image

VPN-diensten die geen IP-adressen loggen

maandag 10 oktober 2011, 16:03 door Redactie, 5 reacties

Veel VPN-aanbieders slaan geen IP-adressen van gebruikers op, zo blijkt uit rondvraag door TorrentFreak. Onlangs werd bekend dat een LulzSec-lid werd opgepakt nadat VPN-dienst HideMyAss! (HMA) zijn IP-adres aan de autoriteiten had gegeven. HMA stelde vervolgens dat alle VPN-aanbieders het IP-adres van hun klanten opslaan, maar de meeste diensten ontkennen dit juist. Het gaat onder andere om Mullvad, Air VPN, Ipredator en BTGuard.

Naast de opslag van IP-adres vroeg TorrentFreak ook onder welke wetgeving de aanbieder valt. Dit blijkt per dienst te verschillen, maar de aanbieders merken op dat dit niet echt een probleem is, aangezien ze toch geen loggegevens bewaren. Een aantal bekende providers reageerde niet op de vragen, tot grote teleurstelling van TorrentFreak, dat hier het volledige overzicht publiceerde.

Lezen
"Als je je inschrijft bij een VPN-aanbieder, is het duidelijk dat hun logging- en privacybeleid goed gelezen moeten worden. En daarna nog een keer. Veel policies zijn niet zo eenvoudig als ze lijken, soms lijkt het erop dat ze bewust misleidend zijn, en dat is de reden dat we onze vragen stelden."

Reacties (5)
10-10-2011, 16:12 door Anoniem
Naast de opslag van IP-adres vroeg TorrentFreak ook onder welke wetgeving de aanbieder valt. Dit blijkt per dienst te verschillen, maar de aanbieders merken op dat dit niet echt een probleem is, aangezien ze toch geen loggegevens bewaren.

Dat is wel van belang op het moment de de politie met een tapbevel komt.

Peter
10-10-2011, 16:32 door Anoniem
Ben ik even blij met Mullvad :-)

Makkelijk, redelijk snel, en betaalbaar.

Wat wil een mens nog meer.
10-10-2011, 20:27 door Anoniem
Ik neem aan dat het opsporingsdiensten na verloop van tijd wel lukt om een verband te leggen tussen inkomend en uitgaand verkeer van "anonieme" vpn dienstverleners.

Logs zijn handig maar niet noodzakelijk.
13-10-2011, 03:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ik neem aan dat het opsporingsdiensten na verloop van tijd wel lukt om een verband te leggen tussen inkomend en uitgaand verkeer van "anonieme" vpn dienstverleners.

Logs zijn handig maar niet noodzakelijk.

En hoe willen ze dat dan doen?
De betere VPN aanbieders weten zelf niet eens het verbonden IP-adres, en de overheid kan er niks mee omdat het verkeer versleuteld is, en vele gebruikers maken ook nog een verbinding met dezelfde vpn server dus die hebben allemaal het zelfde IP-adres. Als een overheid iets wil eisen tegen iemand dan zullen ze toch een gebruiker moeten kunnen aanwijzen of isoleren van de rest

Dus hoe willen ze dat dan gaan doen?
20-07-2012, 13:16 door Richard F.
Zorg dat:
1. Je VPN gebruikt in een land waar het niet verplicht is om te loggen
2. Het VPN bedrijf ook echt niet logt.

Hidemyass kan je bijvoorbeeld wel vergeten, Google maar eens op "Hidemyass logs".

Als je een VPN wil kiezen moet je op van alles letten, van privacy policy tot het soort encryptie dat ze gebruiken: http://vpnservice.nl/vpn-service-kiezen/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.