image

Amerikaan krijgt 5 jaar wegens internetpiraterij

vrijdag 4 januari 2013, 15:19 door Redactie, 2 reacties

Een 40-jarige Amerikaan die een groep online softwarepiraten leidde is tot een gevangenisstraf van 5 jaar veroordeeld. Jeramiah Perkins moet naast zijn gevangenisstraf een schadevergoeding van 15.000 dollar betalen. Perkins was de leider van IMAGiNE, een groep die in bioscopen opgenomen films via internet verspreidde. Volgens de aanklacht was Perkins betrokken bij het opnemen van films en geluid.

De Amerikaan bekende dat hij in Frankrijk servers voor de groep had geregeld en ook e-mail- en PayPal-accounts had geopend om donaties en betalingen te ontvangen van mensen die de 'releases' van de groep hadden gedownload.

Andere leden van de groep werden eerder al tot respectievelijk 40, 30 en 23 maanden cel veroordeeld. Volgens een afgevaardigde van de Motion Picture Association of America was IMAGiNE voor de meeste filmpiraterij tussen de september 2009 en september 2011 verantwoordelijk.

Reacties (2)
05-01-2013, 15:58 door Anoniem
Slechts $ 15.000,-? Dat is toch ook een boete van niets. Ik had naast die gevangenisstraf toch wel een boete van minimaal een miljoen verwacht.

Dan nog, mooi dat er weer één daar zit waar hij thuishoort voor de komende vijf jaar. Alleen zonde dat het voor geen meter opschiet met zo af en toe een persoon opsluiten.
07-01-2013, 12:43 door Richard F.
Die boete snap ik ook niet. Er zijn genoeg gebruikers veroordeeld tot een aanzienelijk hogere boete voor het downloaden van slechts een paar tracks of albums. Prima WTF-moment.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.