image

BYOD-virussen grootste angst bedrijven

maandag 6 augustus 2012, 13:46 door Redactie, 6 reacties

Virussen die zich via de laptops, smartphones en tablets van werknemers verspreiden zijn de grootst angst voor bedrijven als het op Bring Your Own Device (BYOD) aankomt. Volgens onderzoek van Lieberman Software is 43% bang dat personeel een besmet apparaat van huis meeneemt, terwijl 26% denkt dat werknemers het apparaat zullen verliezen. Het stelen van gegevens is voor 22% van de respondenten een zorg. 67% denkt dan ook dat BYOD de IT security-kosten doet toenemen.

Voordelen
In een eigen onderzoek stelt Microsoft dat beveiliging inderdaad een hindernis kan zijn voor de introductie van BYOD binnen een onderneming.

"Veel organisaties hebben besloten dat de voordelen groter dan de risico's zijn, terwijl een aantal organisaties het concept nog niet heeft omarmd, of hebben besloten dat de risico's toch groter dan de voordelen zijn", aldus Microsoft's Jeff Jones.

Reacties (6)
06-08-2012, 15:10 door Anoniem
Waarom de boel onnodig compliceren door een hype? Het feit dat er een letterwoord voor bestaat, toont al aan dat het niet om een spontaan opgekomen gril gaat. Het is marketing, op touw gezet door een bedrijf dat zijn spullen via individuele medewerkers wil pluggen. Zou het kunnen dat de naam van dat bedrijf begint met een A, en eindigt op "pple"?
06-08-2012, 15:36 door [Account Verwijderd]
Met een goed netwerk design waarbij het access netwerk van data center wordt gescheiden door stevige security laag is dat risico ook al weer gemitigeerd.

Bovendien laten veel bedrijven nog steeds administratieve rechten toe op hun pc's, wat veel gevaarlijker is dan een apple device op je netwerk.
06-08-2012, 15:53 door hrattink
De vraag is of virussen het grootste probleem zijn. Niet onbelangrijk is het data leakage probleem, waarbij er bedrijfsgegevens op straat komen te liggen met verlies/diefstal van de devices. Een beetje Smartphone heeft al snel enkele GB's aan opslagruimte en bij BYOD mag je verwachten dat dat niet alleen privedata is.
06-08-2012, 16:28 door Bitwiper
Ach, gewoon wachten tot "Brick Your Own Device" commonplace wordt...

Denk aan Kids/"leuke" collega's die wachtwoorden blijven proberen totdat het device het genoeg vindt, fake Exchange servers (zie http://www.darkreading.com/vulnerability-management/167901026/security/news/240004323/impersonating-microsoft-exchange-servers-to-manipulate-mobile-devices.html) en wie weet wat voor trojans en ransomware we nog gaan zien.
06-08-2012, 18:14 door Anoniem
BYOM - Bring Your Own Malware
07-08-2012, 07:15 door Anoniem
Idee is niet verkeerd maar de middelen zijn er gewoon nog niet.
Het gehele systeem zou er dan op moeten worden ingesteld.
Ach, wie weet, in de toekomst...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.