image

'Hotmail houdt hackslachtoffers in het donker'

maandag 22 oktober 2012, 17:38 door Redactie, 9 reacties

Eigenaren van een gehackt Hotmail-account hebben geen manier om dit te achterhalen, terwijl dit bij concurrenten Yahoo en Google wel mogelijk is. Onlangs waarschuwde Google nog verschillende gebruikers dat ze mogelijk het doelwit van staathackers waren. Maar ook voor andere gebruikers is het eenvoudig om te vinden vanaf welk IP-adres en op welk tijdstip voor het laatst is ingelogd.

Graham Cluley van het Britse anti-virusbedrijf Sophos stelt dat de optie enigszins verborgen zitten, maar wel aanwezig zijn. "Helaas, als je een Hotmail-gebruiker bent heb je niet eens de optie om het zelf te controleren. Dat is een wanvertoning van Microsoft, de makers van Hotmail." Cluley vindt het jammer dat Microsoft bij de introductie van Outlook.com, zoals de vernieuwde maildienst heet, de optie niet heeft toegevoegd.

Waarschuwing
Microsoft biedt gebruikers wel de mogelijkheid om in het geval van een gehackt account van een vriend of contact te waarschuwen. Dit is vooral in het geval van spam of bepaalde e-mailaanvallen duidelijk. Bij een 'staatsaanval' is het maar de vraag of dit andere gebruikers opvalt.

Reacties (9)
22-10-2012, 17:56 door Anoniem
Hotmail gebruik je voor eenmalige email accounts. Niet geschikt voor iets anders... So what als een ander 'm daarna heeft?
22-10-2012, 18:53 door Anoniem
then we sit with the baked pears
22-10-2012, 19:04 door Anoniem
Het is inderdaad jammer dat het er niet bij zit. Maar om dit dan direct een wanvertoning te noemen vind ik erg overdreven.

Op mijn exchange account kan ik, zover ik kan zien, ook niet zien welk IP addressop mijn account ingelogd is geweest.
Verder mis ik het op het moment niet. Ik verander zelf elk half jaar mijn wachtwoord van mijn mail in een wachtwoord wat ik nergens anders gebruik.

Desalniettemin zou het Microsoft sieren als ze deze optie wel gaan toevoegen voor extra controle op je account.
22-10-2012, 21:40 door Patio
Een staat met een hotmailaccount lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Alle staten hebben toch hun eigen domeinen?
23-10-2012, 08:21 door Anoniem
@Patio :

"Een staat met een hotmailaccount lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Alle staten hebben toch hun eigen domeinen?"

Dus als Chinese staatshackers het account hacken van een Amerikaan, dan gebruikt die Amerikaan een .cn account ?
23-10-2012, 08:39 door Anoniem
De Amerikaanse overheid niet eens 'staatshackers' nodig om in je Hotmail, Gmail or andere (Amerikaanse) webmail te komen. Misschien dat er nog een waarschuwing bij moet die stelt dat de Amerikaanse overheid zich toegang kan verschaffen.... ?
23-10-2012, 09:01 door Rubbertje
Door Patio: Een staat met een hotmailaccount lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Alle staten hebben toch hun eigen domeinen?
Verder in het artikel heeft de auteur het over een 'staatSaanval', dus ik zou het vooralsnog op een typfout houden.
23-10-2012, 11:16 door majestic
Door Anoniem: De Amerikaanse overheid niet eens 'staatshackers' nodig om in je Hotmail, Gmail or andere (Amerikaanse) webmail te komen. Misschien dat er nog een waarschuwing bij moet die stelt dat de Amerikaanse overheid zich toegang kan verschaffen.... ?
Daar ging toendertijd die gmail waarschuwing ook over. Ging niet om hacken maar dat je informatie werd opgevraagd door een overheid.
Ik heb die melding ook 2 keer gehad....

Kan trouwens wel zien of iemand inlogged op je live account, gezien je direct inlogt op MSN en dan MSN een bericht kan laten geven van 'je logt in op een andere lokatie'. maar vreemd idd dat je niet kan nagaan wanneer en door wie of vanaf waar er word ingelogd op je account. Dit was 'vroegah' wel mogelijk. Ik gok dat MS accounts nog niet volledig is overgezet van het vroegere Live.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.