image

Anonymous ontkent wederom Sony-hack

donderdag 12 mei 2011, 09:58 door Redactie, 5 reacties

Internetbeweging Anonymous heeft wederom ontkend voor de aanvallen op Sony verantwoordelijk te zijn. Via een videoverklaring op YouTube laat de organisatie weten dat het de aanval niet heeft georganiseerd, maar dat het mogelijk is dat sommige Anonymous-leden uit zichzelf hebben gehandeld. "Anonps heeft geen banden met dit incident en neemt geen verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd."

Sony liet onlangs weten dat het op één van de gehackte servers een bestand genaamd 'Anonymous' had gevonden met daarin de slogan van de internetbeweging. De organisatie denkt dat Sony misbruik maakt van de eerdere aanvallen door Anonymous, om gebruikers van interne problemen met de eigen servers af te leiden. Bij de aanvallen zouden de gegevens van 100 miljoen PlayStation Netwerk en Sony Online Entertainment-gebruikers zijn buitgemaakt.

Reacties (5)
12-05-2011, 11:40 door Anoniem
Ik vind het mooi hoeveel moeite de rest van de wereld heeft om met de structuur van Anonymous om te gaan. Anonymous is anoniem punt je kunt geen lid zijn, er is geen hierarchie. Het is een dynamisch netwerk van mensen dat elkaar om allerlei redenen vindt. Grote delen van de set van mensen die zichzelf anonymous noemen hoeven helemaal niets met elkaar van doen te hebben. In principe kan iedere willekeurige persoon op aarde aan actie claimen onder Anonymous...

Waarom is dit voor veel mensen zo moeilijk te begrijpen? o.o'
12-05-2011, 16:57 door Leejjon
Door Anoniem: Ik vind het mooi hoeveel moeite de rest van de wereld heeft om met de structuur van Anonymous om te gaan. Anonymous is anoniem punt je kunt geen lid zijn, er is geen hierarchie. Het is een dynamisch netwerk van mensen dat elkaar om allerlei redenen vindt. Grote delen van de set van mensen die zichzelf anonymous noemen hoeven helemaal niets met elkaar van doen te hebben. In principe kan iedere willekeurige persoon op aarde aan actie claimen onder Anonymous...

Waarom is dit voor veel mensen zo moeilijk te begrijpen? o.o'
De pers brengt dingen naar buiten als: Anonymous dit, Anonymous dat. Ze kunnen beter zeggen: "Anonieme hackers doen ..."
12-05-2011, 20:39 door henkhooft
Anonymous: het nieuwe wonderwoord dat goed als zondebok werkt om je eigen falen te verbergen
13-05-2011, 07:00 door Anoniem
Anonymous als organisatie heeft ook behoorlijk gefaald.
Als men zich met echte zaken had blijven bezighouden, hadden ze mijn respect nog gehad, maar een fabrikant van gameconsoles/games lopen pesten omdat deze fabrikant zijn product en dat van hun klanten via legale weg probeert te beschermen gaat helemaal nergens over.

Misschien heeft de oprichter of voorman van deze groep er nu niks mee te maken, maar de groep Anonymous heeft genoeg bedreigingen naar Sony geuit om als verdacht aangemerkt te worden.
13-05-2011, 11:14 door Mysterio
Door henkhooft: Anonymous: het nieuwe wonderwoord dat goed als zondebok werkt om je eigen falen te verbergen
Awel, gezien de resultaten uit het verleden zal het me niet verbazen als ze of wat leden van hen, er toch wat mee te maken hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.