image

Myanmar gebruikt Blue Coat internetfilter

donderdag 10 november 2011, 10:59 door Redactie, 0 reacties

Ook Myanmar gebruikt het internetfilter van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blue Coat, zo hebben onderzoekers van de Universiteit van Toronto ontdekt. Onlangs werden de filters ook in Syrië aangetroffen, iets wat Blue Coat heeft bekend. Een leverancier zou de apparaten aan het Syrische regime hebben geleverd, zonder dat het Amerikaanse bedrijf hiervan afwist.

Via internet scanning tools hebben onderzoekers nu dertien meer Blue Coat apparaten in Syrie ontdekt, alsmede sterke aanwijzingen dat de apparatuur ook in Myanmar wordt ingezet. De autoriteiten zouden hiermee het internetverkeer kunnen filteren en blokkeren. Blue Coat stelt in een verklaring dat het niet wil dat landen die onder het Amerikaanse embargo vallen de producten van het bedrijf gebruiken.

Toch vragen de onderzoekers of de beveiliger de functionaliteit van de apparaten in Syrië en Myanmar wil beperken. Daarnaast heeft men ook nog een aantal aanvullende vragen gesteld over het beleid van Blue Coat en of het de verantwoordelijke leverancier gaat aanpakken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.