image

Man bedreigt provider met hakbijl, saboteert systemen

donderdag 19 juli 2012, 14:06 door Redactie, 3 reacties

Een man die werkzaamheden voor een Australische internetprovider verrichtte heeft de manager bedreigd met een hakbijl en verschillende systemen gesaboteerd. De 29-jarige Bryce Quilley zou volgens provider NuSkope uit het niets om 10.000 dollar hebben gevraagd, anders dreigde hij de e-mailaccounts van het stafpersoneel te verwijderen.

Een paar uur na het dreigement ging Quilley over tot het verwijderen van e-mails en het saboteren van verschillende andere servers zodat ze onbruikbaar werden. Toen de provider Quilley opbelde werd de manager met een hakbijl bedreigd.

Schuld
De provider kon alle verwijderde e-mails herstellen. Verder zou Quilley ook vier online gaming servers die bij NuSkope waren ondergebracht hebben beschadigd. Quilley bekende vandaag voor de rechter schuldig te zijn aan het op onrechtmatige aanpassen van computergegevens, het bedreigen van een persoon en het dreigen met het beschadigen van eigendommen. Mogelijk zou een op de klippen gelopen relatie de oorzaak van de woede-uitbarsting zijn.

Reacties (3)
19-07-2012, 18:45 door Anoniem
Volgens mij heeft hij het begrip "Hacker" iets te letterlijk genomen.
19-07-2012, 20:00 door Anoniem
Had dan beter de email accounts verwijderd en had ze dan ook verwijderd op de Backup servers dan had je pas echt een actie gezet nu is het zo van pff backup terug zetten klaar meneer ontslaan en we kunnen weer verder als je het doet moet je het wel gelijk goed doen he
20-07-2012, 13:08 door Richard F.
Is weer eens wat anders dan een topic aanmaken op het Tros Radar forum...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.