image

Oud-politiechef: DNA alle Nederlanders vastleggen

vrijdag 4 november 2011, 11:36 door Redactie, 46 reacties

Als het aan voormalig politiechef Lex Mellink ligt wordt elke Nederlander verplicht om DNA voor een landelijke database af te staan. Mellink was betrokken bij het vastgelopen onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter, "Ik zou het heel fijn vinden als in de Tweede Kamer een grondig debat zou komen over de mogelijkheden van DNA", zo laat hij tegenover RTV Utrecht weten.

De landelijke DNA-database zou alleen onder strenge voorwaarden geraadpleegd mogen worden. Het Nederlands Forensisch Instituut beschikt al over een database met daarin de DNA-gegevens van verdachten veroordeelden.

Reacties (46)
04-11-2011, 11:41 door Anoniem
Dat is wel een heel grove aantasting in iemands grondrechten en ik kan me herinneren van een tv-programma dat zelfs DNA niet als sluitend bewijs kan worden gebruikt.
04-11-2011, 11:52 door Anoniem
http://www.youtube.com/watch?v=31g0YE61PLQ
04-11-2011, 12:13 door Eerde
Laat ik nou steeds gedacht hebben dat we na Hitler van dit soort gekken* verlost waren in Europa ?
Deze man is staatsgevaarlijk, levenslang opsluiten en tzt zal zijn DNA wel in diverse onfrisse zaakjes opduiken.

*Ohh, nee Petertje R. de Viezerik wilde dit ook al en nog min. van Justitie worden ook. Nu, daar zijn we gelukkig vanaf !
04-11-2011, 12:21 door Preddie
DNA zijn bijzondere persongegevens die op grond van de WBP met een zeer uitzonderlijk doel mogen worden verzameld. Dit is zo gesteld omdat de schade bij misbruik van DNA gegevens niet te overzien is. Verder is de afgelopen jaren herhaaldelijk bewezen dat er geen 100% garantie gegeven kan worden op de veiligheid van de gegevens.... en dan spreek men alleen over de gegevallen die zijn geconstateerd en de media halen (waarschijnlijk een percentage van minder dan 1% van alle incidenten)

En wat zal de toekomst ons brengen? Sinds het gebruik en de mogelijkheden van het internet is Identiteitsfraude de snelgroeiende vorm van criminaliteit, waarom? Omdat je andere personen kunt laten opdraaien voor jou handelen. De afgifte van vingerafdrukken heeft er al voor gezorgd dat wanneer vingerafdrukken op plaats delict gevonden worden het aannemelijk is dat deze zijn gestolen en nagemaakt. Wat zal er gebeuren wanneer het DNA wordt opgeslagen (opzelfde wijze als de vingerafdrukken namelijk; bij een frans bedrijf waar de franse defensie de grootste aandeelhouder is) en het dus ook aannemenlijk wordt deze is na gemaakt en doelbewust op de plaats delict wordt aangetroffen? Of sterker nog, dat er in de verre toekomst een kloon van je zelf rondloopt omdat je DNA is gelekt.....

Goed dit zijn natuurlijk scenario's voor in de toekomst, maar zoals we allen weten zijn daar vaak sneller als dat we eerder dachten .....

Een vraag die overblijft bij mij is nogal tijd: Hoe kunnen mensen die dergelijks risico's niet zien, laat staan inschatten, Chef worden bij de politie? Hoe komen mensen met een dergelijke kostzichtige gedachte gang op de plek waar hij nu zit ....... en dan verwacht hij ook nog dat de tweede kamer hier serieus over gaat debatteren. Ik denk dat de tweede kamer er verstandig aan doet om een plaatsvervanger voor meneer Mellink te adviseren ..... Want feitelijk wil meneer alle burgers van Nederland in indirect gevaar brengen om een zaak op te lossen. Wij als burger kunnen er toch niks aan doen dat deze meneer niet instaat is de zaak op te lossen, als wij dat wel kunnen zou eerst het volgende willen weten: is dit serieverkracht nu zo slim of is de politie nu zo dom ?
04-11-2011, 12:23 door rsterenb
De landelijke DNA-database zou alleen onder strenge voorwaarden geraadpleegd mogen worden.

Ja... natuurlijk. Dat gaat op dit moment namelijk ook al heel goed als we naar de politie database kijken; die wordt inderdaad ook alleen maal geraadpleegd door mensen die daar rechten voor hebben en alleen als het nodig is. NOT.

Wake up!
04-11-2011, 12:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2011, 12:32 door SirDice
Als het aan voormalig politiechef Lex Mellink ligt wordt elke Nederlander verplicht om DNA voor een landelijke database af te staan.
Als je kunt rekenen, reken er dan maar niet op.
04-11-2011, 12:32 door Preddie
Door Eerde: Laat ik nou steeds gedacht hebben dat we na Hitler van dit soort gekken* verlost waren in Europa ?
Deze man is staatsgevaarlijk, levenslang opsluiten en tzt zal zijn DNA wel in diverse onfrisse zaakjes opduiken.

*Ohh, nee Petertje R. de Viezerik wilde dit ook al en nog min. van Justitie worden ook. Nu, daar zijn we gelukkig vanaf !

Ik durfde de vergelijking niet helemaal te maken maar vind dat je een goed punt. Dit is ook de reden dat ik bezorgd ben over de toegenomen registratie van gegevens, want schijnbaar acht iedereen het uitgesloten dat er in de toekomst een dergelijk persoon op staat en aan de macht komt terwijl dit nog maar 60 jaar geleden is....... helaas is het zo dat bij dergelijke discussie vooral naar de voordelen wordt gekeken en dat de nadelen pas aan het ligt komen wanneer het te laat is ....
04-11-2011, 12:59 door Anoniem
Kort en simpel:
- Schending van de privacy
- Schending van het lichaam
- Automatische verdachtmaking van iedereen wiens DNA op de plaats van een misdrijf wordt aangetroffen.

Kan dus leuk worden, je bent in een winkel geweest, daar wordt een overval gepleegd, er worden haren van je gevonden, ben je meteen een verdachte.
04-11-2011, 13:04 door Anoniem
THX 1138.
04-11-2011, 13:07 door Eerde
@Predjuh

Wat dacht je ? Dat men na de introductie van b.v. het rekeningrijden niet de gegevens zal willen uitlezen ?
Stel dat er twee kleine blanke meisjes worden vermoord, de hele bevolking met de twee eerde(r) door mij genoemde gekken voorop, zullen eisen dat alle auto's in een straal van 50 km die dag rond de plaats delict worden nagetrokken.

Oeps, moeten we brommers etc ook maar kastjes gaan geven en wandelaars (mensen) transponders dus, want het systeem moet sluitend zijn !

Verder zou de plisie het EPD kunnen uitlezen, het leerlingenvolgsysteem en de wet aanpassen zodat Google en anderen hun gegevens moeten afstaan...

Wat is er gebeurd met de zelfbeschikking van de mens ?
04-11-2011, 13:14 door golem

Het is slechts een kwestie van tijd dat we gedwongen ons DNA moeten afgeven en een microchip onderhuids ingeplant gaan krijgen.

Je hebt al de juiste mentaliteit te pakken.
Daar zal men zeer blij mee zijn.
04-11-2011, 13:24 door Anoniem
Ik zie het aanleggen van een landelijke database niet zitten, vooral door potentieel overmatig vertrouwen in het gebruik van DNA als bewijsmateriaal.

Stel dat je op een plek geweest bent waar een ernstig misdrijf heeft plaatsgevonden, en stel dat jij dezelfde dag op dezelfde lokatie geweest bent. De recherche doet sporenonderzoek, en vindt daar jouw DNA waardoor je aangemerkt wordt als potentiele verdachte.

Wil je werkelijk je DNA afstaan voor dergelijke doeleinden, waardoor je ten onrechte in het vizier kan komen van een strafrechtelijk onderzoek, en je de kans loopt om ten onrechte verdachte kan worden van een zwaar misdrijf, enkel omdat op de plaats delict jouw DNA sporen te vinden zijn ?

Het klinkt in de eerste instantie mooi, maar het vergroot de kans op justitiele dwalingen wanneer aangetroffen DNA ten onrechte als daderspoor wordt gezien. Mensen die graag hun DNA willen afstaan moeten zich toch nog eens afvragen of ze zichzelf willen aanbieden als 'potentiele verdachte'.
04-11-2011, 13:26 door Preddie
Door Eerde: @Predjuh

Wat dacht je ? Dat men na de introductie van b.v. het rekeningrijden niet de gegevens zal willen uitlezen ?
Stel dat er twee kleine blanke meisjes worden vermoord, de hele bevolking met de twee eerde(r) door mij genoemde gekken voorop, zullen eisen dat alle auto's in een straal van 50 km die dag rond de plaats delict worden nagetrokken.

Oeps, moeten we brommers etc ook maar kastjes gaan geven en wandelaars (mensen) transponders dus, want het systeem moet sluitend zijn !

Verder zou de plisie het EPD kunnen uitlezen, het leerlingenvolgsysteem en de wet aanpassen zodat Google en anderen hun gegevens moeten afstaan...

Wat is er gebeurd met de zelfbeschikking van de mens ?

Ik ben het helemaals met je eens. Kijk wat er gebeurt en het meer en deel van Nederland nog niet in de gaten heeft dat je menselijk en sociale emotie gebruikt wordt om controversiele maatregelen in te voeren.

In dit geval gaat het om een serieverkrachter maar ook de terrorist en de pedofiel worden vaak gebruikt om misbruik te maken van emoties van de burgers. Daarnaast zien we nog een andere weg die onder andere nu door de gemeente amsterdam wordt bewandeld. De gemeente amsterdam heeft een periode geleden alle wegen laten voorzien van camera's om zo inzicht te krijgen in verkeersstromen in en rond amsterdam, echter toen het systeem in gebruik was kwam men op het idee om alle kentekens van de passerende auto's op te gaan slaan. Het systeem heeft die mogelijkheid immers ook en die gaan ze dus ook maar gebruiken .... op deze manier wordt er misbruik gemaakt van de kaders waarin bepaalde systemen worden geaccepteerd door de burger.

ik sta helemaal achter de punten die je aangeeft. Alleen vind ik dit punt nog even belangrijk om te vermelden omdat er zo weinig aandacht aan wordt geschonken: we kennen het EPD, hier kun je bezwaar op maken. Maar het EKD(electonisch kind dossier) niet, het EKD zorgt ervoor dat over een aantal jaar het bezwaar van het EPD niet meer nodig is omdat het EKD verplicht is voor elk kind. Dit is een zelfde systeem als het EPD alleen vanaf de geboorte van het kind alle gegevens verplicht worden opgeslagen in het EKD, het EKD wordt vervolgens tot het 19de jaar van het kind bijgehouden en mag vervolgens 15 jaar bewaard worden (tot je 34ste dus) ik sta er dus niet van te kijken als er straks toch een verplichting tot het EPD komt en dat er een verplicht omzetten van het EKD naar het EPD komt wanneer de leeftijd van 19 jaar is bereikt. En waarom? joost mag het weten ..... Maar hoe zeer sommige het tegenspreken; de overheid is de Big Brother van het Nederlandse leven en hoeweel een echte grote broer er voor het leven is, wisselen de poppetjes die het spel van de overheid mogen spelen om de paar jaar .....
04-11-2011, 13:27 door Preddie
Door Anoniem: Ik zie het aanleggen van een landelijke database niet zitten, vooral door potentieel overmatig vertrouwen in het gebruik van DNA als bewijsmateriaal.

Stel dat je op een plek geweest bent waar een ernstig misdrijf heeft plaatsgevonden, en stel dat jij dezelfde dag op dezelfde lokatie geweest bent. De recherche doet sporenonderzoek, en vindt daar jouw DNA waardoor je aangemerkt wordt als potentiele verdachte.

Wil je werkelijk je DNA afstaan voor dergelijke doeleinden, waardoor je ten onrechte in het vizier kan komen van een strafrechtelijk onderzoek, en je de kans loopt om ten onrechte verdachte kan worden van een zwaar misdrijf, enkel omdat op de plaats delict jouw DNA sporen te vinden zijn ?

Het klinkt in de eerste instantie mooi, maar het vergroot de kans op justitiele dwalingen wanneer aangetroffen DNA ten onrechte als daderspoor wordt gezien. Mensen die graag hun DNA willen afstaan moeten zich toch nog eens afvragen of ze zichzelf willen aanbieden als 'potentiele verdachte'.

Alleen realiseerd mening mens het nog niet wat het is om echt als "verdachte" behandeld te worden en daarmee ontrokken te worden uit het normale sociale leven. Tevens draait het indirect de bewijs last om want jij als persoon moet dan maar gaan bewijzen dat je er niks mee te maken hebt, terwijl de wet toch echt zegt dat je onschuldig bent tenzij het tegendeel bewezen is .........
04-11-2011, 13:44 door Eerde
We kunnen natuurlijk ook de hele bevolking in preventieve hechtenis nemen, zitten alle boeven in de bak ;)
Het is te gek om los te lopen Predjuh, neem dat EKD (was de naam even kwijt), daar ben ik, nou ja mijn zoon ook tegenaan gelopen.

Kleuterjuf met opleiding 0,0 maakt aantekening, ze had zoonlief geobserveerd en hij zou "andere kinderen gebruiken in zijn spel en dus aanleg hebben een 'pester' te worden". Ze had al overleg met de remedial teacher gehad !
Gelukkig was ik er op tijd bij en heb het schoolhoofd aangegeven dat dit soort lieden met een lage opleiding niet aan kinderen moeten gaan sleutelen (Bolderkar iemand ? Anatomisch correcte poppen ?). Maar het blijft wel staan, die aantekening van kleuterklas naar lagere school naar middelbare school. Bizar !

De drang van de plisie om zaken makkelijk op te lossen door steeds meer gegevens op te vragen is op zich een gijdende schaal. We worden steeds meer geleefd door de overheid, grote nutsbedrijven willen allemaal automatisch afschrijven van je bankrekening etc.
Binnenkort krijgen we van 'moedertje staat' enkel nog te horen hoeveel we netto per maand nog gedeeltelijk vrij mogen uitgeven (vettax iemand ?).
Bah, wat een vreselijke controlemaatschappij hebben we er van gemaakt.
04-11-2011, 13:50 door Anoniem
"Kan dus leuk worden, je bent in een winkel geweest, daar wordt een overval gepleegd, er worden haren van je gevonden, ben je meteen een verdachte."

Toch zullen er genoeg mensen enthousiast in de rij staan om DNA af te staan voor deze databank, zodat ze bij toekomstige onderzoeken als potentiele dader aangewezen kunnen worden als ze op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats geweest zijn, zonder iets te hebben misdaan.

Je hebt als als burger geheel niets aan om in opsporingsonderzoeken als potentiele verdachte aan te worden gemerkt, je kan hier enkel problemen door ondervinden.
04-11-2011, 14:01 door Overcome
Door Predjuh:
Door Eerde: Laat ik nou steeds gedacht hebben dat we na Hitler van dit soort gekken* verlost waren in Europa ?
Deze man is staatsgevaarlijk, levenslang opsluiten en tzt zal zijn DNA wel in diverse onfrisse zaakjes opduiken.

*Ohh, nee Petertje R. de Viezerik wilde dit ook al en nog min. van Justitie worden ook. Nu, daar zijn we gelukkig vanaf !

Ik durfde de vergelijking niet helemaal te maken maar vind dat je een goed punt. Dit is ook de reden dat ik bezorgd ben over de toegenomen registratie van gegevens, want schijnbaar acht iedereen het uitgesloten dat er in de toekomst een dergelijk persoon op staat en aan de macht komt terwijl dit nog maar 60 jaar geleden is....... helaas is het zo dat bij dergelijke discussie vooral naar de voordelen wordt gekeken en dat de nadelen pas aan het ligt komen wanneer het te laat is ....

Huh? Wie kwam er in 1951 aan de macht dan?
04-11-2011, 14:34 door Preddie
Door Overcome:
Door Predjuh:
Door Eerde: Laat ik nou steeds gedacht hebben dat we na Hitler van dit soort gekken* verlost waren in Europa ?
Deze man is staatsgevaarlijk, levenslang opsluiten en tzt zal zijn DNA wel in diverse onfrisse zaakjes opduiken.

*Ohh, nee Petertje R. de Viezerik wilde dit ook al en nog min. van Justitie worden ook. Nu, daar zijn we gelukkig vanaf !

Ik durfde de vergelijking niet helemaal te maken maar vind dat je een goed punt. Dit is ook de reden dat ik bezorgd ben over de toegenomen registratie van gegevens, want schijnbaar acht iedereen het uitgesloten dat er in de toekomst een dergelijk persoon op staat en aan de macht komt terwijl dit nog maar 60 jaar geleden is....... helaas is het zo dat bij dergelijke discussie vooral naar de voordelen wordt gekeken en dat de nadelen pas aan het ligt komen wanneer het te laat is ....

Huh? Wie kwam er in 1951 aan de macht dan?

Heel scherp :p

Tik foutje van mij, bedankt voor je alertheid. Maar ik denk dat je een aardig idee hebt over wie we het hebben..... ;)
04-11-2011, 14:38 door KwukDuck
Door Peter V: Hier heb ik al in 2009 voor gewaarschuwd in mijn artikel "Biometrische Fallout"

http://www.security.nl/artikel/31264/1/Biometrische_fallout_-_Deel_2.html

Je hoeft in dit land geen profeet te zijn om in te zien dat een worst-case scenario gaat uitkomen.

Het is slechts een kwestie van tijd dat we gedwongen ons DNA moeten afgeven en een microchip onderhuids ingeplant gaan krijgen.

Klopt, maar het zijn toch echt wij zelf die als schaapjes maar braaf meelopen en vooral niet durven anders te denken en doen. Als ze in de wat zuidelijkere landen, zelfs Duitsland met dit idee zouden komen hebben ze massa protesten. In nederland roept een enkeling een keer foei en daarmee is de regel ingevoerd en doet iedereen maar wat 'braaf' is, liefst zonder er een seconde over na te denken.

Maar mooie regeling, verplicht stellen, weigeren is strafbaar, als je dan weigert wordt je opgepakt en veroordeeld tot een voorwaardelijke straf, voila, alsnog je DNA in de database. Waterdicht toch?

Een grote groep zware criminelen daar aan de top, en de enigste reden dat ze daar zitten is omdat wij ze daar laten zitten.
04-11-2011, 14:51 door Anoniem
Ik stel voor dat we eerst Lex Mellink vastleggen. In een afgesloten kamertje onder volledig permanent toezicht, genoeg bewijs dat meneer verdacht is in vast wel iets.

De wet en politie zijn er om ons te dienen, wij zijn er niet om de politie of wetten te dienen. Er zijn anders zoals boven gekscherend opgemerkt meer passende mogelijkheden te vinden om het poltie zo makkelijk mogelijk te maken om zogenaamd beter te kunnen scoren.
04-11-2011, 15:39 door Preddie
Door Anoniem: Ik stel voor dat we eerst Lex Mellink vastleggen. In een afgesloten kamertje onder volledig permanent toezicht, genoeg bewijs dat meneer verdacht is in vast wel iets.

Volgens mij is een dergelijk actie ooit uitgehaald bij een duitse minister bij de invoering van de vingerafdrukken. ik kan mij herinneren dat ze toen zijn afdrukken van een glaswater hadden gehaald en deze op het internet geplaatst. Ik kan me herinneren dat hij daar niet zo blij mee was

Artikel: http://www.privacyfirst.nl/aandachtsvelden/paspoortwet/item/182-vingerafdruk-duitse-minister-gepubliceerd.html
04-11-2011, 16:38 door Anoniem
Die man is niet helemaal goed bij zijn hoofd.
04-11-2011, 16:46 door spatieman
bepaalde figuren die in 1940-1945 europa in hun macht wilde hebben, kuch,kuch, zouden nog zwaar jaloers hier op geworden zijn.
04-11-2011, 16:54 door Anoniem
Dit zal geen doorgang vinden de wens van de heer Mellink,want dat is in strijd met de privacy.
04-11-2011, 17:33 door Anoniem
Nou wat denken jullie ervan als deze database ter zijner tijd zou worden gebruikt om nog beter te kunnen inschatten welke ziektes en erflijkheden kunnen worden onderzocht onder het mom, interessant studie materiaal voor de wetenschappers of de verzekeringsmaatschappijen?
Deze kunnen dan nog beter eventuele kosten berekeningen gaan maken en zo zijn er nog tal van mogelijkheden.
Nou verplicht of niet van mij krijgen ze niets al zou ik ervoor moeten gaan zitten.

P.S.

Die meneer van het goede idee kan wat mij betreft de p.. op.
04-11-2011, 18:06 door P5ycH0
Dus door eigen falen, moeten 17 mln Nederlanders boeten.....
04-11-2011, 18:44 door Anoniem
Euh... de oud politiechef denkt wel praktisch, maar weet niet hoe het in praktijk gaat volgens mij.

Kijk maar eens naar het gebruik van de gegevens die bij het CIOT liggen.

Daar weet de politie zelf ook niet de regels en wetgeving na te leven.

Ik dacht dat juiste de politie het goede voorbeeld moest geven hoe men zich aan de wet moet houden.
04-11-2011, 18:59 door Anoniem
Zolang databases online niet veilig genoeg zijn om met 100% zekerheid te zeggen dat alleen de rechtmatige gebruiker de gegevens kan inzien ... zal dit nooit gebeuren.


In mijn werk zeg ik steeds dat sommige ideeen prima zijn alleen is dan komt die vervloekte online database bij ene 'derde' partij om de hoek. en even later lopen criminelen, identitie stealers, terroristen, fraudeurs met je DNA op zak. Veilig gevoel hoor.


Aan de vele reakties te zien zijn we gelukkig nog wel in staat om een krankzinnig plan tegenwicht te geven.


Groet,
04-11-2011, 19:18 door Anoniem
Om veiligheidsreden is het noodzakelijk dat alle korpschefs een afdruk van beide oren, alle tenen, voet, kont, eikel, piemel en ballen afstaan. En een stoelgang, urine en sperma (of eicel) sample. Doe meteen ook maar een genetisch onderzoek om te zien of er verdachte (criminele) genen in voorkomen.
04-11-2011, 21:45 door Anoniem
Het feit dan in Nederland 75% van het Joodse bevolking door de Duitsers op gepakt werden, was te danken aan dat in Nederland iedereen PERFECT GEREGISTREERD WAS!!!!!
Geen enkel land werd het procentuele gezien zo hard getroffen.

Krankzinnige iemand, om zo menselijke vrijheid aan te tasten!
Zeker niks van de oorlog geleerd
04-11-2011, 22:06 door spatieman
ach, volgens onze overheid zijn we allemaal crimineel, en dat hebben we voornamelijk als eerste te danken toen aan eene meneer spee ,die zijn dat iedereen met een rijbewijs een wegpiraat is.
04-11-2011, 22:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2011, 22:30 door Anoniem
Ja daaaaag


Wat hij eigenlijk zegt is dat ie liever een wereld heeft zonder boeven..

Maar geen Stasi aub.
05-11-2011, 10:13 door Anoniem
Over mijn lijk dat deze mafketel mijn DNA krijgt. Het is net of ze niks anders te doen hebben, behalve dit soort idiote dingen uit te denken.
05-11-2011, 13:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2011, 13:55 door Anoniem
Door Anoniem: De wet en politie zijn er om ons te dienen, wij zijn er niet om de politie of wetten te dienen.

Wat schattig en volkomen NAÏEF!

De politie heeft slechts een doel: het afdwingen van de door de bestuurlijke elite opgelegde regeltjes (dit geldt zowel voor handhaving als opsporing). Nergens is de plicht vastgelegd, of heeft de man/vrouw met de pet moeten zweren ten alle tijden alles in het werk te zullen stellen om, de veiligheid van burgers te waarborgen (Zoiets als de eed van Hippocrates (voor medici). Zal wel toeval zijn, ha ha).

Het wordt misschien zo langzamerhand wel eens tijd om bescherming door politie af te gaan dwingen.

De man waarover het artikel gaat zal door een beginnend psycholoog eenvoudig worden gediagnosticeerd als hallucinerend beroepsdeformant.
05-11-2011, 17:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2011, 18:00 door Argot
We weten nu al, dat iemand met toegang tot die DNA-database zijn/haar usb-stick of laptop gaat verliezen, of dat de server gehackt wordt door slechte beveiliging.
En we weten nu al dat die DNA-gegevens, hoe dan ook, in verkeerde handen terecht zullen komen.
Creditcard e.d. zijn nog altijd vervangbaar, maar DNA-informatie of vingerafdrukken niet! Het centraal opslaan lijkt me daarom een zeer groot risico! Onthoud: eens het slachtoffer, altijd het slachtoffer!
Mijn DNA krijgen ze niet!!!
05-11-2011, 22:52 door Anoniem
een tijdje geleden hadden een paar vrienden een onschuldig brandje veroorzaakt, ondanks ze gestraft zijn met een fikse(aangezien het om 15 jarigen ging) geldboete, is nu na ongeveer 5 maanden hun DNA gevraagt. Als ze hun DNA niet zouden geven zouden ze opgehaald worden en gestraft worden. Gezien DNA afstaan niet verplicht is bij zo een reden en ver na de rechtzaak, vond ik het vreemd en het lijkt mij dat ze onrechtmatig behandeld zijn. ze hebben er verder niks tegen gedaan, maar hun DNA staat wel vast op een (gezien de beveiligingsproblemen van servers tegenwoordig) kwetsbare plaats.

groet
06-11-2011, 10:44 door Anoniem
Over my dead body! Sort of speak.
07-11-2011, 09:47 door kloek8
Waarom niet meteen iedereen chippen? weet je altijd waar iedereen is en waneer. En wel de burger zelf laten betalen hiervoor net als de rest.
07-11-2011, 16:28 door Anoniem
Ik denk dat Ome Joop maar ff een stoeltje gaat aanschuiven bij Occuppy!!

De Groeten..

Ome Joop ût Tilburg
07-11-2011, 20:57 door Anoniem
Alweer een aantasting van de eerlijke burger .
De echte crimineel wordt zeer beschermd .
Inzage krijgen in een opsporings en een veroordeelden register is onmogelijk vanwege PRIVACY REDENEN !
Het echte tuig gaat vaak , bijna altijd vrijuit
en de eerlijke burger wordt in diverse opsporings register als potentiële verdachte behandeld .
Zie hoe krom recht is !
09-11-2011, 10:29 door [Account Verwijderd]
Nederland is al met afstand het land waar de meeste gegevens van personen worden vastgelegd en kennelijk vindt men het nog niet genoeg.
Zo zoetjes aan worden we steeds meer geconfronteerd met allerlei inperkende maatregelen en er is kennelijk geen spraakmakend persoon die het verband ziet tussen al deze, op het oog losstaande, ontwikkelingen.
10-11-2011, 09:57 door Anoniem
We leggen al zo'n database aan. Van elke baby die een hielprik krijgt, wordt een kaart met 5 druppels bloed bewaard. Het gebruik van deze kaarten is een aantal jaar geleden beperkt door een noodwetje. Maar we hebben in Nederland dus al best veel informatie. Want als de DNA van een kind bekend is, kan de DNA van de familie daarvan worden afgeleid. Dikke kans dat die serieverkrachter al lang gepakt was, als de hielprikdruppeltjes gebruikt hadden mogen worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.