image

"Obama moet Windows Update met rust laten"

maandag 18 juni 2012, 14:25 door Redactie, 5 reacties

Het geavanceerde Flame spionagevirus is door de Amerikaanse overheid gemaakt, aldus Mikko Hypponen van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure, die Barack Obama gaat vragen om Windows Update voortaan met rust te laten. Hypponen zegt tegenover IBTimes dat hij geen hard bewijs heeft, maar stelt dat alles op de Amerikaanse overheid duidt.

De makers van Flame wisten hun malware met geldige Microsoft certificaten te signeren om die vervolgens via Windows Update te verspreiden. Het voor 900 miljoen Windows-gebruikers onbetrouwbaar maken van Microsoft certificaten is een ernstige actie, aldus de Fin. Hij wil Obama dan ook een brief schrijven om "het vertrouwen in het belangrijkste systeem dat we hebben, Microsoft Windows Updates, niet meer te ondermijnen."

Hypocriet
Beveiligingsexpert Richard Bejtlich vindt dat Hypponen in zijn reactie hypocriet is. "Samengevat komt het erop neer dat een 'beveiligingsonderzoeker' een lek heeft ontdekt en er een wapen van heeft gemaakt. Critici moeten met dat feit beginnen en hun normale security instinct vervolgens volgen."

Reacties (5)
18-06-2012, 14:42 door Anoniem
Hmm... Obama mag dus volgens deze Fin duizenden mensen een oorlog in sleuren, maar als ze aan windows update komt, dan wordt 'ie woest?!? En wat doet een Woest Fin vandaag de dag...? Die stuurt een brief...

In de oorlog en de liefde is alles geoorloofd...
18-06-2012, 15:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-06-2012, 15:46 door Rajaat
Door Anoniem: Hmm... Obama mag dus volgens deze Fin duizenden mensen een oorlog in sleuren, maar als ze aan windows update komt, dan wordt 'ie woest?!? En wat doet een Woest Fin vandaag de dag...? Die stuurt een brief...

In de oorlog en de liefde is alles geoorloofd...
Beetje kort door de bocht. Heeft Mikko ergens gezegd dat hij het prima vind dat er mensen een oorlog in gestuurd worden? Hij werkt in de software security industrie, dus dat zijn de dingen waar hij zich warm voor maakt.
18-06-2012, 22:24 door Anoniem
is dit gewoon een teken dat Obama/Amerika een oorlog wil gaan voeren?

Nu begin ik toch wel bang te worden...

Amerika vs Iran vs Rusland vs Israel

De Derde Wereldoorlog
19-06-2012, 10:02 door RickDeckardt
Update mechanismen zijn bij voorbaat een geweldig medium om malware mee te verspreiden. Die waarschuwing zal niks uitmaken.

Helaas is voor een gemiddelde infra het aantal updates zo groot dat het handmatig verifieren een zeer onpraktische zaak is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.