Certified Secure Challenges - Over challenges en dergelijke

Beste opleiding certified ethical hacker.

01-03-2013, 19:41 door inotsellz, 5 reacties
Hallo mensen,

Er zijn veel keuzes voor certificaten en opleidingen cursussen om beveiliging specialist te worden maar wat is daaruit de beste keuze en welke is het meest herkend bij bedrijven? Als ik zelf mag kiezen wil ik het liefst werken met Backtrack Ubuntu. Maar ik wil graag kiezen wat het verstandigste is. En ik dacht misschien hebben mensen hier ook wel een opleiding gevolgd en dan vraag ik je om je mening hier te delen.

Als iemand deze opleidingen nou even voor mij betaald :P
http://www.offensive-security.com/information-security-certifications/
Reacties (5)
01-03-2013, 20:28 door Anoniem
CEH is meest bekende, maar veelal outdated tools die niet echt worden gebruikt. Maarja, als het een deur doet openen... why not.

Offensive Security zijn de wat betere certs, evenals SANS, maar SANS is meestal onbetaalbaar voor de 'gewone' man. Dan heb je nog dingen als hackingninja en whatnot, maar daar heb je ook een hypotheek voor nodig en is zo commercieel als ik weet niet wat.

Persoonlijk zou ik beginnen met CEH omdat dat gewoonweg de makkelijkste is om te halen en je in aanraking komt met een ton aan tools, ook al zijn ze outdated. Je wordt geen pro na het halen van een certificaat, daar moet je echt in groeien en daadwerkelijke ervaring mee opdoen.

Overigens "werken met backtrack"... Backtrack is gewoon Ubuntu met 500 tools erin. Als hacker moet je weten wanneer je wat nodig hebt, dus dat kan ook een stukkie Windoos zijn.
01-03-2013, 20:49 door Anoniem
Wat is je vooropleidings verleden?
02-03-2013, 17:36 door r0s3r1dd3r
Ik heb zelf niet al te lang geleden de CEH training gevolgd bij TSTC in Veenendaal. Ik vond het een hele leuke en leerzame training waarbij je zelf ook met de handjes op het toetsenbord bezig bent. Wat mij betreft een aanrader!
02-03-2013, 20:02 door Anoniem
Welke certificaten heb je gehaald? Ik wil namelijk zelf studeren want anders heb ik het geld er niet voor.
08-03-2013, 19:38 door P4tr1ck0r
Wat een hele goede self-paced instituut is is elearnsecurity http://www.elearnsecurity.com/

Je kan vanaf elk nivo instappen en het is redelijk betaalbaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.