image

Cybercrimineel omzeilt virusscanner voor 15 euro

vrijdag 2 december 2011, 12:02 door Redactie, 9 reacties

Er zijn inmiddels heuse 'webwinkels' voor cybercriminelen waar ze hun kwaadaardige software kunnen laten versleutelen en aanpassen zodat virusscanners de malware niet herkennen. Beveiligingsbedrijf Trusteer ontdekte naar eigen zeggen een nieuwe groep die cybercriminelen allerlei diensten aanbiedt. Het gaat naast het verzorgen van infecties, ook om polymorfische encryptie en de garantie om niet door virusscanners te worden gedetecteerd.

Voor de encryptie wordt een bedrag tussen de twintig en veertig euro gevraagd. Om detectie door anti-virus software te voorkomen moeten klanten vijftien euro voor één week betalen. Een zelfde bedrag wordt ook door een andere aanbieder gevraagd. Die rekent vijftien euro per bestand, maar geeft het geld terug als een virusscanner de malware toch detecteert.

"Sommige malware-diensten zoals het controleren door virusscanners worden gemeengoed, waardoor cybercriminelen hun diensten moeten consolideren en nieuwe diensten moeten aanbieden om competitief te blijven", zegt Amit Klein.

Reacties (9)
02-12-2011, 12:22 door Anoniem
M.a.w. het is zo goed als onmogelijk geworden om je pc te beveiligen ,zeker als er kwaadwillenden zijn die je mac-adres en/of ip adres weten.Er moet dan ook vooral gestreefd worden om pc's zo onzichtbaar mogelijk te maken op het internet.Alleen,hoe doe je dat?
02-12-2011, 12:36 door Anoniem
volledig onzichtbaar word je nooit, immers de overheden dulden geen concurrentie. en daarbij gaat het de cybercriminelen alleen om het geld. het is makkelijk verdient als je continu weer een nieuwe malware fud maakt, zo'n big deal is het niet, binnen een uur kan je verschillende malware FUD hebben.
02-12-2011, 13:42 door Anoniem
Onzichtbaarheid van je PC aan internet beschermd je niet tegen gevaren die je zelf binnenhaalt hoor. Zoals met mail of browser. mac-adres sowieso niet van toepassing voor zichtbaarheid.
02-12-2011, 14:08 door SirDice
Door Anoniem: Er moet dan ook vooral gestreefd worden om pc's zo onzichtbaar mogelijk te maken op het internet.
Dat kan dus simpelweg niet.

Stel, jij praat met een ander persoon. Je kijkt diegene aan en spreekt tegen hem (of haar). Stel nu eens dat jullie beiden onzichtbaar zouden zijn. Wie kijk je aan als je iemand wil aanspreken? Hoe weet je dat je überhaupt iemand aanspreekt en niet in het luchtledige staat te zwetsen?
02-12-2011, 14:52 door T3K_
Dit is al meer dan 2 jaar zo , waarom nu pas in het nieuws?
02-12-2011, 15:02 door Anoniem
Op bepaalde hackfora maken ze je malware zelfs gratis fud...
02-12-2011, 16:57 door Anoniem
Door Anoniem: M.a.w. het is zo goed als onmogelijk geworden om je pc te beveiligen ,zeker als er kwaadwillenden zijn die je mac-adres en/of ip adres weten.Er moet dan ook vooral gestreefd worden om pc's zo onzichtbaar mogelijk te maken op het internet.Alleen,hoe doe je dat?

Stopen met webbrowsen
Stoppen met e-mail lezen

En dan heb je de grote infectie risico's wel gehad. Het heeft erg weinig te maken met je IP adres laat staan je mac adres.
02-12-2011, 19:38 door Anoniem
Raar, ik krijg fud's aangeboden voor tussen de 1 en 4 dollar. voor 15 euro heb je een private crypter.

''Voor de encryptie wordt een bedrag tussen de twintig en veertig euro gevraagd. ''

Ik hoop dat als je daar je bestanden voor crypt ze toch wel een maand lang FUD 0/43 blijven ofzo :o
02-12-2011, 21:51 door Anoniem
jezus idd dat is al lang zo en prijzen koppen ook van geen meter.. voor die prijzen heb je je eigen encrypter met 5 - 10 verschillende crypto algo's and 3 - 5 nieuwe stubs per maand

Voor een service om bijv 1 bestand te encrypten betaal je hoogstens paar dollar!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.