image

Gratis Android virusscanner net zo goed als betaalde

woensdag 5 september 2012, 14:36 door Redactie, 5 reacties

Het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives heeft dertien mobiele virusscanners voor Android smartphones en tablets vergeleken, waaruit blijkt dat gratis en betaalde oplossingen weinig voor elkaar onderdoen. Naast de detectie van malware werd ook naar het batterijverbruik van de apps gekeken. Avast (gratis), BitDefender, ESET, F-Secure, Ikarus, Kaspersky, Qihoo 360 (gratis), Trend Micro en TrustGo scoorden bij de detectie van 18.000 kwaadaaardige apps tussen de 98% en 100%.

Lookout (gratis), McAfee, Sophos (gratis) en Webroot (gratis) deden het iets minder met een score tussen de 93% en 98%. Verder blijkt dat alle geteste apps de batterij nauwelijks belasten.

Adware
Een ander belangrijk punt is de detectie van adware. Sommige apps vallen niet in de categorie malware, maar bevatten wel adware. BitDefender, ESET, F-Secure, Qihoo 360, Trend Micro, TrustGo en Webroot detecteren de meeste adware families. Avast!, Ikarus, Kaspersky, McAfee en Sophos detecteren de minste adware.

In het geval van Lookout beschikt het programma over een aparte adware-detector, iets wat in een toekomstige versie ook aan Avast! wordt toegevoegd. De test was een gigantische uitdaging, aangezien alle apps handmatig geïnstalleerd moesten worden.

Keuze
"Iedereen die een gratis product met veel features zoekt zal in Avast! Mobile Security een goed doordacht beveiligingsproduct voor hun smartphone vinden", aldus AV-Comparatives. Het testorgaan stelt dat het lastig is om één product voor alle Android-gebruikers te adviseren, aangezien elke gebruiker andere wensen heeft. Aangezien ook de betaalde versies een trial of probeerversie aanbieden wordt geadviseerd die eerst te proberen.

Reacties (5)
05-09-2012, 15:01 door varttaanen
Mooi dat het goed gaat en ze allemaal hoog scoren.

Dit report zal me niet doen switchen van Sophos naar Avast...
05-09-2012, 19:09 door Anoniem
Mee eens. Ben ook dik tevreden over Sophos.
05-09-2012, 21:47 door Anoniem
Jammer dat hier Zoner Antivirus niet is meegenomen. Bevalt heel goed en is door AV-TEST ook als beste gratis antivirus gewaardeerd.
06-09-2012, 09:03 door mollie319
Gebruik zelf ook Sophos voor Android. Ben er wel blij mee.
ik vind de werkwijze heel erg prettig en doordacht, alhoewel ik die van Avast! niet ken......
Maar zoals bovenstaande reactie, ik zal ook niet switchen van Sophos naar Avast.....

maar wel een goed en duidelijk onderzoek.
06-09-2012, 11:38 door Anoniem
Snap niet dat Avast! wordt geadviseerd terwijl ik Qihoo 360 (gratis) steeds terug zie komen uit het artikel met de beste resultaten van de gratis variant of mis ik iets? :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.