image

Skype-lek stuurt privébericht naar andere gebruikers

dinsdag 17 juli 2012, 09:50 door Redactie, 3 reacties

Een fout in de populaire VoiP-applicatie Skype zorgt ervoor dat privéberichten bij andere gebruikers terechtkomen. Het probleem ontstaat als Skype tijdens een chatgesprek crasht. Zodra de gebruiker het programma opnieuw start, wordt het laatste bericht in sommige gevallen naar andere contacten gestuurd die geen deel van het gesprek uitmaakten. Hoeveel gebruikers met de bug te maken kregen is volgen Skype niet vast te stellen. Op het Skype-forum klagen verschillende gebruikers over de bug.

Update
"We denken dat het om een klein aantal gebruikers gaat, vanwege de zeer specifieke omstandigheden waarin de fout zich voordoet", aldus een verklaring van Leonas Sendrauskas op het Skype-blog. Inmiddels werkt Skype aan een oplossing die in de komende dagen moet verschijnen.

Gebruikers van Skype 5.9 en 5.10 voor Windows, Skype 5.8 voor Mac, Skype 4.0 voor Linux, Skype 1.2 voor Windows Phone, Skype 2.8 voor Android en Skype 4.0 voor iOS krijgen het advies om de nieuwste versie inclusief de update voor het privacylek te downloaden zodra die beschikbaar is.

Reacties (3)
17-07-2012, 15:27 door choi
Wie weet heeft dit probleem te maken met de recente migratie van P2P-based Supernode-architectuur naar Linux dozen die door MS zelf worden gehost, wat volgens sommigen weer bedoeld is om afluisteren van Skype-verkeer mogelijk te maken.

http://skype-open-source.blogspot.ch/2012/05/microsoft-wiretapping-on-skype-now.html
17-07-2012, 17:08 door Shadowzz
Skype is allang niet P2P meer. Alles gaat via hun servers. Er is niet lang geleden nog een hacker of iets genaait deels vanwege logs op de Skype servers van zijn chatberichten.
Skype is al lang niet meer P2P ver voordat MS aanstalten maakte om Skype over te kopen. En het werd ook al afgeluisterd.

MS heeft in ieder geval tot een maand geleden, geen vinger geroerd in het Skype netwerk, en bemoeit zich vrij weinig met de Skype divisie tot nu toe (Skype staat direct onder Ballmer, en er zijn maar weinig MS divisies die zo hoog staan in de MS hierachie. MS gaat zich wel bemoeien, ook bv dat ze bezig zijn met een nieuwe skype versie voor Linux (hoe lang is hier niets aan gedaan? ;) )

MS bashen is hip! dus gewoon die orkestvrachtwagen volgen en meedoen :D haters be hatin
10-10-2012, 17:10 door Anoniem
Door Shadowzz: MS gaat zich wel bemoeien, ook bv dat ze bezig zijn met een nieuwe skype versie voor Linux (hoe lang is hier niets aan gedaan? ;) )

Dat ze traag waren is duidelijk, maar aan de nieuwe linux versie was al in beta test voordat MS het zaakje overnam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.