image

Bètaversie Opera 12 ondersteunt Volg-Mij-Niet

vrijdag 27 april 2012, 13:15 door Redactie, 8 reacties

De Noorse browserontwikkelaar Opera heeft een bètaversie van Opera 12 uitgebracht, die verschillende nieuwe security- en privacy-opties bevat. Zo wordt Do-Not-Track ondersteund, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat ze niet gevolgd willen worden. Indien ingeschakeld, stuurt Opera een header naar websites met het verzoek om de gebruiker niet te volgen. Het is vervolgens aan de website om hier gehoor aan te geven.

Daarnaast ondersteunt de browser out-of-process plug-ins, waardoor plug-ins als Flash en Silverlight in een ander proces dan de browser draaien. Dit zou zowel veiligheid als stabiliteit van de browser ten goede moeten komen. Verder is er 64-bit ondersteuning voor zowel Mac als Windows.

Reacties (8)
27-04-2012, 13:41 door Anoniem
Voor mij nog steeds de beste browser die er is. Ook als developer vind ik Dragonfly de beste debugging tool. Eerst gebruikte ik Firefox met Firebug, maar omdat firefox erg laggy en lomp werd ben ik overgestapt.
Ik snap eigenlijk niet waarom Opera zo weinig gebruikt word vergeleken de andere browsers.
27-04-2012, 16:56 door Anoniem
@Anoniem
Het zal deels aan onbekendheid liggen, en aan het feit dat er geen extensies voor waren (tot voorkort dan).
27-04-2012, 17:17 door choi
Door Anoniem: Voor mij nog steeds de beste browser die er is. Ook als developer vind ik Dragonfly de beste debugging tool. Eerst gebruikte ik Firefox met Firebug, maar omdat firefox erg laggy en lomp werd ben ik overgestapt.
Ik snap eigenlijk niet waarom Opera zo weinig gebruikt word vergeleken de andere browsers.


Opera is ook mijn favoriete browser. Helaas wordt Opera maar al te vaak door ontwikkelaars over het hoofd wordt gezien (vanwege het kleine marktaandeel), met als gevolg dat sommige websites niet goed werken of slecht worden weergegeven in Opera. Ik heb de indruk dat het vooral om websites gaat die zwaar op AJAX leunen. Voorbeelden: het uploaden van bestanden naar Google drive wordt niet ondersteund en de Google Calendar pagina wordt 'gebroken' weergegeven.

Een ander probleem-voor mij in ieder geval-is de matige kwaliteit van de extensies. Het selectief toelaten van javaScript is voor mij een must (de ingebouwde optie om per website e.e.a in te stellen is niet fijnmazig genoeg), en de Opera extensies die dit kunnen doen zijn of buggy (External Scripts), gebruiksonvriendelijk (ContentBlockHelper) of worden niet meer onderhouden (NotScripts).

Ook een extensie die HTTPS forceert werkt-als gevolg van de beperkingen van de extensie API-maar beperkt en is daardoor eigenlijk zo goed als onbruikbaar.

Het is dus voorlopig Firefox (inderdaad een lompe browser).
27-04-2012, 19:35 door Anoniem
Wat versta jij onder een 'lompe' browser ?? Mozilla Firefox is onderhand een kloon van Opera.
28-04-2012, 07:27 door v1xx3n
Door Anoniem: Ik snap eigenlijk niet waarom Opera zo weinig gebruikt word vergeleken de andere browsers.

Wees blij, hoe minder commecieel het blijft des te beter. En Opera doet minder aan promotie daardoor word het niet door de massa gebruikt, en de massa is niet degene die nou net niet met verstand naar zaken kijkt maar volgt het gesproken woord in de media ;)

Er zijn idd enkele flaws in ondersteuning, maar die zijn miniem en voor velen niet merkbaar.
29-04-2012, 17:50 door Zipper306
Door Anoniem: Wat versta jij onder een 'lompe' browser ?? Mozilla Firefox is onderhand een kloon van Opera.
Firefox een kloon van de Opera Browser, laat me niet lachen.
De Opera browser mag nog niet eens staan in schaduw van Firefox.

Firefox is eerder een kloon van Google Chrome.(Google de grootste sponser van Mozilla)
30-04-2012, 01:13 door choi
Door Zipper306:
Door Anoniem: Wat versta jij onder een 'lompe' browser ?? Mozilla Firefox is onderhand een kloon van Opera.
Firefox een kloon van de Opera Browser, laat me niet lachen.
De Opera browser mag nog niet eens staan in schaduw van Firefox.

Firefox is eerder een kloon van Google Chrome.(Google de grootste sponser van Mozilla)

Een quote uit de recensie van de beta van Firefox 13 uit Wired:
Firefox 13 will bring a slightly new look to some parts of the browser; both the New Tab and the Home Page have been redesigned. The New Tab page now has links to your most recently and frequently visited sites. It looks more or less just like Opera’s Speed Dial, which Chrome also mimics. There’s an option to pin your favorite sites, as well as a button for rejecting sites you don’t want to see.
http://www.webmonkey.com/2012/04/latest-firefox-beta-turns-on-the-spdy/

FYI: 'to mimic' betekend na-apen in algemeen beschaaft Nederlands.
Ik denk dat het Firefox en Chrome zijn die zich graag koesteren in de schaduw van Opera. Het begon met tabbed browsing. Toen de screen real estate besparende menu-knop die Mozilla van Opera heeft overgenomen. En nu krijgt Firefox 13 een speed dial en plug-ins-on-demand welke Opera al enkele versies geleden heeft ingebouwd, en die inmiddels ook door Chrome zijn overgenomen.
29-07-2012, 15:04 door Anoniem
Ik blijf gewoon Opera 11.64 gebruiken. Opera 11.64 heeft nog Opera Unite, Opera Widget en Opera Voice. Bij mij worden websites met Opera altijd goed weergegeven, tenzij ik Opera Turbo aan heb staan, want dan wordt de inhoud van de website gecomprimeerd waardoor sommige onderdelen niet of onjuist worden weergegeven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.