image

LulzSec-leider kan 124 jaar cel krijgen

dinsdag 6 maart 2012, 19:19 door Redactie, 24 reacties

De leider van hackerscollectief LulzSec kan maximaal 124 jaar achter de tralies verdwijnen voor het uitvoeren van verschillen DDoS-aanvallen en het hacken van meerdere websites. Vandaag werden in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië vijf hackers aangeklaagd en bekende een zesde schuld. Volgens de FBI kwam het hackerscollectief voort uit Anonymous. De LulzSec-leden zijn aangeklaagd wegens aanvallen op onder andere Fox Broadcasting Company, Sony Pictures Entertainment en Public Broadcasting Service (“PBS”).

Bij het ontmantelen van het collectief lijkt dat de leider inderdaad een belangrijke rol gespeeld heeft, zoals eerder al door Fox News werd gemeld. Hector Xavier Monsegur alias 'Sabu' werd vorig jaar al opgepakt en bekende op 15 augustus schuld, zo laat de FBI weten. Hij zou betrokken zijn geweest bij aanvallen op HBGary, HBGary Federal, Infragard en PBS.

LulzSec
Gisteren werd Jeremy Hammond in Chicago gearresteerd op verdenking van het hacken van Stratfor en het lekken van de gegevens van 860.000 klanten. Hammond en zijn handlangers zouden met de gestolen creditcardgegevens voor 700.000 dollar aan ongeautoriseerde transacties hebben verricht.

De personen die vandaag zijn aangeklaagd zouden in eerste instantie als de beweging "Internet Feds" hebben geopereerd, maar besloten in mei 2011 om als LulzSec door het leven te gaan. Daarbij werden websites, systemen en zelfs Twitter-accounts gehackt. Ook tal van politiesites waren niet veilig voor de beweging.

Gevangenisstraf
De 28-jarige Monsegur kan voor de misdrijven waar hij schuld voor bekende een maximale gevangenisstraf van 124 jaar en zes maanden krijgen. De overige LulzSec-leden hangen maximale celstraffen van tussen de 5 en 10 jaar boven het hoofd.

Reacties (24)
06-03-2012, 19:29 door Anoniem
En terecht.
06-03-2012, 20:18 door Anoniem
Belachelijk dat iemand levenslang krijgt voor zo iets. Hij is geen moordenaar of verkrachter. Zulk soort figuren komen er vaak beter vanaf.
06-03-2012, 20:28 door Anoniem
Terecht zeker maar die gevangenis straf van max 124jaar is een beetje overdreven
06-03-2012, 20:35 door Anoniem
Geweldig dat hacken he. krijg je gelijk een rondje levelslang erachteraan.
06-03-2012, 21:05 door Anoniem
KAN de celstraf krijgen van 124 jaar.... De US kennende zal dat ook wel geritseld worden. Bezopen dat zoiets zwaarder wordt bestraft dan het moedwillig ombrengen van een andere persoon. Oh wacht, hij zal wel zwart zijn.

(of denk ik weer te pessimistisch?)
06-03-2012, 21:18 door Anoniem
En via de PS3 van zijn celgenoot weet hij via de smartphone van de bewaker te kraken en zo de gehele infrastructuur van het cellencomplex te ontregelen zodat na brandalarm automatische de noodtoestand wordt uitgeroepen en hij precies op het moment dat de ordetroepen komen opdraven ongezien het gevang kan verlaten en nog lang en gelukkig ergens op een Caribisch eiland zit.

Maar papa. Die hacker had toch ook vriendjes?....

O ja, Dat was ik nog vergeten. Dan wordt het verhaal weer anders. Ik kan je verzekeren dat er met heel veel vuurwerk een spectaculair einde wordt. En stonden die agentjes weer stom te kijken. Maar dat is weer voor morgen.

Nu snel gaan slapen, moet morgen weer vroeg op. Weltrusten.
Gaaaaaaap...............
07-03-2012, 07:28 door Anoniem
Door Anoniem: En terecht.
Klopt maar 124 jaar ?
Weet je hoeveel je voor moord krijgt ?
07-03-2012, 08:44 door SecOff
De leider van hackerscollectief LulzSec kan maximaal 124 jaar achter de tralies verdwijnen voor het uitvoeren van verschillen DDoS-aanvallen en het hacken van meerdere websites.
Van nu.nl
HOUSTON - De 61-jarige financier Allen Stanford is door een Amerikaanse jury schuldig bevonden aan het opzetten van een piramidespel van 7 miljard dollar...Hij werd ervan beschuldigd 30.000 beleggers in 100 landen te hebben opgelicht....De Texaan hangt een celstraf boven het hoofd die kan oplopen tot 20 jaar.
Is het duidelijk waar de prioriteiten liggen?
07-03-2012, 09:02 door Anoniem
@SecOff: dat is logisch, want met hack aanvallen kun je de corruptie van het systeem zelf blootleggen en dat willen de huidige machthebbers natuurlijk niet.
07-03-2012, 09:29 door Anoniem
Het is een overdreven straf in vergelijking met andere fraude zaken
07-03-2012, 09:51 door Vergeten
Ja SecOff, VS blijft een corrupte "kut" landje.

Maar goed, paar mensen in de bak.. vele die terugkomen. Dit is net zo effectief als de "War on Drugs".
07-03-2012, 10:35 door Mysterio
Door Anoniem:
Door Anoniem: En terecht.
Klopt maar 124 jaar ?
Weet je hoeveel je voor moord krijgt ?
Maximaal? De doodstraf... een aantal keer zelfs. Gelukkig heeft men die afgeschaft in Illinois.

Die 124 jaar is zo'n absurde maximale straf, waarbij alle zaken bij elkaar worden opgeteld en na een simpele berekening kom je tot een eeuw en nog een kwart. Maar lees de aanklacht door en je snapt wel waarom men boos is op deze meneer. Het gaat veel verder dan een beetje DDoS en wat geneuzel op een forum: We hebben het hier over het lekken van persoonsgegevens, cracking, hacking, fraude en het leidinggeven/opdracht geven aan deze operaties. En wellicht nog veeeeeel meer.

Het is geen brave burger en wat mij betreft mag hij een lange tijd brommen. Realistisch gezien is een lange tijd geen 124 jaar, of levenslang... een paar jaar moet genoeg zijn.
07-03-2012, 10:41 door wizzkizz
Even een algemeen probleem met deze onzinnige berichten over de lengte van de celstraf: dat zijn altijd maximale strafwaarden. In Nederland kun je voor moord ook levenslang krijgen volgens de wet. Een krantenkop als voor dit artikel zou dan zijn: Moordenaar xxx hangt levenslang boven het hoofd. In de praktijk krijg je meestal een nominale straf die ruim onder de tien jaar ligt waarvan je nog maar 2/3e hoeft uit te zitten. Langer dan vijf jaar effectief is al bijna uitzonderlijk. Leg dat dan maar eens naast die krantenkop over 'levenslang' en je ziet dat dit soort berichten pure stemmingmakerij zijn en dat alleen het oordeel van een rechter uiteindelijk telt. Maar dat 'scoort' niet zo leuk, want die is waarschijnlijk een stuk lager en dan is iedereen het al weer vergeten.

Door Anoniem:
Door Anoniem: En terecht.
Klopt maar 124 jaar ?
Weet je hoeveel je voor moord krijgt ?
In de US? De doodstraf. Ook een soort van levenslang, maar dan de verkorte versie zeg maar.

Door SecOff:
De leider van hackerscollectief LulzSec kan maximaal 124 jaar achter de tralies verdwijnen voor het uitvoeren van verschillen DDoS-aanvallen en het hacken van meerdere websites.
Van nu.nl
HOUSTON - De 61-jarige financier Allen Stanford is door een Amerikaanse jury schuldig bevonden aan het opzetten van een piramidespel van 7 miljard dollar...Hij werd ervan beschuldigd 30.000 beleggers in 100 landen te hebben opgelicht....De Texaan hangt een celstraf boven het hoofd die kan oplopen tot 20 jaar.
Is het duidelijk waar de prioriteiten liggen?
Dat heeft niets met die prioriteiten te maken. Deze Sabu heeft een reeks vergrijpen (volgens [url=http://www.nypost.com/rw/nypost/2012/03/06/media/030612_hackers.pdf]de aanklacht[/url] nog een stuk meer dan hier in het artikel staat) gepleegd waarop elk een celstraf staat. Al deze (maximale) celstraffen bij elkaar opgeteld kom je dan op 124 jaar uit volgens dit artikel. Prima.

Allen Stanford heeft "slechts" een enkel strafbaar feit gepleegd, namelijk het opzetten van een piramidespel. En op dat ene misdrijf staat maximaal 20 jaar cel.
07-03-2012, 10:46 door SirDice
Klaarblijkelijk begrijpen sommige bezoekers hier nog steeds niet hoe het Amerikaanse systeem werkt. Voor elk feit (count) kun je een bepaalde straf krijgen. Van alle feiten waar je schuldig aan bevonden wordt worden de straffen bij elkaar opgeteld. En dat is uiteindelijk de tijd die je in de gevangenis doorbrengt. Dat is anders dan in de meeste Europeesche landen, daar wordt vooral gekeken naar het ernstigste feit en de straf wordt daarop gebaseerd.
07-03-2012, 10:49 door SirDice
Door wizzkizz: Even een algemeen probleem met deze onzinnige berichten over de lengte van de celstraf: dat zijn altijd maximale strafwaarden. In Nederland kun je voor moord ook levenslang krijgen volgens de wet.
Het verschil is alleen dat als je in Nederland twee mensen vermoord je ook levenslang krijgt, in Amerika kun je dan dus twee keer levenslang krijgen.
07-03-2012, 11:21 door Anoniem
Apart, voor zover ik weet is practisch de hele top van lulzsec opgepakt omdat sabu maanden lang met de fbi heeft samengewerkt om bewijs tegen hun te verzamelen.

Law enforcement agents on two continents swooped in on top members of the infamous computer hacking group LulzSec early this morning, and acting largely on evidence gathered by the organization’s brazen leader -- who sources say has been secretly working for the government for months -- arrested three and charged two more with conspiracy.

lijkt me stug dat hij nu een zware straf zou krijgen.
07-03-2012, 11:46 door Preddie
Door Anoniem: En terecht.

weet je zeker dat je voor de rest in orde bent ?

een paar maanden is voldoende (maximaal)..... daarbij meegenomen dat de getroffen organisaties haar zaakjes niet op orde had en zelf bewust het risico had genomen door betrekkelijk belangrijke systemen aan het internet te koppelen ..... je moet niet gaan zeur dat je overreden wordt als je met je ogen dicht een kruispunt over rijd ....
07-03-2012, 11:54 door Anoniem
Door Anoniem: En terecht.

overdrijven is ook een vak..Ik weet niet hoe oud je bent,
07-03-2012, 12:21 door Patio
Een verschil is dat in Nederland levenslang echt levenslang is. Die 124 jaar lijkt langer, maar als hij goed zijn best doet krijgt hij mofelijk halvering tot "maar" 62 jaar en dan komt er een 90-jarige hacker vrij waar we dan weer een mooie klopjacht op kunnen verwachten :-)
07-03-2012, 12:57 door Anoniem
124 jaar + 6 maanden..
Alsof dat nog iets uitmaakt..

Straf is te rechtvaardigen maar dit gaat totaal nergens over..
Hij bekent dat hij die zaken ook werkelijk gedaan heeft en krijgt 124 jaar cel, de andere 5 mensen die opgepakt zijn bekennen tot nu toe niets en krijgen max 10 tot 15 jaar.
07-03-2012, 13:33 door Anoniem
Die ander gasten hebben ocharme een LOIC uitgevoerd en daarmee een OH nee een wereld dramatisch feit gepleegd.
07-03-2012, 15:49 door SirDice
Door Anoniem: 124 jaar + 6 maanden..
Alsof dat nog iets uitmaakt..

Straf is te rechtvaardigen maar dit gaat totaal nergens over..
Hij bekent dat hij die zaken ook werkelijk gedaan heeft en krijgt 124 jaar cel,
12 counts with a maximum sentence of 124 years and 6 months.

de andere 5 mensen die opgepakt zijn bekennen tot nu toe niets en krijgen max 10 tot 15 jaar.
Niet echt. Die Hammond heeft 3 counts met elk 10 jaar, dus da's 30 jaar,
O’CEARRBHAIL 2 counts, 15 jaar,
DAVIS, ACKROYD en MARTYN 2 counts, 20 jaar.
07-03-2012, 16:08 door Anoniem
En wat voor straf hangt er boven de hoofden van de verantwoordelijke security officers, managers, etcetera ? Zij hebben gefaald in een goede beveiliging van hun systemen en websites. Het is symboolpolitiek, ze hebben nu een paar vissen gevangen. Wat doen de FBI en CIA aan Chinese, Russische, Indiase hackers ..... niets.
08-03-2012, 09:42 door Crypt0r
Schande. dat is het enigste woord dat ik uit mijn vingers kan krijgen.
Schande. 124 jaar vind ik een beetje te lang, Mischien 20 jaar en een taakstrafje?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.