image

Hackers gijzelen database kredietverstrekker

woensdag 22 augustus 2012, 10:18 door Redactie, 8 reacties

Een bekende hackergroep heeft weer een bedrijf met gevoelige gegevens gehackt en dreigt de persoonlijke informatie van honderden mensen openbaar te maken. Rex Mundi, zoals de groep zichzelf noemt, wist bij de Franse kredietverstrekker Credipret in te breken. De gestolen database bevat van honderden mensen hun naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, gezinssamenstelling, baanomschrijving en vertrouwelijke financiële gegevens.

Als bewijs werden van twee mensen de gegevens gepubliceerd. Creditpret heeft tot vrijdag de tijd om 20.000 euro te betalen, anders zetten de hackers de database op internet. Volgens de groep is het bedrag slechts een kleine toelage gezien het feit dat ze gegevens van hun klanten op een onbeveiligde server bewaarden.

Rex Mundi sloeg eerder al toe bij het Nederlandse uitzendbureau Accord, het Belgische financiële bedrijf Elantis en het Belgische uitzendbureau AGO Interim

Reacties (8)
22-08-2012, 17:56 door sanpedro
Is het niet 1 hacker?
22-08-2012, 18:21 door Anoniem
De het Twitteraccount van de afperser(s) heeft het in de tweets de hele tijd over "we".
22-08-2012, 20:56 door Anoniem
Willen de mensen die Anonymous goed vinden nu opstaan?

Dankuwel

Rex Mundi is een splintergroep van Anonymous.
Velen claimen dat Anonymous goede dingen doet met hun anarchistische acties en protesten.
Maar zoals u ziet in dit nieuwsbericht, is daar weinig van waar klaarblijkelijk.
23-08-2012, 00:29 door Anoniem
@sanpedro:

Volgens zijn/haar/hun pastebin-verhaal niet: "If you do not yet know us, our name is Rex Mundi and we are a group of hackers [...]"
23-08-2012, 01:14 door Anoniem
Door sanpedro: Is het niet 1 hacker?


de groep noemt zich Rex Mundi

lees volgende x beter zou ik zeggen .
23-08-2012, 07:46 door Anoniem
Foute manier om geld te verdienen. Beter hadden ze contact opgenomen en gevraagd "wat het bedrijf er voor over heeft" om een beveiligingskwestie op te lossen. Hier worden mensen die er niets mee te maken hebben ook gedupeerd.
23-08-2012, 10:21 door Anoniem
"Here is the sample data (our most sincere apologies to these two people)"

Schijnheilige hufters. Je kan geen afpersing op die manier rechtpraten. "Sincere", natuurlijk.......
27-08-2012, 12:15 door Anoniem
"Willen de mensen die Anonymous goed vinden nu opstaan?"

Ik denk dat jij beter kan gaan nadenken over de vraag wat Anonymous nu eigenlijk is. Dit zijn gewoon criminelen die het Anonymous labeltje gebruiken voor afpersingspraktijken, en deze activiteiten staan los van het hacktivisme dat ook onder de naam Anonymous plaatsvindt.

Ook daarbij kan je vaak vraagtekens stellen bij de werkwijze, maar je kan moeilijk het collectief Anonymous verantwoordelijk houden voor de afpersingspraktijken van deze crimineel/criminelen. Denk je dat de gemiddelde 'Anonymous hacktivist' deze criminele praktijken goedkeurt, ik denk het toch niet.

"Velen claimen dat Anonymous goede dingen doet met hun anarchistische acties en protesten. Maar zoals u ziet in dit nieuwsbericht, is daar weinig van waar klaarblijkelijk. "

Tja, zovelen gebruiken het ongrijpbare label anonymous. Daardoor kan ik helemaal niets met je opmerkingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.