image

Microsoft: slechts 5% gebruikt Windows Backup

woensdag 11 juli 2012, 14:26 door Redactie, 27 reacties

Minder dan 5% van de consumenten met een Windows-computer gebruikt het Windows Backup programma, aldus Microsoft. Daarom heeft de softwaregigant in Windows 8 'File History' geïntroduceerd. File History is een back-up programma dat persoonlijke bestanden in bepaalde locaties beschermt. Het maakt standaard elk uur een kopie die naar een andere locatie wordt gekopieerd, bijvoorbeeld een externe harde schijf. Het programma vervangt daarmee de Windows Backup en Restore features van Windows 7.

"Helaas is backup geen populaire applicatie. Onze cijfers laten zien dat minder dan 5% van de consumentencomputers Windows Backup gebruikt en zelfs als alle third party tools erbij worden opgeteld, is het duidelijk dat van nog geen helft van de computers een back-up wordt gemaakt", zegt Microsoft topman Steven Sinofsky. Daardoor zouden Windows-gebruikers kwetsbaar voor dataverlies zijn.

Bij de ontwikkeling van File History is vooral rekening met de mobiliteit van computergebruikers gehouden. Zo is het programma geoptimaliseerd voor laptopgebruikers. Verder zou het een minimale impact op processor en batterijverbruik moeten hebben.

Reacties (27)
11-07-2012, 14:39 door Romius
Ja, dat is niet zo verwonderlijk, de snelheid is tragisch langzaam van dat pakket. Een backup maken van 400 GB kost meer dan een dag.
11-07-2012, 14:46 door varttaanen
windows backup is ook een belabberde feature.

Zet je "Let windows manage the space" aan, in de verwachting dat wanneer de backup-disk vol raakt Windows zelf oude backups wegdoet en zo plaats maakt voor jongere backups, krijg je een foutmelding dat de disk vol is. Moet je alsnog zelf oude images deleten voordat Windows verder wil met backupen.

Lekker managen is dat . . .
11-07-2012, 14:47 door Skizmo
Onze cijfers laten zien dat minder dan 5% van de consumentencomputers Windows Backup gebruikt
En hoe weten ze dat ? Ik neem aan dat MS GEEN cijfers over mijn gebruik naar huis toe stuurt.
11-07-2012, 14:49 door varttaanen
Heb je de EULA niet gelezen? :D
11-07-2012, 14:57 door RickDeckardt
LOL
11-07-2012, 15:21 door Anoniem
In de tijd van DOS was er ook een backup programma. Daarmee heb ik toen een backup gemaakt. Nadat ik van DOS 4 naar DOS 5 was overgegaan, kon ik mijn bakcup niet meer uitpakken, omdat mijn DOS de verkeerde versie had!!!!! Sindsdien ben ik nooit meer zo dom geweest enig vertrouwen te stellen in Microsofts backup programma's. Ik maakte mijn eigen zip-bestanden, en sinds we overgegaan zijn op CD-ROM, DVD-ROM en nog later externe harde schijven, gebruik ik zelfs geen zip-bestanden meer, maar kopieer vrolijk al mijn belangrijke data. Sommige documenten heb ik nu diverse malen, maar aan de datum kan ik zien welke de laatste is. Deze primitieve methode heeft mij diverse keren uit de brand geholpen, met name wanneer ik een nieuwe computer kocht.

Zoiets belangrijks als je data kun je niet aan een programma toevertrouwen waarvan je niet over het bestandsformaat kunt beschikken. Daarom ben ik later ook overgegaan op open source bestandsformaten, en heb alle eigen formaten van Microsoft en/of andere programmamakers verder geboycot.

Erik Jan
11-07-2012, 15:40 door quikfit
Bij mij staat er niets anders dan W7 en wat "programmaatjes"op de PC,de rest wat ik wil bewaren staat op minstens 2 externe schijven.
Bij hardnekkige problemen komt er gewoon een "verse" W7 op,dat overigens nog niet nodig is geweest....
11-07-2012, 15:48 door spatieman
ghost of acronis FTW
11-07-2012, 15:52 door Anoniem
Volgens mij zijn ze vergeten dat windows backup pas goed werkt zodra je een enterprise/pro versie hebt die naar het netwerk kan backuppen. Niet zo vreemd dat mensen het weinig gebruiken, backuppen naar een NAS kan gewoon niet goed.
11-07-2012, 16:15 door Marco3
Voor een goed (gratis) alternatief kan ik GFI Backup 2012 aanraden.
Zelfs Outlook 2010 word met settings en al gebackupt, lekker rap, scheduling, enz.

Had als commercieel product zeker niet misstaan in hun product reeks, goed spul!
11-07-2012, 16:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-07-2012, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Zoiets belangrijks als je data kun je niet aan een programma toevertrouwen waarvan je niet over het bestandsformaat kunt beschikken. Daarom ben ik later ook overgegaan op open source bestandsformaten, en heb alle eigen formaten van Microsoft en/of andere programmamakers verder geboycot.

Erik Jan

Windows 7 backup slaat zijn data op als zipfiles en vhd images, die zijn redelijk benaderbaar onder andere OSen.
11-07-2012, 16:40 door Anoniem
Mag hopen dat dat weer uitgezet kan worden, microsofts "oplossingen" zijn bagger.

In plaats van hun OS nu eens goed onder handen te nemen zodat die goed werkt....
11-07-2012, 16:42 door Preddie
Ik krijg alleen maar foutmeldingen wanneer ik gebruik maak van Windows Backup, het is mij nog niet één keer gelukt om een goede backup op het netwerk te maken middels Windows Backup. Ik vind het daarom ook niet zo verwonderlijk dat maar 5% het gebruikt. Het product zit gewoon niet goed in elkaar (maargoed dat is mijn mening)
11-07-2012, 17:06 door Anoniem
Naast het probleem met netwerkschijven geeft windows backup ook nog eens last met de Nederlandse regionale instellingen.
11-07-2012, 17:17 door Patio
Van die 95% backupt een deel helemaal niet, de rest gebruikt een beter backupprogramma van een externe leverancier of doet het op z'n janboerenfluitjes. Alles zippen en op een USB-stick kwakken. Aan de eenvoud herkent men de meester.
11-07-2012, 18:20 door Anoniem
Ik ben tevredenover Windows backup onder Windows7. Wekelijks backup ik op een externe harde schijf.
Gewoonlijk is de backup incrementeel, dan is het zo gepiept. Op onregelmatige afstanden wordt een nieuwe backup gemaakt naast de al bestaande. Wanneer en waarom een nieuwe dan wel een incrementele backup wordt gemaakt, onttrekt zich aan mijn waarneming.
De kerenn dat ik een verloren gegane file wilde restoren, is dat altijd gelukt.
11-07-2012, 18:28 door john west
Windows Backup is wel een beetje antiek,maar ik gebruik het nog steeds, en het werkt perfect.
Alleen moet je bij een nieuwe backup de oude in een andere map plaatsen,anders ben je het kwijt.
Ik had Acronis backup aangeschaft,maar dat werkt bij mij niet zo goed,vooral als je harde schijf leeg is, om dan je backup terug te zetten.
Die recovery disk is een frustratie zonder eind.
Ook moest soms sommige programma's opnieuw installeren.
En de service van Acronis is maar heel erg kort,e-mails worden niet beantwoord.
Op het forum je vraag stellen,maar dat vind ik niet juist voor een pas gekocht product.

Dus ik ben blij met Windows Backup,ook al wordt het afgekraakt.
11-07-2012, 19:08 door Anoniem
Door Marco3: Voor een goed (gratis) alternatief kan ik GFI Backup 2012 aanraden.
Zelfs Outlook 2010 word met settings en al gebackupt, lekker rap, scheduling, enz.

Had als commercieel product zeker niet misstaan in hun product reeks, goed spul!
Geld ook voor Macrium Reflect Free. Heeft ook goede restore functionaliteit en is lekker rap.
11-07-2012, 20:18 door Anoniem
Windows Back-up feature heb ik een tijdje terug ook even geprobeerd. Ik verwachte dat met de nieuwe Windows het veel makkelijk zou worden om een image te maken. Maar helaas. Het viel mij ook op dat het managen van verschillende back-up versies niet helemaal lekker ging. Ook vind ik dat er veel te weinig opties zijn in Windows Back-up.

Betaalde programma's als Norton Ghost en Acronis True Image doen dit veel beter. Maar ook gratis (voor thuisgebruikers dan) programma's zoals Macrium Reflect vind ik veel makkelijker in gebruik en hebben ook veel meer mogelijkheden. Als het nieuwe 'File History' in de volgende Windows versies niet veel beter is dan blijf ik mijn oplossingen zoeken in third party tools.
11-07-2012, 23:19 door Anoniem
Om een backup te maken van een volledig systeem, is er ook een optie van REDO backup. is gratis te downloaden. duurt iets langer dan true image. maar is goed en makelijk te bedienen via bootable cd.
12-07-2012, 09:32 door Anoniem
"Daardoor zouden Windows-gebruikers kwetsbaar voor dataverlies zijn. "

Alsof Windows backup de enige backup methode is. Wat een onzin redenatie. Indien je bijvoorbeeld een backup bijhoudt op een externe harddisk, handmatig danwel met een andere tool dan Windows Backup, dan ben je kwetsbaar ?

Het zou net zoiets zijn als McAfee die stelt dat mensen die geen McAfee antivirus hebben kwetsbaar zijn voor virussen, door te negeren dat er ook nog andere produkten bestaan ;)
12-07-2012, 10:09 door varttaanen
Ik heb een tijd Second Copy gebruikt, kost weinig en doet z'n ding perfect.
12-07-2012, 10:29 door Anoniem
Graag als toevoeging mijn oplossing :
Ik gebruik W7 met 2 harde schijven C en D en een USB drive E, en ik heb 2 opstart DVD's een voor de AcronisTrue Image Home BU software en een voor de W7 BU software.

Ik gebruik de volgende BackUp software: Acronis True Image Home 2009 voor de software en SyncBack (gratis) voor mijn bestanden.
Tevens maak ik een 2e BU met het Microsoft BU programma in configuratie.
Voor W7 is dat de "systeem copy "
Voor de overige bestanden die op C staan is dat een " Back-up " van het Microsoft BU programma.
Alle Back-ups staan op de USB drive E

Met deze configuratie heb ik tot nu toe alle problemen goed kunnen herstellen als dat nodig was.
Met vriendelijke groet
Ad V.
12-07-2012, 12:23 door Anoniem
Acronis TrueImage heeft me door de jaren heen bij restores nooit in de steek gelaten en redding gebracht. Best besteedde geld voor software voor Windows ooit in mijn geval. (en regelmatig als aanbieding al voor een tientje te krijgen).

Met Norton Ghost slechte ervaringen. Eigenlijk met Norton-producten in het algemeen. K*tmerk
12-07-2012, 14:43 door Anoniem
Ik begrijp de reacties niet goed. Ik gebruik het wel en werkt perfect. Simpelweg een externe hdd aanknopen en backuppen die handel. Prachtiger kan niet.
13-07-2012, 17:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.