image

Politie arresteert bende Roemeense skimmers

zaterdag 17 maart 2012, 16:25 door Redactie, 3 reacties

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland heeft vrijdag in Rotterdam tien verdachten uit Roemenië aangehouden in een onderzoek naar skimming. Ze worden verdacht van fraude, oplichting, diefstal, vervalsing en deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek naar de bende begon half oktober vorig jaar. Aanleiding was informatie uit Roemenië. Het leidde naar de tien Roemenen, die vrijdagochtend op diverse locaties in Rotterdam werden aangehouden.

Dat gebeurde door zo'n 35 medewerkers van de BRZN, ondersteund door mensen van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, het Interregionaal Bureau Geld en Waardeverkeer Zuid-Nederland en de bankenorganisatie Equens.

Gedupeerden
De verdachten zijn drie vrouwen en zeven mannen, in leeftijd variërend van 20 tot 37 jaar. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en worden komende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op de locaties is uitgebreid gezocht, waarbij diverse goederen voor onderzoek in beslag zijn genomen.

Uit onderzoek is gebleken dat deze groepering onder meer geskimd heeft in Rotterdam en Den Haag. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel geld het hen heeft opgeleverd. Ook het aantal gedupeerden is nog niet duidelijk.

Reacties (3)
17-03-2012, 19:39 door U4iA
Dat wordt 2 weken Halt als ze pech hebben, tenzij ze ergens 15km te hard hebben gereden uiteraard.
18-03-2012, 00:28 door Anoniem
Ze moeten een celstraf van 3 jaar ondergaan, dat vindt ik wil genoeg voor een skimmer.

Tevens; erg zielig dat ze vanaf 20 t/m 37 jaar skimmen, had wel beter verwacht. [sarcastisch]
19-03-2012, 15:08 door linuxpro
Geloof ook idd niet dat ze hard gestraft zullen worden. Er is geen medewerker van OM of justitie die aan dit onderwerp zijn reputatie of vingers wil branden want lekker scoren doe je hier niet mee.. en de BMW moet toch rijden en de bontjas van Madame moet betaald..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.