Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

16-01-2012, 19:30 door [Account Verwijderd], 32 reacties
[Verwijderd]
Reacties (32)
16-01-2012, 19:51 door rodin
gebruik in plaats van de DNS server van je ISP een andere, zoals opendns.com
16-01-2012, 20:52 door Anoniem
Je eigen proxy opzetten. Vrij eenvoudig: huur een VPS in een land waar geen internet beperkingen zijn en installeer daar een proxy, zoals glype bijvoorbeeld.
Je hebt dan nog 'enige' controle over wie er mee kan kijken als je de proxy gebruikt. zo'n betaalde optie lijkt mij beter dan gebruik te maken van al die gratis sites waarvan ik niet weet hoe 'betrouwbaar' de beheerder is. Die is vaak anoniem. VPS kan je al huren voor een paar euro per maand, als je het met meerdere mensen doet zijn de maandlasten verwaarloosbaar.
16-01-2012, 21:04 door SLight
Voorlopig is het nog niet echt censuur maar bij de blokkade van websites begint 't er wel op te lijken en BREIN is overigens geen onderdeel van de overheid.

En er is wel een iets beter alternatief voor Windows 7 SP1 64-bit, 64-bit linux met SELinux en BufferOverflow, Application firewall in een VM.

TOR is zo langzaam als ik weet niet hoe en is makkelijk te blokkeren.

Deblokkeer.NL ligt er denk ik zo weer uit vanwege misbruik, ook omdat er geen X-origine IP instaat.

VPN vind ik alsnog 't beste
16-01-2012, 21:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-01-2012, 23:20 door wizzkizz
Ik heb zelf een VPS staan waar ik middels SSH verbinding mee kan maken. De SSH client kan een socks proxy opzetten en in je browser kun je instellen dat je via die proxy wilt surfen (vergeet in Firefox niet network.proxy.socks_remote_dns op true te zetten). Nadeel: VPS is niet gratis (5-10 euro per maand) en alleen verkeer uit applicaties die je aangeeft wordt via die verbinding gerouteerd.

Ben nu ook aan het experimenteren met een VPN aanbieder, vpntunnel.se (of DarkVPN, is van hetzelfde bedrijf). Dat is een in Zweden gevestigd bedrijf vanwege de Zweedse privacywetten. Ze hebben ook servers in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Verenigde staten. Nadeel: ook niet kosteloos (< € 5 per maand) en je moet de aanbieder vertrouwen. Voordelen zijn wel dat ál je verkeer gerouterd wordt over die verbinding, dat je ook toegang hebt tot (entertainment)sites die vanwege rechtenkwesties alleen IP-adressen in UK/US volledige functionaliteit bieden en dat je (buiten sommige piek-momenten om) je volledige snelheid haalt. Daarnaast kun je die (iig onder linux) met OpenVPN automatisch laten meestarten met opstarten systeem, zodat die altijd actief is zonder gebruikersinteractie.

Bijkomend voordeel (van beide oplossingen) is dat het ook kan dienen om de bewaarplicht te omzeilen, daar verkeer over VPN/SSH onzichtbaar is voor je ISP.

[edit]
Specifiek voor blokkade TPB: zoek je torrent op via startingpage.com/ixquick (over SSL natuurlijk) en gebruik hun proxy-mogelijkheid om TPB te bezoeken. Gebruik vervolgens de magnet-link om je torrent te starten (het .torrent-bestand downloaden kan niet via die proxy). Voordelen: gratis en je hoeft niet te vertrouwen op derden. Nadelen: werkt alleen op per-site basis en dus niet automatisch voor al je traffic. Voor de casual downloader of incidentele bezoeker van een geblokkeerde site waarschijnlijk de beste oplossing.
17-01-2012, 08:11 door Anoniem
TOR is bedoelt voor mensen die in dictatoriale regimes leven, waar oppositie voeren letterlijk levensgevaarlijk is. Er is al een kleine groep die het misbruikt voor kinderporno maar op dit moment weegt dat nog niet op tegen de goede zaken. Als wij echter met z'n allen TOR gaan misbruiken om warez te downloaden dat wordt TOR heel snel een piracytool en zal het ook verboden worden.
17-01-2012, 08:55 door Bitwiper
Door Peter V: Via deze entry wil ik zo veel mogelijk ideeën verzamelen over hoe BREIN dwars te zitten met zijn blokkade van The Pirate Bay.
Ik ben het TOTAAL niet eens met deze insteek. Brein vertegenwoordigt het belang van eigenaars van auteursrechtelijk beschermd materiaal en die hebben absoluut het recht om hun eigendommen te verdedigen, net zoals jij het recht hebt om jouw eigendommen en inkomen te verdedigen. Jij roept op tot het schenden van dat recht.

Het gaat hier m.i. om iets heel anders. Een rechter heeft besloten dat ISP's verkeer van een specifieke site moeten blokkeren. Dat notabene kort nadat onze regering heeft besloten dat ISP's niet mogen discrimineren op netwerkprotocollen. Het risico is levensgroot dat dit middel wordt uitgebreid naar steeds meer vormen van censuur, en dat is waar ik op tegen ben.

Vrijheid van communicatie moet een grondrecht zijn en blijven. Als de overheid diefstal van auteursrechtelijk beschermd materiaal strenger wil aanpakken dan moet ze zijn bij degenen die dat recht schenden, niet bij de transporteur. En dat niet in de laatste plaats omdat kwaadwillenden veel middelen hebben om dit soort blokkades te omzeilen, terwijl er ruimte onstaat voor veel ingrijpender censuurmaatregelen.

Kortom, je moet niet BREIN dwarszitten maar onze overheid die geen degelijke wetgeving heeft gemaakt waardoor rechters dit soort domme uitspraken doen.

Ik hoop dat we in de discussie het onderscheid kunnen blijven maken tussen het behoud van het recht op vrije communicatie en het voor nop volzuigen van je NAS met muziek, films en software.
17-01-2012, 09:28 door Mysterio
Puur omdat het downloaden van films en muziek niet illegaal is, betekent niet dat het goed is. Ik ben van mening dat het goed is om mensen voor hun werk te betalen en dus ben ik niet voor het downloaden van content die illegaal wordt aangeboden.

Aangezien het er bij het publiek niet ingaat dat je voor een paar euro dezelfde zaken kunt aanschaffen zonder dat je de auteursrechten met voeten treedt, moeten andere maatregelen afgetast worden. Blijkbaar vindt de rechter het goed om een site te blokkeren. Sites blokkeren vind ik geen juiste methode in dit geval, maar als het werkt en mag, dan zal het zeker vaker gebeuren.

Ik heb overigens hekel aan BREIN vanwege hun irritante filmpjes op je legaal aangeschafte DVD's.
17-01-2012, 10:49 door Above
Laten we ons verdiepen in dit http://nl.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act

Lees vooral dit:
Door Wikipedia: Volgens de nieuwe wet zou het aanbieden van beschermd materiaal in de vorm van streaming media een misdrijf zijn.

Het gaat dus nog veel erger worden. Het internet zoals nu zal verleden tijd zijn.
The Matrix wordt gewoon echt werkelijkheid dat er Agents komen als je wat download wat in hun regels niet is toegestaan.
17-01-2012, 11:01 door Anoniem
"Ik ben het TOTAAL niet eens met deze insteek. Brein vertegenwoordigt het belang van eigenaars van auteursrechtelijk beschermd materiaal en die hebben absoluut het recht om hun eigendommen te verdedigen, net zoals jij het recht hebt om jouw eigendommen en inkomen te verdedigen. Jij roept op tot het schenden van dat recht."

Laat men dan eerst downloaden van muziek en films illegaal maken, en vervolgens heffingen zoals die van stichting thuiskopie afschaffen. Ik word zo doodmoe van mensen die -legaal- gedrag als crimineel proberen te bestempelen.
17-01-2012, 11:14 door Anoniem
"Volgens de nieuwe wet zou het aanbieden van beschermd materiaal in de vorm van streaming media een misdrijf zijn."

Houdt dat in dat jij strafbaar bent wanneer je embedded youtube code gebruikt, of dat google in dat geval strafbaar is. Immers hebben zij de content, de individuele gebruiker niet.
17-01-2012, 11:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2012, 11:28 door Anoniem
"4. Waarom worden de DADERS niet gestraft, maar wel diegenen die zonder enige bijbedoelingen zonder iets te downloaden of te uploaden een site als The Pirate Bay bezoeken?"

Tuurlijk, en je gaat natuurlijk ook vaak naar TPB zonder te willen up- of downloaden.
17-01-2012, 11:41 door Anoniem
Door Bitwiper:
Ik hoop dat we in de discussie het onderscheid kunnen blijven maken tussen het behoud van het recht op vrije communicatie en het voor nop volzuigen van je NAS met muziek, films en software.[/quote]
Niet alle muziek en videos zijn van rechthebbende bij stichting BREIN, MPAA, RIAA. Het is niet omdat je download dat je ook upload: p2p argument BREIN waar rechter instonk, pure misleiding. Zelfs als je dan nog upload het kan nog altijd content zijn die je mag verspreiden. Stichting BREIN = desinformatie op en top!
Het beleid van BREIN is gericht op civiel- en strafrechtelijke aanpak van inbreuken op de rechten van de aangesloten leden.
De ontvangende partij maakt zich schuldig aan heling omdat de bestanden illegaal zijn maar ook kan er sprake van piraterij te zijn omdat de gedownloade bestanden doorgaans automatisch worden aangeboden via hetzelfde programma.
Indien u muziekbestanden aantreft op sites van anderen kunt u contact met ons opnemen omdat wij doorgaans vrij snel met succes kunnen handelen. Indien u of uw belangenorganiatie lid is van BREIN en het gaat om complexere zaken dan hier en daar een muziekbestandje dan raden wij u aan contact met uw belangenorganisatie op te nemen.
http://www.internetrechten.nl/entertainment_industrie.html
17-01-2012, 11:51 door Anoniem
Hey Peter, niet als kritiek ofzo, maar iets dat ik me gewoon afvroeg. Jullie hebben er namelijk meer verstand van dan ik.

Zoiets als deblokkeer.nl, (en in mindere mate VPN programma's). Is het wel verstandig om mijn internetverkeer te laten verlopen via een website of programma waarvan ik totaal geen garanties heb van wat ze met die informatie doen?

Ik begrijp dat je uiteraard nooit wachtwoorden en dergelijke zaken moet gebruiken mocht je dit doen, maar als je de boel routeert via een derde partij, brengt dat dan geen extra risico's met zich mee?

Ik kijk nu even als leek puur naar de veiligheid van mijn eigen pc, niet het grotere politieke spel. :-)
17-01-2012, 12:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2012, 12:49 door Anoniem
Door Bitwiper:
Door Peter V: Via deze entry wil ik zo veel mogelijk ideeën verzamelen over hoe BREIN dwars te zitten met zijn blokkade van The Pirate Bay.
Ik ben het TOTAAL niet eens met deze insteek. Brein vertegenwoordigt het belang van eigenaars van auteursrechtelijk beschermd materiaal en die hebben absoluut het recht om hun eigendommen te verdedigen, net zoals jij het recht hebt om jouw eigendommen en inkomen te verdedigen. Jij roept op tot het schenden van dat recht.

Het gaat hier m.i. om iets heel anders. Een rechter heeft besloten dat ISP's verkeer van een specifieke site moeten blokkeren. Dat notabene kort nadat onze regering heeft besloten dat ISP's niet mogen discrimineren op netwerkprotocollen. Het risico is levensgroot dat dit middel wordt uitgebreid naar steeds meer vormen van censuur, en dat is waar ik op tegen ben.

Vrijheid van communicatie moet een grondrecht zijn en blijven. Als de overheid diefstal van auteursrechtelijk beschermd materiaal strenger wil aanpakken dan moet ze zijn bij degenen die dat recht schenden, niet bij de transporteur. En dat niet in de laatste plaats omdat kwaadwillenden veel middelen hebben om dit soort blokkades te omzeilen, terwijl er ruimte onstaat voor veel ingrijpender censuurmaatregelen.

Kortom, je moet niet BREIN dwarszitten maar onze overheid die geen degelijke wetgeving heeft gemaakt waardoor rechters dit soort domme uitspraken doen.

Ik hoop dat we in de discussie het onderscheid kunnen blijven maken tussen het behoud van het recht op vrije communicatie en het voor nop volzuigen van je NAS met muziek, films en software.

Zou je eerst deze YT willen bekijken?
en dan nog eens de zelfde uitspraak doen.

America's Biggest Scam
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YwQhNE65wmg

Groet Hot Burmees
17-01-2012, 13:22 door Anoniem
Niks van aantrekken gewooon door blijven downloaden ik heb 100.000 albums en ze kunnen me reet likken 40 euro voor een fucking blue ray dvd.. amehoela.
17-01-2012, 16:13 door Loserenzo
We moeten ons richten op het bestrijden van censuur, niet op het omzeilen ervan..

Zolang downloaden van muziek en beeldmateriaal nog steeds legaal is in Nederland vind ik dit een rechterlijke dwaling van de bovenste plank
17-01-2012, 17:46 door stuffy
ik heb BREINtje deze mail gestuurd.


Geachte Stichting BREIN,

dank u wel dat u mij nu als krimineel bestempeld.

Daardoor zal ik nooit en te nimmer meer een audio-CD, DVD of wat voor media dan ook, meer gaan kopen en/of huren.

Men zal mij nooit kunnen betichten dat ik iets illigaal download, maar op deze manier dwingt u mij tot niets anders. Daar komt nog eens bij, dat mijn internet connectie gelimiteerd zal worden, voor iets wat ik niet gedaan heb!

Dank u wel BREIN!

Met de hatelijke groeten.

Zegt genoeg.
Ik blijf nu helemaal uit de CD winkels weg. Waren toch sowieso al veelste duur.
17-01-2012, 18:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2012, 18:33 door Rene V
Het lullige van een VPN oplossing is vaak dat de snelheid maar tot een maximum snelheid gaat welke minstens (en in beste geval) de helft van de snelheid is van wat ik heb. Ik heb een 120 Mb / 10 Mb verbinding. De uploadsnelheid is vaak wel gegarandeerd, maar ik moet nog een VPN service tegenkomen die qua snelheid in de buurt van 100 Mb komt wat downloaden betreft..
Ik heb wel ooit Moca VPN (is niet alleen een VPN oplossing maar heeft ook een encrypted proxy die wat sneller is) gehad voor een jaar, maar deze aanbieder heeft slechts proxies in de V.S en in Groot Brittanië. Die in GB kon er wel eens meer dan een week uitliggen, of gewoon erg traag zijn (zelfs met surfen omdat de pingloss te groot was), die in de V.S. waren sowieso te traag om gebruik van te maken.
Ik gebruik nu een encrypted Socks5 oplossing van Torrent Security, en hoewel het perfect werkt voor surfen, blijkt ook hier dat wanneer deze proxy voor torrents wordt gebruikt, de snelheid varieert tussen de 20 Mb en de 80 Mb (maximaal). Indien het constant 80 Mb was zou het nog aardig zijn, maar minder dan dat betekent dat ik gewoon te veel snelheid verlies. Voor mensen die bijv. maximaal 40-50 Mb qua downstream hebben, kan een VPN of encrypted proxy een goed alternatief zijn echter.
17-01-2012, 18:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2012, 19:02 door [Account Verwijderd]
Door Loserenzo: We moeten ons richten op het bestrijden van censuur, niet op het omzeilen ervan...
Maar zolang "we" gecensureerd worden zit er niets anders op dan te omzeilen.

Prima proxy-site met +/- 3000 werkende proxy's die je ook random kan gebruiken: http://proxy.org/


Door Anoniem: "4. Waarom worden de DADERS niet gestraft, maar wel diegenen die zonder enige bijbedoelingen zonder iets te downloaden of te uploaden een site als The Pirate Bay bezoeken?"

Tuurlijk, en je gaat natuurlijk ook vaak naar TPB zonder te willen up- of downloaden.
Op de http://Piratebay.org kan je ook veel materiaal downloaden wat legaal is. Het is een van de meest gebruikte torrent-sites met comments en een classificatie-systeem voor initial releasers. Iets wat de betrouwbaarheid van de desbetreffende bestanden ten goede komt, wanneer je daar eerst even doorheen snuffeld. (want waar rook is is vuur...)

In uTorrent 3.0 (en vorige versies) kan je uploaden uitschakelen. Dat doe je in Opties/Voorkeuren/Bandbreedte/Aantal Verbindingen --> Aantal uploadslots per torrent: op 0 zetten. Vink ook "Gebruik aanvullende uploadslots..." in de zelfde tab uit. Hiermee ben je helemaal legaal bezig.
17-01-2012, 19:08 door [Account Verwijderd]
Door René V: Het lullige van een VPN oplossing is vaak dat de snelheid maar tot een maximum snelheid gaat welke minstens (en in beste geval) de helft van de snelheid is van wat ik heb. Ik heb een 120 Mb / 10 Mb verbinding. De uploadsnelheid is vaak wel gegarandeerd, maar ik moet nog een VPN service tegenkomen die qua snelheid in de buurt van 100 Mb komt wat downloaden betreft..

Je weet toch wel dat alleen de website van http://piratebay.org wordt geblokkeerd maar dat torrents gewoon blijven werken want TPB heeft geen trackers? Met andere woorden: voor het bezoeken van een website is 100mb/s sowieso overkill en 't downloaden verandert niks aan en kan je buiten je VPN doen.

(want dat begrijp ik niet uit je woorden) vr.gr
17-01-2012, 19:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2012, 19:34 door Anoniem
Een toevoeging aan jouw topic:
http://www.anti-brein.nl/piratebay/
dit is een mirror van thepiratebay, ik weet niet voor hoe lang het gaat werken maar ik heb hem voor nu alvast gebookmarked.

goed topic trouwens
17-01-2012, 22:53 door Anoniem
Door stuffy: ik heb BREINtje deze mail gestuurd.


Geachte Stichting BREIN,

dank u wel dat u mij nu als krimineel bestempeld.

Daardoor zal ik nooit en te nimmer meer een audio-CD, DVD of wat voor media dan ook, meer gaan kopen en/of huren.

Men zal mij nooit kunnen betichten dat ik iets illigaal download, maar op deze manier dwingt u mij tot niets anders. Daar komt nog eens bij, dat mijn internet connectie gelimiteerd zal worden, voor iets wat ik niet gedaan heb!

Dank u wel BREIN!

Met de hatelijke groeten.

Zegt genoeg.
Ik blijf nu helemaal uit de CD winkels weg. Waren toch sowieso al veelste duur.
Helemaal mee eens, ik heb deze maatregel reeds ingesteld toen FTD uit de lucht ging. Ik koop al bijna een jaar niets meer in Nederland. Alleen lege DVD's uit het buitenland, die heb ik nodig voor opslag.

Het is een andere tijd geworden en we zijn meer gaan delen met elkaar en hoe meer men tegen het publiek te keer gaat, hoe meer we ons gaan verdedigen. Dat is al eeuwen een bekend verschijnsel. Tot er een situatie ontstaat die men niet meer in de hand heeft. Ik vrees dat dit binnenkort kan gebeuren als men zo doorgaat.
Censuur past niet in een beschaaft land, dat is iets voor China, Noord Korea, Iran, e.d.
Dan komt nog bij dat alles wat op internet staat vrij beschikbaar moet zijn en is. Wil een artiest of maker dit niet, zorg dan dat het niet als zodanig gemaakt wordt dat het op het internet terecht kan komen. Internet is openbaar en reclame voor de artiest en filmmaker. Wat op internet staat, daar heeft men geen controle meer over. Men weet drommels goed dat dit geen haalbare zaak is en het beste is mee te gaan met de tijd en dus nieuwe verdienmodellen te bedenken. Ga concurreren met die piraten sites, wees beter dan hun, breng beter en eerder de muziek en films uit. Wees sportief en maak ze tot een wedstrijd element, niet door censuur toe te passen en door ze uit te lucht te laten halen.

1 uitzondering, commerciële piraten mogen niet, de verkooprechten zitten bij de makers.

Zolang de Stichting Brein bestaat zal ik niets meer kopen aan CD's, DVD's e.d. en geen bezoeken doen aan bioscopen.
Theaters en optredens wil ik eventueel wel bezoeken als het vrije makers zijn die geen contracten hebben met dergelijke organisaties als Stichting Brein en consorten ne hun muziek gratis aanbieden. Deze makers steun ik wel.

En nog iets, haal die irritante blauwe Stichting Brein logo's uit de verkoop DVD's, ook dat is een reden om ze niet te kopen.
18-01-2012, 08:11 door Rene V
Door Rotsmoel:
Door René V: Het lullige van een VPN oplossing is vaak dat de snelheid maar tot een maximum snelheid gaat welke minstens (en in beste geval) de helft van de snelheid is van wat ik heb. Ik heb een 120 Mb / 10 Mb verbinding. De uploadsnelheid is vaak wel gegarandeerd, maar ik moet nog een VPN service tegenkomen die qua snelheid in de buurt van 100 Mb komt wat downloaden betreft..

Je weet toch wel dat alleen de website van http://piratebay.org wordt geblokkeerd maar dat torrents gewoon blijven werken want TPB heeft geen trackers? Met andere woorden: voor het bezoeken van een website is 100mb/s sowieso overkill en 't downloaden verandert niks aan en kan je buiten je VPN doen.

(want dat begrijp ik niet uit je woorden) vr.gr

Ja dat weet ik. Heeft niet zo zeer met PB te maken want daar maak ik sowieso geen gebruik van. En dl doe ik ook buiten de proxy om omdat het anders te traag is.
18-01-2012, 11:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-01-2012, 22:16 door Anoniem
Wat ik interessant vind is dat wij hier te maken hebben met een situatie die heel goed vergelijkbaar is met die van de Luddites in de 19e eeuw, of de vakbonden die tegen de industriële automatisering protesteerden in de 20e. In alle drie gevallen is er nieuwe technologie uitgevonden die het leven makkelijker en plezanter maakt voor het menselijke ras als geheel, maar slechte korte-termijn gevolgen heeft voor de inkomsten van een bepaalde minderheid. Het groot verschil tussen de eerste twee gevallen en de derde (chronologisch gezien dan), is dat in de eerste twee de nieuwe technologie gunstig was voor mensen (fabriekseigenaren dus) die al in een relatieve machtspositie stonden t.o.v. diegene die erbij verloren, terwijl nu is het omgekeerd: mensen die in een machtspositie staan (platenmaatschappijen, filmproducenten enz.) verliezen inkomsten door de nieuwe technologie, die juist gunstig is voor 'de massa'. Zodoende (en in grote tegenstelling tot in eerdere eeuwen) hebben de tegenstaanders van de nieuwe technologie de wet aan hun kant, voorlopig tenminste. Maar volgens mij kan je technologie uiteindelijk niet tegenhouden - de wet en de politiek lopen een beetje achter, zoals meestal, maar vroeger of later zullen ze inzien dat vechten geen zin heeft: information wants to be free!
28-01-2012, 12:22 door Anoniem
piratebayproxy.nl

gewoon weer bereikbaar
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.