Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Nutteloze reacties

01-11-2012, 14:55 door Spiff has left the building, 82 reacties
Beste iedereen,

De laatste tijd worden er relatief veel reacties geplaatst die elke nuttige inhoud ontberen.
Denk aan reacties zoals:
"Vind ik ook"
"Zie je wel, ik had het al gezegd"
"LOL"
En tevens worden reacties geplaatst zonder nuttige inhoud maar met slechts flauwe geintjes.

Daarnaast wordt het rating-systeem met de plusjes en minnetjes gebruikt zoals "Like" van Facebook, "Leuk", of "Vind ik ook", in plaats van als serieus bedoeld moderatiesysteem waarmee werkelijk nuttige en duidelijk onnuttige bijdragen kunnen worden aangeduid.

Ik vind het bovenbeschreven gedrag erg misplaatst op een site die volgens de doelstelling gericht is op IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in beveiliging en privacy.
http://www.security.nl/page/1/Over_ons.html
Je zou gezien die doelstelling van Security.nl hier een redelijk volwassen en serieus post- en reageer-gedrag mogen verwachten, zo lijkt me.

Dat lijkt echter niet voor iedereen duidelijk te zijn.
Er lijkt de laatste tijd zelfs een afglijden plaats te vinden naar een situatie met steeds meer en meer van het bovenbeschreven nutteloze en kinderachtige gedrag.
Ikzelf vind dat bijzonder jammer.
Het haalt het niveau van de site omlaag, en het stoot af om de threads nog te willen lezen.

Ik kan alleen maar hopen dat wie zich herkent in het bovenstaande zich eens wil afvragen of het wellicht anders kan, zodat het hoge niveau zoals we dat hier ook kennen weer meer ruimte krijgt in plaats van nutteloze en kinderachtige reacties.

Hartelijk bedankt.


[wijziging: correctie van de url]
Reacties (82)
01-11-2012, 14:57 door Anoniem
"De laatste tijd worden er relatief veel reacties geplaatst die elke nuttige inhoud ontberen. "

Dit topic is net zo nutteloos.
01-11-2012, 15:07 door Preddie
[sarcasm]

Vind ik ook! ;)

[/sarcasm]
01-11-2012, 15:11 door Anoniem
Wen er maar aan, aangezien dit een publieke website is.
01-11-2012, 15:13 door Anoniem
[sarcasm]

lol

[/sarcasm]
01-11-2012, 15:18 door Overcome
Vind ik ook :)

Even serieus: er is genoeg in onze professie om inhoudelijk over te praten. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, zolang het idee achter een posting maar is dat we er allemaal een beetje slimmer van worden of dat mensen een serieuze uitdaging zien om ergens op te reageren of ergens over na gaan denken. Dat vereist vooraf nadenken en wellicht een klein beetje inleeswerk of onderzoek voordat er wat wordt neergeplempt.

Ik hoop voor je dat je oproep effect sorteert. Wie weet wordt de site dan nog eens een bron van beveiligingsinformatie i.p.v. een plek waar je even snel de koppen doorleest om een idee te krijgen van belangrijke en minder belangrijke security nieuwtjes. Dat zou wat zijn: een bron van nuttige informatie van (informatie)beveiligers uit den lande. Ik houd mijn adem er echter maar niet voor in als je het niet erg vindt.
01-11-2012, 15:19 door igor
Wat zit je nou te janken , als je op deze site een vraag stelt zitten er altijd wel serieuze antwoorden bij ..
En als daar een paar grappige antwoorden tussenzitten is dat toch niet erg , moet dit anders zo,n bloed serieus it-zombie forum zijn ? Alfsjeblieft zeg , ben blij als er af en toe nog een beetje humor is op deze forums .
01-11-2012, 15:23 door Spiff has left the building
Door Overcome:
Wie weet wordt de site dan nog eens een bron van beveiligingsinformatie i.p.v. een plek waar je even snel de koppen doorleest om een idee te krijgen van belangrijke en minder belangrijke security nieuwtjes. Dat zou wat zijn: een bron van nuttige informatie van (informatie)beveiligers uit den lande.
Bij tijd en wijle is Security.nl dat dan ook werkelijk, en is er ook in de reacties relatief veel nuttigs te lezen.
Maar momenteel slaat de balans mijns inziens een andere kant op.
01-11-2012, 15:35 door Spiff has left the building
Door igor:
als je op deze site een vraag stelt zitten er altijd wel serieuze antwoorden bij ..
En als daar een paar grappige antwoorden tussenzitten is dat toch niet erg, moet dit anders zo'n bloedserieus it-zombie forum zijn? Alfsjeblieft zeg, ben blij als er af en toe nog een beetje humor is op deze forums.
Beslist,
Er zijn regelmatig ook werkelijk nuttige bijdragen te vinden.
En humor is beslist onontbeerlijk. Niks tegen humor :-)
Wat ik echter aangeef, dat is dat het evenwicht tussen nuttige en nutteloze bijdragen momenteel scheef trekt,
en tevens dat niet alles dat grappig bedoeld is ook grappig is. Sommige pogingen tot 'humor' zijn slechts flauw, of zelfs ronduit misselijk. Het gebruik van humor is een zekere kunst en ook de toepassing ervan vergt inzicht. Wie die kunst niet beheerst en dat inzicht ontbeert kan mijns inziens beter een beetje terughoudend zijn met pogingen tot humor.
01-11-2012, 15:44 door Fwiffo
@Spiff: Ik vind de typering 'nutteloos' weer kwetsend. Alsof er nuttige gebruikers zijn en onnuttige. Zo ging je in het verleden ook al tekeer tegen de Anoniemen hier. Ik zou zeggen, maak je er niet zo druk om en geniet van de reacties die wel 'nuttig' zijn, en die zijn er genoeg op security.nl (en ook van Anoniem naar mijn mening).
@igor: Dat Spiff zit te 'janken' is nog erger als 'nutteloos'. Tamelijk tactloos. Hoe denk je dat Spiff daarop reageert? "Bedankt voor de informatie, was mij nog niet opgevallen. Ik zal er voortaan op letten"?? Denk eerder dat iemand daar boos van wordt. Tenzij dat je bedoeling was natuurlijk ;-)

Nog iets, als een website te populair wordt stort het niveau altijd schrikbarend in. Dus misschien wordt security.nl wel populairder. Goed voor security.nl zou ik zeggen! Bereiken ze meer mensen.
01-11-2012, 15:48 door SirDice
Zoals je wellicht weet kom ik hier al aardig wat jaartjes en ik merk dat het nogal schommelt. Soms een periode bagger, soms gewoon goed. Soms lijkt het wel of er een blik trollen is opengemaakt en soms zijn de reacties van een hele hoge kwaliteit. En soms heb ik het idee dat ik de enige ben die uberhaubt iets post.

Dit zal wel weer zo'n mindere periode zijn, sit back, relax. Komt wel weer goed ;-)
01-11-2012, 15:56 door S-q.
Ahoj Spiff;
Ik begrijp je reactie. Het al vaker naar voren gekomen.

Het neemt niet weg, dat deze site ook een sociaal-verkeer karakter heeft. Ik zeg het misschien wat krom, maar goed.
Hier worden soms ook gevoelens van onvrede geuit, de ene periode wat vaker dan een andere.
Zo gaat het kennelijk tussen mensen.

Het enig positieve dat je dan kunt doen is iemand een aanwijzing te geven zich anders te gedragen of de manier van doen te kritiseren zoals bijvoorbeeld niet te schreeuwen, of eerst zelf wat uit te zoeken.

Het is mij wel opgevallen dat er nu een toename lijkt te zijn van "minder bedeelden" ;-) inzake kennis omtrent computer gebruik en in het bijzonder veilig gebruik. (hoor wie het zegt)

Anders gezegd: het aantal eindgebruikers dat deze site vindt neemt toe.
Ik zou zeggen, wees daar blij mee, daar ligt immers de kans voor de experts de nuttige info te geven.
En ik ben daar als zelf Eindgebruiker, erg blij mee. Ik heb hier, dank de experts, veel aan inzicht gewonnen.
En dat dit betekenisvol is kan ik makkelijk afleiden in gesprekken met mijn vrienden en kennissen.
(Ik zit soms "met kromme tenen" over wat ik hoor beweren, of nog meer, niet hoor vertellen omdat ze "niet weten".)

Ik heb wel door, dat het gros van de experts hier niet onderling communiseert. Daar maken ze eigen "kanalen" voor die overigens ook Security.nl aanbied. Zie maar naar het IRC kanaal waarop je alleen toegelaten wordt als je een versleutelde code weet te herleiden.

Maak je niet druk Spiff, soms moet je even aanvaarden hoe het loopt.
01-11-2012, 16:02 door Anoniem
Deze site is 'moderated'; begrijp dus eigenlijk niet waar de beste "Spiff", zich mee bemoeit, als de site admins het niet meer aankunnen, zullen ze je wel vragen in te grijpen met belerende tekstjes, echter vooralsnog zie ik daar geen bewijs van, noch aanleiding toe. Mijn bijzonder grappige, maar tevens nutteloze bijdrages worden regelmatig (gelukkig) niet gepubliceerd, dus prijs jezelf nu maar gelukkig, dat jou nutteloze reactie blijkbaar wel overeenkomt met het humor-niveau van Security.nl. Mijn advies; morgen gewoon iets vroeger naar bed, dan kan je er misschien weer wat beter tegen ;)
01-11-2012, 16:09 door Anoniem
Vind ik ook :>))
01-11-2012, 16:20 door Spiff has left the building
Door Fwiffo:
Ik vind de typering 'nutteloos' weer kwetsend. Alsof er nuttige gebruikers zijn en onnuttige.
Maar Fwiffo,
Ik heb het niet over gebruikers, maar over reacties.
En de reacties die niet meer zeggen dan "Vind ik ook", "Zie je wel, ik had het al gezegd", of "LOL", die kunnen toch moeilijk als nuttig worden beschouwd?
Uiteraard zie je me niet beweren dat er onnuttige of nutteloze gebruikers zouden zijn. Ik begrijp niet hoe dat af te leiden zou zijn uit wat ik schreef. Ik heb het over bijdragen. Dat ik daarmee zou kwetsen lijkt me merkwaardig.

Door Fwiffo:
Zo ging je in het verleden ook al tekeer tegen de Anoniemen hier.
Ik ben voor zover ik me herinner nooit tekeer gegaan tegen 'de Anoniemen'.
Wel heb ik eerder eens de nadelen van het oningelogd posten onder de aandacht gebracht.
Lees eventueel nog maar eens na:
http://www.security.nl/artikel/32906/Belangrijke_nadelen_van_anoniem_posten..html
01-11-2012, 16:33 door Spiff has left the building
Door SirDice:
sit back, relax. Komt wel weer goed ;-)
Dank voor het advies, en je zult wel gelijk hebben.
Maar gezien het feit dat ik merkte dat het momenteel zover geraakt was dat ik een weerzin begon te krijgen om de reactie-threads nog te willen lezen, wilde ik toch even neerzetten hoe ik een en ander ervaar.
Maar nu dan maar achterover en relaxen, thanks.
01-11-2012, 16:42 door Fwiffo
@Spiff 16:20: Ik bedoel, je ergert je wel snel aan je mede security.nl bezoekers. Misschien zijn je verwachtingen te hoog? Ik vind security.nl echt een zegen vergeleken met tweakers.net (of webwereld wat nog erger is). Ik snap dus niet waarom je je zo ergert?

Als ik het vergelijk met Usenet vroeger, dan is de signal to noise ratio hier echt heel erg goed. Ik denk dat ik 1 op de 10 reacties heel erg goed vind hier. En de reacties die jij onnuttig noemt storen mij totaal niet. Misschien heeft dat te maken met hoe je brein alles filtert (of niet). Ik herken de reacties die je als voorbeeld geeft heel goed en besteed er haast geen tijd aan.

In de Usenet tijd had je 'me too's. Die werden toegeschreven aan AOL gebruikers herinner ik me. Het is er altijd geweest dus. AOL werd geen internet provider genoemd omdat ze er hun eigen 'standaarden' op na hielden. Ik weet het allemaal niet meer zo precies (erg lang geleden, jaren negentig).
01-11-2012, 16:55 door Spiff has left the building
Door Fwiffo:
je ergert je wel snel aan je mede security.nl bezoekers. Misschien zijn je verwachtingen te hoog?
[...]
Misschien heeft dat te maken met hoe je brein alles filtert (of niet). Ik herken de reacties die je als voorbeeld geeft heel goed en besteed er haast geen tijd aan.
Dank je, Fwiffo.

Ik denk dat je gelijk hebt.
Ik denk dat mijn verwachtingen werkelijk te hoog zijn, dat ik teveel mezelf als maatstaf stel.
Dat klinkt wellicht wat arrogant, maar zo bedoel ik het niet. Ik bedoel dat ik aan mezelf vrij stevige eisen stel bij het posten van bijdragen en reacties, en dat ik dat niet per se van een ander kan of mag verwachten.

En ik denk dat ik het moeilijker vind dan jij om een en ander te negeren.
Als de situatie niet noemenswaardig verandert en ik vind het te lastig om bepaald gedrag te negeren, dan moet ik misschien de hele boel maar gaan negeren. Ik zal weleens zien hoe het loopt.


[wijzigingen: stukje uitleg ingevoegd, en tekst duidelijker neergezet]
01-11-2012, 17:13 door Anoniem
Waar men zich tegenwoordig allemaal druk om maakt :S
Als je er al niet tegen kan als iemand zegt "LOL" dan heb je (zoals je zelf al zegt) een probleem...

De laatste post van 16:55 klinkt inderdaad zeer arrogant, als ik het zo lees vind je jezelf zeer serieus en intelligent.
Door dit topic te starten bevestig je nog eens dat je ook slecht tegen meningen van andere kunt.

LOL is een mening , een emotie die gewoon gezegd mag worden, vind ik.
Er zit al een check in de postings door moderators, nog meer censuur lijkt me niet nodig.

Ik kan me hier zo druk om maken ;) <- persoonlijke mening
01-11-2012, 18:48 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 17:13 uur:
Door dit topic te starten bevestig je nog eens dat je ook slecht tegen meningen van andere kunt.
Ik kan prima tegen meningen van anderen, en daar gaat het helemaal niet over.
Waar ik het over had, dat waren berichten met een inhoud die niet verder gaat dan "Vind ik ook", "Zie je wel, ik had het al gezegd", of "LOL", en die naar mijn mening niets nuttigs bijdragen.

LOL is een mening, een emotie die gewoon gezegd mag worden, vind ik.
Maar dat wil niet zeggen dat het een nuttige bijdrage is.

Er zit al een check in de postings door moderators, nog meer censuur lijkt me niet nodig.
Niemand wil censuur, de moderatoren van de oningelogde bijdragen houden alleen dat tegen wat naar hun mening werkelijk niet geplaatst kan worden. Berichten die niet nuttig zijn, of flauwe humor bevatten, die worden gewoon doorgelaten, zoals dat ook hoort. Maar dat betekent niet dat ze nuttig of leuk zijn.
En ikzelf drong met mijn bijdrage slechts aan op zelf nadenken over wat je wilt posten, en of dat een bijdrage is waar een ander wat aan kan hebben. Met censuur heeft dat niks te maken, of je moet het als zelfcensuur willen zien.
01-11-2012, 19:21 door suder
Die vind ik wel meevallen , ik volg deze forums nu ook al een paar jaar en over het algemeen wordt hier wel serieus gediscuseerd vind ik , vaak begrijp ik het niet , maarja ik ben dan ook geen computerbeveiligingsexpert , maar ik wil wel op de hoogte blijven van beveiligingslekken en nieuws en mijn computers zo veilig mogelijk houden . dat er af en toe een gekke of rare reacties bijstaan , ja ach wat maakt het uit .

"Ik vind het bovenbeschreven gedrag erg misplaatst op een site die volgens de doelstelling gericht is op IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in beveiliging en privacy"

Waarschijnlijk heb je gelijk want computerbeveiliging is natuurlijk een serieuze zaak , en als je bijvoorbeeld op helpmij.nl (geweldig forum) wat loopt te klooien wordt je al snel op je vingers getikt door 1 van de moderators . Misschien moeten ze jouw hier wel moderator maken Spiff :)
01-11-2012, 23:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 00:04 door Spiff has left the building
Door Solaris:
Nog steeds verbaas ik me over het feit dat het hier mogelijk is om anoniem te posten.
Niet dat ik hiermee wil zeggen dat veel anonieme posters geen nuttige bijdragen leveren, maar de drempel om te trollen is een stuk lager als je dat anoniem kunt doen.
Daarom pleit ik (ik ben me er van bewust dat ik nu ga worden uitgebeend) voor verplichte registratie.
Hai Solaris,

Dat onderwerp ingelogd versus oningelogd/anoniem posten is een paar keer eerder langsgekomen, inclusief het bijbehorende uitbenen ;-) Dit onder meer in de eerdergenoemde thread die ik eens gestart ben en waarmee ik beoogde de nadelen van oningelogd posten bespreekbaar te maken, zie: http://www.security.nl/artikel/32906/Belangrijke_nadelen_van_anoniem_posten..html

Maar voor wat ik in déze thread, "Nutteloze reacties", aankaart, maakt ingelogd of ingelogd posten mijns inziens weinig uit. Sterker nog, vooral bij een klein aantal inloggende vaste gebruikers valt het reageergedrag juist sterk op, en vermoeit en ergert het daardoor juist méér, omdat het zo duidelijk is dat het zo vaak diezelfde gebruikers zijn met hun in mijn beleving kinderachtige en nutteloze bijdragen. Vast wel genoeg oningelogde/anonieme gebruikers die hetzelfde doen, maar dan valt het minder op doordat het postgedrag niet aan een naam is te koppelen.
Tsja, het wordt zo bijna een pleidooi voor juist on-ingelogd posten, vind je niet ;-)


[wijziging: correctie van typo]
02-11-2012, 00:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 01:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 03:31 door SPlid
Beste all , ik zie hier twee discussies door elkaar lopen, daar ik soms mijn passwordfile niet bij de hand heb en ik de vele pw's niet uit mijn hoofd weet , ga ik anoniem, dat heeft niets te maken met het feit dat ik anoniem wil blijven ;-)


andere discussie over nutteloze reacties, probeer onzinnige opmerkingen gewoon over te slaan, ik hoop dat iedereen mijn onzinnige opmerkingen ook gewoon overslaat .

Een beetje fun mag wat mij betreft ook wel in security land .... het is al zwaar genoeg ;-)
02-11-2012, 10:02 door Anoniem
Misschien moet je je eigen security forum starten met alleen maar serieuze mensen.
Zelf moet ik vaak lachen om droge reacties, het haalt de scherpe kantjes er af.

Zelf vind ik het nogal irritant als je bijvoorbeeld bbcodes verkeerd gebruikt hebt en een of andere arrogante gast denkt dan dat hij dat als een p.s. moet melden in het forum, gelukkig krijgen dat soort reacties vaak een min.
Dat is inderdaad vrij nutteloos. Of is dat soms het probleem, dat ze niet allemaal klappend om je heen staan om je veren in je hol te douwen spliff?.
02-11-2012, 10:27 door Spiff has left the building
Door SPlid:
ik zie hier twee discussies door elkaar lopen
Klopt, oningelogd posten werd er een paar keer bijgehaald,
maar deze thread gaat uiteraard in essentie om het posten met nutteloze en kinderachtige reacties, dat ik aankaartte.
Een uitgebreide gedachtenwisseling over ingelogd versus on-ingelogd posten is veel eerder al uitgebreid gevoerd, en hoeft wat mij betreft beslist niet nog eens overgedaan te worden, zeker niet in deze thread. Dat voor de duidelijkheid ;-)
02-11-2012, 11:33 door Spiff has left the building
Door Anoniem 10:02 uur:
Zelf moet ik vaak lachen om droge reacties, het haalt de scherpe kantjes er af.
Droge humor kan erg leuk zijn.
Zoals ik gisteren om 13:35 ook al schreef, niks tegen een beetje humor.
In mijn startbericht had ik het echter over "flauwe geintjes".

"Flauwe geintjes", is het niet voor iedereen duidelijk wat dat inhoudt?
Ik nam aan dat dat voor iedereen hetzelfde betekende en dat duidelijk was wat voor soort gedrag ik daarmee bedoelde. Niet dus.
Ik bedoelde natuurlijk geen gewone fijne grapjes en droge humor. Ik bedoelde negatieve humor, met een misselijk toontje. Ik heb geen zin om voorbeelden te gaan aangeven. Wie zich herkent in wat ik aangaf in mijn startbericht die kan ermee doen wat ie wil.
02-11-2012, 12:34 door Anoniem
Door Miriam4711: Vind de berichten die ik lees om te janken qua 4rus troep.
Alle berichten zijn nutteloos als voorbeeld windows 8 nog veiliger uhuh.
Dag erna lees ik eerste zero-day hoe zit dat dan.
Kreeg net weer 2 vage updates aangeboden 1 voor externburoblad w8 wtf zelfs met updates reclame maken en 1 om problemen in w7 op te lossen, twijfel gelijk weer na alle foute updates van de laatste tijd weet namelijk de oplossing als dit zo doorgaat downgrade Microsoft.
En is niet om te trollen al kan ik dat wel, maar pc beveiliging is mijn hobby anders had ik me nooit geregistreerd.
Het is gewoon een dolle boel en de mens schijnt ellende met lachen te willen compenseren, ooit eens gezien in een docu.
Als voorbeeld als je iemand ziet vallen schiet je in de lach.
En hou van humor anders wordt het ook zo saai.
Al ben je koning beveiligingen, onzichtbare virussen hoe moet dat nou verder, misschien tijd voor onzichtbare virus scanners...
Verhip heb er al 1 gebruik ook L...x M..t.

Komt nog iets bij, ben geen makkelijke hoor xd.
De doelstelling is voor systeembeheerders toch...komt dat mooi uit want een ieder die alleen woont en een pc heeft is systeembeheerder.
Er komt niemand bij mij thuis aan mijn pc zonder toestemming ik beheer mijn systeem.

Windows 8 is echt wel veilig hoor, sinds ik het gebruik, heb ik nog geeneen virus binnengekregen,
daarvoor had ik enorme last van virussen op onze mac, die heb ik van armoe moeten wegdoen.
groetjes,
Anke
02-11-2012, 12:57 door Security Scene Team
Door Solaris: @ Spiff :
mee eens, je ontwaart bepaalde trends wanneer je dit forum al wat langer volgt.
(Overigens zie je dat ook in de gemoedstoestand van sommige vaste posters.)

Nog steeds verbaas ik me over het feit dat het hier mogelijk is om anoniem te posten.
Niet dat ik hiermee wil zeggen dat veel anonieme posters geen nuttige bijdragen leveren, maar de drempel om te trollen is een stuk lager als je dat anoniem kunt doen.
Daarom pleit ik (ik ben me er van bewust dat ik nu ga worden uitgebeend) voor verplichte registratie.

Solaris

je doet net alsof dat aan de Anonieme reacties ligt, dat anonieme kunnen zij ook verkrijgen door proxys/vpns te gebruiken om accounts te maken(en zo de Admin zijn bans omzeilen).. Trolls horen nou eenmaal in de security scene. Sommige topics verdienen het gewoon om te worden getrolled. zoals dat ene bericht van gister over dat je gratis kan shoppen bij een bepaalde winkel met bepaalde webshop software. gewoon een Coding foutje, kan gebeuren maar toch een FAIL. en ja dat verdient het vaak om te worden getrolled, wat kan er nou meer over gezegt worden dan oh ja een coding foutje, dom dom dom. nu maar fixen.

het probleem is dat mensen hier te vaak té serieus zijn, vaak zijn dit Oudere mensen van een Eerdere generatie, het probleem is dan ook dat zij die trolls niet snappen en nutteloos vinden. Trolls kunnen ook iets goed teweeg brengen hoor! Zoals het breken van een intense dag bij je werk als Pentester of sys-admin.
en het maakt de mensen vaak ook nog eens opgewekt en klaar om verder te gaan met kwaliteit.

Ook ik herken mij in het verhaal van Spiff, neemt niet weg dat ik het nooit weer zal doen natuurlijk. ik zal er wel rekening mee houden dat Spiff een beetje chagerijnig aangelegt is..

Verder probeer ik kwaliteit te leveren op Vragen of Reacties van mensen.

ook een probleem is, dat mensen hun frustratie uitten met het -1 systeem.

Door Spiff:
En tevens worden reacties geplaatst zonder nuttige inhoud maar met slechts flauwe geintjes.
Sinds wanneer bepaald jij wanneer geintjes flauw zijn? Misschien vind een Ervaren Pentester het "geintje" wel leuk omdat dit in zijn vak gebied valt. neemt niet weg dat jij die geintjes altijd nog flauw zult gaan vinden.

Door Spiff:
Daarnaast wordt het rating-systeem met de plusjes en minnetjes gebruikt zoals "Like" van Facebook, "Leuk", of "Vind ik ook", in plaats van als serieus bedoeld moderatiesysteem waarmee werkelijk nuttige en duidelijk onnuttige bijdragen kunnen worden aangeduid.
ookal is een topic nuttig, mensen met meningen zoals dit (ook jij hebt dat in het verleden gedaan) door het -1 en +1 systeempje te misbruiken, zodra jij vind dat het topic niet nuttig is. omdat dit niet binnen jouw interesse gebied valt. (but guess what? You are not alone on this world.... Of juist om jouw (of hun) frustratie te ventileren.
ik herinner me een Wii Console hack, zodra je iets fout deed gafdie in epic Hacker taal -1 aan.. deed me gelijk hier aan denken. (en als het systeempje succesvol exploited was, gafdie ook een +1 hoor, zo eerlijk is een computer)

Door Spiff:
Ik vind het bovenbeschreven gedrag erg misplaatst op een site die volgens de doelstelling gericht is op IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in beveiliging en privacy.
Je zou gezien die doelstelling van Security.nl hier een redelijk volwassen en serieus post- en reageer-gedrag mogen verwachten, zo lijkt me.
Die serieuze reactie krijg je ook, ik herinner me nog een topic van jou waarbij ik je aardig goed geholpen had.
Maar toch geintjes moeten kunnen! Of alleen geintjes die alleen jij kan waarderen? hmm...
en tja "volwassen" ? ik denk dat de meesten binnen de internet generatie vallen, die volwassenen hebben niet al te veel soep gegeten van IT of Security, Vaak zijn het knaapjes zoals ik waarvan jullie het moeten hebben op bepaalde gebiedden. dus dit is een aanval en reactie van lik-me-versie.

Door Spiff:
Dat lijkt echter niet voor iedereen duidelijk te zijn.
Er lijkt de laatste tijd zelfs een afglijden plaats te vinden naar een situatie met steeds meer en meer van het bovenbeschreven nutteloze en kinderachtige gedrag.
Ikzelf vind dat bijzonder jammer.
Het haalt het niveau van de site omlaag, en het stoot af om de threads nog te willen lezen.
Als je de thread toch al niet interessant vind, waarom lees je het uberhaupt? je klaagt alleen als er geintjes tussen de reacties zitten. en dit is een Security site, Mensen of entiteiten MOETEN de mogelijkheid hebben om anoniem te reageren, we leven toch in een vrijland? plus dat anoniem bij Security hoort.. of wou je dit ook al ontkennen?

Soms is dr gewoon niks nuttigs te zeggen dan "Coding foutje slecht slecht foei foei foei.."
je zou er ook heel laconiek mee om kunnen gaan, en gewoon d'r het beste van te maken en er om lachen. IPV zware zinloze discussies te gaan zitten voeren, ik weet dat mensen zoals jij erop kicken.

Als hier iets aanmankeerde, had De Admin of Redactie hier wel iets aangedaan. dat hoef jij niet te doen.

Door Spiff:
Ik kan alleen maar hopen dat wie zich herkent in het bovenstaande zich eens wil afvragen of het wellicht anders kan, zodat het hoge niveau zoals we dat hier ook kennen weer meer ruimte krijgt in plaats van nutteloze en kinderachtige reacties.

Hartelijk bedankt.

ik heb het afgelopen kwartier besteed om erover na te denken en ben toch tot de conclusie gekomen dat je niet moet zeuren, en dat dit niet anders kan. een geintje moet kunnen, soms valt er weinig nuttigs te zeggen, dus geniet lachen en leer.

Feit is wel dat in ik de toekomst op jouw zal letten, om geen geintjes te maken in jouw topics aangezien je dit niet kunt waarderen.

Vriendelijke groeten,

1 van de nuchtere internet-generatie.
02-11-2012, 13:15 door Anoniem
Ik sluit me aan bij security scene team.

Het hele verhaal klinkt bij mij in de oren als een kind die op zijn tenen is getrapt en wil dat alles volgens zijn norm moet.
Als dit niet het geval is, wil die dit wel toegeven, maar met een arrogantie van "ik ben waarschijnlijk gewoon slimmer."

Wen er maar aan dat jij niet de norm bepaald, je kunt alleen je mening geven.

Ik persoonlijk kan bijv. niet tegen personen die zo serieus zijn als Spiff, al helemaal niet op de werkvloer.
Daar valt gewoon niet mee te werken... (zo mijn frustratie ook weer weggeschreven, ik hoop dat ik dit mag zeggen)

Ik ben blij dat dit een open forum is waar gewoon van alles gezegd kan worden, ook al is het totale bagger.
Een forum is een plek om van alles te zeggen, net zoals ik op straat tegen spiff kan zeggen: "ik vind jou behoorlijk serieus".

Mensen die grote onzin posten, blijven dit toch niet doen en/of er zal wel een aanleiding voor zijn.
Zoals de eerste 4 posts hier, waar ik geen probleem mee heb.

waarom type ik dit eigenlijk :S :S
02-11-2012, 13:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 14:21 door Spiff has left the building
Door Miriam4711:
alleen al door dit draadje te starten wordt het alleen maar erger
In deze thread in ieder geval wel, dat is duidelijk.
Maar dat is prima, zo lijkt me.
Deze thread is immers bedoeld voor gedachtenwisseling over dat wat ik aankaartte, en dat dat uitnodigt tot plagerijtjes en ook irritaties opwekt, dat hoort er wat mij betreft gewoon bij.
02-11-2012, 14:25 door Spiff has left the building
Dankjewel iedereen, voor de reacties tot nu toe.
Mijn post van gisterenmiddag maakt aardig wat los.
Dat wat ik aangaf krijgt daarmee in ieder geval de aandacht die ik ervoor vroeg.

En de reacties zijn gemengd, maar verhelderend.
Ik ben er opnieuw een stuk realistischer door geworden.
Ik moet me maar houden aan SirDice' advies, "sit back, relax",
óf, wanneer ik niet de persoon ben om achterover te leunen onder de heersende stijl, concluderen dat ik onvoldoende op mijn plek ben.
02-11-2012, 14:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 15:02 door Overcome
Door Security Scene Team: dus dit is een aanval en reactie van lik-me-versie.

Onbedoeld humoristisch zijn mag gelukkig altijd op deze site.
02-11-2012, 15:28 door Anoniem



Vriendelijke groeten,

1 van de nuchtere internet-generatie.


die overduidelijk niet heeft leren spellen, wahahahahahaaaaa
02-11-2012, 16:14 door Spiff has left the building
Door Miriam4711:
[...] Topic politie virus was `leuk`om te lezen, mensen helemaal in paniek als voorbeeld en er was iemand die steeds probeerde uit te leggen dat het oud topic was.
Haha, als je deze thread bedoelt, http://www.security.nl/artikel/39213/1/Nederlands_virus_gijzelt_computer_voor_100_euro.html,
ik was die halve gare die, naast dat ik steeds bleef verwijzen naar oplossingen, steeds maar bleef herhalen, zo'n tien keer, in vette letters, dat het een oud topic was en dat posters er geen reacties konden verwachten op hun hulpvraag omdat te weinig gebruikers nog de reacties volgden. Uiteindelijk heb ik de e-mail notificaties maar stopgezet.
02-11-2012, 16:15 door Spiff has left the building
Door Security Scene Team, 12:57 uur:
dus dit is een aanval en reactie van lik-me-versie.
Door Overcome, 15:02:
Onbedoeld humoristisch zijn mag gelukkig altijd op deze site.
Dank je, Overcome, ik had daar overheen gelezen, erg leuk :-)

En Security Scene Team,
Probeer wat ik neergezet heb niet als een aanval te zien.
Ik gaf mijn schets van de situatie en gaf aan waarom ik die situatie als een probleem zag, en ik gaf aan dat wie zich herkende in wat ik neerzette zich mag afvragen of het anders kan. Niks meer of minder. Wat mij betreft geen aanval.
En ook, wees gerust, ik heb geen enkele intentie om je versie te likken ;-)
02-11-2012, 18:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 19:09 door Anoniem
Door Security Scene Team:
...lik-me-versie.
[/quote]+1 (Sorry Spiff :p)
MEESTERLIJK hilarisch, zo bedoeld of niet, die ga ik van je jatten !!!


@Spiff: (Ik haak in op uw oproep het originele topic te beantwoorden)
Naast het feit dat U "nutteloos" wel hekelt maar niet definieert of zelfs nuanceert, geeft U -IMHO- in uw eerste post een ongekende arrogantie en incompetentie weer, dus ik ben oprecht blij dat U begint in te zien dat uw probleem met nutteloze reacties vooral dat is; ---> Uw probleem <---

Naast het feit dat dit een OPEN forum is, waarbij open en eerlijke communicatie zelfs wordt aangemoedigd door het toelaten van anoniempjes zoals ik, is het cruciaal dat eventuele moderatie plaats vind op basis van een door security.nl bepaalde wijze... Misschien zou U kunnen concluderen dat U het niet eens bent met de gestelde voorwaarden van Security.nl? Het open forum lijkt me geen goede plek om dit in eerste instantie te melden; een admin direct benaderen lijkt me dan meer geschikt...

Dat er op security.nl soms mensen reageren die niet in de IT werkzaam zijn is mij intussen ook wel duidelijk geworden, en dat er incidenteel mensen op dit forum actief zijn die zeggen wél in de IT werkzaam te zijn maar werkelijk geen flauw idee hebben waar ze het over hebben is mij ook al meermalen opgevallen. En dat is iets MOOIS, naar mijn mening.
Ten eerste tonen de mensen die totaal geen kaas hebben gegeten van IT zich wél betrokken en zijn zelfs bereid tijd te investeren in security (ook al is dat soms een beetje te "tin-foil-hat" naar mijn mening).
En de mensen die wel actief werkzaam zijn en "nutteloze" meningen (durven te) posten worden over het algemeen vrij snel op de vingertjes getikt, waar uiteindelijk dus ook iedereen weer beter van wordt... Wat is dan nog nutteloos???
Uitwisseling van informatie = internet-beginsel = win-win :)

Dat mensen een andere post quoten met alleen een "LOL" of +1 als commentaar.., is.., misschien in tegenstelling tot wat U meent, wel heel leuk voor de poster van dat grappige commentaar om terug te lezen en bevorderd dit teruglezen dus ook, wat de communicatie ook weer bevorderd, waardoor het cirkeltje weer mooi rond is.
Dit al helemaal als U het ook niet kan waarderen als men een "+1" op een grappige post zou zetten, aangezien voor sommigen onder ons humor toch wel als belangrijk wordt ervaren... (Vandaar dat het zoveel voorkomt wellicht...?)

En dan nog een strikt persoonlijke noot:
Ik heb op dit forum al meermalen -wellicht in uw ogen compleet "nutteloze" en/of "off-topic"- reacties gelezen waar ik daadwerkelijk iets aan had, onderschat alstublieft nooit het creatieve vermogen van het brein (van een ander)...

Het "lik m'n versie" hierboven is een leuk en het meest recente voorbeeld, ik heb er zojuist mijn vriendin helemaal mee uit haar na-het-eten-dipje gehaald, en daar kan geen exploit tegen op [:
(En ik ben er zeker van dat SecuritySceneTeam daar weer van moet glimlachen, snapt U wat ik bedoel?)


Met vriendelijke groet, en met oprechte blijdschap dat U constructief op anderen heeft gereageerd,

Ad.
02-11-2012, 20:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2012, 12:26 door Spiff has left the building
Door unaniem:
trema's gebruiken ze niet, hoe vaak je er ook op hamert.
De redactie, of de gebruikers?
Of bedoel je de mogelijkheid zelf trema's te gebruiken in je posts?

Ik weet het niet, en het is nogal off-topic, maar speciaal voor jouw plezier, en in de hoop dat het je kan doen besluiten ons niet te verlaten, hier enkele fijne woorden met trema's:

reëel, kopiëren, ideeën, geëerd, weeïg, geïllustreerd, poëzie, tweeëntwintig, drieëndertig, coördinatie, naïef, geïnd, diëlektricum, Mattheüs, onderzeeër, bedoeïen, knieën, ruïne, reünie, mozaïek, poriën, coëfficiënt
03-11-2012, 14:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2012, 14:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2012, 15:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2012, 01:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2012, 01:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2012, 05:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2012, 13:47 door Spiff has left the building
Door Anoniem (Ad), vrijdag 2-11, 19:09 uur:
Naast het feit dat dit een OPEN forum is, waarbij open en eerlijke communicatie zelfs wordt aangemoedigd door het toelaten van anoniempjes zoals ik, is het cruciaal dat eventuele moderatie plaats vind op basis van een door security.nl bepaalde wijze... Misschien zou U kunnen concluderen dat U het niet eens bent met de gestelde voorwaarden van Security.nl? Het open forum lijkt me geen goede plek om dit in eerste instantie te melden; een admin direct benaderen lijkt me dan meer geschikt...
Dat dit een open forum is dat is iedereen duidelijk en daarmee dus een open deur.
Dat oningelogd en daarmee 'anoniem' posten mogelijk is dat is eveneens een vaststaand feit. Eerder zijn wel gedachtenwisselingen gevoerd over de nadelen en de voordelen van oningelogd posten, en dat was waardevol denk ik. Of de wijze van modereren door de sitebeheerders van Security.nl daarbij eerder ook aan de orde is geweest, dat kan ik me niet herinneren. De praktijk is echter duidelijk, ik zei daar donderdag 1-11 om 18:48 ook al wat over:
De moderatoren van de oningelogde bijdragen houden alleen dát tegen wat naar hun mening werkelijk niet geplaatst kan worden. Berichten die 'niet nuttig' zijn, of die in de beleving van sommigen 'niet leuke humor' bevatten, die worden gewoon doorgelaten, zoals dat ook hoort. Maar dat betekent niet dat ze nuttig of leuk zijn. Het doorlaten van oningelogde bijdragen betekent slechts dat ze door de beugel kunnen.
De wel ingelogd geplaatste bijdragen, daarvoor geldt dat die maar zeer zelden worden weggemodereerd, een geposte bijdrage moet daartoe werkelijk kwetsend bedoeld zijn, of in strijd zijn met de wet.
Simpelwel gezegd, wordt nauwelijks gemodereerd, denk ik. En dit zeker indien vergeleken met sommige andere fora, waar vrij snel ingegrepen wordt door moderatoren, wanneer maar een beetje wordt getrolld, iets wordt gepost dat neigt te botsen met wettelijke regels, of wanneer anderszins 'vervelend' wordt gepost. Op nogal wat fora wordt je al vrij snel op de vingertjes getikt.
Hier op Security.nl wordt slechts bij grote uitzondering op de vingetjes getikt. En dat is prima.
Dit beleid op Security.nl betekent dat we als gebruikers zelf de taak hebben om de koers en de sfeer een beetje in het oog te houden. En dat betekent dat we zelf onze mond open moeten doen wanneer iets ons niet bevalt. Het naar de meester of de juf rennen of het hopen dat die wel ingrijpen is op deze site niet op z'n plaats. Sitebeheer ziet ons al aankomen, "Juffrouw, Anoniempje zit me steeds te plagen". Nee, we moeten er zelf uitkomen. En vaak genoeg gaat dat ook prima. Maar de laatste tijd ging het volgens mij minder goed, en niemand deed z'n mond open. Iedereen vond het wel prima, óf gebruikers ergerden zich misschien wel maar keken toe en leunden achterover. Ik weet het niet. Ikzelf vond dat ik m'n mond open moest doen. (Net als recent ook al over hit-and-run postgedrag). En dit levert dan weer een uitwisseling van gedachten en meningen op die mogelijk waardevol is.


Door Anoniem (Ad), vrijdag 2-11, 19:09 uur:
En de mensen die wel actief werkzaam zijn en "nutteloze" meningen (durven te) posten worden over het algemeen vrij snel op de vingertjes getikt
Vind je? Ik zie dat zeer zelden. Alleen bijdragen die IT/security-technisch onjuist zijn worden doorgaans gecorrigeerd. Bij trollen of bij onvriendelijk gedrag wordt volgens mij maar zelden op de vingetjes getikt door medegebruikers.


Door Anoniem (Ad), vrijdag 2-11, 19:09 uur:
met oprechte blijdschap dat U constructief op anderen heeft gereageerd
Dank je, maar ik vermoed dat je het ironisch of zelfs sarcastisch bedoelt, of vergis ik me?
Zou je er mogelijk op doelen dat ik niet inhoudelijk heb gereageerd op de uitgebreide reactie van Security Scene Team van vrijdag 2-11,12:57 uur, dat klopt. Deels reageerde Security Scene Team op Solaris, en daar waar Security Scene Team reageerde op mij, daar was die bijdrage zo dat ik niet het idee had dat het een reactie van me verlangde. De inzichten van Security Scene Team en die van mij staan naast elkaar, en zijn zeer verschillend, die situatie lijkt me voor iedereen die onze bijdragen ziet volkomen duidelijk, ook voor Security Scene Team zelf, mag ik aannemen. Ik zag geen enkel onderdeel van die betreffende bijdrage van Security Scene Team van vrijdag waarop een reactie van mij iets kon toevoegen dat zou verschillen van wat ik eerder al had aangegeven. Een reactie zou niets van waarde toevoegen. Zoals ik al zei, het moge voor iedereen overduidelijk zijn dat de inzichten van Security Scene Team en die van mij op het punt waar we het hier over hebben zeer verschillend zijn.


[wijzigingen: correctie van enkele typos]
04-11-2012, 17:13 door Anoniem
Door Spiff: ...Maar de laatste tijd ging het volgens mij minder goed, en niemand deed z'n mond open. Iedereen vond het wel prima, óf gebruikers ergerden zich misschien wel maar keken toe en leunden achterover. Ik weet het niet. Ikzelf vond dat ik m'n mond open moest doen. (Net als recent ook al over hit-and-run postgedrag). En dit levert dan weer een uitwisseling van gedachten en meningen op die mogelijk waardevol is.
Duidelijk. Ik volg dit forum al jaren regelmatig, en daarbij moet ik vermelden dat ik lang niet alle reacties op alle artikelen / topics lees, maar het gemiddelde niveau is hier echt hoger dan op veel andere open Nederlandstalige fora vol met zogenaamde kenners... Dat er een paar mindere goden tussen zitten valt daarom misschien des te sneller op?
Dat dat aantal mogelijk stijgt, beschouw ik -nogmaals- als positief, bewustwording is "STAP 1" al is het enkel hit-and-run-nieuwste-iPhone-glitch gerelateerd. Ik snap wel dat het je opvalt, maar probeer alsjeblieft minder snel zo'n zwaar waarde-oordeel te vellen als "nutteloos" of "ik erger me soms dood" want daar heb je echt alleen jezelf mee, tot je het uit, want dan kan het enkel nog escaleren...
Daarnaast zeg je nu zelf ook al dat het mogelijk best nuttig is om meningen en gedachten uit te wisselen, de vraag is dus aan wie het is om te bepalen wanneer iets -VOOR IEDEREEN- nutteloos is.


Door Spiff:
Door Anoniem (Ad), vrijdag 2-11, 19:09 uur:
En de mensen die wel actief werkzaam zijn en "nutteloze" meningen (durven te) posten worden over het algemeen vrij snel op de vingertjes getikt
Vind je? Ik zie dat zeer zelden. Alleen bijdragen die IT/security-technisch onjuist zijn worden doorgaans gecorrigeerd. Bij trollen of bij onvriendelijk gedrag wordt volgens mij maar zelden op de vingetjes getikt door medegebruikers.
Ik had het dus ook over de relevante zaken, en alleen de aan IT & Security gerelateerde zaken zouden IMHO gecorrigeerd moeten worden op basis van feiten, wat hier gelukkig vrij netjes gebeurd.
Meningen zijn mogelijk goed om te delen, maar behoeven toch geen correctie? Zolang het verschil duidelijk is...
(Het had natuurlijk "wel actief werkzaam zijn in de IT en..." moeten zijn in m'n eerste post, maar dat was gelukkig te deduceren uit de context geloof ik.)

Door Spiff:
Door Anoniem (Ad), vrijdag 2-11, 19:09 uur:
met oprechte blijdschap dat U constructief op anderen heeft gereageerd
Dank je, maar ik vermoed dat je het ironisch of zelfs sarcastisch bedoelt, of vergis ik me?
Nee, alleen het herhalende "U" was sarcastisch bedoeld, ik meen oprecht dat de wijze van reageren (denken?) behoorlijk is genuanceerd ten opzichte van je originele post inmiddels. En daar ben ik dus oprecht blij om, aangezien je bijdrage op dit forum mij over het algemeen erg aanstaat, waardoor ik dus ook enigszins verbaasd was toen ik dit topic las.


Door Spiff:
Zou je er mogelijk op doelen dat ik niet inhoudelijk heb gereageerd op de uitgebreide reactie van Security Scene Team van vrijdag 2-11,12:57 uur, dat klopt. Deels reageerde Security Scene Team op Solaris, en daar waar Security Scene Team reageerde op mij, daar was die bijdrage zo dat ik niet het idee had dat het een reactie van me verlangde. De inzichten van Security Scene Team en die van mij staan naast elkaar, en zijn zeer verschillend, die situatie lijkt me voor iedereen die onze bijdragen ziet volkomen duidelijk, ook voor Security Scene Team zelf, mag ik aannemen. Ik zag geen enkel onderdeel van die betreffende bijdrage van Security Scene Team van vrijdag waarop een reactie van mij iets kon toevoegen dat zou verschillen van wat ik eerder al had aangegeven. Een reactie zou niets van waarde toevoegen. Zoals ik al zei, het moge voor iedereen overduidelijk zijn dat de inzichten van Security Scene Team en die van mij op het punt waar we het hier over hebben zeer verschillend zijn.
Het moge duidelijk zijn dat jullie meningen vaker volledig uiteen lopen, en de mijne hangt meestal ergens in het midden. Nu heb ik wel spontaan een binnenpretje bij de gedachte hoe dit topic er uit zou hebben gezien als SceneTeam het gestart zou zijn, maar da's een ander verhaal...
Ik heb verder overigens helemaal niets te maken met hoe jij en SceneTeam met elkaar omgaan, maar als me het dwars had gezeten had ik dat wel rechtuit vermeld.

Hoe dan ook, ik probeer altijd maar te begrijpen dat er genoeg mensen rondlopen die echt nog niet weten waar Abraham nou precies de mosterd haalt, op alle vlakken in het leven, dus ook hier op IT gebied. De mensen die wel wat van het onderwerp weten kunnen hierover discussiëren (lees: van elkaar leren) en de rest steekt er hopelijk wat van op...
Dat er af en toe wat ruis tussendoor komt is misschien jammer, maar echt spam-achtige taferelen kom ik hier bij lange na niet genoeg tegen om me te ergeren Spiff en ik hoop ook echt dat je er een beetje de lol van in leert zien.
Ken je Jeff Dunham? Misschien dat het helpt:
http://www.youtube.com/watch?v=s7MpGOPqROg
Gewoon wat vaker "Dumbass" denken ;]


En over het "trollen", no offense, maar mag ik serieus even vragen wat je daar daadwerkelijk mee bedoeld en of je ooit een 4chan hebt bekeken?
04-11-2012, 17:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-11-2012, 18:01 door AdVratPatat
Door Miriam4711: Ze bestaan echt trollen heb ze gezien....bij de Efteling.
Hoop dat deze reactie onder nuttig valt.
Toch niet te veel van de paddestoelen gesnoept hoop ik? :p
04-11-2012, 18:17 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 17:13 uur:
En over het "trollen", no offense, maar mag ik serieus even vragen wat je daar daadwerkelijk mee bedoeld en of je ooit een 4chan hebt bekeken?
Wat dat laatste betreft, ja, weleens, slechts kortdurend en oppervlakkig, maar ik geloof je zo wanneer je zegt dat daar naar hartelust getrolld wordt.
Echt trollen hier op Security.nl dat is minimaal, komt een enkel keertje voor en wordt doorgaans merendeels genegeerd of iemand geeft het een minnetje. Ik rekte de betekenis van de term trollen wellicht wat teveel op, denk ik. Ik nam het gebruik van de term trollen te gemakkelijk over nadat enkele andere posters het erover hadden.
Maar daarnaast, is het me bij sómmige gebruikers hier op Security.nl af en toe nog steeds niet duidelijk of die nou proberen te trollen, of dat die werkelijk de meningen en de stijl hebben die ze uitdragen. Maar goed, nogmaals, gaan we vergelijken met sites waar trollen bij de cultuur hoort, dan wordt hier relatief gezien helemáál niet getrolld.
04-11-2012, 18:33 door Spiff has left the building
Door Miriam4711:
Ze bestaan echt trollen heb ze gezien....bij de Efteling.
Hoop dat deze reactie onder nuttig valt.
In dit subforum Algemeen, voor onder meer ook borrelpraat en trollenpraat,
is per definitie zo'n beetje alles op z'n plek, zo lijkt me
(al zou je je dan misschien gaan afvragen waar het /dev/null subforum dan eigenlijk nog toe dient).
04-11-2012, 18:52 door Anoniem
Door Spiff: Wat dat laatste betreft, ja, weleens...
De rest was ook serieus bedoeld hoor :]

Door Spiff: Echt trollen hier op Security.nl dat is minimaal, komt een enkel keertje voor en wordt doorgaans merendeels genegeerd of iemand geeft het een minnetje. Ik rekte de betekenis van de term trollen wellicht wat teveel op, denk ik. Ik nam het gebruik van de term trollen te gemakkelijk over nadat enkele andere posters het erover hadden.
Maar daarnaast, is het me bij sómmige gebruikers hier op Security.nl af en toe nog steeds niet duidelijk of die nou proberen te trollen, of dat die werkelijk de meningen en de stijl hebben die ze uitdragen.
Gelukkig want ik was het zelf nog nooit echt tegen gekomen hier...

Last but not least, ik had in mijn eerste post het woord "incompetent" niet moeten gebruiken. Iets van "een gebrek aan inlevingsvermogen" zou meer op zijn plaats zijn geweest. Hoewel ik mijn gevoel (mening) weergaf, was dit niet netjes, laat staan valide. Bij deze wil ik dus mijn excuses daarvoor aanbieden.
Ik stel je bijdragen, zowel technisch als sociaal-maatschappelijk hier erg op prijs en ik ben blij dat je de discussie even met me bent aangegaan! Het mag ook wel eens gezegd worden dat zonder gebruikers zoals jij en de vele anderen die hier zo vaak en zo veel bijdragen, dit forum inderdaad een weelderige puinhoop van onwetendheid zou zijn..
Dus vanuit dat perspectief ga ik de discussie verder maar laten voor wat hij is... ("Nutteloos," hahaha, sorry kon het niet laten :p)


Met vriendelijke groet,

Ad
04-11-2012, 22:45 door Spiff has left the building
Door Anoniem (Ad), 18:52 uur:
De rest was ook serieus bedoeld hoor :]
Dat begrijp ik, maar ik hoop dat je me vergeeft dat ik in deze thread niet op elk onderdeel van elke bijdrage reageer.
Wanneer een en ander me goed duidelijk en vanzelfsprekend lijkt, dan hoef ik dat niet te bevestigen door daarop te reageren, zo lijkt me. Zie het maar als 'zwijgen is instemmen'. Mis je toch een reactie op bepaalde details, kom daar dan even op terug als je wilt, dan zal ik alsnog reageren.


Door Anoniem (Ad), 18:52 uur:
Last but not least, ik had in mijn eerste post het woord "incompetent" niet moeten gebruiken. Iets van "een gebrek aan inlevingsvermogen" zou meer op zijn plaats zijn geweest. Hoewel ik mijn gevoel (mening) weergaf, was dit niet netjes, laat staan valide. Bij deze wil ik dus mijn excuses daarvoor aanbieden.
Dank je, Ad.
Het was me wel opgevallen in je eerdere reactie, en ik vermoedde al een wat ongelukkige woordkeuze. Al kon ik me ook best wel voorstellen dat je 'incompetent in het op de juiste wijze uitdrukken van mijn zorg' bedoelde, dus een ongelukkige woordkeuze door mij in mijn startbericht. Ik probeer altijd zo secuur mogelijk te formuleren, maar na enige tijd terugkijkend zie ik vaak toch dat een formulering beter net wat anders geformuleerd had kunnen zijn, zeker wanneer bij het formuleren op de achtergrond ergernis of andere beïnvloedende emotie aanwezig was. Incompetent is wat sterk uitgedrukt, maar misschien toch niet helemaal onterecht.
Daarnaast was jouw aanduiding incompetent nog uiterst mild vergeleken met wat sommige anderen me naar m'n hoofd slingerden. Incompetent daar schrok ik dus niet al te verschrikkelijk van. Maar toch hartelijk bedankt dat je er nog even op terugkwam.

Vriendelijke groeten uiteraard ook van mij,
Spiff


[wijziging: formulering verbeterd en aangevuld]
04-11-2012, 23:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2012, 07:37 door Anoniem
Ik krijg echt jeuk van mensen die vinden dat ze 'professioneel' moeten zijn. Hou toch op. Wees gewoon jezelf. Flauwekul allemaal.
05-11-2012, 13:38 door Anoniem
Door igor: Wat zit je nou te janken , als je op deze site een vraag stelt zitten er altijd wel serieuze antwoorden bij ..

Met deze reactie bevestig je gelijk hetgeen Spiff bedoelt.
Iemand die een signaal durft af te geven en zich zorgen maakt over bepaalde zaken wordt gelijk afgesabeld. De site heeft een bepaald doel. Indien dit doel uit het oog verloren wordt door allerlei niets zeggende opmerkingen vind ik een dergelijk signaal niets anders dan normaal. Zie het als opbouwend kritiek, reageer nou niet gelijk alsof je je aangevallen voelt.
@Spiff, ik ben het met je eens
05-11-2012, 16:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2012, 20:58 door Anoniem
Het probleem wat hier staat beschreven betreft vooral interpretatie.

Een van de grootste problemen inherent aan alle communicatie.

Kijk een bericht heeft niet alleen rationeel, ook emotionele waarde. In de eerste plaats is de emotie de basis waarop de ratio staat. In de tweede plaats is door geen enkel mens ooit een bericht gepost zonder deels emotionele strekking, vooral wanneer dat niet zo lijkt te zijn. In de derde plaats zien we in alle gevallen terug dat alle mensen uniek zijn.

Interpretatie is eigenlijk de brug, of bruggenbouwer, tussen al deze unieke mensen. Daarvoor hebben we een aantal iso achtige standaarden opgesteld, zoals op grote diepte het alfabet, wat hogerop vindt men omgangsregels.

Interpretatie is voor slechts de helft vocabulair of woordenschat. De andere helft is de mate waarin gevoel (wel of niet) gedeeld wordt. Vooral hier zijn mensen ook uniek en zeg maar in die laatste helft vindt de grootste miscommunicatie plaats. Vaak een sprong die door de ander niet als zodanig gevat wordt, soms te groot, soms te klein, vaak ook gewoon onverwacht.

Niet alleen op alle fora's in general zou naar mijn mening anoniem posten mogelijk moeten zijn, op een it veiligheid gerelateerde site is het eigenlijk onontbeerlijk. Meer anoniem betekend in alle gevallen meer spuien van emotie, dus meer zooi. Gelukkig is dit forum gemodereerd waardoor de grootste zooi eruit gefilterd wordt (soms ook wel goeie berichten hrrrrr :-).

Juist de dikste 'trolls' blijken in het kort heel veel te vertellen wanneer je door de regels kunt lezen. Wellicht off topic, vaak juist helemaal niet.

Misschien moeten we dan ook stellen dat op een hackerforum t een beetje apart is te constateren dat men slechts statisch lijkt te lezen. Dat is kraken, napraten maar niet hacken. Lees eens tussen de regels, wordt je wijzer van. Of leer t bericht over te slaan zodat je niet zonder noodzaak in elkaars wielen rijdt.

Vooral dat wijzen zonder vragen te stellen, heel bijzonder. meestal komt dat op mij over als eigenlijk onzeker zijn en dan vervolgens dit niet durven te zeggen en dan maar gaan wijzen in de hoop dat die ander wat van je onzekerheid weg neemt. ja, zonder overdrijven, meestal komt dat wijzen zo op mij over, meestal weet ik dat wel zeker :-)
05-11-2012, 21:27 door AdVratPatat
Door Spiff:
(al zou je je dan misschien gaan afvragen waar het /dev/null subforum dan eigenlijk nog toe dient).
Nou..., nee:
https://secure.security.nl/artikel/43611/1/Werkstuk%3B.html
https://secure.security.nl/artikel/43665/1/Zal_de_truck_weer_werken%3F.html
https://secure.security.nl/artikel/39710/1/Pestereien_op_forum_startrek_nl_forum.html

Het verschil is namelijk dat in het dev/null gedeelte de topics misschien complete onzin zijn, maar de reacties des te beter :p
06-11-2012, 06:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-11-2012, 08:28 door Anoniem
Zie je wel, ik had het al gezegd en dat vindt ik ook :>))
13-11-2012, 16:23 door AdVratPatat
EDIT:
Door Peter V: Op verschillende terreinen ben ik professioneel bezig, maar het zou onzin zijn om te beweren dat ik dus ook alles weet.

Een betere houding is om altijd de leerling te blijven. Zo voorkom je ook hoogmoed, en leer je dus altijd bij.
Diepe buiging voor Peter V, en de +1 quote omdat ik al op duimpje had gedrukt blijkbaar :p


OT:
Ja Spiff, vandaag is het dan ook de jaarlijkse "nationale nutteloze-reactie-dag," was je niet op de hoogte?
Of SceneTeam heeft een najaars-dipje te pakken, zou ook kunnen....
13-11-2012, 17:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2012, 17:31 door Anoniem
Vind ik OOK, waar ging het ook alweer over.
13-11-2012, 17:34 door AdVratPatat
Door Miriam4711: Bedankt voor je nuttige reactie Adje, zat te denken wat zal ik vandaag weer eens gaan eten.
Patatje oorlog wordt het zonder uitjes wie die naam heeft bedacht.... :)
Hahaha en het duurde bijna een minuut voor ik doorhad hoe jij op patat was gekomen, LOL. AdAardappelHoofd..

Volgens mij is dat omdat de saté en de mayo oorlog voeren om de bodem van 't bakkie, of misschien omdat het altijd een slagveld word op m'n kleren...
Hoe dan ook, heel verstandig met de juintjes, dat is een mijnenveld voor de adem :p

Tijd om naar huis te gaan :]
13-11-2012, 17:40 door Security Scene Team
Eind van het verhaal... We gaan gewoon door, en Spiff gaat gewoon door met zeuren. Succes (over nutteloze topics gesproken)
13-11-2012, 17:40 door Security Scene Team
Door AdVratPatat:
Door Miriam4711: Bedankt voor je nuttige reactie Adje, zat te denken wat zal ik vandaag weer eens gaan eten.
Patatje oorlog wordt het zonder uitjes wie die naam heeft bedacht.... :)
Hahaha en het duurde bijna een minuut voor ik doorhad hoe jij op patat was gekomen, LOL. AdAardappelHoofd..

Volgens mij is dat omdat de saté en de mayo oorlog voeren om de bodem van 't bakkie, of misschien omdat het altijd een slagveld word op m'n kleren...
Hoe dan ook, heel verstandig met de juintjes, dat is een mijnenveld voor de adem :p

Tijd om naar huis te gaan :]

Patatje eten Miriam? lekker joh... oh shit, straks gaan ze nog zeuren dat we te veel flirten, omdat de boekenwormen van hier geen dinnetjes kunnen krijgen?
13-11-2012, 17:47 door AdVratPatat
Door Security Scene Team: Eind van het verhaal... We gaan gewoon door, en Spiff gaat gewoon door met zeuren. Succes (over nutteloze topics gesproken)

Zowaar een bijna-nuttige reactie van SceneTeam, en nog correct geschreven ook!
WOW! Chapeau! (Blij dat ik nog even moest blijven)
13-11-2012, 17:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2012, 18:07 door Security Scene Team
Door AdVratPatat:
Door Security Scene Team: Eind van het verhaal... We gaan gewoon door, en Spiff gaat gewoon door met zeuren. Succes (over nutteloze topics gesproken)

Zowaar een bijna-nuttige reactie van SceneTeam, en nog correct geschreven ook!
WOW! Chapeau! (Blij dat ik nog even moest blijven)

Ja zeker, kan ook wel nutteloze dingen posten. in tegenstelling tot jou.. jij hebt bijna niks bijgedragen. behalve hielenlikkerij van spiff natuurlijk, of zijn jullie butt buddys? nouja, hoe het ook zij ik ben blij dat je je zelf zo'n spelwonder vind, ook dara ging het over hé mensen die zich "pro" gedragen.

je kunt je zelf nóg zo slim vinden AdVratPatat, anders mag je wel eens even langs komen op mijn forum, eens zien of je mijn projecten kunt bij benen lol. veel hier niet, 1 van de weinig die ik heb gezien met echte kennis is SirDice altijd leuk om een discussie op niveau te hebben met dat soort gastjes als hem. jou niveau interesseert me niets tot weinig, ik vind dit wel leuk hoor kan dit de hele avond vol houden als je wil?

en, is dat het enige waarover je steken onderwater over kunt geven? mensen hun spelling beoordelen? zeker een gefrustreert leventje geleid ofniet? beetje boos worden over een discussie die je niet kunt winnen samen met spiff, volgens mij zitten jullie knaapjes gewoon op msn te overleggen, over hoe jullie een beetje de baas en het liefst ook nog 1337 lijken op dit forumpje. je mag het hebben hoor! ik zit hier voor mn pleziertje zo afentoe, is leuk knaapjes zoals jij. ook leuk vind ik het om mensen te helpen, tot nog toe loop ik aardig goed bijna iedere dag wel 2 of 3 mensen geholpen hier. (los van de trolls natuurlijk.) .... en jij? of alleen nog maar mensen afgezeken deze week c-ker?

Nahja.. ik lees het vanavond wel weer de ondoordachte puberale reacties van je.

Succes verder.
13-11-2012, 18:09 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Ja volgens mij heb ik die naam op tv gehoord Adje patatje staat wel op google.
Dat wordt de maaltijd, verschilt per provincie heb ook van patatje rotzooi gehoord om dit topic toch nog enig zins nuttig te maken.:)

Boeken wormen Security Scene Team toch nog even nuttige draai geven aan dit topic...
Kan Apple die ook krijgen wormen, wel van virussen gehoord of alleen op windows ?

Epic +1

uit frustratie ploppen alle puisten van deze nerds open.
is het geen Hackforums tijd? Omnibus wacht op jullie.
13-11-2012, 18:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2012, 19:20 door Anoniem
Vind ik leuk.
13-11-2012, 19:41 door Security Scene Team
Door Miriam4711: Laat toch zitten Security Team aan de reactie`s zie je snel genoeg wie er kennis heeft.
Gebeurd op bijna alle forums, maar kan wel begrijpen als je iemand technisch probeert te helpen en er komt een trol voorbij dat je dan denkt van uhm...
Bye.

sluit ik me bij aan. goedenavond verders.
13-11-2012, 23:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2012, 23:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-11-2012, 10:42 door AdVratPatat
Door Security Scene Team: Ja zeker, kan ook wel nutteloze dingen posten. in tegenstelling tot jou.. jij hebt bijna niks bijgedragen.
Tegen zo'n kromme zin ga ik niet in...
Overigens heb ik mijn account enkel gemaakt om posts langer dan 3 zinnen te kunnen maken zonder dat de mods daardoor veel tijd kwijt zijn. Hoelang ik hier al als anoniempje post, weet ik niet eens meer.


Door Security Scene Team: anders mag je wel eens even langs komen op mijn forum ... 1 van de weinig die ik heb gezien met echte kennis is SirDice altijd leuk om een discussie op niveau te hebben met dat soort gastjes als hem ... ik vind dit wel leuk hoor kan dit de hele avond vol houden als je wil?
Zeg het maar, welk forum? Ik crawl wel even langs hoor...
Wat een mooi compliment om mij te vergelijken met SirDice, al wilde ik er hier geen anderen betrekken, aangezien het nutteloos is posters met elkaar te vergelijken in een persoonlijke discussie tussen mij en jou. Maar als het dan toch moet, ik vergelijk jou nog het meest met *EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=q8SWMAQYQf0* geloof ik...
Maar mag ik je vragen wat je exact bedoeld met "gastjes als hem" *EDIT: met betrekking tot SirDice*??? Dat is wel erg tegenstrijdig met wat je daarvoor schrijft.


Door Security Scene Team: en, is dat het enige waarover je steken onderwater over kunt geven? mensen hun spelling beoordelen? ... beetje boos worden over een discussie die je niet kunt winnen samen met spiff, volgens mij zitten jullie knaapjes gewoon op msn te overleggen
Onder water? Volgens mij zijn ze gewoon goed zichtbaar, maar mis je juist de steken die ik onderwater geef... Ik beoordeel alleen jouw spelling, en dan ook nog vooral die lange brabbel-teksten, omdat het na 2 regels erg onoverzichtelijk wordt om te lezen, en aangezien ik graag de meningen van anderen lees, -dus ook die van jou- erger ik me daar wel eens aan. Niet alleen omdat het uit pure luiheid lijkt te zijn, maar vooral omdat ik WEET dat je beter kan... Dus dan kom je op mij over als een verwend nest, en ik heb er echt lol in om verwende nestjes te treiteren, vooral als het lijkt te werken ;]
Nog een kleine nuance, ik ben hier om discussie te voeren, niet om te winnen. Hoe meer tegengas, hoe beter!
Overigens gebruik ik -behalve het OS zelf- nooit MS software om mijn privé leven te delen.
*EDIT: En da's maar (weer) goed ook: http://secure.security.nl/artikel/43920/1/Groot_Skype-lek_laat_hackers_account_kapen.html*


Door Security Scene Team: ... je mag het hebben hoor! ik zit hier voor mn pleziertje zo afentoe, is leuk knaapjes zoals jij. ook leuk vind ik het om mensen te helpen ...

Nahja.. ik lees het vanavond wel weer de ondoordachte puberale reacties van je.

Succes verder.
Hebben? Er is niets van jou of mij bij, zelfs datgene wat je hebt gepost (nuttig of niet) valt onder "het bezit" van Security.nl. Typisch, over puberaal én ondoordacht gesproken...
En wat fijn om te lezen dat je het leuk vind om mensen te helpen, het zou mij en vele anderen echt deugd doen om dat (vaker) te zien gebeuren...

Bedankt, jij ook!
14-11-2012, 10:50 door AdVratPatat
Door Solaris:
Door Miriam4711: Ja volgens mij heb ik die naam op tv gehoord Adje patatje staat wel op google.
Dat wordt de maaltijd, verschilt per provincie heb ook van patatje rotzooi gehoord om dit topic toch nog enig zins nuttig te maken.:)


frietje troep

anyone ?
Ja joh en het wordt nog veel gekker:
http://www.frietopia.nl/
Ze hebben een heuse Android FrietApp, en natuurlijk "De friettest van het AD",
naast de friets-tochten en frietwedstrijden... Wat een leven :]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.