image

Googlebaas Larry Page verdedigt privacybeleid

donderdag 18 oktober 2012, 11:09 door Redactie, 10 reacties

De Europese privacytoezichthouders mogen dan kritiek op het privacybeleid van Google hebben, toch is dit volgens medeoprichter Larry Page nodig om nieuwe producten te ontwikkelen. "Bijna alles wat we willen doen, denk ik, staat op gespannen voet als je al je gegevens afschermt voor zaken waar je nog niet over hebt nagedacht", zo liet de Googlebaas tijdens de jaarlijkse Zeitgeist conferentie in het Amerikaanse Paradise Valley weten.

Page was teleurgesteld dat toezichthouders het verzamelen van bepaalde gegevens aan banden proberen te leggen, terwijl niemand weet hoe het internet over tien jaar zal functioneren. Volgens Page zouden recente Google producten en diensten niet zonder het nieuwe privacybeleid mogelijk zijn.

Onderzoek
Uit het onderzoek van de Europese privacytoezichthouders blijkt onder meer dat Google bepaalde persoonsgegevens van gebruikers van de diverse Google-diensten combineert zonder de gebruikers daarover vooraf goed te informeren en zonder daarvoor vervolgens toestemming te vragen.

Het zonder toestemming combineren van persoonsgegevens voor online marketing- en reclamedoeleinden is in strijd met de Europese privacyrichtlijn. In december van dit jaar zullen de Europese privacytoezichthouders gezamenlijk eventuele vervolgstappen op het onderzoek bespreken.

Reacties (10)
18-10-2012, 11:50 door WhizzMan
Al dat gezeur dat privacyregels de innovatie zouden hinderen. Iemand die echt innovatief is verzint gewoon dingen waarmee hij ondanks die privacyregels toch centjes kan verdienen, inplaats van dat ie z'n tijd verdoet met zeuren.
18-10-2012, 12:55 door Anoniem
Dankzij het wanbeleid van google, zitten ze hier al in de ban. Alles wat aan google domains te relateren is wordt op de vuurmuur tegen gehouden. Mail in het spam filter.
Dat zou iedereen moeten doen.

Of Page met z'n big-brother gedrag daar nou zoveel wijzer van gaat worden?

Oh, wacht even. Het is gratis en makkelijk. Dus de pot op met m'n privacy.
18-10-2012, 13:34 door Anoniem
Door WhizzMan: Al dat gezeur dat privacyregels de innovatie zouden hinderen. Iemand die echt innovatief is verzint gewoon dingen waarmee hij ondanks die privacyregels toch centjes kan verdienen, inplaats van dat ie z'n tijd verdoet met zeuren.

Aan de ene kant heb je gelijk, maar aan de andere kant zit hier wel een groot probleem. Als je innovatief bent, maar nog niemand wil het gebruiken moet je hopen dat het gebruikt gaat worden, en geld opleveren, voor je failliet bent. Ik heb diverse innovatieve ideeen langs zien komen die pas 10 jaar later door een ander bedrijf, want het eerste is allang weer failliet, zijn opgepakt, gepatenteerd en in winst omgezet.

Ja, dat is het risico van zakendoen.
Maar dergelijke bedrijven moeten de producten die wel levensvatbaar blijken voor een veel hoger bedrag aanbieden dan wat had gekund als ze vantevoren een idee hadden gehad over de levensvatbaarheid.
Daarnaast zijn er innovatieve ideeen die in producten omgezet moeten worden, maar niemand waagt zich er (nog) aan omdat geen mens kan inschatten wat dat idee op gaat brengen. Dat is bijna inherent aan innovatie.

Peter
18-10-2012, 13:36 door Anoniem
"Volgens Page zouden recente Google producten en diensten niet zonder het nieuwe privacybeleid mogelijk zijn. "

Daarom wil ik liever niet al mijn gegevens op het net hebben ;-)...
18-10-2012, 16:22 door Anoniem
Wat een gedoe met die privacy onzin. Als je niet wil dat Google dingen van je weet dan moet je geen gebruik maken van zijn diensten.
18-10-2012, 18:18 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een gedoe met die privacy onzin. Als je niet wil dat Google dingen van je weet dan moet je geen gebruik maken van zijn diensten.

Je hebt het niet begrepen. Google heeft overal tentakels, zelfs op sites van de overheid en banken. Het is daardoor vrijwel onmogelijk Google buiten te sluiten.
18-10-2012, 21:30 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een gedoe met die privacy onzin. Als je niet wil dat Google dingen van je weet dan moet je geen gebruik maken van zijn diensten.
Het is alleen wat jammer dat je zelf die keuze niet hebt. Als iemand die een website heeft daar google-analytics op zet kan ik dat niet eens vooraf zien, maar zo gaan mijn gegevens wel naar google. Menig android gebruiker zal z'n contactgegevens lekker makkelijk backuppen bij google ... maar daar staat mogelijk wel mijn gegevens in, daar heb ik totaal geen controle over.
18-10-2012, 23:31 door Anoniem
nee google, mbt mijn privacygevoelige informatie wil ik eerst zekerheid voor dat jij je nieuwe onderwerpen gaat bedenken met mijn gevoelige informatie. stel dat het mislukt, hoe ga ik de gevoeligheid van mijn privacy redden?

nee google, mensen zijn niet als jou proefkonijntjes geboren, helaas. probeer via plus maar wat aanhang voor je nieuwe projecten te verzamelen, gewoon door het ze aan te bieden.

of snapt werkelijk niemand dit nog? nou ja, het wiel opnieuw uitvinden dan maar he? :D

balletjes vallen naar beneden, niet omhoog. als je je bevolking zo dom maakt dat ze niet meer logisch kunnen denken; maakt dat dan achteraf verschil bv qua excuus? dat wil ik zien! nou, liever niet eigenlijk.

kenniseconomie he? lees dit woord aub drie keer over en realiseer je dat ik vrijwel zeker weet dat je je daar later nog je haar voor uit je kop trekt (tenzij je nu 60 jaar en ouder bent, maak je nog wat kans).

oh ennuh, ga die sudanees, nigeriaan, syrische burgers et al maar even uitleggen dat je in een van de rijkste landen wereldwijd (toch echt wel hoor, nl is heeeeeel rijk met heeeeel veel mogelijkheden) NIETS KON DOEN. geloof je het zelf? of is dat gewoon het resultaat van in de eerste plaats niet doen als je politiek jou belang allang niet meer dient, vervolgens de confrontatie te blijven ontlopen (zolang je nog warm zit) door niets te doen?

oh nee, het is niet onze verantwoordelijkheid wou je zeggen? think twice before you talk shit, fool. you believe in the bullshit that has been presented as truth, you just pass on what others say you to. can you even think for yourself? remember, pointing at bullshit wont be an excuse later. remember, its very hard to realize you could have done something later on, easily even. its very hard to see your kids suffer then. this is YOUR responsibility, whether you want to admit or not. its the responsibility that comes with life, that gets malformed and raped at the moment you call your fat ego individualistic instead. to avoid this harsh responsibility of yours, its just too easy and balls dont fall up. you just remember that.

of is engels tegenwoordig al te moeilijk?
19-10-2012, 09:04 door Shadowzz
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat een gedoe met die privacy onzin. Als je niet wil dat Google dingen van je weet dan moet je geen gebruik maken van zijn diensten.

Je hebt het niet begrepen. Google heeft overal tentakels, zelfs op sites van de overheid en banken. Het is daardoor vrijwel onmogelijk Google buiten te sluiten.
Dit dus, en daarnaast rijd Google rond met auto's die je wifi scannen (ging .. per ongeluk en wie zegt dat ze het nu niet meer doen?)
Ze houden je in de gaten via je familie en vrienden die wel rustig al hun private onzin dolgraag het internet opkeilen.
Ook omzeilt Google actief beveiligingen juist om jou informatie en data te bemachtigen.

Oh wil je trouwens weten waarom b.v. Chrome uberhaupt bestaat? :) Heeft iets te maken met IE7 en Tracking Protection. Maar goed dat zul je hopelijk zelf ook kunnen vinden.

Enig idee waarom Google public DNS beschikbaar stelt?

Enig idee waarom Google bezig is gegaan met Android?


Ik gebruik zelf ook wel diensten van Google en vind het ook helemaal niet erg dat ze de informatie gebruiken die ik ze zelf geef. Maar niet achter mijn rug om mijn informatie zoveel mogelijk bij elkaar harken. Google heeft geen geld tekort.
Maar Google lijkt zich onaantastbaar te voelen/wanen en moeten net als MS een keer keihard op hun bek gaan en een stap terug nemen. Ik hoop dat dit Google wat meer doet uitbalanceren net als het gedaan heeft met Microsoft.

Er moet namelijk wel nog een tech reus blijven en Apple alleen is niet genoeg.
19-10-2012, 09:38 door Anoniem
Beste anoniem van 12.55 (2e post)

Hier hetzelfde
Blij dat er nog meer zijn

Koers van Google is net 10% ingestort
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.