image

Facebookpedofiel verborg identiteit via pseudoniem

woensdag 20 maart 2013, 14:55 door Redactie, 5 reacties

Een 35-jarige Brit is in Groot-Brittannië veroordeeld die Facebook gebruikte om seks met een 14-jarig meisje te hebben. Steven Clive werd op 14 juli 2011 aangehouden. Tijdens de zomer van dat jaar gebruikte hij Facebook om een relatie met het slachtoffer op te bouwen. Volgens de Britse politie gebruikte hij een pseudoniem om zijn identiteit te verbergen en wantrouwen weg te nemen.

Ook zou het pseudoniem hebben geholpen bij het opzetten van de relatie met het slachtoffer. Clive sprak meerdere keren met het meisje af in Londen waar hij ook seks met haar had. Uiteindelijk lichtte het meisje een vriend in waardoor de politie kon worden ingeschakeld.

Social media
"Clive is een roofzuchtige pedofiel die zich op kwetsbare jonge meisjes richtte om in zijn eigen seksuele behoeftes te voorzien", zegt rechercheur Chris Hammond.

"Dit misdrijf laat zien dat het internet en sociale media door pedofielen gebruikt kunnen worden om hun slachtoffers te vangen", voegt rechercheur Pete Thomas toe. De rechter zal op 2 mei vonnis wijzen.

Reacties (5)
20-03-2013, 17:30 door Anoniem
Tjsa, daar heb je wel een stevig pseudoniem voor nodig, .... dat was 'm natuurlijk niet gelukt als "Steven Clive".. ?!
(of ben ik nu gheck?!)
20-03-2013, 18:28 door vimes
Mischien noemde hij zich Bieber ;)
21-03-2013, 10:23 door Jan Slot
Morgen in de krant: Overvaller gebruikte bivakmuts om zijn indentiteit te verbergen. Tiener gebruikte ID-kaart van oudere broer om ware leeftijd te verbergen. Politicus gebruikt wollige en misleidende woorden om ware bedoelingen te maskeren. Maat van opgepakte inbreker verstrekt vals alibi. Straatrover op scooter gebruikte valhelm om zijn identiteit te verbergen.
21-03-2013, 13:21 door Rasalom
"Dit misdrijf laat zien dat het internet en sociale media door pedofielen gebruikt kunnen worden om hun slachtoffers te vangen"
En toilet bezoek laat zien dat mensen massaal op de pot schijten en niet meer op straat.

Wat een onzinnig nieuws is dit. Je moet graven om hier de nieuwswaarde van te kunnen meten.

Het enige bijzondere was dat hij kennelijk meerdere malen kon afspreken met het kind. Het is erg jammer dat ze die vent niet al bij de eerste keer in z'n kloten heeft geschopt en naar de politie is gerend.
21-03-2013, 15:07 door Rubbertje
Door Jan Slot: Morgen in de krant: Overvaller gebruikte bivakmuts om zijn indentiteit te verbergen. Tiener gebruikte ID-kaart van oudere broer om ware leeftijd te verbergen. Politicus gebruikt wollige en misleidende woorden om ware bedoelingen te maskeren. Maat van opgepakte inbreker verstrekt vals alibi. Straatrover op scooter gebruikte valhelm om zijn identiteit te verbergen.

Inderdaad, Jan. Ik snap de nieuwswaarde van dit artikel ook niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.