Poll
image

Wanneer installeer jij security-updates?

woensdag 27 maart 2013, 09:57 door Redactie, 9 reacties
Als het me uitkomt
10.9%
Op een specifieke dag in de week/maand/jaar
2.46%
Als de software hier om vraagt
4.72%
Meteen zodra ze beschikbaar zijn
62.48%
Ligt aan de ernst van het verholpen lek
7.56%
Alle updates laat ik automatisch installeren
11.89%
Reacties (9)
27-03-2013, 13:32 door _R0N_
Sommige updates zijn niet van toepassing en hoeven helemaal niet geinstalleerd te worden. In de meeste gevallen gaat de luie methode wel op door gewoon alles te installeren.
27-03-2013, 13:59 door Spiff has left the building
Door _R0N_:
Sommige updates zijn niet van toepassing en hoeven helemaal niet geïnstalleerd te worden.
Wat bedoel je?
Niet als security-update van toepassing op het betreffende systeem, of helemaal geen security-update maar een andersoortige onderhoudsupdate, of een update die slechts nieuwe functionaliteit biedt?
Simpel, dan is zo'n update helemaal geen security-update.
Maar de vraag van de poll betreft duidelijk de updates die wel security-updates zijn.
28-03-2013, 02:50 door Hans_US
Als de software hierom vraagt

Dit is mijn inziens een belangrijke optie:

immers Firefox, Chrome, antivirus en Windows dagelijks kijken of er updates zijn en die dan ook gelijk installeren (afh ingesteld)/ Zo zou het moeten zijn voor alle software, minimaal op wekelijkse basis.

ik maak me meer zorgen om andere software zoals Adobe, SAP, Truecrypt waarbij je handmatig moet nagaan of er updates zijn.
28-03-2013, 11:32 door Spiff has left the building
Door Hans@US:
[...]
ik maak me meer zorgen om andere software zoals Adobe, SAP, Truecrypt waarbij je handmatig moet nagaan of er updates zijn.
Het hoeft niet helemaal handmatig.
Je kunt gebruik maken van een update checker.
Secunia PSI voor security-updates,
en/of als je dat wens daarnaast eventueel andere update checkers voor tevens de non-security updates.
Secunia PSI kan regelmatig handmatig uitgevoerd worden, of automatisch checken en melden, en PSI versie 3 kan indien je dat wenst security-updates zelfs automatisch doorvoeren.
29-03-2013, 13:32 door Spiff has left the building
Dankjewel, een -1 rating voor mijn reactie van gisteren, 11:32 uur.
Je maakt me daarmee bijzonder benieuwd naar de reden van die negatieve rating.
Kun je dat alsnog aangeven, als je wilt?

Heb je een hekel aan Secunia PSI?
Ik kan me voorstellen dat je PSI 3 een gedrocht vindt, maar versie 1 en 2 zijn prima (in PSI 2 is wat je niet wenst aan automatische zaken uiteraard ook uit te schakelen) en PSI 1 en 2 worden ook nog altijd ondersteund.
Of bedoel je dat niet iedereen Secunia PSI kent en gebruikt en dat de meeste gebruikers daardoor beperkt zicht hebben op security-updates?
Nogmaals, als je alleen maar een -1 rating geeft, zonder enig commentaar, dan weet niemand wat je dwarszit.


Verder nog een extra kanttekening bij de reactie van Hans@US, die Adobe software noemde als software waarbij je handmatig op updates moet checken - Ik ken niet alle Adobe software, maar Flash Player heeft een update-mechanisme dat standaard checkt op updates en deze zelfs automatisch installeert (wanneer de gebruiker dat systeem niet heeft uitgeschakeld), en ook Reader/Acrobat heeft een mechanisme dat op updates controleert.
30-03-2013, 11:09 door WhizzMan
Ik installeer updates pas nadat ik een aantal stappen heb doorlopen:

Ik heb gecontroleerd wat de changes zijn ten opzichte van de versie die draait. Als deze op mijn setup van toepassing zijn bepaal ik vervolgens specifieke test cases.

Ik test de updates op een niet-productiesysteem, als ik die voorhanden heb.

Ik maak eventueel backups van relevante systeembestanden en controleer of de backup van m'n data in orde is.

Ik plan een moment in wanneer ik de update ga doen. Dat doe ik in overleg met eventuele gebruikers.

Ik test m'n upgrades direct na installatie en doe een roll-back als er toch problemen zijn.

Dit soort dingen doe ik niet altijd op alle systemen, maar als het een beetje belangrijk is voor anderen of mijzelf, laat ik het moment dat ik een update installeer niet afhankelijk zijn van wanneer deze uit komt of hoe "ernstig" hij is. Ernstig is afhankelijk van veel meer dan een kwetsbaarheid of hoe hard de fabrikant schreeuwt, je moet het hele systeem en de organisatie er omheen mee nemen in je afweging.
02-04-2013, 15:01 door Patio
Door Hans@US: Als de software hierom vraagt

Windows dagelijks kijken of er updates zijn en die dan ook gelijk installeren (afh ingesteld)/ Zo zou het moeten zijn voor alle software, minimaal op wekelijkse basis.


Minimaal wekelijks kan te weinig zijn bij een ernstig lek. Als je gasketel lekt en je wacht een week met dichten kun je er vergif op innemen dat de boel in die week ontploft. Zo niet heb je een beschermengel die haar/zijn gewicht in platinum waard is en meer.

----

Absoluut wanneer het me uitkomt. Apple inc. komt van tijd tot tijd met een melding dat ze weer een pleister voor op een wondje hebben vrijgegeven of een reguliere actualisering van systeem- en of applicatieprogrammatuur, soms midden in de nacht als je met half toegeknepen oogjes nog wat verbeteringen in je eigen webstek of die van een ander aan wil brengen. Soms duurt het plakken van voornoemde hansaplast maar een paar seconden en kun je ondertussen gewoon doortikken, maar het kan ook zo zijn dat het een minuut of tien, twintig in beslag neemt, je de computer beter met rust laat in die tijd en tot overmaat van ramp nog een koude of warme herstart moet doen om weer bij de tijd te zijn. In zo'n geval wacht ik wel tot ik klaarwakker ben de volgende ochtend of middag, bakkie troost erbij en gaan met die banaan.

Een van de weinige voordelen van Windows. Die (on)gein is daar alleen op dinsdag, zodat je altijd voorbereid bent op de stilte (?) voor de storm... Goedemiddag!

Groeten uit een lenteachtig Toscane van Klaas "Z4us" V

Nabrandertje in de vorm van een prangende vraag: Hoe zit dat eigenlijk bij de verscheidene Linuxdistributies?
03-04-2013, 20:47 door fjallalj__ni__
Door Patio: Een van de weinige voordelen van Windows. Die (on)gein is daar alleen op dinsdag, zodat je altijd voorbereid bent op de stilte (?) voor de storm... Goedemiddag!

Nabrandertje in de vorm van een prangende vraag: Hoe zit dat eigenlijk bij de verscheidene Linuxdistributies?

Ik vind het juist absurd dat Microsoft updates achterhoudt. Naar mijn mening hoor je een update meteen beschikbaar te stellen op het moment dat deze releaseklaar is en deze niet achter te houden.

Ik heb zelf een tijdje Ubuntu gebruikt en updates worden daar gewoon meteen beschikbaar gesteld en net als bij OS X kun je dus op ieder mogelijk moment een melding verwachten dat er updates klaar staan om te installeren. Het aantal updates is overigens enorm.Vrijwel dagelijks staan er wel weer een aantal updates klaar. Het grote aantal updates komt grotendeels doordat updates beschikbaar worden gesteld door ieder afzonderlijk onderdeel van software. Bij een nieuwe versie van Libre/OpenOffice.org staat er dan ook niet één update klaar, maar een stuk of 30 of meer. Er zijn namelijk updates voor Writer, Calc, Impress, de Engelse spellingscontrole, de Nederlandse spellingcontrole, enzovoorts. Hetzelfde geldt voor Firefox waarbij niet één, maar een stuk of 15 updates klaarstaan. Naar mijn mening gruwelijk irritant. Het hoort gewoon zo te zijn als in OS X en Windows. Het is gewoon één stukje software en er dan ook gewoon één update klaar te staan, geen tientallen.
29-04-2013, 12:55 door giant

Ik vind het juist absurd dat Microsoft updates achterhoudt. Naar mijn mening hoor je een update meteen beschikbaar te stellen op het moment dat deze releaseklaar is en deze niet achter te houden.
Ben ik het mee eens.Soms heb je op de dinsdag erg veel updates.
Maar anderen doen dit ook. Hoe lang kan het soms duren voordat er een Java of een Adobe update komt.
Ik heb wel het idee dat Mozilla erg snel is. Voor Firefox/Thunderbird komen er regelmatig veiligheids-updates tussendoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.