Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Virus?!

22-05-2012, 23:20 door metten, 8 reacties
Ik hoop dat iemand hier mee kan helpen... ik heb eerlijk gezegd geen idee of het een virus is en zo niet, wat dan wel, maar hoop dat jullie kunnen helpen!

Sinds een poosje (geen idee hoe lang precies) heb ik problemen op mijn vaste pc (windows 7). Op momenten, na een poosje steeds meer, kreeg ik last van een aantal dingen:

- Als ik bezig was op de pc bleef mijn pc hangen bij het scrollen, bijv. bij in pdf-bestanden.
- Op dat soort momenten kon ik regelmatig niet meer wisselen van bijv. pdf naar chrome onderaan de windows balk. klikken werkte daar niet meer.
- tegelijkertijd, als ik verschillende tabs openhad in chrome, werden die tabs gesloten als ik erop klikte. Als ik op vorige drukte werd er een extra tab geopend met de vorige pagina.
- Af en toe begon internet plots uit te vallen. Leek een probleem met DNS en poorten te zijn? Dit was steeds tijdelijk, maar afgelopen week stopte mijn pc er opeens mee. Op het moment dat ik de internetkabel in de pc stop, valt deze uit of start niet meer op. Zonder internetkabel geen probleem..

Ik had zelf eerst het idee dat het gewoon een probleem met m'n netwerkkaart oid was, maar nu ik tijdelijk op mijn laptop zit heb ik plots last van dezelfde symptomen. Dit terwijl ik de laptop al jaren heb en nooit problemen heb gehad. Ik heb het idee dat het te maken heeft met het feit dat ik spotnet ben gaan gebruiken om te downloaden, ik heb namelijk het idee dat de problemen op mijn vaste pc ook een poosje nadat ik spotnet had gedownload begonnen... Ik heb nog niet geprobeerd spotnet te uninstallen, maar hoor graag of bovenstaande 'symptomen' bij jullie bekend zijn en wat ik er eventueel aan kan doen? Alvast bedankt voor de hulp!
Reacties (8)
23-05-2012, 01:22 door quikfit
Spotnet is niet zo'n "fijn"programma,ik zou het verwijderen en voor Newsleecher gaan.
23-05-2012, 11:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-05-2012, 12:33 door Anoniem
Ik denk dat het niet zo zeer om een virus gaat,maar het zou ook kunnen zijn dat er teveel tijdelijke data (temporarydata) op je compter terecht is gekomen,mede mogelijk doordat het niet is gewist zou dat problemen met je pc kunnen opleveren.
Ook kan het zijn dat er in het register van je Windows teveel rommel terecht is gekomen wat niet nodig is, waardoor de pc of laptop dit soort problemen kan krijgen.
23-05-2012, 14:59 door jefdom
ik heb spotnet en troubles wel is meer op forums horen vallen dus het kan,verwijderen die hap en kijk war er gebeurd.groetjes jefdom
23-05-2012, 15:43 door Ilker
Door lorre: stop met illegaal downloaden :-)

Ben je stiekem Tim Kuik ofzo?
Wie weet download hij wel gewoon heel simpel linux distro's :-), maar we zijn hier niet om te discussieren wat iemand download.

Dus laten we even O.T. blijven, nee denk niet dat je malware hebt, maar als je het zeker wilt weten:
Download even de rescue disc van Kaspersky en scan je pc.
http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk?level=2
23-05-2012, 15:47 door StevenStip
lijkt op enorme belasting van je pc's zodra je spotnet aan hebt staan, sluit deze eens volledig af?
23-05-2012, 16:13 door EDLIN
De computer gaat uit of start niet meer op als je de internetkabel er in steekt en dat op beide systemen?
Klinkt als een hardware-probleem.
Ik vraag me af of het modem/ de router wel goed is.
Heb je de computers al geprobeerd aan te sluiten op een ander modem/andere internetverbinding?
23-05-2012, 19:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat het niet zo zeer om een virus gaat,maar het zou ook kunnen zijn dat er teveel tijdelijke data (temporarydata) op je compter terecht is gekomen,mede mogelijk doordat het niet is gewist zou dat problemen met je pc kunnen opleveren.
lol geloof je het zelf?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.