image

Nigeriaanse internetbende misbruikt Friese man

vrijdag 3 februari 2012, 11:12 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft een 52 jarige inwoner van het Friese Kootstertille op verdenking van oplichting via internet gearresteerd. Naar aanleiding van een aantal aangiftes bleek uit onderzoek dat de 52-jarige op zijn bankrekening diverse bedragen gestort had gekregen. Deze bedragen werden in de afgelopen maanden overgemaakt door dames die zich hadden in laten schrijven bij een datingbureau. De dames kregen voor hen aantrekkelijke mails en foto's en werden via zielige verhalen bewogen tot het storten van geldbedragen. Deze verhalen gingen over zieke kinderen en het ontbreken van geld voor eten.

Nigeriaanse vriendin
De 52-jarige inwoner verklaarde dat hij via internet in contact was gekomen met een Nigeriaanse jongedame en dat hij deze dame als zijn vriendin beschouwde. Hij had haar echter nog nooit in in het echt ontmoet. Toch werd hem een rooskleurige toekomst in het vooruitzicht gesteld. Deze vriendin zou in Nigeria een weeshuis runnen en wilde zijn rekeningnummer gebruiken om ‘donaties’ op te storten.

De feitelijke contacten met de dames van de datingsite liepen via Nigeria en zodra er geld op de rekening van de 52-jarige was gestort, kreeg hij het verzoek van zijn vriendin om het geld te pinnen en over te maken ten behoeve van het ‘weeshuis’. Hij heeft daarbij een paar duizend euro overgemaakt naar Nigeria.

De 52-jarige is verhoord op het politiebureau en er werd proces-verbaal opgemaakt. "Vastgesteld kan worden dat de verdachte is misbruikt door een criminele, vermoedelijk Nigeriaanse, internetbende", zo meldt de politie. Na verhoor werd de man heengezonden.

Reacties (4)
03-02-2012, 11:19 door SirDice
De 52-jarige inwoner verklaarde dat hij via internet in contact was gekomen met een Nigeriaanse jongedame en dat hij deze dame als zijn vriendin beschouwde. Hij had haar echter nog nooit in in het echt ontmoet.
Pff... Hoe desperate kun je zijn?
03-02-2012, 13:02 door Anoniem
Ik wil die vrouw ook ontmoeten stort het geld dan alleen niet op haar rekening maar lekker in me eigen portemonnee.
05-02-2012, 19:42 door SLight
Vaak worden jongeren als geldezel gebruikt, omdat deze de beloning van 500 euro niet kunnen verlijden, maar een 51-jarige volwassene zou wel de consequenties moeten kunnen overzien...
11-02-2012, 13:33 door meh
Door SirDice:
De 52-jarige inwoner verklaarde dat hij via internet in contact was gekomen met een Nigeriaanse jongedame en dat hij deze dame als zijn vriendin beschouwde. Hij had haar echter nog nooit in in het echt ontmoet.
Pff... Hoe desperate kun je zijn?

Erg desperate... Jammer genoeg zijn er veel erg eenzame mensen. Verdrietig verhaal, dit. Soms wil je iets zó graag geloven dat emoties de ratio overstijgen. Ik hoop dat deze man het niet te zwaar heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.