image

KPN verbetert beveiliging IT-systemen

vrijdag 21 december 2012, 10:00 door Redactie, 7 reacties

KPN heeft het afgelopen jaar verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van IT-systemen te verbeteren en veiliger te maken, zo laat de telecomgigant weten. Aanleiding was een hack-incident waarmee KPN begin dit jaar te maken kreeg. Daarbij wist een tiener toegang tot tot een aantal servers te krijgen die voor websites, routering van internet gebaseerde diensten en opslag van (klant)informatie gebruikt werden.

Na het constateren van de aanval werd de beveiliging van IT-systemen en klantgegevens integraal en strategisch nagelopen. Wat de directe beveiliging betreft zegt KPN dat het alle IT-systemen op kwetsbaarheden controleert, en waar nodig maatregelen neemt.

"Tevens worden er scans uitgevoerd om kwetsbaarheden in onze netwerken te ontdekken. Dergelijke scans zullen periodiek worden uitgevoerd."

Proces
De telecomaanbieder zegt verder dat het zich realiseert dat het verder vergroten van de digitale veiligheid een proces is dat permanent aandacht vergt. "De in 2012 getroffen maatregelen vormen de basis om in de komende jaren de weerbaarheid op de digitale snelweg verder te vergroten."

Reacties (7)
21-12-2012, 10:38 door Anoniem
Dit had natuurlijk ook zonder deze voorvallen moeten gebeuren.
21-12-2012, 10:40 door Anoniem
Yep en in India doen ze nog steeds aan uitwisseling van gebruikers namen en wachtwoorden en autorisaties.

Werken beste goede mensen daar bij KPN maar het leven wordt ze helemaal zuur gemaakt door een zooi managers die knippen en buigen voor iedereen, volgens mij worden ze daarop geselecteerd. Allemaal korte termijn visie..denkers in winst op kwartaal basis zonder duidelijk pad naar de toekomst.

En dan heb je ook nog die laatste stunt van ze ...geen dividend uitkeren...Nou ik heb al mijn aandelen direct v.d. hand gedaan.

Slapen ze daar of zo?

KPN doet aan omgekeerde reclame...Kan Prima Naaien.
21-12-2012, 11:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-12-2012, 13:18 door dnmvisser
In gewonemensentaal: KPN gaat een Secunia-achtige tool gebruiken, en ze zetten het vinkje "Automatisch Updates installeren om 3 uur 's-nachts" aan.
21-12-2012, 14:16 door Anoniem
Meh. Het blijft een telco die een "internetinfrastructuur" uitrolt als ware het een bedrijfsnetwerkje. Maar de kabel is tenminste netjes gelegd!
21-12-2012, 14:44 door AdVratPatat
Door Peter V:
Door Anoniem: Dit had natuurlijk ook zonder deze voorvallen moeten gebeuren.
Nee, eerst moet het kalf verdronken zijn...dan pas dempt men de put.
Helaas is dat de praktijk... :[
21-12-2012, 18:22 door Anoniem
eh ja?
en bij Telfort dan daar draait een server op 720 bit certificaten
i p v 2048 bit is dat dan wat? men zegt bij Telfort dat het geen kwaad kan
ik zeg van wel maar ja wie ben ik een( klant )
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.