Poll
image

2012 was het jaar van:

maandag 31 december 2012, 14:34 door Redactie, 10 reacties
Supervirussen (Flame, Gauss)
12.26%
Banking Trojans (Citadel, Zeus)
9.77%
Telefoonscams
2.67%
Ransomware (politievirus)
9.68%
iPhone hack
1.47%
Einde Mayakalender
29.4%
Blokkade Pirate Bay
22.58%
Beursgang Facebook
4.79%
Hackplan Opstelten
7.37%
Reacties (10)
31-12-2012, 20:47 door Spiff has left the building
Haha, "Einde Mayakalender"?
Wat zal dat tegengevallen zijn hè, bij die lui die dachten dat de 21e de wereld zou vergaan.
Moesten ze daarna ineens nog inderhaast kerstinkopen gaan doen, en nu moeten ze ook nog goede voornemens gaan maken.
Voornemen: Nóg gekkere ideeën geloven :-)
01-01-2013, 23:39 door Anoniem
De mensen die echt dachten dat de maya's zeiden dat de wereld zou vergaan: Doe jullie huiswerk!

Als je jezelf een beetje verdiept had in de feiten omtrent de maya's en hun kalender dan had je geweten dat ze het niet hadden over "het einde der tijden" maar over "het einde van een tijdperk" waarna we gewoon een nieuwe tijdperk in gaan. De kalenders zijn allemaal rond, ja ze hadden er meerdere en die paste allemaal als tandwielen in elkaar.

Wat gebeurd er met een wieltje die rond gedraaid heeft? Heel goed, net als een klok begint deze gewoon weer opnieuw!

*zucht*
01-01-2013, 23:44 door Anoniem
Lol, 2012 was het jaar van het einde van de maya kalender?

Daar zeggen ze niks geks mee hoor Spiff. Het was ook het einde van de maya "lange telling" kalender. Alleen net als de kalender in je plee begint ook deze weer opnieuw.

De meeste mensen die zeiden "einde van de maya kalender" hebben dus ergens wel gelijk. Ja de kalender eindigde (maar start weer opnieuw want hij is rond) en JA het was wel min of meer dat jaar want sinds 1-1-2012 hoorde je er zowat elke dag wel iemand over....
02-01-2013, 01:12 door Duck-man
Heb ik met mijn kop onder een steen gezeten? Of wat? Geen van de boven genoemde punten vond ik echt zo geweldig dat dit het jaar van mag dragen.
2012 Het begin van een nieuwe Mayakalender dan maar. :)
02-01-2013, 12:05 door Spiff has left the building
Door Anoniem, gisteren, 1-1, 23:44 uu:
Lol, 2012 was het jaar van het einde van de maya kalender?
Daar zeggen ze niks geks mee hoor Spiff.
Het was ook het einde van de maya "lange telling" kalender. Alleen net als de kalender in je plee begint ook deze weer opnieuw.
Ja, maar het fenomenale was dat aardig wat mensen toch met overtuiging geloofden dat het 'aflopen van de Maya kalender' werkelijk het einde van de mensheid of van de wereld zou betekenen.
Nu dat laatste niet heeft plaatsgehad, en inmiddels ook onze westerse kalender weer op een nieuw blaadje is begonnen, zullen de allesgelovers wel weer iets nieuws bedenken om in te geloven, naast alles waar al in geloofd wordt, en dat is heel wat.

Weet je bijvoorbeeld van de samenzwering door een orde der "Illuminati" die (al dan niet samen met buitenaardsen, "Greys", of wezens uit de onderaarde, "Reptilians") zouden trachten een "New World Order" te bewerkstelligen?
Of nog zo'n samenzweringstheorie, betreffende "chemtrails". De samenzwerende overheden verspreiden bepaalde substanties door middel van de kerosine van vliegtuigen, om zo het klimaat te beïnvloeden, de wereldbevolking te reduceren, of ter 'mind control'. (Ook de Illuminati hebben hier uiteraard weer de hand in.)
En dan is er natuurlijk ook het wijdverspreide geloof in allerlei alternatieve behandelwijzen, waaronder homeopathie (ook tegen AIDS), traditionele Chinese (kruiden)preparaten (TCM) (met onder meer poeder van beschermde dieren en babylijkjes), osteopathie en craniosacraal therapie (die laatste ook toegepast voor het kraken van huilbabies, een paar jaar geleden nog met de dood tot gevolg), de 'leverflush' (zodat je zeep kan poepen), colloïdaal zilver, en de krankzinnige Germanische Neue Medizin van Ryke Geerd Hamer.

Teveel om op te noemen waar de allesgelovers met graagte in geloven.
Het einde van de wereld wordt vast niet gemist :-)

http://psiram.com/en/index.php/Main_Page
http://rationalwiki.org/wiki/Main_Page
http://www.kwakzalverij.nl/
http://www.artsennet.nl/opinie/artsen-blogs/Catherine-de-Jong.htm
02-01-2013, 18:15 door Anoniem
@Spiff:
Je vergaat god en allah. :P

Het heeft niets met security of ICT te maken, maar 2012 was nu eenmaal het jaar van de Mayakalender. Wat betreft security was 2012 naar mijn mening toch wel het jaar van de telefoonscams. Een compleet nieuwe manier om mensen te benaderen. Dit keer niet meer door het sturen van e-mails en dergelijke, maar door ze gewoon op te bellen en te zeggen dat er iets mis is met hun PC.

Wat betreft de blokkade van die website:
Was 2012 eindelijk maar eens het jaar van het einde van die website, maar helaas gaat het slechts om een mislukte blokkade in een klein land. De website bestaat nog steeds en is ook in Nederland nog steeds voor iedereen toegankelijk en iedereen downloadt zich nog steeds hartstikke wezenloos.
03-01-2013, 12:07 door Anoniem
Waarom kan ik geen Megaupload kiezen??
03-01-2013, 14:32 door Spiff has left the building
Door Anoniem, woe 2-1, 18:15 uur:
@Spiff:
Je vergaat god en allah. :P
Vergat, bedoel je?
Nee hoor, het spreekt bijna vanzelf dat de allesgelover op zijn of haar eigen manier ook wel gelooft in de god van joden, christenen en moslims (de god van Abraham), of desnoods een andere. Je bent tenslotte allesgelover of je bent het niet.
Dat ik het godsgeloof niet noemde, dat was niet omdat ik dat vergat, maar omdat iedereen dat wel kent. Het geloof in bijvoorbeeld een wereldsamenzwering door Illuminati is echter minder bekend, evenals sommige bizarre feiten met betrekking tot alternatieve behandelwijzen. Dat was waarom ik die wel noemde, en het godsgeloof niet. Maar in essentie is het allemaal even zot, natuurlijk ;-)
03-01-2013, 22:52 door Anoniem
Door Spiff:
Door Anoniem, woe 2-1, 18:15 uur:
@Spiff:
Je vergaat god en allah. :P
Vergat, bedoel je?

Oeps, een typefoutje. Ik wilde eigenlijk "vergeet" typen. Ok, bedankt voor de verduidelijking. :)
07-01-2013, 01:05 door rctgamer3
...Ik mis de poll-optie "Achterlijk hinderlijke cookie-wet" (of iets wat daar op lijkt :-P)

Also, waarom staat "iPhone hack" er tussen? Jailbreaken is al jaren mogelijk...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.