image

Nederlander opgepakt wegens DDoS-aanval op Spamhaus

vrijdag 26 april 2013, 16:37 door Redactie, 13 reacties

De Spaanse autoriteiten hebben een 35-jarige Nederlander aangehouden die door het Openbaar Ministerie wegens gedistribueerde Denial of Service (DDoS)-aanvallen werd gezocht. S.K. wordt verdacht van 'ongekend zware aanvallen' op anti-spamorganisatie Spamhaus. De website van Spamhaus werd in maart met grote hoeveelheden dataverkeer bestookt.

Ook werden partners van Spamhaus het doelwit van de aanvallen. Daarbij werden volgens het Openbaar Ministerie vervalste IP-adressen gebruikt. Het Landelijk Parket van het OM had een Europees aanhoudingsbevel voor de aanhouding van K. uitgegeven.

Naast de aanhouding is ook de woning waar K. in Barcelona verbleef doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op computers, gegevensdragers en mobiele telefoons.

Onderzoek
Het politieonderzoek in Nederland wordt uitgevoerd door het Team High Tech Crime. De aanhouding in Spanje is mede mogelijk gemaakt door bemiddeling van Eurojust, een samenwerkingsverband van justitiële autoriteiten binnen de Europese Unie. K. wordt naar verwachting binnenkort aan het Nederlandse Openbaar Ministerie overgedragen.

Reacties (13)
26-04-2013, 17:03 door regenpijp
S.K. zal dan ook echt niet voor Sven Kamphuis staan hoor :p
26-04-2013, 17:11 door tinuzz
@regenpijp Bedankt, scheelt me weer googlen. Ik dacht: hoe heeet ie ook alweer..? :-)
26-04-2013, 17:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-04-2013, 17:24 door Anoniem
Door Windmolentje:
Ook werden partners van Spamhaus het doelwit van de aanvallen. Daarbij werden volgens het Openbaar Ministerie vervalste IP-adressen gebruikt.
Vervalsen van ip-adressen heeft dus ook al geen zin meer.
Niet als je een interview geeft waarin je luid en duidelijk aangeeft toch op z'n minst betrokken te zijn. (http://webwereld.nl/beveiliging/59677-nederlanders-achter-grootste-ddos-aanval-ooit)
26-04-2013, 18:43 door Anoniem
Nou maar hopen dat ze daarmee toevallig ook de DDoS'er van de banken en DIGiD te pakken hebben!
26-04-2013, 19:16 door AcidBurn
Ik zal Sven een kaartje sturen. "Verhuisd! Veel plezier in je nieuwe onderkomen!"
26-04-2013, 20:36 door Vittazz
zal het nog een staartje krijgen ? http://pastebin.com/qzhcE1nV
26-04-2013, 23:08 door burne101
Door Windmolentje: Vervalsen van ip-adressen heeft dus ook al geen zin meer.

Het heeft meerdere 'vertalingen' door journalisten niet overleefd. Wat er bedoeld wordt is dat cb3rob of z'n vriendjes geprobeerd hebben de ip-adressen van spamhaus te faken, zodat het verkeer bedoeld voor spamhaus op dozen van Bais uit zou komen.
27-04-2013, 09:24 door AcidBurn
#Freecb3rob PRIMARY TARGETS
http://pastebin.com/e67bYTrk

Ach..
29-04-2013, 11:23 door Studentje
Hier de video van zijn arrestatie: http://prensa.policia.es/ciberataque.rar
29-04-2013, 12:37 door CommandteB
cb3rob heeft geen aanval uitgevoerd! Hij is niet zo stom hij heeft ook geen bunker in Spanje (heeft een bunker ramen?) zoals de pers nu schrijft laat staan een rijdende bunker dat oude wrak staat op instorten die antennes is om duh radio te luisteren. Al die computertechniek /apparatuur is oude rotzooi. Wie hier heeft geen printplaten of oude apparatuur rondslingeren in zijn huis(bunker).

Er wordt helemaal niet gekeken naar Spamhouse hoe kan een bedrijf zeggen dat je een spammer bent terwijl port 25 niet gebruikt wordt en op DROP staat want daar gaat SpamHouse vanuit nee ze zetten het in de blacklist terwijl ze ook gewoon een klacht kunnen indienen via officiële kanalen. Hiermee spelen ze voor rechter en zeggen dat iemand crimineel is zonder dat er een rechter er een oordeel over heeft geveld.

Cloudflare is er tussen gezet omdat je dan de USA aanvalt de US kan ervoor zorgen dat iedereen op deze wereld gearresteerd (of gewoon afgeschoten) wordt, zeker Nederland het schoothondje van de US. Cloudflare heeft het verknald en de aanval alleen maar groter gemaakt wel raar dat een dienst dat je tegen Ddos aanvallen moet beschermen geen Ddos aanval aankan.
29-04-2013, 14:29 door Anoniem
Door CommandteB: Er wordt helemaal niet gekeken naar Spamhouse hoe kan een bedrijf zeggen dat je een spammer bent terwijl port 25 niet gebruikt wordt en op DROP staat want daar gaat SpamHouse vanuit nee ze zetten het in de blacklist terwijl ze ook gewoon een klacht kunnen indienen via officiële kanalen. Hiermee spelen ze voor rechter en zeggen dat iemand crimineel is zonder dat er een rechter er een oordeel over heeft geveld.

Heb jij wel eens een klacht ingediend bij een bullet proof hoster betreffende hun spammende klanten? Het enige resultaat is dat het adres waar je mee klaagt aan hun klanten wordt verstrekt als uitbreiding op de adreslijst. Sommige spammers vinden het bovendien leuk om klagende adressen bovenaan te zetten in de lijst met afzenderadressen voor hun spam.

Peter
30-04-2013, 22:14 door Anoniem
Door CommandteB: Hij is niet zo stom
Eh, kweenie hoor. Hij had ook z'n smoel dicht kunnen houden. Nuja, kennelijk niet.

Al die computertechniek /apparatuur is oude rotzooi.
Zag eruit als bakkies, schukokabels, een aftandse laptop, en wat andere rommel. Blijkt dat je voor CB een licentie moet kopen in Spanje. Niet iets waar je internationaal mensen voor oppakt lijkt me. Het is duidelijk een publiciteitsstunt.

Er wordt helemaal niet gekeken naar Spamhouse
"Spamhaus", en als justitie reden ziet daar naar te kijken zullen ze dat doen.

Spamhaus is een zogenaamde DNS blacklist (DNSBL), waar je aan kan vragen of ze iets weten van een IP adres, bijvoorbeeld van een inkomende verbinding op je mailservert. Iedere gebruiker van zo'n DNSBL doet dat op eigen verantwoordelijkheid.

Dus als een website je weigert hun content te tonen omdat je, bijvoorbeeld, via tor ze probeert te bekijken, en je exitnode staat in de CBL (een andere DNSBL, niet van spamhaus) omdat er iemand met conficker op z'n komploetertje ook gebruik van heeft gemaakt, en die CBL vervolgens integraal in de XBL (wel van spamhaus) geimporteerd wordt, en de website een wordpress forum gebruikt met een anti-forum-spam-module die de hele website voor je dichtzet (met een domme melding "ga spamhaus pesten" zonder verdere eigen contactinfo) als ze een IP adres in de XBL zien, waar die XBL helemaal niet voor bedoeld is, tsja. Dan is dat heel erg dom van die website, en van de maker van die wordpressmodule, en iets waarvan de CBL duidelijk zegt dat ze daar niet voor bedoeld is. Maar je doet er niets aan en het is niet spamhaus hun fout.

Net zo goed: Als een mailhost je inkomende mails weigert omdat ze geen mails aan willen nemen die vanaf een in een door spamhaus beheerde DNSBL opgenomen IP adres aangeboden worden, dan mag die mailhost dat. "Mijn server, mijn regels." Ook dat is niet spamhaus hun schuld, zelfs al is die DNSBL precies bedoeld voor poort 25 verbindingen.

Ons svenke is overigens niet de eerste die over spamhaus gevallen is en toen op de bek ging. Ik herinner me een nic.at en nog zo'n tent, iets in hongarije? Alleen ging dat niet per DDoS. Strafbare feiten begaan om iemand anders op z'n nummer proberen te zetten is niet heel slim.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.