image

Gonggrijp geen linkse terreuractivist

woensdag 12 januari 2011, 10:45 door Redactie, 24 reacties

Het verhaal in de Telegraaf dat Rop Gonggrijp met een miljoen euro op zak hosting voor WikiLeaks zocht en de adjudant van Julian Assange is, is totale onzin. Dat geldt ook voor de aantijgingen van Peter Siebelt, die in een boek uit 2005 de Nederlandse "oerhacker" als linkse terreuractivist wegzet. Dat laat Gonggrijp op zijn eigen blog weten. Daarin reageert hij op het verhaal wat maandag in Telegraaf verscheen en het hoofdstuk in het boek van Siebelt. "Ik ben nooit een Marxist geweest, of lid van de Communistische Partij." Daarnaast gaat Siebelt in zijn beweringen volledig langs het feit dat Gonggrijp destijds elf jaar oud was en niet eens een eigen computer had. "Maar ik had een kleine FM-zender gemaakt, waarvan ik nu denk dat het illegaal was."

Ook probeerde Gonggrijp geen hosting voor WikiLeaks te regelen. "Niet nu, en ook niet destijds toen ik ze hielp. Niet dat ik vind dat er iets verschrikkelijk mis mee is om dat te doen, maar ik heb het gewoon niet gedaan." Daarnaast staat de hacker ook te kijken van het door de Telegraaf genoemde bedrag van één miljoen euro. "Een miljoen euro geeft je een behoorlijk aandeel in meeste webhostingbedrijven, als je ze er al niet mee kunt kopen."

Onzin
Eerder had Gonggrijp ook al op het Security.nl forum laten weten dat het verhaal van Siebelt onzin is. "Dat hoofdstuk over mij in dat boek van Siebelt staat vol met feitelijke onjuistheden. Het boek als geheel moet een soort case maken dat geheel links Nederland, lach niet, een arabisch terreurcomplot is. Een groot aantal mensen met wie ik dan samen in het complot zou moeten zitten ken ik nauwelijks of zelfs helemaal niet. Ik heb er eigenlijk nooit op gereageerd omdat ik het gewoon 'too weird' vond en ik er eigenlijk van uit ga dat niemand zo'n man al te serieus neemt. (En ik ook niet goed weet waar je moet beginnen als iemand een heel hoofdstuk over je schrijft waarbij hij de helft van wikipedia trekt en de andere helft uit z'n duim zuigt.

Maar nu mijn naam in verband te brengen is met de release van die helicoptervideo hoopt ie natuurlijk dat zijn complottheorie extra sexy wordt. Oh well, het houdt hem van de straat... Ik heb andere dingen aan mijn hoofd."

Reacties (24)
12-01-2011, 11:10 door Securitate
ik heb vroegah ook fm zenders gemaakt.
moet ik dan nu ook dood?
12-01-2011, 11:31 door Anoniem
Wel weer een heerlijk stukje ongenuanceerde telegraaf rioolistiek! "Rop Gonggrijp de meesterhacker", "Rop Gonggrijp de vriend van die subversieve Lasange".
Zou er in die Wiki Cables ook iets onwelvalligs staan over de telegraaf ofzo, zeg maar dat deze rechts reactionistische neofascistische kutkrant fout was in de oorlog? Of nee dat was natuurlijk al langer bekent.
12-01-2011, 11:36 door Syzygy
"Journalistieke vrijheid" is waarschijnlijk de enige vorm van vrijheid die aan banden gelegd moet worden hahahahahaha
12-01-2011, 11:51 door N4ppy
Hahaha ik was de tereur van de straat met m'n FM zender. Door goedkope componenten (gratiz: uit sloop tvs en radios lang leve grofvuil) deed m'n ecc85 het niet alleen op de fm band (een stuk of 15 keer ;) maar ok de tv deed "raar".

Enige verschil is dat ik toen ook al wist dat het illegaal was ;)
12-01-2011, 11:57 door Anoniem
Door Syzygy: "Journalistieke vrijheid" is waarschijnlijk de enige vorm van vrijheid die aan banden gelegd moet worden hahahahahaha
Eindelijk iemand die zichzelf niet serieus neemt. Hulde!
12-01-2011, 12:00 door Syzygy
Door N4ppy: Hahaha ik was de tereur van de straat met m'n FM zender. Door goedkope componenten (gratiz: uit sloop tvs en radios lang leve grofvuil) deed m'n ecc85 het niet alleen op de fm band (een stuk of 15 keer ;) maar ok de tv deed "raar".

Enige verschil is dat ik toen ook al wist dat het illegaal was ;)

en met een beetje mazzel kreeg je een tl buis ook nog aan zonder draden nou dan was je helemaal rijp voor de brandstapel.
Radio Controle Dienst in de Ford Granada's,
Radio Decibel

Those were the days he.

(je moet denk ik wel Amsterdammer zijn om dit te kunnen plaatsen)
12-01-2011, 12:12 door Anoniem
.... en ik er eigenlijk van uit ga dat niemand zo'n man al te serieus neemt. (En ik ook niet goed weet waar je moet beginnen als iemand een heel hoofdstuk over je schrijft waarbij hij de helft van wikipedia trekt en de andere helft uit z'n duim zuigt).

Geniale reactie van Gonggrijp...
12-01-2011, 12:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2011, 13:01 door Syzygy
Door Krakatau: Gonggrijp was op het moment van de door Peter Siebelt beschreven vermeende subversieve activeiten 11 jaar oud :-)

Wat een schertsfiguur die Peter Siebelt! En dan die Hero Brinkman op TV, bij Pauw en Witteman, die bloedserieus verkondigt dat Peter Siebelt een gerespecteerde bron zou zijn. Onbegrijpelijk dat iemand in die positie voorafgaand aan een dergelijk TV optreden niet de moeite neemt om zich serieus te informeren.

Die Peter Siebelt doet me denken aan bv. Erich von Däniken, die veel geld heeft verdiend met het schrijven van onzinboeken. Sappige onzin verkoopt echter goed en als je niet echt iets kan dan moet je toch wat nietwaar?

O maar er lopen er meer rond bij de Telegraaf.

Wat denk je van John van den Heuvel onze misdaad verslaggever.
Zegt dat ie ook alles weet en iedereen kent en lult vervolgens ook maar wat.
12-01-2011, 13:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2011, 13:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2011, 13:36 door Syzygy
Door Krakatau:
Door Syzygy: O maar er lopen er meer rond bij de Telegraaf.

Wat denk je van John van den Heuvel onze misdaad verslaggever.
Zegt dat ie ook alles weet en iedereen kent en lult vervolgens ook maar wat.
John van den Heuvel niet te vergelijken met Peter Siebelt volgens mij, zie bv. onderstaand wikipedia artikel:

http://nl.wikipedia.org/wiki/John_van_den_Heuvel

Ja daar zijn zijn misser natuurlijk niet bij hahahaha
12-01-2011, 13:52 door Brammel
Onzin of geen onzin meer mensen lezen de Telegraaf dan dat er mensen zijn die de feiten kennen.
Grote vraag wat is het belang van de Telegraaf in deze? Eerlijke journalistiek bedrijven kan het niet zijn!
12-01-2011, 14:23 door Anoniem
Ik begrijp die Televgraaf niet. Die krant heeft zelf meegemaakt hoe groot de macht is van de staat/geheime diensten toen twee journalisten van hen vast werden gezet op verdenking van het lekken van staatsgevaarlijke informatie van ex- AIVD medewerkers.
Ze deden toen precies hetzelfde als Wikileaks, namelijk hun bron niet vrijgeven. Wat natuurlijk een goede zaak is.
12-01-2011, 15:01 door carolined
Door Krakatau: En dan die Hero Brinkman op TV, bij Pauw en Witteman, die bloedserieus verkondigt dat Peter Siebelt een gerespecteerde bron zou zijn. Onbegrijpelijk dat iemand in die positie voorafgaand aan een dergelijk TV optreden niet de moeite neemt om zich serieus te informeren.
Hero is sowieso niet serieus te nemen. Gisteren zat hij op radio 2 weer eens te beweren dat hij toch niets te verbergen had en dat zijn kentekengegevens (en die van iedereen die niets te verbergen had) gerust 4 weken, wat zeg ik!: er is immers geen verschil tussen 4 weken en 12 weken, dus gemakkelijk maar 3 maanden bewaard mag worden als dat maar in dienste staat van het vangen van criminelen.

Nou weet ik niet of het waar is, dat weet je immers nooit (hoe hoger in de samenleven hoe onbetrouwbaarder lijkt het wel eens), maar hij zat te beweren dat dankzij de camera's in en rondom Londen werden er wekelijks minstens "6" criminelen gepakt.
Ik zou die resultaten wel eens willen zien, eerlijk gezegd.
Zijn dat "vraiment" criminelen? Of zit daar een heel aantal van verkeersovertreders en mensen die hun belasting niet betaald hebben tussen?
En hoeveel veiliger worden we daardoor dan?
Ik schat in zelfs onveiliger, want hoe meer politie zich bezighoudt met het zoeken naar kentekens, hoe minder kinderporno producenten en inbrekers ze kunnen pakken.
12-01-2011, 15:27 door Anoniem
Voor wat betreft de cam's in London http://singularityhub.com/2009/09/01/londons-surveillance-fails-only-1-crime-solved-per-1000-cameras/

1 miljoen cam's (1.000.000)
1 opgeloste zaak per 1000 cam's per jaar
zijn dus 3 zaken per dag in London die opgelost worden, maar tegen welke prijs ........
12-01-2011, 16:05 door Anoniem
Wat de Amerikanen doen tegen Gonrijp is tegen de mensenrechten.
De Vs heeft niets te zoeken in onze privacy,en ook niet met die van de heer Gonrijp dus.
De Eu zit toch ook niet in Amerikaanse gegevens te neuzen?.
12-01-2011, 16:42 door Anoniem
Door Brammel: Grote vraag wat is het belang van de Telegraaf in deze?

Ze zijn gewoon jaloers dat zij niet vooraf al informatie van wikileaks hebben gekregen en dus pas naderhand hier iets over kunnen schrijven. Terwijl andere kranten dus vooronderzoek kunnen doen voor een en ander openbaar wordt.

Peter
12-01-2011, 19:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2011, 20:17 door Ome Jeroen
Door Syzygy:
Door N4ppy: Hahaha ik was de tereur van de straat met m'n FM zender. Door goedkope componenten (gratiz: uit sloop tvs en radios lang leve grofvuil) deed m'n ecc85 het niet alleen op de fm band (een stuk of 15 keer ;) maar ok de tv deed "raar".

Enige verschil is dat ik toen ook al wist dat het illegaal was ;)

en met een beetje mazzel kreeg je een tl buis ook nog aan zonder draden nou dan was je helemaal rijp voor de brandstapel.
Radio Controle Dienst in de Ford Granada's,
Radio Decibel

Those were the days he.

(je moet denk ik wel Amsterdammer zijn om dit te kunnen plaatsen)

Of Hagenees:

Radio Giraffe met "DE SCHEET VAN DE WEEK": Ja, met mijn Henk...

http://www.youtube.com/watch?v=cIrJc2vne6A

;)
13-01-2011, 00:01 door Anoniem
Een krant als de Telegraaf kan ik al zeer lang niet meer serieus nemen, bah wat een waardeloze sensatiekrant is dat.
14-01-2011, 10:13 door sjonniev
Gelukkig lees ik een krant, in plaats van de Telegraaf.
14-01-2011, 14:13 door Anoniem
Ik vind het belangrijk dat Rop Gongrijp wordt uitgeleverd aan Amerika. Voor Assange zeg ik toch ja de doodstraf voor verraad tegenover de regering, ik ben voor de dodelijke injectie. Rop is net zo schuldig. Bij Rop zeg ik doe maar levenslang. De Via kan veel nuttige info loskrijgen.
14-01-2011, 16:54 door Securitate
sommige mensen zijn te dom om een woord waardig te gunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.