image

Wat als iemand je Gmail hackt en al je mail verwijdert?

vrijdag 14 oktober 2011, 10:52 door Redactie, 10 reacties

Dagelijks worden duizenden Gmail-accounts gekaapt, maar wat als iemand anders je e-mailaccount overneemt en alle e-mail verwijdert? Het overkwam Debb Fallows. Een aanvaller had haar account gehackt en vervolgens iedereen in de adreslijst een e-mail gestuurd dat ze in Madrid was overvallen en dringend geld nodig had. Familieleden, vrienden en andere contacten konden het geld via Western Union overmaken.

Fallows wist uiteindelijk via verschillende formulieren de controle over het account terug te krijgen. Toen bleek dat de aanvaller alle e-mail had verwijderd, om niet te laten zien met wie er was gecommuniceerd. Fallows dacht dat bij het gebruik van een gratis clouddienst het niet nodig was om back-ups te maken. Daardoor was ze 7 gigabytes aan e-mail kwijt. Zes jaar aan correspondentie, trouwplannen, belastingformulieren, foto's, documenten en bestanden waren opeens weg.

Back-up
Google geeft gebruikers de optie om verwijderde e-mail terug te halen. In het geval van Fallows leverde dat alleen de e-mail van dit jaar op. In de begeleidende e-mail liet Google weten dat het verdere gegevens niet terug kon halen en het niet op verdere e-mails over het onderwerp zou reageren. James Fallows, journalist en man van Debb, kende een aantal mensen bij Google. Het resultaat was dat zijn vrouw uiteindelijk al haar e-mail terugkreeg en Fallows meteen een eigen back-up maakte.

In een reactie laat Google weten dat er dagelijks duizenden accounts worden gekaapt, meestal om spam en phishingmails te versturen. Het zou slechts zelden voorkomen dat een aanvaller alle e-mail verwijdert.

Reacties (10)
14-10-2011, 11:15 door Anoniem
Op http://root.sebastix.nl/internet-backup-tips-voor-jouw-social-media-leven staan (ook) voor Gmail wat backup-opties... Maar Google HAD de gegevens dus wel (maar ontkende dat 1st?). Zou wat mij betreft wel helemaal in stijl van Google zijn om een (paid?) restore self-service-optie te bieden. Scheelt hen support-inspanning, en levert gebruikers extra ease of mind op...
14-10-2011, 11:31 door Anoniem
Het verhaal vertelt niet hoe haar account 'gehacked' is. Te simpel wachtwoord? Werkstation niet up-to-date?
Sneu van al die history die is verwijderd maar als het zo belangrijk voor je is dan beveilig je het toch ook goed?
14-10-2011, 11:53 door Anoniem
"Het verhaal vertelt niet hoe haar account 'gehacked' is. Te simpel wachtwoord? Werkstation niet up-to-date?"

Wellicht dat dat nooit duidelijk is geworden ?
14-10-2011, 11:58 door Anoniem
[Hoe goed je het ook beveiligt,100 % veiligheid bereik je nooit.Heb je weleens gehoord van (hardware) keyloggers en van zgn.stealth spyware? Nou bij deze zaken kun je virus-en spyware scannen zoveel als je wil,je kunt ook nog exterminate it laten scannen en toch niks vinden. Ondergetekende heeft het meegemaakt en maakt het nog steeds mee.Er zijn naast hardware keyloggers en stealth syware ook programmaatjes waarmee je zelfs sterke wachtwoorden snel kunt kraken/achterhalen.quote]Door Anoniem: Het verhaal vertelt niet hoe haar account 'gehacked' is. Te simpel wachtwoord? Werkstation niet up-to-date?
Sneu van al die history die is verwijderd maar als het zo belangrijk voor je is dan beveilig je het toch ook goed?[/quote]
14-10-2011, 12:19 door Anoniem
"In de begeleidende e-mail liet Google weten dat het verdere gegevens niet terug kon halen en het niet op verdere e-mails over het onderwerp zou reageren."

Ik moet zeggen dat ik van dit soort reacties walg. Mensen bij voorbaat laten weten dat je niet gaat reageren op emails, terwijl ze wellicht nog altijd legitieme vragen hebben.
14-10-2011, 12:26 door SirDice
Dagelijks worden duizenden Gmail-accounts gekaapt, maar wat als iemand anders je e-mailaccount overneemt en alle e-mail verwijdert?
Dan beginnen we gewoon opnieuw met een schone lei, er staat toch niks belangrijks in.
14-10-2011, 13:55 door Anoniem
Ben ik nu de eerste die zich afvraagt waarom Google emails die ik verwijder bewaart?
14-10-2011, 16:03 door donnerd
Door Anoniem: Ben ik nu de eerste die zich afvraagt waarom Google emails die ik verwijder bewaart?
Als Backup, zoals je leest kan een crimineel ook je e-mails verwijderen.
Daarnaast zijn providers bij wet verplicht om alle e-mails en eventuele chat/telefoon gesprekken te backuppen.
14-10-2011, 19:47 door Anoniem
Dus weg is niet weg bij Google. Dat dacht ik al, want dat is niet in Google's belang. Bedankt voor de bevestiging.:)
17-10-2011, 11:24 door Anoniem
Voor een betrouwbare dienstverlening is het maken van backups noodzakelijk. Backups worden veelal op tapes of disc opgeslagen. Veelal is het technisch niet eens mogelijk, en daarnaast niet wenselijk, om op deze backups zaken te verwijderen; je maakt immers niet voor niets een back-up. Voor het business model van Google is het bewaren van verwijderde mail niet super interessant lijkt me.
Dus @anoniem, weg is bijna nooit weg bij een betrouwbare dienstverlener. Het kost alleen erg veel moeite om een bestand van tape of disc terug te zetten, maar het kan wel. Dit geldt dus ook voor andere aanbieders van emaildiensten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.