image

Apple verplicht sandbox voor app-ontwikkelaars

vrijdag 4 november 2011, 10:58 door Redactie, 3 reacties

Vanaf maart zijn alle ontwikkelaar die applicaties voor de Mac Store ontwikkelen verplicht om sandboxing te implementeren. Door het gebruik van een sandbox worden de gevolgen beperkt als de applicatie een beveiligingslek blijkt te hebben. Een aanvaller kan door de sandbox geen toegang tot andere delen van het besturingssysteem krijgen. "Het sandboxen van je app is een fantastische manier om systemen en gebruikers te beschermen door de middelen waar de app toegang toe heeft te beperken en het lastiger voor malware te maken om de systemen van gebruikers te infecteren", aldus Apple op de eigen website.

De afgelopen maanden hebben verschillende ontwikkelaars zich kritisch over de sandbox-aanpak en de ondersteuning van de Apple-tools uitgelaten. Het feit dat Apple de sandbox-verplichting met vijf maanden uitstelt zou dan ook een teken kunnen zijn dat het bedrijf meer ruimte aan ontwikkelaars wil bieden die door de nieuwe verplichting worden getroffen, stelt het Unofficial Apple Weblog.

Reacties (3)
04-11-2011, 11:10 door Preddie
Een sandbox is natuurlijk een goed idee, alleen door alle verplichtingen die apple haar gebruikers en haar ontwikkelaars oplegd is ze zich zelf langzaam uit de markt aan het prijzen ...... na mijn idee zullen ze straks weer een soort gelijk rol binnen de mobiele apparaten krijgen zoals de nu binnen de desktops hebben.....
04-11-2011, 13:08 door Anoniem
"na mijn idee zullen ze straks weer een soort gelijk rol binnen de mobiele apparaten krijgen zoals de nu binnen de desktops hebben". Dit hele concept komt uit iOS. Ik ben zeer positief over deze ontwikkeling!
04-11-2011, 18:09 door P5ycH0
Top !!
Heerlijk dat developers niet zomaar (stiekem) kunnen grasduinen over mijn HD als ik een proggie van hen installeer !!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.