image

Deutsche Telekom levert smartphones met virusscanner

maandag 21 januari 2013, 13:48 door Redactie, 8 reacties

Deutsche Telekom is begonnen met het uitleveren van Android-smartphones aan klanten die standaard van een virusscanner zijn voorzien. De Samsung Galaxy S3 Mini en de HTC K2 LTE zijn de eerste telefoons die standaard van de Lookout mobiele beveiligingssoftware zijn voorzien. Eind maart volgen nog vijf andere telefoons, maar welke modellen het zijn is nog onbekend.

Deutsche Telekom is één van de grootste telecomaanbieders in Europa. Vorig jaar gingen beide partijen al een samenwerkingsverband aan, waarbij de miljoenen klanten van de Duitse telecomaanbieder gratis de Lookout-app konden gebruiken.

Reacties (8)
21-01-2013, 14:11 door Flashback956
Ik hoop wel dat je als klant hier nog over te beslissen hebt. In ieder geval dat je de software van je mobiel mag verwijderen.
21-01-2013, 14:34 door Anoniem
Het moet vast heerlijk zijn, zo'n vals gevoel van veiligheid.
21-01-2013, 16:14 door fjallalj__ni__
Één van de redenen dat ik geen Android koop: Het is net Windows. Je koopt een PC of laptop van Acer, DELL, HP, Lenovo of iets dergelijks en het staat vol met troep. Een trial-versie van een virusscanner, een afgeslankte versie van Microsoft Office, bij DELL staat standaard een groot Mac-achtig Dock aan de bovenkant van de Desktop, Acer heeft rechtsboven op de desktop die belachelijke Acer-balk. Verschrikkelijk. Installeer een volledig kale versie van Windows plus bijbehorende drivers (en alleen de drivers, dus geen extra programma om een internetverbinding te maken, want dat kan met Windows zelf ook en daar is dus geen extra software voor nodig). Wat een ramp met PC's en laptops van dat soort merken.

Android is tegenwoordig hetzelfde als Windows wat dat betreft. Een vriend van me kocht een splinternieuwe Sony en hij moest eerst de trial-versie van McAfee (als ik het me goed herinner) eraf gooien. Volgens mij stond er nog één of andere belachelijke voetbal-app op (WTF???) en er was nog van alles dat hij meteen eraf moest gooien. Mijn ouders kochten een LG en er stond onder andere Nu.nl en Marktplaats op voorgeïnstalleerd. Sodemieter op met die troep. Ik wil een volledig kaal systeem (of dat nu een PC, laptop, telefoon of wat dan ook is) en ik bepaal zelf wel wat ik erop zet.
21-01-2013, 16:49 door Mysterio
Door fjallaljónið: Één van de redenen dat ik geen Android koop: Het is net Windows. (..)
Nu heb ik een Windows Phone en ik moet zeggen dat het erg meevalt! Wat Nokia dingen, maar die zijn wel handig. Verder niets eigenlijk. ;)
21-01-2013, 22:26 door fjallalj__ni__
Door Mysterio:
Door fjallaljónið: Één van de redenen dat ik geen Android koop: Het is net Windows. (..)
Nu heb ik een Windows Phone en ik moet zeggen dat het erg meevalt! Wat Nokia dingen, maar die zijn wel handig. Verder niets eigenlijk. ;)
Over Windows Phone kan ik ook niet oordelen. Ik heb het nog nooit gebruikt en ken ook niemand met een Windows Phone. Ik had het over PC's en laptops van de grote fabrikanten die worden geleverd met Windows en allerlei rommel. Datzelfde zie ik tegenwoordig op telefoons met Android.

Hoe het met de Windows Phones zit weet ik dus niet en bij de PC's en laptops met Windows zijn er natuurlijk ook uitzonderingen. De systemen die Microsoft zelf verkoopt (in hun retail stores) zijn voor zover ik weet wel schoon van al die bagger.
21-01-2013, 23:30 door Patio
Ooit had ik een oude HTC met Windows. Nu een Samsung met Android. Een verschil van nacht en dag in het voordeel van Android. Kaal van een Italiaanse leverancier.

Inderdaad zoals sommigen al zeggen:

Geen software waar je niet om hebt gevraagd en niet kunnen wissen is helemaal "uit den boze". Doet denken aan de MS Explorerhorror van rond het jaar nul waar o.a. Neelie Kroes met succes heeft tegen geprotesteerd.
22-01-2013, 12:36 door Anoniem
Inderdaad de hoeveelheid bloatware gaat helemaal nergens meer over tegenwoordig, op zowel pc's als telefoon en tablets.

Maar je kunt natuurlijk altijd nog een Nexus telefoon kopen, die hebben kaal Android erop staan, en zijn te rooten als je dat zou willen.
22-01-2013, 13:44 door spatieman
inc virusscanner.
inc bundestrojaner.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.