image

'Verberg smartphone en tablet in openbaar vervoer'

woensdag 10 april 2013, 14:29 door Redactie, 10 reacties

Wie gratis WiFi in het openbaar vervoer wil gebruiken moet daar voorzichtig mee omgaan en kan het beste zijn smartphone of tablet verbergen. Dat stelt beveiligingsbedrijf GFI Software nu er in grote delen van de Londense metro draadloos internet wordt aangeboden. Alleen in de Britse hoofdstad worden er elke dag gemiddeld 170 smartphones gestolen.

Bij sommige metrostations zou het aantal diefstallen zelfs met 400% zijn toegenomen en geeft de politie aparte waarschuwingen af. Ook de beveiliger stelt dat reizigers voorzichtiger met hun apparatuur moeten omgaan. "Hou mobiele apparaten in het openbaar vervoer verborgen en gebruik ze niet laat in de avond of als het perron leeg is."

Daarnaast wordt reizigers geadviseerd die hun smartphone of tablet toch willen gebruiken om voor 'extra veiligheid' in de buurt van beveiligingscamera's te gaan staan.

Reacties (10)
10-04-2013, 14:43 door Anoniem
Waarom adviseren ze geen tracking software om na eventuele diefstal je device te kunnen traceren, en waarom adviseren ze niet om waar mogelijk harddisk encryptie te gebruiken ? Je zou toch verwachten dat een beveiligingsbedrijf dat meent advies te moeten geven voor dit soort situaties dat soort basale maatregelen niet over het hoofd zou zien ;)
10-04-2013, 14:52 door Riviera
Zolang het volk altijd en overal maar bang gemaakt blijft worden komt het vast goed :')
Het zal vast niet lang meer duren voordat we onze regeringen smeken om ons thuis de hele dag in de gaten te houden met HD camera's en Deep Packet Inspection!
10-04-2013, 14:59 door DeliciouslyImperfect
Wie gratis WiFi in het openbaar vervoer wil gebruiken [...] kan het beste zijn smartphone of tablet verbergen.
Verborgen gebruiken. Lijkt me erg lastig.
10-04-2013, 18:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2013, 19:19 door Anoniem
Koop mobiele apparaten die niet zo duur zijn dat je je dood schrikt als ze gestolen worden of stuk gaan. Koop in dat geval gewoon een nieuwe. Of gebruik de oude van iemand die er geen schik meer mee heeft. Gemoedsrust is ook een mooi ding. Het gaat niet om het apparaat, maar om de communicatie. Dacht ik altijd. Maar ik kan mij vergissen.
11-04-2013, 02:20 door WesleySmalls
Ik heb juist zo'n smartphone zodat ik in het openbaar(zoals op het station) nog even kan facebooken, nieuws checken etc. etc.
11-04-2013, 04:18 door Rubbertje
Ik vind dit echt een nieuwsbericht van likmevestje.
11-04-2013, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom adviseren ze geen tracking software om na eventuele diefstal je device te kunnen traceren, en waarom adviseren ze niet om waar mogelijk harddisk encryptie te gebruiken ? Je zou toch verwachten dat een beveiligingsbedrijf dat meent advies te moeten geven voor dit soort situaties dat soort basale maatregelen niet over het hoofd zou zien ;)

Hetgeen jij benoemd is een reactieve benadering van het diefstal probleem, pas als je device is gestolen hebben jouw maatregelen (tracking software en encryptie) effect.

GFI software stelt een proactieve maatregel voor: voorkom dat je device wordt gestolen.

Een combinatie van proactief en reactief lijkt me de beste combinatie
11-04-2013, 16:35 door DeliciouslyImperfect
Door Anoniem: Koop mobiele apparaten die niet zo duur zijn dat je je dood schrikt als ze gestolen worden of stuk gaan. Koop in dat geval gewoon een nieuwe. Of gebruik de oude van iemand die er geen schik meer mee heeft. Gemoedsrust is ook een mooi ding. Het gaat niet om het apparaat, maar om de communicatie. Dacht ik altijd. Maar ik kan mij vergissen.
Nee, het gaat om wat je met het apparaat wilt kunnen doen. Als je toe kunt met een goedkoop toestel, prima, go for it. Maar als je een geweldige camera wil, of veel snelheid voor apps, of whatever, dan zul je vanzelf duurder uitkomen. En om nou niet de telefoon te kopen die je hebben wilt alleen omdat hij misschien wel eens gejat zou kunnen worden, lijkt me ook zonde.
12-04-2013, 10:55 door Enriekie
Ik wil iedereen adviseren om in het openbaar vervoer geen mooie schoenen aan te trekken. Althans niet op rustige momenten als het perron of de coupe leeg is!

Ook die mooie Jas, tas, horloges en sieraden moet je thuis laten.


Pffffft wat een advies zeg! Echt toppertjes bij GFI Software.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.