image

Mozilla: Linux is geen Windows-alternatief

dinsdag 7 augustus 2012, 10:15 door Redactie, 32 reacties

Computerfabrikant Acer dreigt in de Financial Times dat als Microsoft zich verder op de hardwaremarkt begeeft, het mogelijk naar Windows-alternatieven gaat zoeken, maar volgens Mozilla topman Asa Dotzler zijn die er helemaal niet. Acer CEO JT Wang waarschuwt dat Microsoft twee keer moet nadenken als het met de eigen Surface convertible laptop-tablet de markt betreedt. "Wat moeten we doen? Moeten we nog steeds op Microsoft vertrouwen, of moeten we naar alternatieven zoeken?"

Marges
Volgens Dotzler hebben Acer en andere fabrikanten helemaal geen keus als het om besturingssysteem gaat. Als had gebleken dat Android of Linux succesvol op laptops zouden zijn, waren fabrikanten al lange tijd geleden gestopt met het betalen van Microsoft.

"Ik heb jullie marges gezien en ze zijn klein. Als je echt denk dat je door het overstappen naar Linux 110 tot 190 dollar van de prijs van je Windows laptops en desktops kon halen en dat consumenten ze nog steeds voor de huidige bedragen zouden kopen, had je het zeker al lang gedaan", merkt de Mozilla-topman op.

Alternatief
Dotzler begrijpt dan ook niet waarom de fabrikanten opeens klagen. "Pc-fabrikanten zijn getrouwd met Microsoft en ze zullen samen met Microsoft zinken of zwemmen. Er is in de desktop- en laptopmarkt geen uitweg voor ze", laat hij weten.

Zelf zegt hij geen grote Windows-fan te zijn, maar ziet geen alternatieven voor het besturingssysteem. "Apple gaat z'n OS niet licenseren. Android is nog niet klaar voor de muis en keyboard-wereld en Linux wordt niet goed verkocht."

Reacties (32)
07-08-2012, 10:24 door Anoniem
"Linux wordt niet goed verkocht."
want alles draait om verkoopcijfers.
07-08-2012, 10:41 door Anoniem
Linux wordt niet goed verkocht, momenteel is er inderdaad nog géén grote doorbraak.
Maar wat is het alternatief dan wel, zinken met het schip? Nee zoals de evolutie zich stelt de afgelopen maanden, Valve, Blizzard zijn er al verschuivingen te merken in de gaming industrie.

Ze mogen roepen wat ze willen maar het is wel al aan het gebeuren. Ik zelf ben er niet triestig om, het moest ooit eens gebeuren. Elkaar de loef proberen af te steken door elkaar in de weg te zitten met allerlei patenten en rechtzaken.
Ipv eens zicht toe te spitsen op stabiliteit en snelheid!!!

Wie wil er nu echt achter een computer zitten om nog meer tijd te verliezen om te zoeken waar alles zit.
Crash na crash, Windows heeft een stormachtige geschiedenis achter de rug en het ziet er naar uit dat het deze keer wel eens echt pompen of verzuipen wordt!
07-08-2012, 10:50 door Anoniem
Linux is inderdaad geen alternatief voor windows,want Linux is een stuk stabieler en veiliger !
sinds 7 jaar werk ik met Linux,en een vergiet als windows wil ik nooit weer op mijn computer hebben.
Als ik een computer koop dan is het eerste wat ik doe; windows er af gooien en linux installeren .
07-08-2012, 10:52 door Anoniem
@ Anoniem 1

Ehm ja als comercieel bedrijf draaid het inderdaad om verkoopcijfers. Als je namelijk niet genoeg verkoopt zodat je winst maakt ga je zeg maar failliet.

@ Anoniem 2

Misschien dat ik je verkeerd begrijp maar ik vind Win7 heerlijk stabiel en het werkt lekker snel. Windows heeft inderdaad een stormachtige tijd ACHTER de rug.

Ontopic,

Wordt leuk als ze zelfs hardware gaan uitbrengen en mocht dit succesvol worden opeens geen licenties meer uitgeven aan andere fabrikanten voor gebruik van Windows...
07-08-2012, 11:00 door Overcome
Door Anoniem: Linux wordt niet goed verkocht, momenteel is er inderdaad nog géén grote doorbraak.

Er wordt al zo lang geroepen door de Linux community dat er een doorbraak komt. In 2004 of 2005 heb ik eens een opmerking gelezen van Bill Gates. Die gaf al aan dat het grote probleem de Linux community zelf is. 500 verschillende distro's die elkaar allemaal kapot concurreren en een leuke niche markt voor zichzelf opeisen, terwijl Microsoft als lachende derde wegloopt. Dat was in 2004 zo en dat is 9 jaar later niet veel veranderd voor de desktop omgeving. Linux is superieur voor bepaalde zaken, maar voor het gros (lees: oma die met haar kleinkinderen wil e-mailen, mensen die niet met emulatoren aan de slag willen etc.) is er geen alternatief. Misschien versnelt de smartphone markt de ontwikkelingen, doordat mensen meer gewend worden aan een andere interface dan ze op hun desktop gewend zijn en daardoor sneller en eenvoudiger kunnen switchen, maar dan nog zitten we met een applicatielandschap dat voornamelijk op Windows is gericht, voor Windows is geschreven en op Windows wordt ondersteund.
07-08-2012, 11:02 door Anoniem
Als ik een auto koop kijk is ook wat hij kan ----> Hardware
Ik tank bij een tankstation dat ik zelf kies ----> OS - Open Source - Linux

Result: lekker rond tuffen zonder vuil in de bezine filter en panne als gevolg ----> no bluescreens.....

Verkoop gewoon hardware zonder OS of laat de consument kiezen bij aankoop?
07-08-2012, 11:13 door Anoniem
In een internet cafe was 1 machine met Linux geladen. Mensen hadden vaak niet eens door dat het Linux was, want er werd voornamelijk via de browser (Firefox) gewerkt, inclusief (web) email. Dus oma hoeft voorlopig niks te emuleren.
07-08-2012, 11:19 door Anoniem
Ik heb Windows al laten vallen ten faveure van de Mac, cq OSx en wat is OSx ????
07-08-2012, 11:22 door Anoniem
Als Linux populair zou worden, zouden de nerds een probleem hebben. Hetzelfde besturingssysteem gebruiken als je opa? Dat nooit! Ze zouden iets nieuws moeten verzinnen, nog veel ontoegankelijker dan Linux nu. Zoals ik jaren en jaren geleden een internetpionier hoorde zeggen: internet is niet stoer meer.
07-08-2012, 11:28 door Anoniem
maar voor het gros (lees: oma die met haar kleinkinderen wil e-mailen, mensen die niet met emulatoren aan de slag willen etc.) is er geen alternatief. Misschien versnelt de smartphone markt de ontwikkelingen, doordat mensen meer gewend worden aan een andere interface dan ze op hun desktop gewend zijn en daardoor sneller en eenvoudiger kunnen switchen, maar dan nog zitten we met een applicatielandschap dat voornamelijk op Windows is gericht, voor Windows is geschreven en op Windows wordt ondersteund.

Dat eerste deel is juist niet waar imo, en eigenlijk bevestig je dat ook nog in je zinnen daarna. Een IPad of Android tablet is door vrijwel iedereen (inclusief oma's) met minimale moeite te leren, in veel gevallen nog een stuk sneller dan Windows ook. Afhankelijk van de doelgroep zijn laptops met een Tablet achtige Linux interface dus zeker een optie, juist voor de oma's en mensen die voor 95% internet (=browser) gebruiken.

Juist voor de meer vergevorde gebruiker of mensen die met specifieke windows toepassingen werken is Linux soms geen optie, maar dat landschap verandert nu heel snel doordat er steeds meer applicaties als webservice worden aangeboden.
07-08-2012, 11:32 door Anoniem
Door Overcome:
Door Anoniem: Linux wordt niet goed verkocht, momenteel is er inderdaad nog géén grote doorbraak.

Linux is superieur voor bepaalde zaken, maar voor het gros (lees: oma die met haar kleinkinderen wil e-mailen, mensen die niet met emulatoren aan de slag willen etc.) is er geen alternatief.
Hahaha nu noem je net een punt waarvoor Linux prima geschikt als alternatief is. Juist voor een beetje briefje tikken en webbrowsen/e-mailen is Linux een alternatief. Je hoeft hiervoor ook niet een krachtpatser van een PC te hebben.
Gebruikers durven alleen niet over te stappen, daar het nieuw voor ze is en dat is eng.
emulatoren heb je alleen nodig als je iets specifieks wil gebruiken dat niet op Linux bestaat (of er is een alternatief pakket, maar dat is weer nieuw en dat is eng).
PC-fabrikanten durven MS ook niet links te laten liggen, want de winst is voor hun met MS groter dan wanneer ze Linux erop zouden zetten.
07-08-2012, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb Windows al laten vallen ten faveure van de Mac, cq OSx en wat is OSx ????
een port van FreeBSD?
07-08-2012, 12:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-08-2012, 13:50 door Anoniem
Ik denk (hoe jammer ik het ook vind) dat de grote doorbraak van linux nog een aantal bruggen te ver is.
Heel veel mensen (zelfs it' ers) zijn om een of andere reden nog steeds van mening dat het installeren en gebruiken van linux een enorme klus is waarbij je vooral een keyboard cowboy moet zijn en alles via de shell doet. Laatst zei iemand nog tegen me "Ja maar ik doe graag alles met de muis.... Dus ja, dan heb ik niks aan linux"
Ik denk dat mijn blik naar hem heel schaapachtig is geweest.. Om een of andere reden is het beeld van linux (ongeacht welke distro) nog een van een knipperende cursor op een zwarte achtergrond..

Ik denk dat een echte doorbraak pas mogelijk is als de gaming industrie linux omarmt en hoewel er nu een kleine opleving lijkt te zijn, voorzie ik daar nog wel enige problemen.
Ik heb noodgedwongen ook nog een dual boot met Win7 (in zijn geheel geen slecht OS overigens) omdat niet alles even goed werkt met Wine en dat is ook een struikelblok voor velen.

Hier op het werk Mint geinstalleerd en dat is hier nu langzaam aan het opmars bezig :)
07-08-2012, 14:19 door Anoniem
Wat een windows-fanboys hier in de reacties. Let vooral op welke posts -votes krijgen... Ik word door verschillende mensen een Linux-fanboy genoemd, ik draai het OS graag en vooral vanwege het lage resource verbruik, de stabiliteit en security. Van windows vind ik dat het OS snel 'vervuild' raakt, slechte security heeft en out of the box relatief veel systeembronnen vreet in vergelijking met gnome-2 Linux. Er zijn game-devs die software voor Linux willen maken, de driver ondersteuning wordt steeds beter en het installeren is een koud kunstje tegenwoordig. Ook multi-monitor support is nu niet meer zo'n probleem als vroeger.

Tot voor kort heb ik ook altijd hoop gehad op een doorbraak van Linux op de Desktop, maar daar zie ik de laatste tijd nogal weinig in. Ubuntu is sinds ze unity gaan gebruiken omhoog geschoten qua resourceverbruik, zelfs unity onder 12.04 werkt niet vlekkeloos, en Gnome3 is afschuwelijk als je het mij vraagt. Nog steeds is er geen appicatie-firewall zoals je onder windows wel kan hebben. En bepaalde proprietary applicaties die iedereen gebruikt kun je niet aan de gang krijgen onder linux (Itunes bijvoorbeeld), crashes heb ik redelijk vaak gehad onder Ubuntu 12.04 terwijl onder 10 en ubuntu 8 alles inderdaad stabiel en goed werkte.

Libre-Office verknoeid nog steeds mijn .doc en .docx bestanden. Ik dacht dat ze daar wat aan zouden doen? Office installeren via wine is een ramp, photoshop (portable) werkt voor 95% prima, office levert veel gedoe op. Erg jammer! Zolang libre-office zo slecht compatibel is kan ik het simpelweg niet gebruiken, en die andere interface boeit me niets! Ik was bijvoorbeeld ook snel gewend aan Unity (ik gebruik unity niet vanwege driver problemen met mijn GPU en vanwege het hoge resource-verbruik). Waarom kunnen ze bij het mono en wine team wel reverse-engineeren en de boel compatibel maken maar bij libre-office niet? Waarom, na al die jaren werkt het nog steeds niet fatsoenlijk samen met MS-office?

Nu zie ik de Linux-fans al posten dat Libre-office geen big-deal is en je met wat kunst-en-vliegwerk MSoffice aan de gang krijgt onder Linux met wine, maar in mijn omgeving hoor ik mede linux-fanboys er ook over klagen. Plus, als je bijvoorbeeld in het Linux magazine lees over migraties is de stap van MS-office naar Libre-office minstens zo groot als van windows naar Linux.

Ik noemde Ubuntu, (de distro die de meerderheid gebruikte) met unity, echt een grote blunder als je het mij vraagt! Gnome 2 was prima! Never change a winnning team. Gelukkig hebben we mint, MATE en cinnamon, maar dat duurde ook een tijdje voordat dat soepel werkte.

Kortom:
Niet alles kun je toeschrijven aan FUD marketing, Linux op de desktop heeft bepaalde issues, nu met Gnome 3 en unity zijn er een aantal issues door de opensource community zelf gecreëerd, het is niet voor niets dat sinds unity en Gnome 3 het aantal Linux op de desktop gebruikers is gedaald. Linux is een zeer goed alternatief als de issues verholpen zijn en er meer wordt gewerkt aan de compatibiliteit.
Ik besef me dat veel devs daar niet op zitten te wachten om 'glue-code' te schrijven, maar het gezegde 'if you can't beat em, join em' gaat hier ook op. Linux is op de desktop zwaar in de minderheid en kan moeilijk een standaard zetten op die manier, hoe vervelend ook; Linux zal zich meer compatibel moeten maken en zich min of meer moeten aanpassen.

"you can install Linux on pretty much anyting; the question is: can you install anything on Linux?"
_verzonden vanaf mijn Linux bak ;)
07-08-2012, 14:22 door Anoniem
Hm.. gek. Mijn Oma die wil e-mailen en haar bankzaken wil regelen en de vriend die helemaal niets van computers afweet, kunnen met een voorgeinstalleerde Linux installatie veel beter overweg dan met Windows. Nooit meer virussen, ze kunnen zelf software installeren via het Softwarecenter. Wat nou geen alternatief?
07-08-2012, 14:24 door Anoniem
Linux is vanaf (als ik het goed heb) kernel 3 voor mij in ieder geval geen alternatief meer voor laptops. Ondanks alle mogelijke aanpassingen wordt moederbord/processor tot aan de maximale bovengrens te heet, wat ten koste gaat van de duurzaamheid van het apparaat, terwijl Windows 7 op zijn hoogst 10 graden onder die bovengrens zit. Accu is minimaal 30 procent eerder leeg bij normaal gebruik vergeleken Windows 7. En WIndows 7 is veel sneller (en in mijn geval stabieler gebleken) dan de laatste Ubuntu-versie's. Deze ervaring op heb ik op zowel netbook (een ramp) als krachtige notebook. En op de diverse forums lees ik steeds soortgelijke ervaringen.

Ik vraag me echt af waar ze bij Gnu/Linux (Ubuntu in het bijzonder) mee bezig zijn. Het is mijns inziens niet meer wat het geweest is. Jammer.
07-08-2012, 15:28 door Anoniem
Het is heel simpel.
Linux kan alleen gemeengoed worden als het pre-installed op nieuwe PC's worden geleverd.
Dat werkt met windows ook zo. Het heeft helemaal niets met gebruiksgemak te maken maar met gebruikERSgemak.
07-08-2012, 15:35 door Anoniem
Dacht is voor het volk door het volk toch?
07-08-2012, 16:24 door Anoniem
Het zijn de apps die een OS maken of kraken.
Zoals nu bij Nokia Symbian/Belle het geval is. En ook al tijden bij Linux.
Zonder de juiste apps gaat het nooit een succes worden.

En ja, er zijn heus wel alternatieven.
Maar de gemiddelde gebruiker wil niet anders dan Acrobat voor de PDF's, Excel voor de spreadsheets en iTunes voor de iPod. Ooit al eens een tijdje met Amarok gespeeld om je iPod te laden ?......
Nee, dan gaat dat op de 'gemiddelde PC' een stuk eenvoudiger voor de 'gemiddelde gebruiker'.
07-08-2012, 16:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-08-2012, 17:02 door Anoniem
Onzin ik gebruik Linux prima op mijn Laptop,en gebruik Windows al helemaal niet meer laat staan Windows 8.
Ik heb Ubuntu precise pangolin draaien,en eigenlijk valt de Unity interface best mee.
Eerst was ik tegen Unity,maar nu ben ik er aan gewend,en werkt best lekker.
Dus wat zeuren ze nou,dat Linux geen windows alternatief zou kunnen zijn?.
Het is voor mij een prima alternatief.
Tja en voor mensen die Linux of Android niet mooi vinden,neem dan maar een Mac met OSX toch?.
Maar ja een Mac is zo duur,als een Mac nou net zo goedkoop was als een pc,dan zou ik het ook wel weten.
Ik vind een Mac zo mooi,en koop er misschien wel een ooit een keer.
Maar ja de prijs he?,daar heb ik het niet voor over.
07-08-2012, 23:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-08-2012, 09:24 door Anoniem
Linux is gewoon teveel gezeur voor een hoop mensen.

Hoevaak ik in het verleden niet heb zitten rotzooien in Ubuntu om silverlight aan de praat te krijgen.
Custom gecompileerde jre. rare dingen met je audio drivers. Display configuraties die weg zijn na een update.

Schiet allemaal niet op voor iemand die gewoon een werkende pc wil en er de ballen verstand van heeft. Dan is het dus of Mac of Windows7.

Al moet ik zeggen dat het met Mint wel een stuk beter schijnt te zijn idd.
08-08-2012, 10:44 door Anoniem
Windows 8 server (Windows 2012) gaat standaard een command shell krijgen waar alles in gedaan moet worden.

Wil je een GUI bij je Windows 2012 server dan zou je die als extra moeten installeren.

Nu ben ik nieuwsgierig hoe de klik & play admins het dan gaan afbrengen ;-)
08-08-2012, 11:23 door Anoniem
Als bedrijven de voordelen van de Linux desktop goed bestuderen, dan zou het absoluut meer gebruikt worden... Geen virussen, Phising, Trojan toestanden op je netwerk.... en beter beheersbare omgevingen. Mochten Banken Intern Microsoft Desktops gebruiken dan is dat bijvoorbeeld een griezelig idee...
08-08-2012, 14:39 door Anoniem
Linux is inderdaad geen Windows-alternatief omdat deze 2 niet met elkaar te vergelijken zijn.

Windows is een integraal onderdeel van zichzelf en Linux is een zeer modulair systeem waarbij systeemrechten vanaf het begin goed geïmplementeerd zijn. Windows heeft het voordeel dat ontwikkeling van het hele OS door 1 bedrijf wordt geregisseerd waardoor alle verschillende componenten beter met elkaar communiceren. Bij Linux heb je voor alle componenten en programma's aparte updaters, uitgebracht door aparte ontwikkelgroepen. Gevolg: bij een update van x naar z en b naar a werkt het wel goed maar als p naar o geupdate wordt werkt z niet meer. Een mooi voorbeeld was Xubuntu die ik voor een familielid op zijn oudere laptop met wireless, flash, etc aan de praat had gekregen. Niet veel later was iemand bij hem weer XP komen installeren; hij had de updater gebruikt en na een distr-upgrade bootte zijn hele Xubuntu configuratie niet meer. Tot voor dit incident was de gebruiker zeer tevreden met Xubuntu. Dit zijn zaken die bij Windows in principe niet voorkomen maar wel zorgen voor een onbetrouwbare indruk. En een Windows XP SP2 PC met WHQL drivers, degelijke hardware en goed geschreven C-programmatuur is in principe ook hartstikke stabiel en resourcevriendelijk. Alleen is dit OS door zijn rechtenconstructie eigenlijk niet geschikt voor gebruik met een internetverbinding. Unix achtigen doen het stukken beter hier, ook vind ik werken met de command line een voordeel t.o.v. het klikkerdeklik onder Windows; de Linux commandline is veel logischer en gestructureerder dan configuratie onder Windows, het dwingt de gebruiker om na te denken en te weten waar ze mee bezig zijn; Windows nodigt uit om maar op volgende te klikken, dan komt het ook wel goed. Windows is dus antwoord voor mensen die het niet interesseert of ze trojans installeren, zolang ze het filmpje maar kunnen afspelen. Die mensen kun je wel op Linux laten overstappen maar dan zal je Linux ook bewust onveilig moeten gaan maken omdat deze doelgroep dan teveel moet gaan nadenken over waar ze mee bezig zijn.

Dus wat is nu beter? Linux? Windows? Of de meute eens dwingen na te denken?

Als Unix en Windows user ben ik niet van mening dat de een beter is dan de ander; ze zijn gewoon anders en elk goed in hun eigen specialiteit. Ik vind het gewoon erg jammer dat de ontwikkelaars steeds meer energie stoppen in het bloaten van het OS dan in het verbeteren van de basis, omdat dat eerste beter te 'verkopen' is aan de kudde. Hoe meer bloatware, nieuwe releases per jaar, onzinnige functies en nutteloze cloud implementatie, hoe beter. Zowel Ubuntu, Windows 8 en Android schieten hun doel voorbij naar mijn mening.
08-08-2012, 15:04 door GNOE Inc.
Ik gebruik al jaren Kubuntu, heb Mint op een opstartbare USB-stick-sleutelhanger staan en alle NAS-sen, mijn TV en mobiel draaien op een Linux (kernel). Door gebruik van Linux heb ik daardoor dus ook meer inzicht gekregen hoe ik de 'embedded' systemen kan gebruiken en kan beheren.

Dus voor mij (privé) is het een prima alternatief.

Voor mijn werk gebruik ik overwegend Windows en Apple producten. Daar is het geen alternatief. Heb ik ook geen problemen mee.

Voor iemand anders is het misschien ook geen alternatief. Maar het idee is toch dat iedereen zijn ideale OS kan kiezen en er dus meerdere opties moeten zijn?

[grrr-modus-aan]
Wil je Windows, dan gebruik je Windows met al zijn voor en nadelen. Wil je Linux, dan gebruik je Linux met al zijn voor en nadelen. Wil je MacOS dan gebruik je MacOS met al zijn voor en nadelen. Wil je van alles wat dan gebruik je ze allemaal.

Dat eeuwige OS-bashing heeft een hoog 'ik-weet-ut-beter'/'ik-heb-de-grootste' gehalte. Hou daar eens mee op. Kies gewoon wat voor jouw het beste is wees blij met een zo groot mogelijk aanbod/diversiteit.
[grrr-modus-uit]
09-08-2012, 00:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-08-2012, 22:11 door Anoniem
Dotzler: "Yes, I’m basically saying that I don’t care about making Firefox enterprise friendly."
http://www.enotes.com/topic/Asa_Dotzler

idiot.
08-10-2013, 18:13 door Anoniem
Natuurlijk wordt linux "niet verkocht"...het is immers gratis te verkrijgen. Je zal andere statistieken moeten bovenhalen om te bewijzen of er een doorbraak is of niet. Ik erger mij steeds dat hardware verplicht geleverd is met windows. Probeer eens in bijv. carrefour een PC te kopen zonder windows. Dit zijn mafia praktijken die de IT wereld al jaren heeft doen stagneren. Garantie vervalt indien windows weg enzo... Obstakels die de gewone -weliswaar competente gebruiker- doen aarzelen om er iets anders op te zetten dan windows. Tot er het moment is dat de hardware niet meer mee kan en men toch eens probeert om linux te gebruiken. Welnu deze gebruikers die ooit geproefd hebben van linux, komen nooit meer terug naar windows... Ineens opnieuw ongecompliceerd kunnen programmeren, duizenden programma's zonder advertenties, ongecompliceerde pakketbeheersprogramma's...legaal bezig zijn...
En ja omwille van de video games -een andere mafia praktijk- was er tot voor kort de "dual boot" optie. Maar ook dat is nu aan het opgelost geraken met steam (ondersteuning voor linux). Hoeveel programmeurs/hardware leveranciers heeft Microsoft niet beschadigd ? Herinner u dat ze openGL wilden vernietigen. Of hardware fabrikanten wiens driver niet werd opgenomen in de installer van windows omdat ze ook andere -niet windows- programmateur ter beschikking stelden ???
De tijd zal komen dat het logo "designed for windows" eerder een commerciëel nadeel zal zijn dan een voordeel.

Microsoft is verantwoordelijk voor een jarenlange IT stagnatie en daar is al een paar jaar verandering in gekomen door Linux. Laat dit proces zijn gang maar gaan zou ik zeggen. De waarheid komt altijd uit , ongeacht het marketingbudget en de hoeveelheid spinmasters.

Tot slot, hoe is het mogelijk dat studenten verplicht worden hun huiswerk of eindwerken af te leveren in een MSoffice formaat ??
Ronduit schandalig, bekrompen en ongepast voor een open instelling.

Wat moet er nog gezegd worden om aan te tonen dat Windows alom aanwezig WAS niet doordat het een goed produkt is maar door kwasi criminele manipulaties ?
12-12-2013, 22:55 door Anoniem
Dat was het niet en zal het ook NOOIT worden ook.
Stel je voor

vold
volcheck -v
mkdir /media
mkdir /media/floppy
mount /dev/fd0 /media/floppy
cd /floppy
mkdir ~/vagemapnaam
cp vaagbestand ~/vagemapnaam
cd /
umount /dev/fd0
eject floppy

Ik zie me dit dagelijks al in Windows typen, blij dat ik een HP heb met Windows 8.1.

Deze pc
Mijn documenten openen (ik noem het fijn Mijn documenten)
Deze pc
station aanklikken

En als het niet werkt een gave functie van Windows drag and drop (slepen en neerzetten).
Liever honderd keer die Windows irritatie dan een keer waarom lukt dit niet, dan heb ik tenminste een gegronde reden om kwaad te zijn.
Er moet iets gebeuren op gebied van antivirus/malware/firewall bij Windows, veel te veel mensen zijn slachtoffer.
Er moeten ook minder besturingssystemen komen.
Bestaande systemen moeten niet onnodig complex zijn.
Computeronderdelen zijn te duur of niet passend (te grote hdd voor te kleine cpu), vervanging idem dito.
Software moet goedkoper en niet steeds meer voor steeds minder.
Men moet af in het begin kan alles en als puntje bij paaltje komt is het niet mogelijk (kenmerkend voor ieder ict probleem, je denkt dat zal wel kunnen maar achteraf valt alles toch tegen).
Wees blij dat we nu met Windows werken anders zaten we nu met OS/2 RAP te werken (al eens met Presentation Manager gewerkt en Windows tegelijk? MY GOD!!!)
En dan zie je toch nog mensen met de nieuwe iPad werken en dan krijg je van die mailtjes waar een bijlage bij zit, maar die je niet ziet of die er niet is terwijl de rest hem wel krijgt. Mis ik iets?

Dat niet alleen ik denk dat Microsoft Windows met Microsoft Office in zijn totaliteit al moeilijk zat is, ik denk dat 100% procent van al die linux gasten nog lang niet alle functies benutten en KUNNEN en WETEN gebruiken ook al hebben ze zo'n overmatig ego dat ze Windows gebruikers niet eens kunnen helpen.

Kom maar op met die flame! Linux stelt niets voor op de desktop.
Doe je het als systeembeheerder echt goed, installeer een recente Windows versie + bak voor websites.

Wat ik nog vreemder vind, Bill Gates heeft een tablet, het wordt niets, Apple vindt iets uit gelijk een hit, Android (Linux) ook een hit. Hier aan zie je al dat mensen Microsoft zat zijn.

Persoonlijk verlang ik nu naar een Windows Phone met tegeltjes, die je niet elke dag aan de oplader hoeft te hangen.
De ouderwetse Nokia waar je heerlijk op kon foeteren als je iets moest doen wat buiten de mogelijkheden lag.
Want daar waren ze goed voor bellen. Alleen jammer van die slechte accu's. Nu durf ik al mijn telefoon niet eens meer mee te nemen naar Amerika i.v.m. internet buiten de bundel (betaal jij de rekening dan?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.