image

Pentagon: Shift-delete WikiLeaks documenten

vrijdag 21 januari 2011, 11:55 door Redactie, 24 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Defensie adviseert militairen om gedownloade WikiLeaks-documenten via de shift-delete toetsencombinatie van systemen te verwijderen. Werknemers en aannemers die documenten van de klokkenluidersite op een overheidscomputer of netwerk gedownload hebben, iets wat nog steeds verboden is, hoeven geen extreme maatregelen meer te nemen. Zo is er geen noodzaak meer voor een formeel incidentenrapport of het schoonvegen van de machine door ze te wipen of de harde schijf door een degauser te halen. Het verwijderen van de documenten volstaat.

"In het geval dat geclassificeerde informatie van de WikiLeaks website of andere websites die WikiLeaks-gerelateerde geclassificeerde documenten aanbieden per ongeluk is bekeken of gedownload, zal de IAM [information assurance manager] elk geval documenteren en het betreffende bestand verwijderen door de SHIFT toets in te houden en vervolgens de DELETE toets voor Windows-gebaseerde systemen in te drukken", aldus ondersecretaris Thomas Ferguson in deze memo van vorige week.

De shift-delete combinatie verwijdert direct een bestand zodat die niet meer in de vuilnisbak voorkomt. Het zorgt er niet voor dat het bestand ook fysiek wordt verwijderd. Via eenvoudige recovery software zijn op deze manier verwijderde bestanden dan ook eenvoudig terug te halen.

Reacties (24)
21-01-2011, 12:04 door N4ppy
Ja was is sneller, allerlei tools die je (als het goed is) niet mag/kan instaleren om een deleted file te restoren of downloaden van een van de 56783 wiki mirrors.

Gezien de verspreiding kun je dit wel als publieke informatie beschouwen dus zonde van de tijd om allerlei procedures te starten.
21-01-2011, 12:05 door Anoniem
Kan Pentagon aanraden ook werken met ghisler.com total commander. Je kan total commander ook zo instellen dat je een blauw scherm hebt als de clasieken Norton commander. P.S vergeet systemrestore niet uitschakelen voor je op shift Conrtol alt delete drukt!
21-01-2011, 12:24 door Syzygy
Ze kunnen de gedownloade bestanden het best deleten want ze hebben de originele nog hahahaha
21-01-2011, 12:48 door Anoniem
Door Syzygy: Ze kunnen de gedownloade bestanden het best deleten want ze hebben de originele nog hahahaha
Nee, die hebben ze natuurlijk als eerste gedelete.
Allereerst om te controleren dat hun procedure ook echt wel werkt,
en ten tweede om verdere lekkage te voorkomen.
21-01-2011, 12:53 door 2tirds
Letterlijk: deze wikileaks vervolging is ERG gevaarlijk voor onze vrijheid.

Waarschijnlijk gaat dit over hun eigen overheidsbeleid? In dit geval vindt ik het wel begrijpelijk dat ze deze policy intern hanteren. Wel is wikileaks gewoon een soort online klokkenluiders platform (klokkenluiden vinden multinationals en publiek bestuurders vaak dermate controversieel dat ze eerst aan hun eigen hachie denken, de klokkenluider (die vaak maatschappelijk belang verdedigd) onbehoorlijk hard het leven kapotmaken en daarna met pijn en moeite tot de slotsom komen dat het in het landsbelang was).

Om dus de kracht van het volk in de democratie alleen al te kunnen blijven bewaren, met een groter en groter wordende invloed van multinationals en minder en minder interesse vanuit de burger voor de grond oorzaken van beslissingen en gebeurtenissen mbt publiek bestuur, zijn dergelijke initiatieven van levensbelang. Dat daarbij af en toe ook schade valt, tja zonder kwaad geen goed beste mensen. Dit hoort er nu eenmaal bij en is soms inderdaad moeilijk te plaatsen; wel noodzakelijk en zonder zou het geen klokkenluiders platform zijn.

Daarnaast doet wikileaks dit NIET ongecontroleerd, zelfs heel erg rustig en gecontroleerd. Functioneerd het puur zoals eigenlijk alle kranten ook functioneren en misbruikt het deze wetgeving ZEKER niet.

Daarnaast is het gevaarlijk te noemen dat banken en andere organisaties zich in deze turbulente tijden met politieke belangen tussen de burger en de overheid plaatsen. Dit is hun taak niet en vanuit de geschiedenis hebben de levensgevaarlijke oorzaken voor deze takenscheidingen zich ALLANG keihard bewezen.

Daarnaast beschik ik over feitelijke statistische (overheids- NOTA BENE) data die bijvoorbeeld aantoont dat de visstand de laatste 30 jaar op sommige plaatsen tot 80% teruggelopen is. Hoe denk jij je kinderen zo tonijn te laten vreten? Het lukt ze niet eens, terwijl we middelen hebben en ook ECHT hebben, om de vangst te regulieren door vis breeding grounds bijvoorbeeld in te stellen. Of zelfs ook maar om je hierover behoorlijk in te lichten.

Dat de twee plastic garbage fields in de oceaan ronduit giftig worden, bij malibu is al eens door storm wat bij het strand gekomen; honden gingen hier gewoon aan dood, zo giftig wordt dat water nu en dit zet zich nu langzamerhand aantoonbaar exponentieel door. Kijk even naar onderzoek van dat arsenicum water als je wilt weten wat zoiets op termijn gaat betekenen.

Marketingtechnieken in het algemeen zijn langzamerhand zo lang gedwongen met een relatief jonge marktontwikkeling mee te gaan (automatisering) dat nu gevaarlijke meilpalen behaald worden. Om mee te kunnen als multinational moet je wel op primaire menselijke reflexen gaan marketeeren. Hier is GEEN wetgeving voor en de gevolgen zijn inmiddels MEER dan zichtbaar en aangetoond. The movie you dont want to see - as an example. Wat wilde je ook al weer voor vrijheid en welfare voor je kinderen? Interessant te noemen.. Helemaal als je je bedenkt dat internet verkoop bedrijven zich WEL aan regelgeving hebben te houden als 7 dagen bedenktijd; belachelijk dus dat HIER en dan welteverstaan BEWEZEN HIER geen tot nauwelijks aandacht wordt besteet. Google ads ga aub door met je stats; dit MOET inderdaad eens GOED confronteren langzamerhand.

Op hetzelfde moment wordt je door eigen politie al tien jaar (en eigenlijk nog langer) genaaid door 8 van de 10 overvallers te laten lopen (CBS gegevens van de laatste tien jaar) en dan razzia's te houden in de trein tegen de 'verhuftering' van de maatschappij. Nou ja, een agent die zo hufterig wordt dat machtsmisbruik bijna orde van de dag is; de hardwerkende burger aan alle kanten in een soort 'westerse-vrijheids-gevangenis' leeft en dan met deze statistieken... dat IS verhuftering ja. Alleen niet helemaal van het soort wat ze ons doen geloven. Tuurlijk snap ik dat machtsmisbruik, ze zijn zelf ook gefrustreerd langzamerhand van de onzin die ze tegenkomen, ze gaan alleen nooit protesteren tegen de verstrikking van regels waardoor ze slechts 1/5e van de tijd op straat kunnen zijn. Over die quota's hoor je nauwelijks iets, het is ook ALLANG bij multinationals in het bedrijfsleven aangetoond, geen goeie manier om ze productief te maken.

Ook met wikileaks hoor je NIET EEN openbaar ministerie functionaris die de politieke inmenging van financiele instituten veroordeeld, verboden zijnde bij onze grondwetten (tot die van US toe, ik heb Congressional Research Service data die dit duidelijk aantoont - dont blaim the messenger, you're not solving the problem). Sterker nog in veel en veel ergere gevallen stellen bepaalde banken keihard niet politiek bevooroordeeld te zijn. Daarnaast heeft er niet een geprobeerd standaard justitiele procedures hierin te volgen, we worden met voeten overlopen hier.

Zelfde geldt voor de belachelijke interpol melding mbt Assange. De onprofessionele, oneigenlijke, onafgesproken en letterlijk zelfs als crimineel te bestempelen zijnde chronologische volgorde van handelen van door ons belastinggeld duur betaalde instellingen is SCHOFTERIG te noemen. Wij hebben door duur publiek onderzoek allang wetenschappelijk bepaald hoe je tot gezonde interpol meldingen komt. Deze mensen bepalen allemaal op eigen initiatief en angst even slimmer te zijn dan al dat onderzoek, en weer wordt je met voeten overlopen.

Nou dit is al een enorm verhaal dus ik zal het er maar bijlaten (bloed, zweet en tranen ook die leestekens lol jaja ik probeer het mensen speciaal voor jullie). Vraag of stel maar als je denkt dat ik onzin lul.

Groetjes!
21-01-2011, 13:33 door Syzygy
@ tirds

Verkocht jij niet die "zelfmoordpakketten" ;-)
21-01-2011, 14:21 door 2tirds
Nou syzygy absoluut niet alleen ik onderken het probleem minstens.. waarschijnlijk de reden waarom ze mij altijd komen vragen problemen te analyseren en op te lossen als ze er zelf niet meer uit komen en dat terwijl ik stervenslomp ben en te lui vaak om marketingtechnisch verantwoord meer coherent te formuleren en leestekens te implementeren (goh wanneer betalen jullie mij eigenlijk eens voor mijn kosteloze waarheden hier lol j/k)
21-01-2011, 14:41 door Anoniem
Je kunt niet zeggen dat Amerikanen niet over humor zouden beschikken.
21-01-2011, 14:47 door Anoniem
@tirds:

Je hebt helemaal gelijk door te stellen dat zoals we nu doorgaan niet langer kan. De generaties voor ons hebben deze wereld zo ingericht. En wij kunnen dit maar met moeite veranderen, door "onze" westerse gevangenis nota bene. De problemen zijn dan ook nog eens op zoveel verschillende vlakken dat je bijna niet weet waar je moet beginnen (behalve bij jezelf dan).

Dus ik kan me inleven in je frustraties, voor zover dat frustraties zijn (bij mij af en toe wel in ieder geval).
21-01-2011, 15:03 door Syzygy
Door 2tirds: Nou syzygy absoluut niet alleen ik onderken het probleem minstens.. waarschijnlijk de reden waarom ze mij altijd komen vragen problemen te analyseren en op te lossen als ze er zelf niet meer uit komen en dat terwijl ik stervenslomp ben en te lui vaak om marketingtechnisch verantwoord meer coherent te formuleren en leestekens te implementeren (goh wanneer betalen jullie mij eigenlijk eens voor mijn kosteloze waarheden hier lol j/k)

Betalen ? Jij bent toch gewoon een applicatie die random woorden genereert zonder leestekens en daar een zeer lichte vorm van grammatica op toepast.

Ik heb je relaas door "Google vertalen" gehaald maar het blijft onduidelijk ;-)
21-01-2011, 15:13 door 2tirds
Door Syzygy:
Door 2tirds: Nou syzygy absoluut niet alleen ik onderken het probleem minstens.. waarschijnlijk de reden waarom ze mij altijd komen vragen problemen te analyseren en op te lossen als ze er zelf niet meer uit komen en dat terwijl ik stervenslomp ben en te lui vaak om marketingtechnisch verantwoord meer coherent te formuleren en leestekens te implementeren (goh wanneer betalen jullie mij eigenlijk eens voor mijn kosteloze waarheden hier lol j/k)

Betalen ? Jij bent toch gewoon een applicatie die random woorden genereert zonder leestekens en daar een zeer lichte vorm van grammatica op toepast.

Ik heb je relaas door "Google vertalen" gehaald maar het blijft onduidelijk ;-)


Ja sorry, geloof me nu aub op mijn woord als ik zeg dat ik toch echt probeer daar verbetering in aan te brengen. :( Het is een superzwak punt dat is zo inderdaad :((

Het komt erop neer dat ik daadwerkelijk meestal gevraagd wordt (o.a. security technisch) problemen op te lossen als ze wat te moeilijk of breedvertakt schijnen te worden. En soms de vraagsteller ernstig tegen mij aanschopt op grammaticaal verantwoordingen :((((

Alhoewel het misschien een pessimistische indruk geeft, die reactie van mij; ben ik eerder heel erg optimistisch gestemd en ben ik daadwerkelijk neergekladderde meningen toegedaan ;-) [edit] en ernstig tegen bom pakketen overigens. vuurwerk technisch kun je je bij ernstige behoeftes nog altijd in belgie melden en nou ja, dat zelfmoord gedoe vindt ik een bewijs dat overheden met hun tijd mee moeten in
1. nniet iets wat crimineel is als terrorisme apart bestempelen want daarmee is deze bal aan het rollen gegaan en:
2. zorgen dat de nadruk op andere vormen van protest wordt gelegt en zorgen dat mensen niet meer zodanig denken met hun rug tegen de muur te staan, althans minimaal de mensen die anderen zodanig met hun rug tegen de muur denken te moeten praten: daarvan de argumenten meer ontkrachten dan tot nu toe gebeurd [/edit]
21-01-2011, 15:15 door Syzygy
@ 2tirds
Ben je geen Nederlander (native speaker)

Kijk een t of en dt op het eind van een werkwoord maken we ons niet druk over hier maar je reacties zijn soms een beetje moeilijk te volgen hoor !!
21-01-2011, 15:22 door 2tirds
Door Syzygy: @ 2tirds
Ben je geen Nederlander (native speaker)

Kijk een t of en dt op het eind van een werkwoord maken we ons niet druk over hier maar je reacties zijn soms een beetje moeilijk te volgen hoor !!

Ernstig genoeg ben ik wel een Nederlander, ik vermoed zelf dat het wat te maken heeft met:
1. veel en snel wisselen tussen zo'n 4 talen
2. met teveel dingen eigenlijk bezig zijn
3. grammaticaal is gewoon moeilijk voor me vanwege ook programmeer talen en alles wat je daarbij syntax technisch allemaal moet onthouden? misschien komt het ook daardoor want dat zijn ook allemaal hele kleine punten en komma's, dat ik me onbewust hiertegen verzet, aversie heb en met reageren hierop een tegenbalans kan maken want als je programmeert weet je zelf wel dat je je vaak tot het idiote toe aan de punten komma's moeten houden (tja, computers he)
4. en dan ook nog een beetje maatschappelijk hacktivisme ofzoiets??

Ernstig waar: ik ga vanaf nu mijn reactie's echt even wat meer in paragraven voor je opdelen en wat meer samenhang proberen te geven, ik wil eerder een toevoeging zijn dan een spammende lastpak op dit forum anders valt mijn hacktivisme ook aardig in het water tja.. mijn excuses werkelijk en oprecht ;)
21-01-2011, 15:49 door Anoniem
Door 2tirds: Ernstig waar: ik ga vanaf nu mijn reactie's echt even wat meer in paragraven voor je opdelen en wat meer samenhang proberen te geven, ik wil eerder een toevoeging zijn dan een spammende lastpak op dit forum anders valt mijn hacktivisme ook aardig in het water tja.. mijn excuses werkelijk en oprecht ;)
[/quote]Leuk te zien dat je die kritiek in ieder geval serieus neemt. Dat is altijd de eerste stap naar verbetering, toch... :-)
Hoe dan ook, volgens mij heb je best interessante dingen te vertellen, maar zoals Syzygy al stelde, is het inderdaad vaak zo lastig te volgen, dat je boodschap daardoor niet goed over komt. Zonde van al je moeite, lijkt me...
Maar bijv. dat over die honden op Malibu is nieuw voor mij (ik kende de plasticsoep in de oceanen al wel). Ik zal eens gaan zoeken naar meer informatie daarover.
21-01-2011, 16:42 door spatieman
wow !!
de US overheid heeft SHIFT DELETE ondekt, amazing discovery !!!
21-01-2011, 17:04 door Anoniem
Beetje knullig?
21-01-2011, 17:22 door 2tirds
@Anoniem
Ja nou als ik die kritiek niet serieus neem ben ik niet alleen niet eerlijk tegen mezelf maar pas ik ook niet in een wereld waar ik niet alleen ben, dus dat hoort en ik weet het ook van mezelf.

Ik zal probeer nu al om er wat meer samenhang in aan te brengen. Soms ga ik waarschijnlijk te globaal en teveel van hak op de tak waardoor mensen de link met het topic kwijtraken?

malibu probeerd men te verbergen vanwege tourisme e.d. toch zijn er kleine dingen die voor amerikaanse begrippen op zijn minst opmerkelijk zijn, dit dit aantonen. Ik heb de informatie iig uit eerste hand (www.yak.net maatje zit daar) en zal eens vragen voor up to date info, kan het namelijk zelf ook niet zo snel vinden... wel een paar opmerkelijke links waar je wellicht wat aan hebt:

http://blog.reusethisbag.com/the-daily/city-of-malibu-bans-use-of-plastic-bags/

http://estrip.org/articles/read/matthew/27352/PVC---the-Poison-Plastic.html

http://www.earthresource.org/campaigns/smoke-free/overview.html

Voor de critici die roepen dat dit misschien allemaal onzin is.. probeer jezelf d'r maar onderuit te lullen dat bovenstaande initiatieven voor amerikaanse begrippen ongelooflijk zijn. en DUS mag je er zo al wel vanuit gaan dat er WERKELIJK meer redenen voor zijn dan slechts bezorgdheid. De echte data zal ik er even bij proberen te krijgen voor jullie. Ik weet iig ZEKER dat het gebeurd is, dat met die honden en dat deels verwaaide plastic veld; daarnaast zijn er talloze onderzoeken die in die 'Garbage Patches' c.q. 'plastic soup' die ook de uitbreidende giftige tendens aantonen.

http://www.independent.co.uk/environment/the-worlds-rubbish-dump-a-garbage-tip-that-stretches-from-hawaii-to-japan-778016.html
21-01-2011, 19:32 door Anoniem
Door 2tirds: Letterlijk: deze wikileaks vervolging is ERG geva...
...lechts 1/5e van de tijd op straat kunnen zijn. Over

Pff, wat een lang verhaal. Spreek je zeker niet tegen maar misschien had je gewoon een nieuwe post moeten starten :)

Tip trouwens om je teksten wat duidelijker te maken, breek je lange zinnen op in korte zinnen (en hak ze niet (altijd (steeds)) in kleinere stukjes (maar wel in 1 zin) met teveel ,,,,,,,, comma's).

Cheerio!
22-01-2011, 01:42 door Anoniem
Door 2tirds:
Door Syzygy: @ 2tirds

Ernstig waar: ik ga vanaf nu mijn reactie's echt even wat meer in paragraven voor je opdelen en wat meer samenhang proberen te geven, ik wil eerder een toevoeging zijn dan een spammende lastpak op dit forum anders valt mijn hacktivisme ook aardig in het water tja.. mijn excuses werkelijk en oprecht ;)


Ik wordt hier zo moe van.
Voel me zo langzamerhand "Don Quichotte "

Beste @ 2tirds
Uw epistel is wat lang ja. Mogelijk wat " gefragmenteerd "
maar zelfs ik begreep uw stuk
Alleen zijn er hier een aantal peeps die iedereen op spelling en grammatica aanvallen.

Het gegeven dat u bijna een knieval maakt voor mensen die de spelling en grammatica, boven de bootschap stellen, is diep treurig.
Het geeft aan dat u door dit optreden wordt geïntimideerd en op die mannier zelfs zou kunnen stoppen met reageren

Geeft het op. Het is onmogelijk deze peeps tevreden te stellen.
Voor die mensen is het een sport

Ik heb in mijn jeugd erg veel last gehad van dat soort mensen.
En heb daardoor ook veel dingen gelaten, of ben met dingen gestopt, die ik eigenlijk wilde blijven doen.

Gelukkig heb ik op mijn oude dag, een nieuwe hobby gevonden
Mensen die hakken op spelling en grammatica, achtervolgen :-P

Niet dat dit enig nut heeft, zij willen slechts hun gelijk.
Maar je moet wat vanachter de geraniums :-P
22-01-2011, 09:32 door Syzygy
@ Anoniem 01:42

Uw epistel is wat lang ja. Mogelijk wat " gefragmenteerd "
maar zelfs ik begreep uw stuk
Alleen zijn er hier een aantal peeps die iedereen op spelling en grammatica aanvallen.

Ik wist niet dat jouw begrijpend vermogen een criterium voor duidelijk was hier op Security.nl ?

Als je mijn opmerking goed gelezen had , gaf ik om 15:15 ook aan:
Kijk een t of en dt op het eind van een werkwoord maken we ons niet druk over hier maar je reacties zijn soms een beetje moeilijk te volgen hoor !!

2tirds begreep dat en heeft daar tekst en uitleg over gegeven, iets waar hij meer dan goed toe in staat is en daarmee is eigenlijk de kous af.

Nee , jij als "straatadvokaat "moet je er mee bemoeien.
Als 2tirds zijn excuus wil aanbieden ( wat voor mij niet nodig was maar gericht aan alle lezers van het forum) is dat niet treurig maar een akte van decorum.

Wat moet ie opgeven, hij is niet in strijd of discussie , het is een kwestie van vraag en uitleg.


Ik heb in mijn jeugd erg veel last gehad van dat soort mensen.
En heb daardoor ook veel dingen gelaten, of ben met dingen gestopt, die ik eigenlijk wilde blijven doen.
Erg zielig voor je maar zoek je compassie daarvoor hier ??


Gelukkig heb ik op mijn oude dag, een nieuwe hobby gevonden
Mensen die hakken op spelling en grammatica, achtervolgen :-P
Dat lijkt me een enerverend bestaan.


Niet dat dit enig nut heeft, zij willen slechts hun gelijk.
Maar je moet wat vanachter de geraniums :-P

Beter met enig IQ achter de Geraniums dan iets doen waarvan je zelf beseft dat het helemaal geen nut heeft
22-01-2011, 10:47 door Anoniem
@2tirds
Bedankt voor alle informatie over die plasticsoep etc.
Ik vond ondertussen de site http://www.algalita.org/index.php. Die doen daar onderzoek naar, voor zover ik begrijp. Verder zijn er daar heel wat links naar verdere sites.
22-01-2011, 11:05 door Anoniem
@2tirds nogmaals
Het laatste artikel dat je noemde (van de Independent), heeft ook nog wat links naar gerelateerde artikelen. De bovenste daarvan (http://www.independent.co.uk/news/science/scientists-uncover-new-ocean-threat-from-plastics-1774337.html) geeft nog wat meer achtergrond achter de giftigheid van al die plastic.
Waarschijnlijk is er nog wel meer in de overige artikelen, maar die heb ik nog niet doorgenomen.
In ieder geval, nogmaals bedankt.
22-01-2011, 17:47 door Skizmo
"Land of the free."
24-01-2011, 12:53 door Anoniem
"en ten tweede om verdere lekkage te voorkomen."

Om lekkage te voorkomen ? Je maakt een grapje zeker, immers staan deze documenten op meer dan duizend websites wereldwijd, en iedereen die geinteresseerd heeft kan deze bekijken. Of leef je in dezelfde fantasiewereld als Amerikaanse politici ? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.