image

"FixMeStick verwijdert alle virussen en malware"

zondag 13 mei 2012, 15:09 door Redactie, 10 reacties

Een speciale USB-stick zegt alle virussen en malware van computers te kunnen verwijderen, zonder dat gebruikers de computer hierbij beschadigen. De FixMeStick, zoals de tool heet, gebruikt de virusscanners van Sophos, Kaspersky Lab en Vipre en presenteert zich als 'ready-to-go virus removal'. In principe combineert het programma drie anti-virus boot cd's, waarbij het alle handelingen van downloaden en branden op cd worden geautomatiseerd. Kaspersky en Sophos hebben een gratis boot cd en ook Vipre Rescue is kosteloos te gebruiken.

Het product richt zich dan ook vooral op eindgebruikers, hoewel de website nergens uitlegt hoe de computer vanaf USB-stick te starten is. Iets waarvoor in sommige gevallen de BIOS moet worden aangepast. De FixMeStick werkt op maximaal drie computers, is één jaar te gebruiken waarna de licentie verloopt en kost 40 euro, inclusief verzendkosten naar Nederland.

Reacties (10)
13-05-2012, 16:52 door golem
Lijkt verdacht veel op reclame.
13-05-2012, 17:00 door Anoniem
Filmpje zeker, artikel nee.
13-05-2012, 20:42 door vimes
Interressant product, maar hoe gaat dat met schijfpermissies en encryptie?
13-05-2012, 21:22 door Anoniem__
Klinkt als een commerciële variant op USB sticks die je maakt met de Shardana Antivirus Rescue Disk Utility, http://www.sarducd.it/.
13-05-2012, 23:45 door Anoniem
Reclame.. Betalen voor allemaal dingen die gratis los te krijgen zijn, oké, het is lekker makkelijk en geautomatiseerd dus opzich mogen ze er wel wat voor vragen, maar 40 euro en dan ook nog maar voor 3 pc's en maar 1 jaar geldig..
14-05-2012, 05:32 door LightFrame
Een speciale USB-stick zegt alle virussen en malware van computers te kunnen verwijderen, zonder dat gebruikers de computer hierbij beschadigen.

Een pratende USB-stick, het moet niet gekker worden.
En alle virussen en malware geloof ik niet...
14-05-2012, 07:34 door Mysterio
Door vimes: Interressant product, maar hoe gaat dat met schijfpermissies en encryptie?
Daarvoor moet je even de FAQ op de site doorlezen. ;) Encryptie kan hij niet mee overweg, maar dat lag al in de lijn der verwachtingen.

Het is in mijn ogen geen interessant product, want het kost geld (terwijl de tools afzonderlijk gratis ter beschikking zijn), het is zeer optimistisch ingeschoten: men gaat er altijd vanuit dat Windows het nog doet en dat je nog internetverbinding hebt en de support komt best amateuristisch over.

Want laten we bij het begin beginnen. Hoe komt de gemiddelde basis huisvrouw gebruiker er achter dat er iets van een virus op de computer zit? Meestal niet, totdat de computer 'raar' gaat doen en/of de virusscanner zegt dat er iets niet in de haak is. Dan wordt de USB-stick uit de kast gehaald en hopelijk opgestart... en hopelijk kunnen de definities nog bijgewerkt worden en hopelijk wordt het zooitje herkent en dan moet je nog afwachten of de systeembestanden het overleven.

Wat zegt men wat je moet doen wanneer de computer niet goed meer functioneert na het uitvoeren van de scan van de stick? Juist, de acties terugdraaien. En dan?
14-05-2012, 09:32 door spatieman
ghost -rb xD
14-05-2012, 12:19 door Duck-man
Leuk een bootable (linux?) USB die je systeem weer op de been helpt. Met gratis programma's (OpenSource?). En toch met licentie beperkingen. Het zal dan wel in het gebruiksgemak zitten en dat is toch ook wat waard. Beetje jammer dat je gebruikslicentie maar een jaar houdbaar is en voor slecht 3 PC gebruikt kan worden.

Voor alle andere oplossingen kan je ook even hier kijken
http://distrowatch.com/search.php?category=Rescue
15-05-2012, 10:37 door Anoniem
Het tijdschrift c't verspreidt al sinds 2005 elk jaar een equivalent product op cd-rom. Het heette eerst Knoppicillin (gebaseerd op Knoppix), tegenwoordig is het gebaseerd op andere distro's (Fedora, Ubuntu) en heet het Desinfec't. Kan dus veel goedkoper dan die 40 euro...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.