image

Google brengt veilige Flash Player naar Windows XP

donderdag 9 augustus 2012, 11:47 door Redactie, 2 reacties

Google heeft na meer dan twee jaar de Flash Player van Chrome op het Windows platform in een sandbox weten te stoppen, wat met name goed nieuws voor Windows XP-gebruikers is. In samenwerking met Adobe werd de verouderde NPAPI architectuur naar het gesandboxte PPAPI platform overgezet. Daardoor zouden Chrome-gebruikers op Windows nu van een "dramatisch verbeterde veiligheid en stabiliteit alsmede betere prestaties" kunnen profiteren.

NPAPI vormt een "dunne lijmlaag" tussen de browser en applicaties. Volgens Google had dit in de begindagen van het internet grote voordelen, omdat het eenvoudig was om plug-ins te ontwikkelen. Inmiddels is het web zo gegroeid, dat de voordelen van NPAPI destijds nu risico's zijn geworden.

Windows XP
"Windows Flash draait nu binnen een sandbox die net zo sterk als Chrome's eigen sandbox is, en veel robuuster dan andere oplossingen", zegt software engineer Justin Schuh. Hij merkt op dat vooral de meer dan 100 miljoen Chrome-gebruikers op Windows XP hiervan profiteren. "Voor het eerst hebben Windows XP-gebruikers een gesandboxte Flash, wat belangrijk is gegeven dat het besturingssysteem beveiligingsmaatregelen zoals ASLR en integriteitsniveaus niet ondersteunt."

Door het gebruik van PPAPI is ook de hoeveelheid complexe en legacy code van NPAPI "geëlimineerd", waardoor het aantal Flash crashes met 20% is afgenomen. Eerder werd de sandbox ondersteuning van Flash op Linux al gerealiseerd. Binnenkort zal Mac OS X volgen. De Windows-versie van Chrome gebruikt de nieuwe Flash sinds Chrome 21, die op 31 juli uitkwam.

Reacties (2)
09-08-2012, 23:51 door Anoniem
Beter laat dan nooit.......
14-08-2012, 11:39 door jasa32
Staat hier, dat anderen de incompetentie van Adobe opruimen?

En wanneer zorgt Firefox voor zoiets?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.