image

'VS moet legioen cyberreservisten oprichten'

zondag 14 oktober 2012, 10:46 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse overheid moet een legioen cyberreservisten oprichten dat in het geval van een aanval of incident kan worden ingeschakeld. Dat staat in het 'Cyberskills Taks Force Report' van het Ministerie van Homeland Security. Volgens de opstellers van het rapport wordt de dreiging van cyberaanvallen steeds groter en is het daarom belangrijk om maatregelen te nemen.

In totaal worden er vijf aanbevelingen gedaan, die vooral met de opleiding en vaardigheid van het personeel te maken hebben.

Kennis
Als eerste wordt geadviseerd om alleen mensen op belangrijke plekken te zetten die over aantoonbare vaardigheden beschikken als het om cybersecurity gaat. Ten tweede wordt gesteld dat het belangrijk is dat werknemers hun cybervaardigheden kunnen ontwikkelen en onderhouden.

Het derde advies bestaat uit het samenwerken met universiteiten, scholen en organisatoren van cyberwedstrijden om het aantal geschikte kandidaten te vergroten. In het geval van het vierde advies wordt een concreet doel gesteld, namelijk het opzetten van een team van 600 mensen die over voldoende cybervaardigheden beschikken.

Reservisten
Als laatste punt wordt opgeroepen tot het opzetten van een legioen cyberreservisten. Het gaat hier om security-professionals die in het geval van een incident kunnen worden opgeroepen. Het gaat dan om professionals die buiten de overheid werken en bijvoorbeeld grote kennis van SCADA-systemen hebben. Dit zijn controlesystemen voor de kritieke infrastructuur.

Daarnaast wordt gesteld dat het Ministerie van Homeland Security een database moet ontwikkelen met daarin de gegevens, kennisniveau en cybervaardigheden van mensen die voor de overheid en bij aannemers werken.

Reacties (4)
14-10-2012, 11:06 door S-q.
600 een legioen?
600 Onagers zullen ze bedoelen!
14-10-2012, 11:41 door Anoniem
We are legion En gaan echt niet voor een amirikaanse overheid of wat overheid dan ook werken
14-10-2012, 12:11 door RickDeckardt
Taks force.. hm
14-10-2012, 13:09 door N0meN
Door Redactie : Daarnaast wordt gesteld dat het Ministerie van Homeland Security een database moet ontwikkelen met daarin de gegevens, kennisniveau en cybervaardigheden van mensen die voor de overheid en bij aannemers werken

Die data base bevat ook een loyaliteits veld/link van deze mensen (naar de USA natuurlijk). Je mag wel je eigen opleiding niveau inzien en correctie hierop aanvragen maar het extra loyaliteits veld krijg je niet te zien. Dat loyaliteits veld is er om te weten of je te hulp wordt geroepen of tijdelijk in een "sandbox" worden geplaatst gedurende de “calamiteiten”.
Of Is dat te paranoïde ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.