image

88% zelfgemaakte naaktfoto's belandt op andere sites

donderdag 25 oktober 2012, 09:50 door Redactie, 1 reacties

88% van de zelfgemaakte naaktfoto's die op het internet zijn te vinden, zijn afkomstig van andere websites dan waar ze in eerste instantie zijn geüpload. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse Internet Watch Foundation (IWF). In totaal werden meer dan 12.000 afbeeldingen en video's geanalyseerd. Daarvan bleek dat er 10.000 op tientallen 'parasitische websites' verschenen.

In dit geval zijn de filmpjes en foto's van de originele locatie waar ze geüpload waren gekopieerd en op een andere site geplaatst. De parasitische websites zouden volgens de onderzoekers alleen gemaakt zijn voor het aanbieden van naaktfoto's en video's van jongeren. Het IWF waarschuwt dat jongeren er vaak niet bij stil staan dat als ze iets uploaden, ze geen controle meer over de afbeeldingen hebben.

"Als een afbeelding eenmaal is geupload op een parasitische website, is niet langer meer voldoende om de afbeelding van het eigen online account te verwijderen." Volgens IWF CEO Susie Hargreaves moeten jongeren beseffen dat zodra een afbeelding of video online staat, die nooit meer volledig zijn te verwijderen.

Reacties (1)
05-12-2012, 21:18 door ivtahetleo
@Redactie
Dit is een zeer misleidende kop.

De kop suggereerd:
88% van naakt foto's beland op andere sites dan orginele naar geupload was.

Het bericht vertelt echter:
88% van de naaktfoto's op het internet komen in eerste instantie van een andere bron.

Dit is een significant verschil.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.