image

Gemiddelde werknemer doet 3300 webtransacties

woensdag 26 januari 2011, 13:11 door Redactie, 4 reacties

Een gemiddelde werknemer van een Amerikaans bedrijf doet elke dag 3300 webtransacties, zo heeft Mike Geide van Zscaler Research berekend. Voor een bedrijf met duizend actieve gebruikers betekent dat 1 miljoen webtransacties. Een webtransactie bestaat uit alle client requests en server responses. Sommige websites genereren een groot aantal transacties. Zo doet cnn.com alleen al 127 transacties.

Bedrijven moeten daar rekening mee houden als ze transacties willen opslaan of analyseren, of websecurity of beleid willen toepassen en handhaven, merkt Geide op. Het gaat dan met name om de Amerikaanse Federale overheid. Daar werken ruim 1,35 miljoen ambtenaren, wat op dagelijks 4,5 miljard webtransacties neerkomt.

Reacties (4)
26-01-2011, 16:14 door Syzygy
Een bezoeker van Security.nl leest gemiddeld 2 onzinnige topics per dag !!
26-01-2011, 17:30 door WhizzMan
Je zou verwachten dat CNN.com wel meer dan 1 bezoeker krijgt die 1 pagina bekijkt. Wat hebben in hemelsnaam al die transacties te maken met het security- en privacybeleid van een bedrijf? Tuurlijk, je moet als je er wat mee wilt doen wel zorgen dat je apparatuur het webverkeer aan kan, maar dat is echt een open deur in trappen.
26-01-2011, 21:38 door xy22
Door WhizzMan: Je zou verwachten dat CNN.com wel meer dan 1 bezoeker krijgt die 1 pagina bekijkt. Wat hebben in hemelsnaam al die transacties te maken met het security- en privacybeleid van een bedrijf? Tuurlijk, je moet als je er wat mee wilt doen wel zorgen dat je apparatuur het webverkeer aan kan, maar dat is echt een open deur in trappen.
Jouw reactie is me niet helemaal duidelijk (kan ook aan mij liggen na een lange dag ;) ).
Als ik me niet vergis gaat het er vooral om dat alle transacties van data worden gelogd, waarbij elke transactie staat voor een onderdeel van een webpagina (security.nl/* en dat sterretje is dan ~ een transactie). Van alle ambtenaren (die surfen), wordt gelogd > dat loggen kost veel opslag en rekenkracht/manuren om te analyseren.

Vraag me overigens wel af hoe relevant de data van Zscaler zijn, er wordt voor het inschatten van het aantal transacties simpelweg veronderstelt dat een Zscaler medewerker min of meer gemiddeld is.
Maar wel leuk om een keer iets te lezen over de orde van grootte :)
27-01-2011, 13:46 door Job de Jong
Door Syzygy: Een bezoeker van Security.nl leest gemiddeld 2 onzinnige topics per dag !!

Blijven er nog genoeg over dan :))
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.