Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

vraagje

18-11-2011, 13:25 door Ria de kok, 12 reacties
Ik heb een vraag.
Ik ben nl geblokkeerd op netscape .
Ik kreeg op een dag wel 150 berichtjes retour waar ik zelf niets mee te maken had.
Nu hebben ze mij geblokkeerd maar nu ben ik ook al mijn gegevens kwijt ze hebben er wel een berichtje bij gedaan maar alles in het engels en dat kwam van uit america.
Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn ik denk zelf dat er iemand hij geheckt heeft.
Als iemand mij kan zegen wat er mogelijk aan de hand is zou ik daar heel blij mee zijn.
Alvast hartelijk dank.
Groetjes Ria
Reacties (12)
18-11-2011, 15:34 door SirDice
Door Ria de kok: Ik heb een vraag.
Ik heb een tip, zet het onderwerp van een post op iets zinnigs. "Vraagje" zegt namelijk helemaal niemand iets en de kans is groot dat je vraag genegeerd wordt. Kies een onderwerp wat slaat op je probleem zodat iemand gelijk kan zien waar het over gaat.

Ik ben nl geblokkeerd op netscape .
Netscape bestaat al bijna 10 jaar niet meer.
18-11-2011, 16:22 door Anoniem
Idd Netscape stierf al jaren geleden een eenzame dood, dat dacht ik er ook van.
Merkwaardig feit is wel dat als je in het register van Windows gaat kijken er nog steeds een Netscape vermelding bijstaat??
Hkey_Current_User -> software
18-11-2011, 17:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2011, 23:38 door Anoniem
de Netscape webmaildienst bestond tot voor kort nog wel.
Mogelijk is die opgeheven.
19-11-2011, 12:08 door cjkos
Sinds wanneer heb je dit probleem? Die mailtjes die je ontvangt hoeven ook helemaal niet via jouw account te lopen. Dat je gehackt bent is dus niet meteen dé enige mogelijkheid.

Je kan een mailtje naar jezelf sturen om te kijken of er echt niets meer binnenkomt. Je hebt dan twee opties. Of je mailtje komt gewoon aan, of je krijgt een mailtje retour van AOL met de 'fout' melding.

Mijn netscape.net account werkt nog.

Misschien dat je via onderstaande link antwoord kan vinden. Er is in elk geval een mogelijkheid om contact met ze op te nemen.
http://help.aol.com/help/product/aol_webmail/

Is er een mogelijkheid dat je het account al een tijdje niet gebruikt hebt?
En je de laatste verplichte wijzigingen in de instellingen van een jaar of 2 geleden niet hebt doorgevoerd?


@SirDice
AOL's support voor en ontwikkeling van Netscape Composer / Navigator is officieel pas gestopt ergens in 2008. Dus 4 jaar geleden niet 10 jaar. De mail van netscape.net is nog steeds beschikbaar voor oude gebruikers via de AOL servers. (Ik gebruik Navigator al sinds 2007 niet meer.)
19-11-2011, 12:33 door Spiff has left the building
Beste Ria,
Mooi dat cjkos inmiddels een reactie heeft gegeven waar je misschien verder mee komt.
Fijn ook dat cjcos de bewering van SirDice dat Netscape al bijna 10 jaar niet meer zou bestaan heeft gecorrigeerd.
Één van de dingen die SirDice aangaf is wél zinvol: het veranderen van het onderwerp "vraagje" naar een onderwerp (in enkele woorden) dat wat zegt over je hulpvraag. (Denk aan zoiets als: Mijn Netscape geblokkeerd?) Daarmee wordt de kans groter dat je vraag gelezen en beantwoord wordt.
Wanneer je ingelogd bent, heb je via "Wijzig dit bericht" de mogelijkheid de titel van je bericht aan te passen.
19-11-2011, 13:42 door Bitwiper
Ik sluit me aan bij Spiff. Verder vind ik het erg lastig vast te stellen wat je precies is overkomen. Het lijkt om een probleem met een e-mail account te gaan maar zelfs dat is gissen.

Alle oude rotten (qua leeftijd) op dit forum (waaronder ondergetekende) denken bij Netscape aan Marc Andreessen (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Andreessen) en de Netscape webbrowser (de opvolger van Mosaic).

Misschien heb je ooit een mail-account gemaakt op http://mail.netscape.com/ en heb jij nog een account genaamd "jouw naam @netscape.com" (of netscape.net) en is dat nu geblokkeerd. Voor een voorbeeld zie http://aolanswers.com/questions/aol_mail_149537916433895:
Door Joye 5 maanden geleden: My netscape.net email account has been hacked
My netscape.net email account has been hacked and haven't been able to get help. What to do???
Er staat een antwoord onder. Daarin staat hetzelfde telefoonnummer als in deze pagina: http://help.aol.com/help/microsites/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=67308 - waarin ook de berichten getoond worden die je van AOL (dus niet van degene die jouw account gekraakt heeft en geld uit je zak probeert te kloppen) kunt ontvangen bij kennelijk misbruik van jouw e-mail account.

PS als je dezelfde bent die afgelopen woensdag in http://www.security.nl/artikel/39197/1/vraagje.html ook al een "vraagje" had, ben je wel erg hardleers. Aanvulling: mocht je dat inderdaad zijn, http://help.aol.com/Platform/Publishing/images/Web_Suspicious%20Alert_MORF.jpg bevat dezelfde tekst en telefoonnumer als je afgelopen woensdag vermeldde, en lijkt er dus geen sprake te zijn van een aanvaller die je geld uit de zak wil kloppen. Waarom AOL er voor dit soort zaken verschillende telefoonnummers op nahoudt is me een raadsel. Zoek een goede provider zou ik zeggen, want die help site timede meerdere keren out voordat ik deze helemaal in beeld kreeg.
19-11-2011, 13:59 door Spiff has left the building
Door Bitwiper:
PS als je dezelfde bent die afgelopen woensdag in http://www.security.nl/artikel/39197/1/vraagje.html ook al een "vraagje" had, ben je wel erg hardleers.
Ah. Gezien de inhoud van beide hulpvragen lijkt het daar wel sterk op...

Mogelijk heeft de starter van die eerdere thread de reacties daar zelfs niet eens gezien? En mogelijk ook de reacties in déze thread nog niet? Automatisch per e-mail notificaties ontvangen van reacties staat immers tegenwoordig standaard uit, en moet indien gewenst ingeschakeld worden. Zeker niet iedereen doet dat, en ik vermoed dat nieuwelingen het over het hoofd kunnen zien.

Overigens lijken ook sommige váste gebruikers die e-mail notificatie van reacties standaard uit te laten. Het geeft een beeld van hit-and-run gedrag. Posten van een vraag, of een geïrriteerde opmerking, en zich vervolgens niks meer gelegen laten liggen aan de reacties. Het zal er allemaal wel bijhoren?
19-11-2011, 14:09 door Bitwiper
Door Spiff: Overigens lijken ook sommige váste gebruikers die e-mail notificatie van reacties standaard uit te laten.
Oops, heb ik ook nog nooit aangezet!

Maar ik hou wel redelijk zorgvuldig in de gaten of er op m'n thread starts en comments gereageerd wordt (hoewel ik best wel eens een mosterd-na-de-maaltijd reactie zal hebben gemist). Ik krijg al genoeg mail...

En als Ria het aanzet, kan ze er toch niet bij ;^)
20-11-2011, 10:39 door Spiff has left the building
Ria,
Als je deze reacties op je bericht leest, wil je dan alsjeblieft reageren op de punten die cjkos en Bitwiper hebben aangegeven? Zonder dat is het erg lastig om te kunnen begrijpen wat precies je situatie is en gericht hulp te geven.
Mocht je door de reacties van cjkos en Bitwiper mogelijk al geholpen zijn, wil je dat dan wellicht even aangeven?
20-11-2011, 13:28 door anoniem lafbekje
PEBKAC
(Problem Exists Between Keyboard And Chair)
20-11-2011, 14:26 door Spiff has left the building
Door anoniem lafbekje: PEBKAC
(Problem Exists Between Keyboard And Chair)
Da's uitermate behulpzaam, denk je niet?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.