image

Populaire gay-app lekt naaktfoto's van gebruikers

vrijdag 20 januari 2012, 13:28 door Redactie, 7 reacties

Een lek in een populaire app voor Australische homoseksuelen, heeft ervoor gezorgd dat de privégegevens van 100.000 gebruikers op straat lagen. De Grindr app bepaalt via GPS de locatie van andere homoseksuele mannen in de buurt, zodat de gebruiker hiermee kan afspreken. Via het lek waren naaktfoto's, intieme persoonlijke chatberichten, wachtwoorden, contacten en verdere privégegevens voor anderen toegankelijk.

Ontwerp
Een hacker uit Sydney ontdekte een manier om als een andere gebruiker in te loggen, zich als die gebruiker voor te doen, en in naam van het slachtoffer foto's en chatberichten te versturen. De kwetsbaarheden zijn ook aanwezig in Blendr, de versie voor heteroseksuelen. Volgens een beveiligingsexpert waren beide apps niet beveiligd en zeer slecht ontworpen.

De ontwikkelaar van de app zal in de komende dagen een update uitbrengen. Of mensen ook misbruik van de lekken hebben gemaakt kon de ontwikkelaar niet zeggen.

Reacties (7)
20-01-2012, 13:53 door Preddie
normaal zou dit een dateing-app zijn ofzo maar nu wordt het een gay-app genoemd ??????
20-01-2012, 13:57 door Anoniem
Door Predjuh: normaal zou dit een dateing-app zijn ofzo maar nu wordt het een gay-app genoemd ??????

Voel je je misschien aangesproken door het woord gay?
20-01-2012, 14:16 door Anoniem
Sorry hoor maar *proest* :P
20-01-2012, 14:26 door Anoniem
er begon nog geen belletje te rinkelen nadat er enkel mannen op je af kwamen?
20-01-2012, 16:29 door realone
Het niveau van comments op deze website is meer dan eens bedroevend helaas. En predjuh heeft wel degelijk een punt, we noemen een datingsite voor hetero's toch ook geen heterosite? Nou is dit nieuwsbericht zelf ook niet van een hoog niveau, maar meer Telegraaf-sensatie stijl.

De gegevens liggen niet op straat, er is slechts een lek ontdekt die dat mogelijk maakt en het is totaal niet bekend of iemand er misbruik van heeft gemaakt en de gegevens nu ergens te vinden zijn. Dat schrijven jullie notabene zelf nog in de laatste regel!
21-01-2012, 01:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-01-2012, 17:51 door Preddie
Door Anoniem:
Door Predjuh: normaal zou dit een dateing-app zijn ofzo maar nu wordt het een gay-app genoemd ??????

Voel je je misschien aangesproken door het woord gay?

nee, maar vind ik het gewoon raar dat als de zelfde applicatie gericht was op het daten van hetero's had het een dating-applicatie geheten. Er wordt met die benaming omschreven wat er op de site gebeurt, maar omdat de site zich op een bepaald type mensen richt wordt ineens niet meer beschreven wat er op de site gebeurt maar wie er de site bezoeken.......

of het nu om homo's of hetero's gaat, de essentie van het verhaal is dat de applicatie prive gevoelige informatie lekt....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.