De hulp aan de bankiers

Ik wil gelijke straffen voor directeuren van bedrijven die criminele activiteiten hebben ontplooid als voor de gewone burger.
Ik wil gelijke straffen voor de bankiers die ons in deze financiele crisis hebben geholpen als voor de gewone burger.
Ik wil dat klokkenluiders een baan krijgen bij de regering.
Ik wil dat als er een medicijn is ontwikkeld dat werkt, en dat blijkt verborgen te worden gehouden omdat het dan niet genoeg geld opleverd, strafbaar wordt.
Ik wil dat we Democratie eens gaan onderzoeken, met als alternatief Meritocratie.

Ik wil rechtvaardigheid, een betrouwbare munt (goud en zilver)
Ik wil een belasting voor de rijken van 50% van hun vermogen per jaar tot een maximaal vermogen van 1.000.000 euro. Al het kapitaal van de rijken behoort aan het volk.
Al het land in Nederland is van de mensen die hier zijn geboren. Dat recht moet zich uiten in 250 m2 bruikbare land of bouwgrond per persoon als gift van de staat vanaf zijn geboorte.
Nederland voor de Nederlanders!

Als jullie nog iets toe te voegen hebben, het sta jullie vrij. Ik wil een discussie hier, liever geen geschreeuw. Ik wil wetenschappers hier, onderzoekers. Ik wil mensen die een nieuwe wereld willen opbouwen uit de as van de oude.
Nederland verenigd U!

En beste topic-starter, wat jij doet is "link-plempen".
Je vraagt om hulp / meedenken, en wij mogen gaan opzoeken op die vage Facebook-pagina wat je daar nou mee bedoeld. Zie je het onlogische hierin zelf ook?
07-10-2011, 17:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-10-2011, 17:59 door SirDice
Door Peter V:
Ik wil een belasting voor de rijken van 50% van hun vermogen per jaar tot een maximaal vermogen van 1.000.000 euro. Al het kapitaal van de rijken behoort aan het volk.
Gossiemeine zeg, dat lijkt wel die uitgestorven dinosauriër Das Kapitaal van Karl Marx..
Opvallend dat het vaak de mensen zijn die zelf geen geld hebben die dit eisen, tot ze zelf kapitaalkrachtig zijn en dan hebben ze ineens een andere mening.
07-10-2011, 18:27 door Ivanhoe
Een meritocratie willen hebben, vind ik ook redelijk naief.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Meritocratie
Ook in een meritocratie zullen individuen meer macht hebben dan de burger.
Waar macht uit te oefenen is, komen de 'mannetjesmakers' op af en die zullen zich niet tegen laten houden door van alles en nog wat 'op je merites' moeten hebben. Die merites regelen ze wel.
07-10-2011, 18:30 door Anoniem
Sorry, hier ga ik niet aan meewerken. Eerst 52% IB betalen en daarna nog eens 50% over wat er dan nog overblijft........
250M2 grond voor iedere Nederlander....... Klinkt als gratis geld en dat past niet bij mijn politieke overtuiging!
07-10-2011, 19:42 door Anoniem
Sociocratie is de toekomst, meritocratie is niet genoeg om de pseudocratie van nu te vervangen.
08-10-2011, 19:36 door CivilDisobediance
Bedankt voor alle reactie.
Ik ben door een vriend verwezen naar deze site, om misschien iemand van Anonymous te contacten. Ik begrijp uit jullie boodschappen dat jullie nog erg jong zijn.
Elke filosofie of politieke overtuiging kent een oorsprong, een situatie van waaruit het is geboren. Ik durf alleen te zeggen dat dit systeem faalt, op instorten staat. Als jullie dit niet kunnen onderkennen zitten jullie misschien teveel achter de computer te gamen... Dat we met een systeem te maken heeft dat langzaam alle economiese macht naar zich toetrekt, niet democraties is, en oorlogen creeert om zijn imperialistiese doelstellingen te bereiken, lijkt me ook duidelijk. Als jullie dit niet zien zou ik de term 'fractional reserve banking' eens bestuderen en onderzoeken wie nu echt al het kapitaal van de wereld bezit...( http://www.youtube.com/watch?v=OTLaEdGodBI ). Mij als niet kapitaal krachtig bestempelen mag dan waar zijn, maar ik heb mijn leven me suf gewerkt. Ik heb mijn belasting betaald. Zien dat de pensioenfondsen verdampen, de zorg steeds minder wordt... dat me dadelijk in het bejaardentehuis, als die er dan nog zijn, ik 2 luiers per dag krijg, en als ik meer poep, maar in mijn eigen stront mag blijven zitten, zoals nu al het geval is, vindt ik dat een mens onterend plaatje.
Wij denken teveel aan het ik ik ik, en met die houding plunderen we de aarde. In steeds meer eten zit geneties gemodificeerde plantaardige grondstoffen, waarvan nog lang niet duidelijk is of die wel of niet schadelijk zijn. De pharmaceutiese industrie heeft een ongeloofelijke macht (in een gesprek met een chemicus die voor die industrie werkt, vertelde hij me dat er een medicijn tegen rheuma was ontdekt door zijn bedrijf. Een pil en klaar. Deze pil wordt niet gemaakt daar het bedrijf dan niet genoeg geld aan verdient. Als jullie kapitalistiese mannetjes dit goed kunnen praten, dan wens ik jullie diezelfde reuma!) Kapitalisme heeft geen ethiek dan als maar meer geld verdienen. Weet ook dan dat economiese groei alleen maar kan als je producten steeds minder lang meegaan, en er steeds meer mensen komen. Als jullie op beide ook geen bezwaar hebben, wens ik jullie ook een plek vol consumerism met het bijkomende afval en overbevolking. Over afval maar niet te spreken. Onze wens om maar meer en meer goedkope energie te hebben, geeft nu 640 kerncentrales in de wereld. Dat de kans op een nucleaire ramp op 1 op de miljoen werd geraamd is bagger na 3 grote rampen waarvan de laatste, drie melt downs, de top is. Chernobil is na 25 jaar de oorzaak van een miljoen doden zoals in het laatst gepubliceerde rapport uit rusland omschrijft. Die shit blijft daar nog honderden dan niet duizende jaren liggen. Als jullie voor kernenergie zijn, wens ik jullie een afdoende hoop straling die je zal berouwen.
En als je dan als mens geboren wordt in een land waar je eerst klaargestoomd moet worden om een economies onderdeel van de machine te worden, zodat je misschien, na decennia je te pleuris werken je je eigen huis echt je eigen huis mag noemen, zijn er velen die dit nooit kunnen of zouden willen. Moet je een tweeverdiener zijn om zo'n hypotheek te kunnen betalen, zit je vast aan een vrouw die je na zoveel jaar wel kan schieten, en moet je wel verder gaan om je hypotheek te kunnen betalen... Leven het levensgeluk. Oh ja, en die kut baan kan je ook niet opzeggen, want je zit aan handen en voeten gebonden aan dat huis, dat nu ook nog eens tientallen procenten minder waard was dan toen je het kocht. Leve de vrijheid, kapitalisme en de democratie.
En als we het dan nog eens over die goddelijke democratie hebben, weet dan dat de helft van de mensheid een IQ van 100 of minder heeft. Ik weet niet hoe hoog die van jullie is, maar 100 of minder is niet bijster slim. Die meute die economie nog politiek begrijpt, kan je makkelijk kopen met geleend geld...zie de staatsschuld. Heeft ooit wel een een politicus ons verteld dat geld lenen betekend dat we dat weer terug moeten betalen...of anders onze kinderen? Wat denken jullie nu zelf? Een meritocratie betekend dat in ieder geval alleen mensen mogen stemmen die politiek en economie beter kunnen begrijpen. En ja, ook meritocratie heeft zijn beperkingen, maar als jij je plato goed hebt gelezen, is er nog een volgende stap, en nog een. Plato schrijft als aanvulling dat er nooit psychopaten verkiesbaar mogen zijn en daarna dat elke politicus ook een filosoof zou moeten zijn. Dat zou de populisten wel buiten houden... Als jullie nog wat te melden hebben hoor ik het graag, en bedankt voor de aandacht.
08-10-2011, 21:44 door xy22
Wat ik nu zeg is puur op basis van wat ik zelf hier bij denk, maar mogelijk geldt het voor een deel ook voor de andere forumleden hier :)

Door CivilDisobediance: ... om misschien iemand van Anonymous te contacten ...
Waarschijnlijk zijn er maar weinig Nederlanders / Vlamingen lid van Anonymus of hebben banden met hen.
Afgezien daarvan denk ik niet dat je via een Facebook-pagina en een open forum erg veel kans hebt op een 'Anonymus'; die lopen met dat 'lidmaatschap' ook niet echt te koop. Maar je weet nooit .... :)


Door CivilDisobediance: ... dit systeem faalt, op instorten staat. Als jullie dit niet kunnen onderkennen zitten jullie misschien teveel achter de computer te gamen...
Doelgroep:
IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in het laatste nieuws over beveiliging en privacy. Security.nl is tevens een platform voor mensen die over deze onderwerpen informatie willen uitwisselen.
http://www.security.nl/page/1/Over_ons.html

Denk persoonlijk dat het niet al te grote enthousiasme voor jouw onderwerp in dit topic meer komt doordat het niet samenvalt met de aard van de website (zie doelgroep o.a.). Voor ‘security’ in brede zin van het woord loopt iedereen hier wel warm, kun je ons wakker maken, daarin ligt ons 'vuur' ;)
Om terug te komen op “begrijp uit jullie boodschappen dat jullie nog erg jong zijn”, de leeftijden hier zijn erg uiteenlopend, er zijn absoluut niet alleen maar tieners of twintigers op security.nl. Misschien vergis je je wat dat betreft in deze site / forum.

Zie dit a.u.b. niet als kritiek op je standpunt en / of jezelf.
Goed dat je tegen een zekere stroom in wilt gaan, dat verdient respect. Ik kom op deze site uit interesse voor beveiliging, in meer dan dat op deze plek ben ik niet geïnteresseerd; daarom haak ik nu af.
Dat kan voor ieder anders liggen, hoop voor je dat je er belangstelling voor weet te vinden.
Ben te saai misschien, zo je wilt.
08-10-2011, 22:03 door CivilDisobediance
xy22

bedankt. Nogmaals, ik zoek iemand met eensgelijke bevlogenheid die website wil maken, content management systeem, beveiligd, met leden, irc, forum etc over dit onderwerp. Reden om mee te helpen; zelfde bezorgdheid voor de aarde, alle mensen die onder oorlogen gemotiveerd door geldelijk gewin gebukt gaan... Ik wil ook dat jullie je werk houden, voor je geliefde kan zorgen, en een pensioen hebben. Ik gun jullie meer luiers op je oude dag....
09-10-2011, 11:15 door Anoniem
"Al het land in Nederland is van de mensen die hier zijn geboren. Dat recht moet zich uiten in 250 m2 bruikbare land of bouwgrond per persoon als gift van de staat vanaf zijn geboorte."

Dat is 0,25km2 per persoon x (ruim) 16.000.000 = 4.000.000 km2. Nederland heeft een oppervlakte van 41,848 km2 ?
09-10-2011, 11:22 door Anoniem
"Ik wil een belasting voor de rijken van 50% van hun vermogen per jaar tot een maximaal vermogen van 1.000.000 euro. Al het kapitaal van de rijken behoort aan het volk."

50% van je vermogen per jaar inleveren. Dat is nogal wat, bovenop alle belasting die je betaalt wanneer je geld verdient. Waarbij het nog maar de vraag is hoe een regering dat geld uitgeeft, en of "het volk" er dus iets aan heeft.

Overigens ontmoedig je zo ondernemerschap en kapitaalvlucht zeer zwaar, wat weer een (enorme) negatieve impact heeft op diezelfde belastinginkomsten. Veel ondernemers en bedrijven zullen naar het buitenland uitwijken.

Heb je al eens aan een econoom gevraagd wat het effect zou zijn van het door jou voorgestelde beleid ? Het klinkt in de eerste instantie aardig, maar ik vraag me af of je over de gevolgen hebt nagedacht.
09-10-2011, 11:28 door Anoniem
"Ik wil dat als er een medicijn is ontwikkeld dat werkt, en dat blijkt verborgen te worden gehouden omdat het dan niet genoeg geld opleverd, strafbaar wordt."

Maar wat als het gevolg is dat bedrijven stoppen met het verrichten van een groot deel van hun onderzoek, omdat het uit commerciele overwegingen interessant wordt ? Immers moet onderzoek ook betaald worden, en indien de financiers van dergelijke onderzoek geen 'return on investment' hebben, ontmoedig je hen dan niet hiermee door te gaan ?

Uit idealistisch oogpunt ben ik het wel met je eens, maar gaat het in de praktijk ook werken ?
09-10-2011, 12:42 door CivilDisobediance
ok, bedankt voor de reacties.

vierkante kilometer is 1.000.000 m2. er kunnen dan dus 4000 mensen een plekje hebben per km2. 41.848 x 4000 is 167.392.000 mensen die zo een eigen stukje land kunnen hebben.. Beetje flauw om je er zo op te wijzen...rekenfoutje...geeft niet.
50% vermogensbelasting per jaar van de rijken. Punt is dat al het kapitaal, de grond, de lucht en het water van de mensen en hun kinderen en kleinkinderen is, en van al het andere leven op aarde. Een systeem met respect voor natuur, medemens en onze achterkleinkinderen lijkt me op zijn plaats. Een regering voor ons door ons; we moeten een systeem blijven nastreven dat corruptie niet meer tolereert, en een moreel hoog niveau heeft.
Dat bedrijven uitwijken, laat ze gaan. Hun vermogen hier wordt belast, hun eigendommen, alles wordt dan weer van de staat en dus van het volk en het land. Wij kunnen een voorbeeldfunctie gaan geven ipv angstig de gevolgen van dit catastrofale systeem afwachten. Als je denkt dat wij hier nog lang mee door kunnen gaan...de vervuiling, tekorten aan water, komende voedsel tekorten, klimaatsverandering met verregaande gevolgen voor leefklimaat, landbouw, economie etc. We staan aan de rand van een enorme verschuiving uit alles wat we kennen naar onze volgene droom. Wordt dat een droom waarin wij slaven zijn van enkele rijken der aarde, of nemen wij een ware democratie waarin de rijkdommen eerlijk verdeeld worden? Step out of the box. Wat ons altijd is voorgehouden dat normaal is, is niet normaal. Take the red ;ill!
Dat de pharmacie betaald wil worden is terecht. In het oude china werden doktoren betaald als je gezond bleef, en kreeg hij niets als je ziek werd... bedenk dat het huidige systeem ons alleen als geld machienes ziet, niet als mensen, die we niet graag zien lijden. Alles werkt in de praktijk, creeer het. Als wij stoppen met geldverspillen aan oorlogsindustrie, drugs criminaliseren, niet in verre landen oorlogen creeren waarop vluchtelingen hier moeten komen... Laat ons belastinggeld innovatie betalen voor alternatieve energie. En als we nu eens een Nederlandse centrale bank geld uit laat lenen aan burgers en industrie tegen veel lagere rentes, zou ALLES veel goedkoper worden, en het geld dus weer voor het volk zijn, niet voor die paar bankiers die alles naar zich toe graaien (zie fractional reserve banking) Er zijn genoeg resources, er wordt ons alleen verteld dat die niet voor ons zijn, maar voor die paar grote industrieen. Laat de werknemers weer aandeelhouders worden, laat ons voor elkaar zorgen. Vergeet toch de leugens van de regering en de politieke partijen dat het niet anders kan. Idealist is een woord voor losers? En zij zijn realisties? Zij zijn de meest onverantwoordelijke marionetten van een imperialistiese industrie die totaal schijt heeft aan ons als individu. Wordt toch wakker!
09-10-2011, 13:33 door Morbius
Wat moet ik in godesnaam met 250 meter grond? Laat me raden, daar moeten we dan zeker gewassen op gaan verbouwen e.d.? Daar bedanken we allemaal vriendelijk voor. En wanneer ik een bedrijf van de grond opbouw tot een succes, daarbij ondernemersrisico geleden heb, en vervolgens ook vele mensen van werk verschaf mag ik daar niet rijk van worden?? Wat is dat nu weer voor prietpraat?

Maar je was dus op zoek naar gelijkgestemden, en die heb je hier dus niet gevonden. Veel succes met verder zoeken.
(ik denk dat je eigen hoofd een goed beginpunt is, of niburu, of een ggz forum, genoeg alternatieven te vinden!)
09-10-2011, 14:01 door quikfit
@CivilDisobediance:Zitten mooie ideeën tussen maar dit word een gevalletje "vechten tegen de bierkaai"
Succes met de strijd :-)
09-10-2011, 16:15 door CivilDisobediance
Jullie letten niet op. Occupu Wall street heeft zich uitgebreid naar 1000 andere steden. Occupy Den Haag en Amsterdam begint op 15 oktober. Al die mensen die het nu al voelen, voelen aankomen en intelligent genoeg zijn om nu alvast verantwoording te nemen, staan op tegen dit systeem. Wacht tot Nederland plat gaat. Wacht tot je niet anders meer kunt dan stenen gooien en buigen voor de klappen van de wapenstok. Want de crisis is nog maar net begonnen!
09-10-2011, 22:04 door CivilDisobediance
Vorr degene onder jullie die alllen maar naar nederlandse tv kijken hier een interessant intervieuw over de hoop op burgerlijke ongehoorzaamheid voor het volk.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uz5RxhahHK0
09-10-2011, 23:22 door CivilDisobediance
Oh ja, voor jullie veiligheid nerds... Youtube en google sencureren zichzelf als staten als de USA en de UK dit vragen.... kan je dit geloven? Kijk op
http://theintelhub.com/2011/05/20/government-orders-you-tube-to-censor-protest-videos/#.TpBIZlNc_KR.facebook

Leve kapitalisme... of i het nu fascisme?
10-10-2011, 09:37 door Arie
Ja, nu allemaal door rood licht rijden/lopen en stoppen voor groen. Daar wordt de wereld beter van. Yeahhh!!! Wel allemaal meedoen! Anders werkt het niet.
10-10-2011, 09:46 door CivilDisobediance
Ja, nu allemaal door rood licht rijden/lopen en stoppen voor groen. Daar wordt de wereld beter van. Yeahhh!!! Wel allemaal meedoen! Anders werkt het niet.

Dit is zo'n voorbeeld waarom ik voor meritocratie ben. Dan kunnen onopgeleide mensen niet van alles eruit blaten. Om een oplossing te vinden voor onze huidige problematiek is een serieuze discussie nodig, en een onderzoek naar oorzaken en alternatieven. Mensen die daarin geen toegevoegde waarde hebben zouden geen inspraak mogen hebben...
10-10-2011, 10:25 door Arie
Jij bent zo'n iemand die denkt - er stellig van overtuigd is - het gelijk aan zijn/haar kant te hebben, dus een discussie is zinloos. Veel succes met de strijd.
10-10-2011, 11:03 door SirDice
Door CivilDisobediance: Ik begrijp uit jullie boodschappen dat jullie nog erg jong zijn.
Dat is voor het eerst dat iemand me jong noemt :-/
10-10-2011, 11:04 door Anoniem
"Dat bedrijven uitwijken, laat ze gaan. Hun vermogen hier wordt belast, hun eigendommen, alles wordt dan weer van de staat en dus van het volk en het land. Wij kunnen een voorbeeldfunctie gaan geven ipv angstig de gevolgen van dit catastrofale systeem afwachten."

Tuurlijk, maar niet klagen als vervolgens de werkeloosheid omhoog gaat, de belastinginkomsten flink dalen, en de uitkeringen nog verder moeten worden afgebouwd vanwege jouw fantastische beleid. Immers zullen de inkomsten waar jij het over hebt steeds kleiner worden als je ons land zo onaantrekkelijk maakt dat bedrijven hier willen vertrekken, en buitenlandse bedrijven zich hier niet willen vestigen. Zo krijg je een gigantische vlucht van kapitaal en banen naar het buitenland.

Idealistisch gezien zeg ik top plan, praktisch gezien zeg ik - denk na over de gevolgen, want die zullen -zeer- groot zijn.
10-10-2011, 11:22 door CivilDisobediance
SirDice....Altijd al oud eruit gezien? Waarschijnlijk bedoel je voor het eerst sinds jaren dat iemand me jong noemt...

Marx zijn ideologie is tijdloos, net als kapitalisme en socialisme, dictatuur etc. Marxisme en kapitalisme zijn minstens even oud (naar mijn weten). Wat is nu de dinosaurier. Jong, daar bedoel ik op reactionair. Reageren of ageren. xy22 is de enige die geageerd heeft. Als we niet samen eerst kunnen onderkennen dat dit systeem van kapitalisme faalt op bovenstaande en meerder te noemen punten, kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing. Samen zijn we sterk, weten we meer. We moeten studeren, filosoferen. Als we ons blijven gedragen als schapen die in de kudde worden meegevoerd, mogen we ook niet klagen als het mis gaat. Jong ben je als je niet begrijpt dat ook jij verantwoordelijkheid hebt voor de maatschappij waarin je woont. En recht op kritiek bouw je op naar het aandeel in de debatten die je hebt, je kennis die je hebt vergaard, de wijsheid die je hebt gekregen door de jaren. Ik vraag jullie om een debat, geen lulkoek in de lucht gooien. Ik beschouw dit als een vervuiling waar ik niets mee te maken wil hebben. Ik straf dit ook af. We leven in een democratie die pretendeerd inspraak te mogen hebben. Wij hebben het dus voor het zeggen. Waarvoor kies je als je er geen verstand van hebt? Daarom het debat. Studeer! We zijn vrij van de maatschappij te maken wat wij willen.
10-10-2011, 12:29 door SirDice
Door CivilDisobediance: SirDice....Altijd al oud eruit gezien? Waarschijnlijk bedoel je voor het eerst sinds jaren dat iemand me jong noemt...
Niet echt. Ik word meestal 32-33 geschat (en ik ben 40).
10-10-2011, 13:43 door Mysterio
Door CivilDisobediance: ok, bedankt voor de reacties.

50% vermogensbelasting per jaar van de rijken. Punt is dat al het kapitaal, de grond, de lucht en het water van de mensen en hun kinderen en kleinkinderen is, en van al het andere leven op aarde. Een systeem met respect voor natuur, medemens en onze achterkleinkinderen lijkt me op zijn plaats. Een regering voor ons door ons; we moeten een systeem blijven nastreven dat corruptie niet meer tolereert, en een moreel hoog niveau heeft.
Dat bedrijven uitwijken, laat ze gaan. Hun vermogen hier wordt belast, hun eigendommen, alles wordt dan weer van de staat en dus van het volk en het land.

Het ideale systeem wat jij voorstelt, bestaat niet. Mensen zijn van nature egoïstisch en belongingsgericht. Als jij dus iemand motiveert om hard te werken, zal je een beloning moeten geven. Rijke mensen hebben over het algemeen hard gewerkt, door hen extra te belasten wijken ze uit. Net als bedrijven en andere instellingen. Waarom zou een internationaal bedrijf nog interesse in jouw staat hebben wanneer het ze alleen maar geld kost? Je hebt gezien hoe het in de andere Communistische landen is verlopen. Onderwijs, zorg, maatschappelijke ontwikkeling... het ligt allemaal op z'n gat. Ik ken Russische doctoren die in de supermarkt bijklussen omdat ze niet genoeg verdienen om hun huur te betalen. Jouw systeem werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken.

Wij kunnen een voorbeeldfunctie gaan geven ipv angstig de gevolgen van dit catastrofale systeem afwachten. Als je denkt dat wij hier nog lang mee door kunnen gaan...de vervuiling, tekorten aan water, komende voedsel tekorten, klimaatsverandering met verregaande gevolgen voor leefklimaat, landbouw, economie etc. We staan aan de rand van een enorme verschuiving uit alles wat we kennen naar onze volgene droom. Wordt dat een droom waarin wij slaven zijn van enkele rijken der aarde, of nemen wij een ware democratie waarin de rijkdommen eerlijk verdeeld worden? Step out of the box. Wat ons altijd is voorgehouden dat normaal is, is niet normaal. Take the red ;ill!
Wij zijn de rijken der aarde. Het zijn niet die paar Nederlanders die rijk zijn, maar wij als land verbruiken vele malen meer resources dan waar we 'recht' op hebben. Jouw systeem zal Nederland de afgrond in storten en isoleren. We hebben meer inwoners dan dat we voedsel kunnen produceren. Door jouw systeem verhongeren we.

Dat de pharmacie betaald wil worden is terecht. In het oude china werden doktoren betaald als je gezond bleef, en kreeg hij niets als je ziek werd... bedenk dat het huidige systeem ons alleen als geld machienes ziet, niet als mensen, die we niet graag zien lijden. Alles werkt in de praktijk, creeer het. Als wij stoppen met geldverspillen aan oorlogsindustrie, drugs criminaliseren, niet in verre landen oorlogen creeren waarop vluchtelingen hier moeten komen...
Mijn familie is hier gekomen als vluchtelingen. Vergeet niet dat het leeuwendeel van de Nederlanders hier gekomen zijn als vluchtelingen. Vroeger was het niet anders dan nu. De internationale militaire acties zijn niet altijd te rechtvaardigen, maar vaak ook broodnodig.
Laat ons belastinggeld innovatie betalen voor alternatieve energie. En als we nu eens een Nederlandse centrale bank geld uit laat lenen aan burgers en industrie tegen veel lagere rentes, zou ALLES veel goedkoper worden, en het geld dus weer voor het volk zijn, niet voor die paar bankiers die alles naar zich toe graaien (zie fractional reserve banking)
Met een geweldige deflatie tot gevolg. Minder rente vragen betekent ook minder rente geven. Voor niets gaat de zon op (over alternatieve energie gesproken...)
Er zijn genoeg resources, er wordt ons alleen verteld dat die niet voor ons zijn, maar voor die paar grote industrieen. Laat de werknemers weer aandeelhouders worden, laat ons voor elkaar zorgen.
We hebben onvoldoende steenkool, houtbouw, landbouwgrond, olie, aardgas en grote industrie om zelfvoorzienend te zijn, laat staan winst te maken.
Vergeet toch de leugens van de regering en de politieke partijen dat het niet anders kan. Idealist is een woord voor losers? En zij zijn realisties? Zij zijn de meest onverantwoordelijke marionetten van een imperialistiese industrie die totaal schijt heeft aan ons als individu. Wordt toch wakker!
Het is: Word toch eens wakker. Bevelende wijs etc.

Tja, je kunt je mening hebben over democratie en onze regering, maar zoverre heb ik geen werkend alternatief gezien. Marx werkt op kleine schaal, met mensen die hetzelfde denken. Maar op grote schaal is het onmogelijk zonder dat je dit afdwingt. Kapitalisme zit in het DNA, kijk maar naar spelende kinderen. Je kunt proberen de massa in een richting te duwen of ze te overheersten door een groepje elitaire dictators (waar ik jou ook onder schaar) maar om alle mensen mee te krijgen gaat niet werken.

Het mooie aan democratie is dat we kunnen praten en debatteren over een alternatief, zoals we nu doen. In jouw systeem is dat afgelopen. Zodra jouw burgers zien dat ze bij de buren een dikke TV hebben en op vakantie kunnen, wankelt het vertrouwen in jouw systeem.

Het enige wat ik zie is dat je de zaken wilt verdelen en goedkoper maken. Prima, maar waar wil je dat van betalen? Bezittingen opeisen? Dat klinkt me bekend in de oren. Ben je de laatste tijd wel eens in Zimbabwe geweest? De rijke blanke boeren worden er nu uitgeschopt en de bezittingen worden verdeelt onder de vriendjes van de regering. Dat land is kapot van corruptie, armoede, honger en gebrek aan leiderschap. Als jij nu met jouw spaarcentjes Zimbabwe opkoopt ben ik benieuwd hoe prachtig het over 10 jaar is.

Jij sprak er eerder over dat jij je hebt suf gewerkt en dat je centjes weg zijn. Jij bent dus een kapitalist. Ik ben wakker... Je hebt je suf gewerkt, maar je bent uitbetaald, je hebt geen honger geleden, je bent nooit geweigerd in een ziekenhuis, je leeft nog. Je bent al veel beter af dan 80% van de wereldbevolking. Waar haal jij het recht vandaan om dan te zeggen dat jij slecht bent behandeld?

Jij redeneert vanuit een bekrompen wereldbeeld. Je roept anderen op om wakker te worden, maar je hebt zelf je ogen nog vol van de slaap van ontevredenheid. Als je nou eens eerst leert om tevreden te zijn met wat je hebt en dan voor anderen het leven probeert te verbeteren ben je als een man bezig. Nu ben je als een klein kind dat hard roept dat de wereld oneerlijk is omdat je geen snoepje krijgt voor het eten. In dat ben je kapitalistische egoïst.
10-10-2011, 13:59 door CivilDisobediance
Naoniempje,

We worden dus gegijzeld door de grote multinationals? Dat is dan de prijs die we moeten betalen voor onze vrijheid. Vrijheid en ons geweten. Als Nederland zelf het geld produceren in eigen hand neemt en de winst die de banken maken in onze economie stoppen?

Fractional reserve banking;
Bank x heeft 1.000.000 spaargeld op de bank staan.
Klant wil 10.000.000 lenen.
Bank x belt centrale bank die tijdelijk 9.000.000 aanmaakt.
Bank x leent dit van CB voor minder dan 1% rente
Bank x leent dit uit aan klant tegen zeg 5% rente.
Bank maakt 4% winst van 10.000.000 wat 400.000 euro is, terwijl hij 1.000.000 euro op de bank heeft staan!
Als de staat dit geld verdient en uitgeeft aan zijn bevolking, vind ik nog steeds een slecht plan, MAAR ALTIJD BETER DAN AAN DIE BANKEN BETALEN!!! Wie heeft de banken dit voorrecht gegeven? Dat wil ik ook! En dan zeggen dat er geen geld is als we die hyenas het land uit sturen? Mensen wordt wakker!
10-10-2011, 14:12 door Anoniem
...een betrouwbare munt (goud en zilver)
Zeker in belegd. En betrouwbaar, das maar de vraag...
10-10-2011, 14:35 door CivilDisobediance
Mysterio,

Je hebt critiek op bijna alles wat ik zeg. Ik kom velen tegen die geen hoop hebben op een beter systeem. Onze hele opvoeding en nationalisme is de valse trots op het beste systeem dat er bestaat, de democratie. Dat je daarmee goedkeurt wat wij aan misdaden plegen in andere landen, omdat dit eenmaal het beste systeem is, maakt van jou ook die misdadiger. http://www.youtube.com/watch?v=PFqyK8kB1Vk
Dat we misschien een systeem moeten creeren dat nieuw is, nieuw voor ons... misschien. Nogmaals Meritocratie is een optie.
Het ideale systeem wat jij voorstelt, bestaat niet. Mensen zijn van nature egoïstisch en belongingsgericht. Als jij dus iemand motiveert om hard te werken, zal je een beloning moeten geven. Rijke mensen hebben over het algemeen hard gewerkt, door hen extra te belasten wijken ze uit. Net als bedrijven en andere instellingen. Waarom zou een internationaal bedrijf nog interesse in jouw staat hebben wanneer het ze alleen maar geld kost? Je hebt gezien hoe het in de andere Communistische landen is verlopen. Onderwijs, zorg, maatschappelijke ontwikkeling... het ligt allemaal op z'n gat. Ik ken Russische doctoren die in de supermarkt bijklussen omdat ze niet genoeg verdienen om hun huur te betalen. Jouw systeem werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken.
Mag ik je erop wijzen dat in Tibet, Sikkim, Bhutan de leiders worden opgekeid vanaf kinds af aan naar een hogere ethiek te leven? En al die indianen stammen die nog in de oerwouden leven, zie jij imperialisme? Mag ik je vragen of je bereid bent onze cultuur te laten vallen om de aarde te redden, geen mensen meer te hoeven doden, geen vervuiling meer te maken? Elke keer als jij zegt dat het niet mogelijk is, geef je aan in de meute te willen blijven zitten die de afgrond in rent.

Wij zijn de rijken der aarde. Het zijn niet die paar Nederlanders die rijk zijn, maar wij als land verbruiken vele malen meer resources dan waar we 'recht' op hebben. Jouw systeem zal Nederland de afgrond in storten en isoleren. We hebben meer inwoners dan dat we voedsel kunnen produceren. Door jouw systeem verhongeren we.

Die inwoners die we importeren. 2010 hadden we 1047 nieuwe autochtonen en 28.000 allochtonen erbij. Als we steeds meer ergens anders geschoolden hier naar toe willen halen om voor onze ouderen te werken... geven we nederland weg, komt er alleen maar meer vervuiling en minder plaats om te wonen. Ook hier moeten we terug en samen blijven wonen met onze ouders, zoals dat duizende jaren ging. Wat wij denken nodig te hebben hebben we niet nodig. We kijken teveel naar consumeren gerichte programma's en reclame. In welke film zit jij?

Mijn familie is hier gekomen als vluchtelingen. Vergeet niet dat het leeuwendeel van de Nederlanders hier gekomen zijn als vluchtelingen. Vroeger was het niet anders dan nu. De internationale militaire acties zijn niet altijd te rechtvaardigen, maar vaak ook broodnodig.

Jij bent geholpen.. Maar die hulp actie's zijn niet voor het volk, maar voor de olie. Imperialisme. Dezelfde dictator die je bent ontvlucht werdt betaald door het westen. Ben je wel wakker? Terechte oorlogen? Kijk eens hoe ze ontstaan. Irak schoot scuts op Israel en wilde euro's voor olie, Khadaffi wilde in goud uitbetaald worden. Afghanistan...grondstoffen. (om die paar trainingskampen zo'n veldslag van 10 jaar?) De as van het kwaad heeft geen buitenlandse schuld. Geen buitenlandse banken in het land... vraag je af...waarom zijn zij nu de as van het kwaad? Omdat zij niet mee willen doen aan het imperialistiese spelletje?

Met een geweldige deflatie tot gevolg. Minder rente vragen betekent ook minder rente geven. Voor niets gaat de zon op (over alternatieve energie gesproken...)

Bekijk mijn uitleg over fractional banking nog eens. En je blijft maar geloven dat de 1% rijken van de aarde een soort heiligen zijn. Ze hebben de media, de banken, de regeringen in hun macht. En elke keer als je ze betrapt op een leugen weten ze er een leuk verhaal omheen te maken...het brengen van democratie, schieten op eigen bevolking... een miljoen Irakezen doden is wel ok? Omdat ze bruin zijn?

We hebben onvoldoende steenkool, houtbouw, landbouwgrond, olie, aardgas en grote industrie om zelfvoorzienend te zijn, laat staan winst te maken.
daar zijn we op het punt aangekomen...nog meer buitenlanders in nederland nemen zodat dit probleem nog groter wordt? We creeren dit excuus. Het is zo'n ingenieus plan, opgezet om je van de wijs te brengen. We moeten gewoon onze ouders weer in huis nemen. En de gehandicapte broertjes en zusjes. En de kinderen weer thuis opvangen. Minder energie verbruik, minder woningnood (iedereen woont dan beter)...

Ik heb ook genoten van dit systeem, jaren, maar altijd ook een ander systeem gepropogandeerd. Ik heb ook geen geduld meer met mensen zoals jij. Chernobil was om de deur, Fukushima is veel groter. De volgende is in onze achtertuin. De schade door nucleaire ongelukken is immens. We hebben niet het recht deze aarde te vervuilen en dan door te geven aan onze kinderen. Als je niet met mijn ideeen eens bent, geef een alternatief, maar op deze manier doorgaan is het stomste wat we kunnen doen. Economies...ik ben en wil geen slaaf zijn, van niemand niet. Niet van een systeem of van een mens.
Ik wil een rechtvaardige samenleving, en als je die niet nastreeft, krijg je uiteindelijk de mensheid tegen je. Kom met een alternatief, of ga ten onder met de meute. (LOL)
10-10-2011, 15:06 door CivilDisobediance
Oh ja,

Ons geciviliseerde westen..

http://www.youtube.com/watch?v=lzHQrFuoqhM
10-10-2011, 15:11 door Mysterio
Door CivilDisobediance: Mysterio,

Je hebt critiek op bijna alles wat ik zeg. Ik kom velen tegen die geen hoop hebben op een beter systeem.
Ik geloof niet in betere systemen en ik geloof ook niet dat het de schuld is van buitenlanders. Jij leest precies niet wat ik bedoel. Ik bedoel dat er meer Nederlanders zijn dan dat Nederlanders eten kunnen maken. Jouw ideale voorbeelden van Tibet en dergelijken maken mijn punt dat het werkt voor een kleine, selecte, geïsoleerde groep mensen. Woongroepen bijvoorbeeld, werken ook prima, maar op globaal niveau niet.

Mocht je mij een beetje kennen, dan weet je dat ik absoluut geen fan ben van Democratie. Ik zie dan liever een vorm van Republiek waarbij we nog een beetje niveau van de mensen verwachten die ons besturen. Het sterke punt van Democratie is dat je niet afhankelijk bent van de grillen van het selecte clubje aan de top.

Mensen zijn per definitie slecht. Geen systeem kan dat veranderen. Jouw idyllische plaatjes van Indianen vallen aan gruzelementen zodra status en bezit worden geprikkeld.

Maar genoeg hierover. Met jou is het net zo onmogelijk redeneren als het is met een aantal paranoïde gasten die hier regelmatig komen.

Mijn tegenvoorstel is een beweging die al jaren aan de gang is. Slaafvrije chocolade, groene energie, ecologische katoen en biologisch vlees om maar eens wat te noemen. Ik geloof niet zo in de revoluties en de loze beloftes die daarbij horen, ik geloof eerder in de kleine dingen die ik kan doen om de wereld beter te maken. Als meer mensen dat doen heeft dat meer effect dan het loze geschreeuw van jou.

Noem mij één voorbeeld van iemand die jij te eten hebt gegeven toen hij honger had, te drinken toen hij dorst had, kleding toen hij naakt was, opgezocht hebt in de gevangenis en ik zal aannemen dat je het beste met de wereld voor hebt.
10-10-2011, 15:57 door Anoniem
Door CivilDisobediance:
Ja, nu allemaal door rood licht rijden/lopen en stoppen voor groen. Daar wordt de wereld beter van. Yeahhh!!! Wel allemaal meedoen! Anders werkt het niet.

Dit is zo'n voorbeeld waarom ik voor meritocratie ben. Dan kunnen onopgeleide mensen niet van alles eruit blaten. Om een oplossing te vinden voor onze huidige problematiek is een serieuze discussie nodig, en een onderzoek naar oorzaken en alternatieven. Mensen die daarin geen toegevoegde waarde hebben zouden geen inspraak mogen hebben...

Voor een hoogopgeleid individu weet je aardig wat tik en spelfouten te produceren, niet om het een of ander natuurlijk hoor...
Daarnaast, aangezien je je "publiek" in een enkel draadje meerdere malen weet te schofferen met termen al "jonkies" en "nerds" verbaasd het mij dat er nog enige zinnige reactie volgt.
Maar goed, mijn 2 centjes hoor, ik heb geen ambitie om in een woongemeenschap over de heide te huppelen en die 250 meter grond heb ik ook al lang.
10-10-2011, 17:59 door CivilDisobediance
Mysterio,

Ik heb 8 jaar in een kraakpand gewoond, had meubels van de straat, kleren kreeg ik...een bakfiets, geen auto. Ik waste mijn haren nooit met champoo (het bleef natuurlijk schoon), wist ook niet waar ik mijn geld aan uit moest geven, niet dat ik veel verdiende... Heb altijd klaar gestaan voor mensen, ben ettelijk tienduizenden kwijtgeraakt hierdoor, ben naar het kindertehuis in Kathmandu gegaan nadat een nederlander de hele bende had verkracht en gefilmd, heb 15 jaar in communes gewoond, ben 8 jaar vegetaries geweest, meerdere malen hebben vrienden bij mij gewoond omdat ze geen geld meer hadden...Ik ben totaal bijna 2 jaar in azie geweest, en heb vele te eten gegeven, proberen te helpen. Ik ben een man van daden.

Ik schoffeer hen die in dit forum mij bachataliseren. Mijn manier om mensen weg te jagen die het gewoon niet in hun mars hebben. Ik ben aardiger tegen mensen die serieuzer zijn. ik ben kwaad om de ellende die we elkaar aandoen, en woest over de wereld waar dadelijk mijn dochter en haar kinderen in verder moeten leven. Ik weet hoe je samen kan leven, want dat heb ik gedaan. ik weet met hoe weinig je kan leven, want dat heb ik jaren gedaan.
dat de mens per defenitie slecht is wil ik gedeeltelijk aan. Hierdoor zijn er ook kaste systemen ontstaan, die dom en intelligent scheidde. Alle systemen verouderen, en alles corrumpeert. Wij zijn als menselijke maatschappij te log geworden om snel aan een veranderende situatie aan te passen. Ik kan geen onzinnige ideeen hebben als geboortebeperking totdat er maar een tiende of een honderdste hier nog op aarde zou wonen. Ik kan wel proberen mensen op hun gezonde verstand aan te spreken om minder kinderen te nemen, met de melding dat we dan wel zelf voor onze ouders moeten zorgen. Ik kan niet praten over een groot plan dat de elite heeft met de mensheid, omdat ik dan voor complot theorist wordt uitgemaakt. Ik kan en mag wel wijzen op de gevolgen van ons systeem op onze omgeving. Maar als jij blij wordt van het scheiden van je afval, terwijl er voor je benzine, je mobieltje en computer en voor je vlees miljoenen mensen worden vermoord, ongeloofelijk veel bossen worden gekapt, vervuiling ontstaat die niet meer om te draaien is, nu, droom over de republiek. maar wat doe je dan? 15 oktober in Den Haag. Occupy Den Haag!

En ja, spelfoutjes. Mijn Nederlands heeft mijn hele leven foutjes, door het gebrek aan logica. Iedereen heeft sterke en zwakke kanten. De jouwe is dat je denkt dat alleen mensen die foutloos kunnen schrijven inhoudelijk iets te vertellen hebben...
10-10-2011, 18:35 door quikfit
@CivilDisobediance: Met alle respect...maar wat doe jij tegenwoordig voor de kost?In je reactie van 17.59 ben je aardig "hippie" geweest.....ik heb ook wat alternatievelingen (krakers,veganisten enz.) in de familie die altijd precies wisten en nu nog steeds weten wat de mensheid eigenlijk zou moeten doen/zijn......helaas hebben ze nog nooit een dag gewerkt en lullen altijd dat de rijken aan de armen moeten geven....en ja ik weet het...de politiek is viespeukerij en de financiële instellingen zijn oplichters.....maar dat is de realiteit waarin we leven,persoonlijk denk ik dat je minstens 500 jaar oud moet worden om je rigoureuze veranderingen door te voeren.
Nogmaals,wat doe jij tegenwoordig voor de kost gezien je tijden van reageren en met alle respect.....het lijkt wel of je een "soort" geloof wil promoten....................................
10-10-2011, 19:56 door CivilDisobediance
Ben ik meer als ik een baan heb? Is mijn kennis, logica en integriteit niet voldoende? Jij zal niet luisteren naar een indiaan, omdat het land waarop hij woont, niet zijn eigendom is in een idiote acte? Of omdat hij geen opleiding heeft? Wat voor discriminatie is dit? Ik heb een IQ van rond de 130, op verschillende manieren van meten. Ik heb alleen Havo afgemaakt, door een scheiding van mijn ouders, en een incest verhaal van moeders kant. Ik ben zelfstandig ondernemer en heb mezelf opgeleid. Zonder enig financiele of emotionele steun. Ik ben timmerman, meubelmaker, interieurbouwer. Ik stuck, tegel, leg electriciteits installaties aan op de oude leest. Ik heb kunst geschiedenis gestudeerd en help mensen hun huis inrichten. Ik fotografeer al 35 jaar. Ik heb meerder massage opleidingen gedaan. ik heb 8 jaar 1 uur per dag een boedhistiese meditatie techniek beoefend, Vipassana, wat een uur bewegingloos zitten inhoud. Ik heb 2 jaar in India gereisd. Ik duik, Ik bodyboard, Ik ben naar de Pyreneeën gefiets. Heb weken zonder geld door India gereisd, Ik heb een eigen club gehad, en een inkomen van ca 40.000 per maand omzet. ik heb auto's geexporteerd naar afrika, handgeschept katoenpapier uit India, importeer nu oo kunst uit Nepal, ik maak mijn eigen websites waarvan 20 online, host ze zelf, ben domein reseller, doe aan SEO. Ik ben erkend uitvinder door Syntens. Heb 4 prototypes en 4 ondernemers plannen. Mijn derde stichting, daar heb ik de statuten voor geschreven, waar de notaris maar 1 fout in kon vinden, die ik er expres in had gezet, omdat ik de wet daarin niet kende... En jij?
10-10-2011, 20:23 door CivilDisobediance
Oh ja, mijn tweede computer was een dual pentium pro. Na een half jaar studeren zelf samengesteld omdat mijn eerste compaq op het moederbord voor zijn processor op een dipswitch had bezuinigd waardoor ik niet kon opwaarderen.. Ik heb Windows NT uitgeplozen en volgens systeembeheerders uit die tijd had ik ook in dat vak gekund. Ik kan overweg met 3DStudioMax, excel, word, Photoshop (heb enkele jaren flyers ontworpen), Ik ben huisschilder geweest, heb aan de deur gestaan van een club, ben DJ geweest in een andere, Mark Rutte spreekt me aan bij mijn voornaam, ik heb een website gemaakt voor de dwaze vaders en ken alle oprichters persoonlijk, ik heb de Dalai Lama ontmoet, werk voor Loesewiese van der Laan van D66... Nog meer?
En nu weer over serieuze zaken... Kijk hier eens naar en zeg me wat je ervan vindt,.
http://www.youtube.com/watch?v=3jlaiJRwU6Q
10-10-2011, 21:17 door Morbius
Borderliner ofzo. svp negeren, anders gaat dit nog vijf jaar door.
10-10-2011, 22:11 door CivilDisobediance
10-10-2011, 22:32 door Anoniem
Door CivilDisobediance: Dat was de verkeerde link...

dit is de goeie..
http://www.youtube.com/watch?v=nNumEm2NzQA

en deze..

http://www.youtube.com/watch?v=KCP97AWXlZU
Leuk, maar deze filmpjes laten zien dat men niets heeft begrepen van het verleden. De revoluties leiden alleen maar naar een volgend falend systeem. Kijk naar de grote beschavingen uit het verleden en zie dat ze vallen en anderen opstaan. Revolutie of machtsovername is een haast natuurlijk proces, maar heeft nooit tot een betere wereld geleid.

Als jouw helden uit het verleden in de hedendaagse politiek hadden gezeten had je ze ook gehaat.

Je kaart zaken aan die aangekaart moeten worden, maar niet zo. Daar zijn we nu juist weer een vrij land voor, met een regenboog aan kleuren in de politiek.
11-10-2011, 12:18 door Mysterio
Door CivilDisobediance: Ben ik meer als ik een baan heb? (...)
Je hebt een indrukwekkende CV en dat maakt het beeld iets completer. Dank je voor de verdere uitleg, ik hou van mensen van daden.

Dat we het niet met elkaar eens zijn is prima, ik vind het wel jammer dat je zo verschrikkelijk neerbuigend en fel doet. Dat wekt natuurlijk een anti-reactie op. Als je mensen wilt bewegen om met je mee te denken zal je eerst moeten aaien en meebuigen. Denk aan de boom en de sneeuw... Ja, ik ken mijn oosterse filosofie ook.

Je hebt het over de Indiaan en het land waar hij op woont. Het kenmerk van die Indiaan is dat hij tevreden is met wat hij heeft en met gezond respect daar mee omgaat. Hij weet immers dat wanneer hij het land verpest het voor hem geen voedsel meer zal opleveren. Hij zorgt dus omdat hij wil overleven, niet omdat het eerlijk of hoger is. Zodra die noodzaak weg is zie je wat de werkelijke aard is, want de casino's groeien harder dan de maïs.

Dat is niet de schuld van de blanke overheerser, maar het inhaken op de verlangens die in de harten van mensen zijn verankerd. Er is geen enkel systeem wat bulletproof is wat dat betreft. Zodra mensen macht krijgen gaat het mis. Dat is wat mij betreft het tegenargument op meritocratie. Het zal niet werken omdat de selecte groep aan de top niet om zal kunnen gaan met de macht.

OT: (jawel, het kan nog) Ik ken wel een aantal webontwikkelaars, maar ik vrees dat die iets te kapitalistisch zijn voor deze boodschap.
11-10-2011, 13:21 door Anoniem
Ik kan ook een leuk verhaaltje typen, maar dat betekent niet dat het waar is...
11-10-2011, 16:56 door CivilDisobediance
Mysterio,

Bedankt voor je kritiek. Ik ben fel, maar kan slecht tegen mensen die zich niet integer in een discussie mengen. Ik ben zelf in de overtuiging dat voordat je een tegen argument geeft, eerst de argumenten van de ander bestudeerd. Zoals ik nu met jou argument doe. Je schrijft over de indianen, die met het geld uit de casino's zichzelf verrijken. Ik heb dit direct opgezocht, en het eerste artikel dat ik lees is dit http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1003869,00.html. Daarin staat dat inderdaad te weinig van de indianen meedelen in de winst van de casino's, maar als er verder onderzoek wordt gedaan, blijkt dat veel van de casino's andere eigenarenb hebben dan de indianen, die bepalen waar het geld naar toe gaat... Als je informatie hebt die dit weerlegt, hoor ik het graag. We hebben het hier over de natuur van de mens, waarvan jij zegt dat die slecht is. Ik denk dat de natuur van het gros goed is, en vaak simpel. Echter door het slechte voorbeeld, doen we slecht volgen... Ik geloof in de goedheid van mensen, ik geloof dat we een rechtvaardige wereld willen. Ik geloof dat we ons te snel neerleggen, bij een geschiedenis geschreven door mensen die een overtuiging verkondigen, die in hun straatje past (de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar). Laat duidelijk zijn dat ook wij geindoctrineerd zijn door een systeem dat zijn bestaansrecht wil bevestigd zien, en alternatieven net zo neerbuigend schertst als ik doe naar degene die zich in deze discussie naar mijns inziens onbehoorlijk, ongefundeerd en ondoordacht naar mij deden. ik refereerde eerder naar 'de matrix', omdat vele onder ons de scene kennen met de rode en blauwe pil. Zo herkenbaar, maar door die film nu gemaakt als zou het alleen in je fantasie kunnen gebeuren, niet hier, nu, in jouw en mijn leven. Ik geloof dat wij tot zoveel meer in staat zijn, als we dat zouden willen, als we zouden weten dat we het kunnen. Als we zouden opstaan, ineens wakker, en zeggen dat dit niet is wat we willen, en zouden scheppen wat we wel willen.

Bedankt...
Kijk op een van mijn sites... http://www.3dot0.nl .
Gegroet Mysterio. En iedereen die dit heeft gevolgd.
11-10-2011, 17:00 door CivilDisobediance
Ik zie ineens die kleine boodschap staan van een anoniempje... Kijk maar op mijn site... http://www.3dot0.nl
Ik ben een mens die vindt dat dit leven een leven is om te leven als een boek.

Beter een leven als een boek dan een leven vol boeken....

;-)
11-10-2011, 20:36 door Anoniem
Feit is dat NL word geregeerd door mafia van de ergste soort, verkiezingen zijn een farce en die zogenaamde "nobele familie"die zich als ongekozen staatshoofd al 200 jaar laat toezwaaien gewoon ordinaire criminelen zijn!
Iedereen die dit bestrijd heeft zijn huiswerk niet gedaan!
De "regering of elite" beschouwen zichzelf werkelijk waar als een betere soort en zullen koste wat kost door chaos te laten onstaan de totale poltiestaat invoeren, dit is al gaande sinds jaren 70, afbraak onderwijs, tv manipulatie, nieuws dat totaal in handen is van 1 familie (Fentener van Vlissingen!)
Kabinet bestaat louter uit royal asskissers, bijv. Donner wier familie terug te dateren is als "rattus lakeius" tot 1789 notabene!
herstelderepubliek wordpress com
Word toch eens wakker Nederlanders, van uw inkomen beland uiteindelijk 80 procent in de staatskas, en daarvan word ruim 40 procent geschat verdonkermaand!!!
DOE UW HUISWERK!
12-10-2011, 00:09 door Anoniem
gelukkig heeft de andere helft van de bevolking een IQ boven de 100 en zorgen zij ervoor dat de rest te eten en onderdak krijgt in een wereld waarin ze zichzelf niet kunnen redden. En waar ze zonder enige vorm van beschaving al lang gestorven waren.
Geen dank hoor. Doe ik graag.
12-10-2011, 10:39 door Anoniem
@CivilDisobediance
Zou mooi zijn als alle minder bedeelden geholpen zouden zijn met wat geld van de rijke. Helaas zit hebzucht en een drang naar macht diepgeworteld in de mens.
Geef een sloeber een ton en hij gaat rare dingen doen.

Zoek liever een politiek podium voor je ideeen. Het mooie aan een democratie is dat je mensen met goede ideeen gehoord worden en inspraak kunnen verwerven in het landelijk bestuur. Daar moet je overigens wel met constructieve ideeen komen en wordt je afgestraft op loze kreten.
Ik zie je jezelf graaf verkiesbaar stellen. Jouw naam weten we nu allemaal wel dus als ie opduikt op een plek waar het zou moeten lezen we wel weer verder.

En houd onze stad zaterdag ajb een beetje bereikbaar. Ondernemers werken namelijk doorgaans gewoon door.
12-10-2011, 10:44 door Mysterio
Door CivilDisobediance: We hebben het hier over de natuur van de mens, waarvan jij zegt dat die slecht is. Ik denk dat de natuur van het gros goed is, en vaak simpel. Echter door het slechte voorbeeld, doen we slecht volgen... Ik geloof in de goedheid van mensen, ik geloof dat we een rechtvaardige wereld willen. Ik geloof dat we ons te snel neerleggen, bij een geschiedenis geschreven door mensen die een overtuiging verkondigen, die in hun straatje past (de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar).
Jouw site geeft een leuk beeld van wie je bent en wat je doet.

Tja, die Indianen zijn genaaid in het verleden en worden vandaag den dag net zo genaaid. Voor een deel is hun huidige toestand hun eigen schuld. Ik ben er niet van overtuigd dat zij een ideaal beeld vormen van een samenleving. Je zal nog een enkele stam hebben die zich voorbeeldig zal gedragen, maar over het algemeen is daar weinig van over. Ik kan de toestanden van de casino's niet weerleggen, maar ik kan je wel vertellen dat de indianen die hier wel rijk van worden blijkbaar erg weinig geven om hun arme, werkeloze broeders.

Het zou enorm schelen wanneer mensen wat trotser zouden zijn op hun eigen cultuur. In Afrika krijg je aanzien naar mate je meer Westers bent. En andersom trouwens... Daarnaast heerst daar een enorme slachtoffer cultuur. Waarom moet een Nederlandse boer aan Congolezen uitleggen hoe ze daar een akker moeten bewerken!? Alsof de boer dat zelf niet weet... Maar nee, de boer blijft in zijn slachtofferrol hangen en wacht dus op hulp.

De mensheid is van nature slecht omdat je moet leren delen, je moet leren geven om mensen die je niet direct nodig hebt. Als je dit hebt geleerd dan kun je kiezen om het wel of niet te doen. Je kan kiezen tussen goed of kwaad, maar het kwaad is veel aanlokkelijker.

Jij refereert naar de Matrix. Al zou je kiezen om te blijven in de nep wereld, waarom zou je dan niet echt geleefd hebben? Ik weet zeker dat er in deze democratie mensen keihard aan het werk zijn die echt het beste voor hebben met iedereen. Het zou zonde zijn om het hele systeem te bestempelen als falend wanneer slechts een deel niet klopt.

Het nadeel van democratie is dan wanneer ook varkens stemrecht zouden krijgen, wij binnenkort in megastallen worden gefokt. Aangezien je bent wat je eet is het niet verwonderlijk dat de huidige politiek wat wegheeft van de snackbargesprekken.
12-10-2011, 17:18 door CivilDisobediance
Dank jullie voor de reacties.

Er is dus een probleem... Het systeem dramaties omgooien gaat alleen maar wanneer zijn tijd is gekomen. Als teveel nog comfortabel zijn in het oude systeem, en wat mij betreft, nog slapend... kun je schreeuwen wat je wilt...maar wordt niet gehoord. Kijk hoe D66 het referendum zo graag als democraties middel wilde doorduwen. Wat zou het niet geweldig zijn als we over alle belangrijke zaken ons zegje konden doen, ons land, onze maatschappij, onze verantwoordelijkheid.. Maar we kiezen er niet voor. Ik heb gedacht de nul partij op te richten...Ik vind eigenlijk dat alle zetels in de tweede kamer ALLE Nederlanders moeten vertegenwoordigen. Als 75.4 % maar komt stemmen, moeten dus 24.6 % zetels leeg blijven. Waarom? Omdat we dan elke dag kunnen zien, dat er een grote groep is, als partij een van de grootste!, die blijkbaar niet geloofd of niets geeft om onze democratie. (Dit zou een aardige bezuiniging zijn op ons parlement...) Als ik vind dat we naar een Meritocratie moeten, dan zou dit uit ons huidige stelsel gekozen moeten worden, of vanuit een dictatuur opgelegd. Het probleem zit er hier natuurlijk in, dat een groot deel van de bevolking moet gaan beseffen dat ze te makkelijk te beinvloeden zijn vanwege hun gebrek aan capaciteit om politiek en economie te begrijpen, en zelf moeten beseffen dat zij niet capabel zijn (wat een grote mate van wijsheid vereist, en je mag je dan afvragen of ze dan hun stemrecht niet zouden moeten blijven behouden). Dus Meritocratie kan alleen vanuit een centrale macht opgelegd worden. Daarbij moet ik aanvullen dat dit niet genoeg is voor mij. Plato's suggestie dat er nooit psychopaten verkiesbaar gesteld mogen worden zijn, vind ik ook uitmuntend. (Vraag blijft dan, wie bepaalt wie wel en niet voldoet, en net als met onze leeftijdsgrens, die in zekere mate willekeurig is, zal dit met een persoonlijkheids test moeten gebeuren die ook niet honderd procent zuiver is...). En daarnaast zou mijn ideale democratie ook een cultuur van filosofie en debat moeten geven, wars van populisme, of grote geesten die door logica en vraagstelling naar de kern van de problemen kunnen gaan. Denk aan het volgende tafreel. De gekozen volksvertegenwoordiger vraagt aan een kiezer wat hij wil. Deze zegt 'ik wil een Mercedes.' De politicus vraagt dan waarom? De kiezer zegt, 'daar voel ik me lekker in'. De politicus vraagt dan 'voel je je dan niet lekker thuis en op je werk?' En als de kiezer hier instemmend op antwoord, kunnen we gaan werken aan betere thuis en werk omstandigheden... Kijk, ik kwam er enkele jaren geleden achter, kijkend naar de mensen in de auto's in de file, dat vele zich er niet aan stoorde in de file te zitten. Ineens realiseerde ik me dat er mensen in de file zitten die niet thuis willen zijn....Mam wil afgelost worden van de kids... en niet op hun werk... En die gasten lopen de weg van mijn werk naar mijn huis te verstoppen in hun rijdende prive kamertje waar ze effe alleen kunnen zijn. Niet te geloven! En onderzoek heeft dit nu ook uitgewezen... Dus als we dat probleem oplossen, komen de wegen weer vrij (1% minder auto's geeft 10% minder file... https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:r0VPrKrdnR4J:www.raivereniging.nl/actueel/rai-voorrang/~/media/RaiAssociation/Files/Communicatie%2520en%2520PR/RAI%2520Voorrang/2010/RAI%2520Voorrang%2520nr%252017%252024%2520november%25202010.ashx+1+procent+minder+auto's+10+procent+minder+file&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESgVZzHUIBdaC2BdG6zZYHaqW7Ys7VFLGQ84rjPj9kUBH5AEOX7sbrL6xb545tlCtxAWyALa7sByyX8CCSrrVN_Dpq4fHIsrpmeZ159WKPJHGb6GB-LC6uVCDLHcBKTkWSnGyyP8&sig=AHIEtbRtQHdPg3v3mxJSYLM0qSlmlDLXmg
Ik pleit dus voor een systeem dat niet zo snel zal komen vanuit de huidige conjunctuur, maar met de crisis in het vooruitzicht, de protesten die er werldwijd zijn, tegen het huidige systeem...kan Nederland niet ver achter blijven, en om de grond rijp te maken...je moet ergens voor zijn als je ergens tegen bent..., dus nu de website Burgerlijke Ongehoorzaamheid. En ik zoek nog steeds mensen die me daarbij kunnen en willen helpen.

Dus watjes, nerds, anoniempjes, critiek spuiers, zelfstandigen en loonslaven... luister, en doe wat om jou en onze wereld echt van ons te maken.

;-)

T.
06-12-2011, 19:05 door Anoniem
En ja, spelfoutjes. Mijn Nederlands heeft mijn hele leven foutjes, door het gebrek aan logica. Iedereen heeft sterke en zwakke kanten. De jouwe is dat je denkt dat alleen mensen die foutloos kunnen schrijven inhoudelijk iets te vertellen hebben...
Je hebt dus moeite met logisch redeneren. Eerlijk gezegd vind ik dat geen openbaring kijkende naar alle onzin die in dit topic al is samengevat tot nu toe.

Wat het volk wil!

1. Kiloknallers van de C1000.
2. Kerncentrales.
3. Stopzetting van de uitkeringen van alle hippies die meedoen aan onzin als occupy.

Och ja, dat occupy was me een feestje. Junks, zwervers en werkelozen die weigeren een baan te zoeken.
07-12-2011, 18:36 door Anoniem
@Anoniem (19:05);

Wat het volk nodig heeft voor je wensenlijstje in werkelijkheid gerealiseerd *kan* worden;

1. fatsoenlijk ecologisch management (feiten hieromtrent ongeveer driedubbelendwars aangetoond, tijd ongeveer tot 2015/2020 voor we effecten langzamerhand *niet* meer om kunnen draaien)

2. fatsoenlijk financieel management (zodat kwaliteitsgarantie en gezonde marketing vanuit alombekende en ook handige kapitalisme weer terugkomen, ook zodat feiten gewoon erkend worden, bekend gemaakt worden en er weer behoorlijk bestuurd wordt)

3. fatsoenlijk en capabel bestuur in haar algemeenheid (inclusief lokaal bestuur, wetgeving, nationaal bestuur en europees bestuur, de grote bedrijven mogen ook wel wat beter doen), die moeten leiden tot

onzin als occupy is zo ongelooflijk duidelijk niet waar dat ik op basis daarvan stel dat je gewoon onbekend met wetenschappelijke feiten bijvoorbeeld in relatie tot het parabolische leven van ons competitie model, onvoldoende bekend met een overduidelijk gebrek aan leiderschap, de gevolgen die hierdoor al tienjaar duidelijker en duidelijker zichtbaar zijn (in Nederland, we hebben het niet eens over de US - daar is het ZO OVERDUIDELIJK dat ik je eigenlijk wereldvreemd moet noemen).

Denk jij werkelijk dat jij gaat genieten van kiloknallers, kerncentrales en compatible wetgeving als je er zelf kennelijk geen ZAK om geeft? Denk je werkelijk dat je historische waarheden kunt negeren? Denk jij werkelijk dat er met feiten mbt griekenland (waar de EU leiding ZELF, nota bene, het gebrek aan leiderschap begint toe te geven? het is slechts het topje van de eisberg), dat je met zulk leiderschap ook maar IETS werkelijk kunt oplossen?

Naar mijn (toch wel) weten, rennen die 'leiders' zowel lokaal, nationaal als europees nog steeds in rondjes en plakken ze pleisters op gevolgen van problemen in plaats van problemen werkelijk te benoemen en dus aan te kijken, op te lossen.

Je moet wel achterlijk zijn om te denken dat je ooit de afwas kan doen zonder em te erkennen. Noem jij jezelf toevallig ook nog betrokken burger?

Occupy heeft absoluut geen goede boodschap (ik vraag me af hoe ze nou op deze onzin komen eigenlijk) niettemin ALLE reden voor protest. Protest is nog niet eens zozeer burgers die precies weten wat er scheelt. Protest is meer een gevolg van beleid, een venster in gevolgen, eventueel NIET goed verwoordt. Ik verwacht van leiders dat ze de inhoud boven de vorm kunnen stellen, anders zijn ze regelrecht incapabel. En dat zijn ze.

Het feit dat de meesten dat kennelijk al niet meer weten, jongens op deze manier houdt je letterlijk een SAMENLEVING *NIET* in stand. En weet je wat het meest achterlijke is? Dat heeft zich letterlijk al tig malen bewezen. Ongelooflijk in een woord, hoe bezopen de meeste vanuit hun eigen beperkte perspectief werkelijk niet meer een beetje rekening met een ander kunnen houden. Hebben jullie eigenlijk wel door hoe afhankelijk onze hedendaagse ontwikkelingen, welvaart van ELKAAR is? Weten jullie eigenlijk wel hoe snel je zo iets kan en ook zal afbreken wanneer je waarheden mbt je medemens of goed bestuur negeerd? Hoe ENORM dat gebaseerd is op SAMEN en hoe enorm dat ook in elkaar donderd wanneer we het niet meer SAMEN doen?

Ja de politie bewaard echt de rust he tegenwoordig? Die laten nog zien dat ze het onder controle hebben he, die uitvoerende macht? Die stralen de rust uit die de burger zo hard nodig is nietwaar? Dat is de mate waarin het probleem TOCH ECHT EN WERKELIJK bestaat, groter wordt, op relatief korte termijn inmiddels (wanneer dit zo nog een paar jaar doorgaat) WERKELIJK niet meer te ontkennen is en ook JAREN gaat duren om uberhaubt weer op acceptabel niveau te brengen. Zeg jij tegen die tijd ook dat Occupy onzin is?

Weet je wat onzin is? Dat ze tegenover een bank staan. Dat is onzin. En dat wannabe vergader. Ze zouden veel en veel harder actie moeten voeren, goed en sterk georganiseerd, en absoluut regelrecht leiderschap aanvallen (en zelfs proberen om te gooien, dit huidige beleid is letterlijk een decadente verkrachting van werkelijk leiderschap, een beetje verstrikt in de vorm achter de media aanhuppelen) in zowel het publiek bestuur, politiek als OM, Politie en rechterlijke macht, wetenschap/onderwijs. Deze leiders moeten absoluut wat minder gezapig zo snel als mogelijk beginnen met decennialang bekende feiten accepteren en behandelen. Waar ze zich in de eerste plaats voor gegeven hebben. Naar mijn mening zouden ze bijna vervolgd moeten worden vanwege de overduidelijke feiten omtrent chronologische gebeurtenissen, statistieken en anderszins wereldwijde gebeurtenissen (zowel commercieel als sociaal demografisch of anderszinds in het publieke belang).

En die Nederlanders die om het hardst tegen elkaar aanzaniken dat het allemaal ongelooflijk is, ondertussen als schapen achter elkaar kiloknallers bij de buurtsuper vandaan jassen zonder ook maar ergens zichzelf te informeren, voor hun kinderen bijvoorbeeld hier wat aan te doen. Dat is letterlijk achterlijk EN asociaal. Denk maar niet dat die boomerang NIET terugkomt, ook dat is nooit anders geweest.
08-12-2011, 10:37 door Preddie
"Ik wil een belasting voor de rijken van 50% van hun vermogen per jaar tot een maximaal vermogen van 1.000.000 euro. Al het kapitaal van de rijken behoort aan het volk"

lol .... gaatje in je hoofd zeker ..... ik stel voor dat je eens gaat werken in plaats van dit soort onzin te verzinnen. Ik stel gelijkheid voor, voor iedereen en overal ..... wat betreft de belasting betaald iedereen een gelijk percentage en dicrimineren we mensen niet op basis van inkomen ..... maargoed ik mis de link even met security...
08-12-2011, 13:43 door Anoniem
Beste CivilDisobediance,

<offtopic>
het punt is niet zozeer dat wij slapers zijn en niet wakker willen worden. Het punt is meer dat wij een mening hebben die niet strookt met de jouwe.

Je geeft aan dat je een discussie wilt, en liever geen geschreeuw. Ik vind dat een goede discussie een meningsuitwisseling moet zijn, het uitwisselen van denkbeelden met respect voor de mening van de ander. Daarin past niet het kwalificeren van de discussiepartners als o.a. "watjes, nerds, anoniempjes, critiek spuiers, zelfstandigen en loonslaven" (12-10/17:18u) - dan gaat het meer lijken op overtuigen, evangeliseren, prediken met het gelijk aan jouw kant.

Ik laat me graag voeden door opvattingen van anderen, maar ik kies graag zelf waarin ik wil geloven, in plaats van me te conformeren aan anderen die mij vertellen wat ik moet geloven.

En btw, ik ben 44, hoog opgeleid in de wetenschap, op dit moment it-professional, en zeker geen gamer.
</offtopic>

<ontopic>
Ik vind Nederland voor de Nederlanders een gevaarlijke kreet. Verder denk ik dat je met een website de wereld niet gaat veranderen.
</ontopic>

Mark.
08-12-2011, 16:35 door Anoniem
hey mark (anoniem @13:43); nu had je het niet tegen mij maar toch bedankt voor dat berichtje. herinnerd mij toevallig ook aan de rust en mijn hartkleppen. en ik ben geheel met je eens dat nederland voor de nederlanders een belachelijke uitspraak is.
30-01-2012, 11:16 door Dev_Null
Tip: Sluit je aan bij iets wat al bestaat en goed werkt
Leer samenwerken als nuttig onderdeel van een groter geheel ;-)
Ga iets doen

Voorbelden:
- Occupy, greenpeace
- Richt je eigen politieke partij op en pakjet systeem van binnen uit aan.

Become the change you want to see in this world and stop worshipping others.. Act Now
01-02-2012, 07:54 door Anoniem
http://www.youtube.com/watch?v=pYyeWM8Pud8
01-02-2012, 11:28 door Anoniem
Er is nooit de garantie gegeven bij je geboorte dat een systeem oke is.

Het systeem kan tijdens je bewustwording naar volwassene niet aan je eisen te voldoen met name je idealen.

Maar niettemin is het een systeem uit velen. Kwestie van een politieke partij oprichten.

Je moet het een plaats geven anders verzuur je.

Ga eens naar theosofie... een compilatie van religie, wetenschap en filosofie.
03-02-2012, 11:43 door Anoniem
Daar heb je weer zo'n hippie.... Eerst zoek je hulp bij het opzetten van je eigen website, maar vervolgens wel dit durven posten: "ik maak mijn eigen websites waarvan 20 online, host ze zelf, ben domein reseller, doe aan SEO." Misschien was het slimmer geweest om wat minder jointjes aan te raken na je HAVO ;) Je krijgt wat je verdient! Heb je problemen met je pensioen? Kun je maar 2 luiers betalen? Tja... Had je maar moeten leren!

En ja, hier spreekt zo'n 20 jarige gamende nerd.

Hou in godsnaam dit forum waar het voor gemaakt is en ga in Amsterdam tentjes opzetten ofzo...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.