Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

RTL gehackt ?

02-01-2013, 19:01 door Emtec, 14 reacties
Beste allemaal,

Ik heb het vermoeden dat RTL is gehackt of aangevallen.

Sinds gister nacht is de site van RTL niet bereikbaar. Er komt een scherm met pagina wordt gelanden even geduld alstublieft.
Deze pagina zie ik als ik naar rtl.nl ga of naar de site rtlnieuws.nl rtlgemist is ook niet bereikbaar.

Ik vermoed een hack omdat dit al 2 dagen aan de gang is.

de index paginabron van de site toont niks bijzonders naar mijn idee.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta name="generator" content="HTML Tidy for Linux (vers 25 March 2009), see www.w3.org">
<title>Even geduld alsjeblieft</title>
<!-- Begin Sitestat4 code -->
<script language='JavaScript1.1' type='text/javascript'>
<!--
function sitestat(ns_l){ns_l+='&amp;ns__t='+(new Date()).getTime();ns_pixelUrl=ns_l; ns_0=document.referrer; ns_0=(ns_0.lastIndexOf('/')==ns_0.length-1)?ns_0.substring(ns_0.lastIndexOf('/'),0):ns_0; if(ns_0.length>0)ns_l+='&amp;ns_referrer='+escape(ns_0);
if(document.images){ns_1=new Image();ns_1.src=ns_l;}else
document.write('<img src="'+ns_l+'" width="1" height="1" alt="">');} sitestat("http://nl.sitestat.com/rtl/test/s?proxy.error");
//-->
</script>
</head>
<body bgcolor='#FFFFFF' text='#000000' link='#000080' vlink='#000080'>
<center><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>
<table bgcolor='#EEEEEE' border='1' cellspacing='0' cellpadding='15'>
<tr><td>
<p><center><font face='Verdana,Arial,Helvetica'>
De pagina wordt geladen.<br />
Even geduld alsjeblieft....
</font></center></p>
</td></tr></table>
</center>
<noscript><img src="http://nl.sitestat.com/rtl/test/s?proxy.error" width="1" height="1" alt=""></noscript><!-- End Sitestat4 code -->
</body>
</html>

Ik weet niet of mijn inzicht klopt maar kijk anders uit bij het bezoeken van deze website zodat je geen rotzooi oploopt.
Reacties (14)
02-01-2013, 19:05 door Ler0y JenKins
Ze hoeven niet aangevallen te zijn... Misschien zijn ze onaangekondigd bezig met onderhoud aan hun servers.

Als het een aanval was, stond het wel op Nu.nl en Tweakers.
Hoewel... Ik herinner me wel een aanval van Anonymous, ik meen anderhalf jaar geleden. Op verschillende TV-zenders van Nederland. Het kan zijn dat ik nu iets of iemand verwar, maar volgens mij heeft Anonymous eerder TV-zenders in Nederland aangevallen...

Bedankt voor de post, ik ben benieuwd wat er verder gebeurd.

Wijziging, ik wist het dus wel zeker.

http://www.iphonemania.nl/2012/01/anonymous-waarschuwt-de-nederlandse-tv-nos-rtl-en-sbs-nieuws/
02-01-2013, 19:09 door Emtec
Zou kunnen dat Anonymous weer bezig is. Ik dacht niet gelijk dat er iets aan de hand is maar begon te twijfelen doordat het nu al 2 dagen niet werkt. Een bedrijf als RTL heeft een groot belang bij hun website en ik denk dan ook niet dat ze zomaar 2 dagen gepland zo lang offline willen zijn.

Ben benieuwd naar de reactie van RTL
02-01-2013, 19:26 door Ler0y JenKins
Door Emtec: Zou kunnen dat Anonymous weer bezig is. Ik dacht niet gelijk dat er iets aan de hand is maar begon te twijfelen doordat het nu al 2 dagen niet werkt. Een bedrijf als RTL heeft een groot belang bij hun website en ik denk dan ook niet dat ze zomaar 2 dagen gepland zo lang offline willen zijn.

Ben benieuwd naar de reactie van RTL

Anonymous had het dan waarschijnlijk wel aangekondigd, dat doen ze altijd als ze iets groots doen.
02-01-2013, 20:01 door Ler0y JenKins
En blijkbaar zijn de websites weer online?
02-01-2013, 20:05 door Emtec
Het laden is weg maar de site content laad niet. alleen een reclame banner en wat rare tekens.
02-01-2013, 20:16 door Ramon.C
Ze moeten gewoon kappen met Silverlight!
03-01-2013, 08:55 door Anoniem
Gisterochtend laadde RTL bij mij ook niet, maar na het inschakelen van AdblockPlus en Flashblock was het probleem verholpen. (Ubuntu12.04/Firefox)
Clusenco
03-01-2013, 09:58 door Anoniem
Dat is toch lachwekkend, je fixt dit probleem door AdblockPlus en Flashblock te gebruiken haha!
03-01-2013, 11:21 door Anoniem
De RTL site doet het hier prima hoor en als die site gehackt was, hadden ze er wel defacements of malware opgeplaatst. Niet elke downtime is de schuld van Anonymous; wat een sensatie-lust met ongegronde aannames, ook met die 1 jaar oude link erbij ... :(
03-01-2013, 11:30 door Preddie
Door Ramon.C: Ze moeten gewoon kappen met Silverlight!

dat is los van deze discussie, maar ik ben het helemaal mee eens. Ik krijg geen enkel filmpje werkend en werk met een combinatie van firefox en silverlight .... echt een drama.... Misschien dat ik een andere browser moet nemen maar dan hoeft het voor mij niet meer hoor ......
05-01-2013, 17:32 door Anoniem
Door Ramon.C: Ze moeten gewoon kappen met Silverlight!

Hier ben ik het volledig mee eens. Ik woon niet meer in Nederland en het is dus al een tijd geleden dat ik Nederlandse televisie online heb bekeken, maar voor zover ik weet werkt in Nederland alles (of in ieder geval bijna alles) wat betreft bekijken van televisie online via Silverlight: RTL, uitzendinggemist en dergelijke. Naar mijn mening volstrekt belachelijk. Zoiets zou namelijk altijd moeten werken, op welk apparaat dan ook. Daar zou je dus helemaal geen plug-ins voor nodig moeten hebben. Zoiets kan namelijk makkelijk in HTML5. Waar ik woon kan ik televisie bekijken op ieder apparaat. Ik heb helemaal geen plug-ins geïnstalleerd. Geen Silverlight, geen Flash Player, geen Java, helemaal niets. Ik ga naar de website van een televisiezender, klik op een aflevering of op Live-televisie en hij begint gewoon meteen met afspelen, gewoon in HTML5. Hetzelfde geldt voor mijn iPhone waar uiteraard geen plug-ins op draaien. Ik kan het gewoon streamen vanaf hun website in de mobiele versie van Safari.

Zo hoort het naar mijn mening. Ik hoef niet verplicht te worden tot het installeren van een plug-in, waarmee ik mijn systeem een stuk onveiliger maak. Daarbij zijn plug-ins niet op ieder systeem beschikbaar. Zo heeft iOS geen plug-ins, Android heeft slechts beperkte plug-ins, Linux heeft alleen dat brakke Moonlight dat versies achterloopt op Silverlight en vrijwel compleet onbruikbaar is. Toen ik in Nederland woonde heb ik in ieder geval geprobeerd programma's te bekijken met Moonlight, maar dit werkte gewoon niet. Er werd aangegeven dat mijn versie verouderd was en een nieuwere versie van Silverlight moest installeren. Dat gaat niet, want Silverlight is niet beschikbaar voor Linux en ik heb de nieuwste versie van Moonlight.

Ik ben van mening dat je tegenwoordig echt geen plug-ins meer kunt gebruiken. We leven echt niet meer in de 1999 toen 99% van de gebruikers Windows en Internet Explorer gebruikten. Tegenwoordig is het Windows, OS X, iOS, Android en nog een aantal kleinere besturingssystemen en Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Safari, Opera en nog wat andere browsers en vele hiervan hebben een plug-in-vrije versie. Denk alleen maar aan de Metro-versie van Internet Explorer. In 2013 kun je echt niet meer aankomen met een melding als "Om de inhoud van deze website te kunnen bekijken, dient U [plug-in X] te installeren."
11-05-2013, 13:54 door Anoniem
Bij mij werkt RTL niet met Chrome Mozilla Firefox en IE10 Voor heen geen probleem
Met comodo dragon laad de website wel
Ik snap dat niet
Gr Pjottr
12-05-2013, 23:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Ramon.C: Ze moeten gewoon kappen met Silverlight!

Hier ben ik het volledig mee eens. Ik woon niet meer in Nederland en het is dus al een tijd geleden dat ik Nederlandse televisie online heb bekeken, maar voor zover ik weet werkt in Nederland alles (of in ieder geval bijna alles) wat betreft bekijken van televisie online via Silverlight: RTL, uitzendinggemist en dergelijke. Naar mijn mening volstrekt belachelijk. Zoiets zou namelijk altijd moeten werken, op welk apparaat dan ook. Daar zou je dus helemaal geen plug-ins voor nodig moeten hebben. Zoiets kan namelijk makkelijk in HTML5
HTML5 is natuurlijk wel een relatief recente ontwikkeling, die sites zijn ouder. "Uitzending gemist" is op een gegeven moment Flash als tweede optie aan gaan bieden. Je moet je niet van de wijs laten brengen door alle meldingen dat je Silverlight nodig hebt, maar in de instellingen voor Flash kiezen en dan werkt het met die plugin opeens wel. Ik vind het overigens knap misleidend dat ze eerst een paar keer claimen dat je Silverlight nodig hebt, en ik heb wel eens HTML-code gezien die zo is opgezet dat de browser vanzelf Flash kiest als Silverlight niet ondersteund wordt. Bizar dat ze dat niet toepassen als dat kan.

Ik probeerde laatst trouwens een oudere opname te bekijken die alleen in Silverlight beschikbaar was, en dat bleek zo te zijn omdat hij van voor de bepaalde datum was dat ook Flash werd ondersteund. Kennelijk is niet alles (of niets) van voor die datum ook als Flash beschikbaar gesteld. Ongetwijfeld een enorme operatie: conversie van Silverlight naar Flash levert vermoedelijk kwaliteitsverlies op, en de omvangrijke digitale of zelfs analoge originelen zijn misschien alleen offline beschikbaar.

En ja, Flash is een plugin die ook niet bepaald vrij van problemen is. Video in HTML5 is dat ook niet, helaas, er is niet één formaat dat door alle browsers wordt ondersteund:

http://en.wikipedia.org/wiki/HTML5_video#Browser_support

Dat is op te lossen door bijvoorbeeld Theora en H.264 aan te bieden, maar dan moeten de omroepen niet net als Microsoft en Apple bang zijn dat ze met Theora op een juridische landmijn stappen omdat er opeens toch patenten blijken te bestaan die worden geschonden met dat formaat. Omdat achter Theora geen groot en machtig bedrijf zit wordt dat als een risico gezien, heb ik ooit ergens gelezen.

Ik kan me, ondanks dat ik ook kritiek heb, wel voorstellen dat het helemaal niet eenvoudig is.
23-05-2013, 16:45 door Anoniem
Ik heb hetzelfde probleem een tijdlang gehad met mijn MAC, ik merkte dat ik niet op bepaalde websites kon komen doordat ik Silverlight niet op mijn computer had staan.

Na het installeren hiervan had ik verder nergens meer last van, niet echt heel prettig dus!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.