image

Kaspersky: internetpaspoort moet democratie redden

dinsdag 3 juli 2012, 14:11 door Redactie, 11 reacties

Alleen door alle internetgebruikers van een internetpaspoort te voorzien, is het mogelijk om de democratie in de toekomst te redden. Dat zegt Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige Russische anti-virusbedrijf. Jongere generaties leven volgens hem zo goed als alleen nog online en dat zal zo blijven. "Belangrijker, ze stemmen nooit tijdens verkiezingen als ze moeten opstaan en ergens naar toe moeten lopen. Ze stemmen alleen als dat online kan", aldus Kaspersky.

Om online te kunnen stemmen is een systeem van internetpaspoorten vereist, gaat de flamboyante Rus verder. Op dit moment is er echter nog niet zo'n systeem. "Kun je de gevolgen voor de democratie zien?", merkt Kaspersky op. "De gevolgen voor de jongere generatie die niet stemmen gaan veel verder dan in eerste instantie wordt voorgesteld."

Tweedeling
De technologische tweedeling zal de bevolking verder polariseren, waarbij jongeren volledig van de politiek worden afgesneden, en niet weten welke beslissingen er voor hun worden gemaakt. Politici zullen dan ook alleen de belangen van de oudere generaties vertegenwoordigen. Een groep die Kaspersky als digitale immigranten omschrijft.

"Op hetzelfde moment zal het politieke activisme van de jongeren generatie toenemen, als ze zich meer en meer geïsoleerd voelen." Dat kan volgens de Russische virusbestrijder tot revolutie en het omver werpen van regimes leiden.

"Daarom beschouw ik het ontwikkelen en uitrollen van internetpaspoorten één van de belangrijkste taken van de geïndustrialiseerde wereld", stelt Kaspersky. Volgens hem is het technisch eenvoudig te doen, door bepaalde niveaus in te bouwen, maar politiek gezien is het een geheel ander verhaal.

Reacties (11)
03-07-2012, 14:18 door Anoniem
De KGB-er in hem is weer aan het woord om z'n oude stokpaardje te berijden. Eerst ging het nog om iedereen te identificeren voor het geval er iemand eens iets slechts zou doen, nu heeft hij weer een achterdeur bedacht. Wel enigszins belachelijk om democratie aan te wenden als reden voor totale controle. #doorzichtig
03-07-2012, 14:22 door Anoniem
De Russische democratie heeft wel grotere problemen dan dat.
03-07-2012, 14:25 door Anoniem
Laat me niet lachen, hij wil dolgraag dat internetpaspoort invoeren en wie zegt dat je wel moet stemmen, er bestaat nog altijd zoiets als stemonthouding. Dit is pure onzin en valt zo te doorzien.
03-07-2012, 14:26 door Fwiffo
Controleren dat iedereen maar één keer stemt is een makkie. Maar hoe zorg je dat die stem zo opgeslagen wordt dat die niet terug is te voeren op de stemmer? En dat de stemmen niet gemanipuleerd kunnen worden achteraf (door de zittende machthebbers)? En hoe controleer je dat het stemmen eerlijk is verlopen (hertelling mogelijk)? En dat er niet iemand met een pistool tegen je hoofd naast je zit terwijl je stemt?
Dit is niet een 'I like' van Facebook immers waar we het over hebben.
03-07-2012, 14:38 door Anoniem
Politici zullen dan ook alleen de belangen van de oudere generaties vertegenwoordigen.

Die jongeren die dan zogenaamd niet willen stemmen (te lui om uit hun stoel te komen en en 15 minuten besteden aan de gang naar het stembureau en terug?) worden vanzelf oud en worden hun belangen alsnog behartigd. Oh nee, dan zitten ze in een aftands bejaardenhuis waar het te weinige personeel onderbetaald wordt en mogen ze ook niets meer zeggen.
03-07-2012, 14:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-07-2012, 19:11 door spatieman
right.
en daarna iedereen verplichten zijn virus scanner te gebruiken.
03-07-2012, 19:19 door jefdom
Door spatieman: right.
en daarna iedereen verplichten zijn virus scanner te gebruiken.
dat probeert ie al jaaaaren jefdom
03-07-2012, 21:46 door Anoniem
Los van dat lompe gezeik hierboven is er geen democratie meer en deze zal ook niet meer terugkomen.
Dictaturen zijn aan de macht, waarschijnlijk altijd al zo geweest, maar zolang het goed gaat zeur niemand.
03-07-2012, 23:49 door tegenlicht
Meneer Kapersky is zojuist besmet een een trojan32.KGB.Flame virus

Maar wat mij het meest opvalt? Ik heb nog nooit zo'n hak op de tak verhaal gelezen.

- Door paspoort krijg je pas democratie.
- Want jongere generatie leven alleen online (Zowieso onzin want als er ergens als eerst nieuws over de reëele wereld verschijnt is het wel internet)
- Ze stemmen nooit tijdens verkiezing (Hele gewaagde bewering. want als er één of meer jongeren stemmen valt de bewering als een kaartenhuis in elkaar. en dat doet het ook)
- Ze stemmen alleen online
- Om online te stemmen is een online paspoort verreist. (huh???? DIGID? briefje met URL en nummer?)
- De technologische tweedeling zal de bevolking verder polariseren, waarbij jongeren volledig van de politiek worden afgesneden, en niet weten welke beslissingen er voor hun worden gemaakt.(Staat gewoon op internet. Sites die het voor je analyseren, samenvatten etc... Alle discussies over politiek vinden plaats op internet)
- "Op hetzelfde moment zal het politieke activisme van de jongeren generatie toenemen, als ze zich meer en meer geïsoleerd voelen." (vreemd ik dacht dat de jongeren niet op de hoogte waren, want ze leven op internet)
- Dat kan volgens de Russische virusbestrijder tot revolutie en het omver werpen van regimes leiden. (Hoe gaan ze dat doen dan? Dos attacks? reeele wereld kan ze niet schelen)

En DAAAAAAAAROM:

"Daarom beschouw ik het ontwikkelen en uitrollen van internetpaspoorten één van de belangrijkste taken van de geïndustrialiseerde wereld", stelt Kaspersky.

Conclusie is duidelijk, maar eugene mag wel wat aan de redenatie technieken doen.
04-07-2012, 09:39 door Anoniem
Mwaa, Henk en Ingrid gaan de regen wel in om te stemmen, hoor
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.